נקיון ותינוקות/ילדים

רותי&ע

New member
ושאלה על המיבש..

יש לי מיבש ואני עדיין תולה את רוב הכביסה. מיד אחרי שקנינו אותו הכנסתי בשימחה וגיל את כל בגדי התינוקות של עידן (שהיה אז בן חודשים ספורים) והם כל כך התכווצו שאחרי שבוע שבועיים הייתי צריכה לרוץ לקנות חדשים. כנ"ל לגבי חולצות ארוכות של בעלי שפתאום נדמה היה כאילו גבה בכמה ס"מ. אז איך אתן מיבשות את הכל במיבש? יכול להיות שרק שלי מכווץ?

גם אני שמעתי שבגדים מתכווצים

במייבש ולכן טרם קנינו (למרות שהתכנון היה לקנות כבר כשיובל נולד!) ואני מצטרפת לשאלה...איך שומרים שהבגדים לא יתכווצו? (כי בסוף נקנה מייבש!)

הכיווץ הוא לדעתי רק בפעם הראשונה

אבל בכל זאת, דברים רגישים אני לא מכניסה בכלל. החולצות של בעלי - בדרך כלל לא מכניסה, ואם כן - לא לייבוש מלא, אלא רק להוציא את הרטיבות. אולי את שמה ליותר מדי זמן, ואולי פשוט עידן גדל מהר (טפו טפו טפו

iris & ben

New member
רותי תנסי את זה...

אני לא יועת איך המיבשים בארץ אבל אם יש לך אפשרות להוריד את הטמפרטורה ולייבש מעט יותר לבגדים התכווצו הרי לך פיתרון- לכבס במים קרים לא לסחוט לנער ולתלות אחר כך להתנצל בפני השכנים על ה"גשם"....

עבודות בית../images/Emo4.gif../images/Emo3.gif../images/Emo67.gif../images/Emo46.gif../images/Emo122.gif../images/Emo2.gif

ואני יכולה להוסיף עוד ועוד סימנים לגבי זה. אצלנו אין עוזרת כי אני כרגע לא עובדת אבל אני בהריון (חודש שמיני) ונורא קשה לי אז אני כרגע שוקלת להעסיק אחת כזו. שלא לדבר על עזרה מבעלי שעובד כל לילה עד השעות הקטנות של הבוקר כך שכל היום הוא ישן אז אין סיכוי לבקש ממנו עזרה. אבל מצד שני בעלי היקר והנחמד קנה לי את כל הדברים שיכולים להקל על החיים: מדיח מייבש ועוד... לגבי כביסה, אני מפעילה איזה 3 מכונות ביום + 3 מייבשים ביום (לא תליתי כביסה מאז שהגיע המייבש הביתה לפני שנה וחצי), לגבי שטיפת הרצפות, אני עושה את זה פעם בשבוע, כי קצת קשה לי עכשיו עם ההריון אבל ללא ההריון הייתי עושה את זה פעמיים בשבוע (בטח אחרי הלידה כבר לא יהיה לי זמן לפעמיים ילדה בת 4 ילדה בת שנה וחצי ותינוק), אבק - פעם בשבוע, תנור ומקרר - שבוע זה שבוע השני. חדר משחקים - הבנות מסדרות, אני רק שוטפת. אבל בכל זאת הבית תמיד נראה מבולגן לצערי (אבל לפחות לא מלוכלך)

הוצאת לי "את המילים מהפה"../images/Emo8.gif

תוך כדי קריאת ההודעות בדיוק אותה שאלה עלתה לי בראש.... אז אני הולכת לקרוא את התשובות. טוב לדעת שזה לא קורה רק לי!

limori

New member
נקיון,בישול,קיפול,גיהוץ מה זה?????

סוף סוף אני יכולה למצוא תירוץ למה עדיף לגדל ילדים בחו"ל.... 8 שנים אני לא שוטפת מגהצת מכבסת וכו..... יש לנו עוזרת 6 ימים בשבוע.... שמכבסת מגהצת תולה מקפלת מבשלת ושוטפת ומטאטא ומה עוד? הכל הכל הכל... ואתם יודעים כמה זה עולה לנו?????????? 180 דולר בחודש..... זה התענוג היחיד בלגור בעולם השלישי.... ואני גם מקנאה בכן שילדכם הולכים לגנים ישראלים וחוגגים את חגי ישראל ומקבלים הרבה יותר ואני מקנאה שסבא וסבתא עוזרים לכן.... עכשיו תקנאו אתן בי.....

למו יש אופר

ךשירה יש אופר בלי שינה, כך שהיא גם מטפלת בשירה וגם עושה את כל עבודות הבית, מנקה פעמיים בשבוע, שומרת על הבית מסודר, מגהצת, מבשלת, מקפלת כביסה, בקיצור אני דיי מפונקת הדבר היחיד שאני עושה זה את הכביסות כי אני מפחדת שהיא תערבב לי צבעים ותעשה בלאגן, ובנושא המייבש אני שמה הכל במייבש וזה לא מתכווץ בכלל

הדיל שלי ושל בעלי, עוד לפני הילדים:

שבוע הוא מבשל לשבת ואני מנקה, שבוע הוא מנקה ואני מבשלת. אחרי שספיר נולדה הזזנו את הדברים כך שביום חמישי מבשלים וביום שישי מנקים, ואז בחמישי אחד עם הילדים ואחד מבשל, ובשישי אחד מנקה ואחד עם הילדים. אבל לא לכולם יש בעל כזה!

ע-ו-ז-ר-ת ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ועל זה לעולם לא הייתי מוותרת (זה אפילו יוצא חרוז
). האמת שקצת אחרי הלידה העוזרת שלנו עזבה אותנו וחזרה לרוסיה ואז במשך כשלושה חושים לא מצאנו עוזרת והבית היה מוזנח בצורה איומה. אני מודה, אני שונאת לנקות מאז ומתמיד! וכמובן שאחרי הלידה עם תומר זה ממש בלתי אפשרי! אז יש עוזרת פעם בשבוע והחיים נראים אחרת (ובעיקר, מאוד נקיים). העוזרת רק עושה נקיון (רצפה, אבק, שירותים וכד´). כלים בעלי שוטף (כן כן, אין לנו מדיח...) וכביסה אני עושה, תולה ומקפלת ולפעמים בעלי גם עוזר בזה (ואין לנו גם מייבש...). וגיהוץ זה שוב בעלי כי אני לא יודעת
זהו לא?! שירלי.

הבית היה הרבה יותר נקי

כשאריאל היתה עם מטפלת, שהיתה מנצלת את שעות השינה של הקטנה, לנקות לי קצת את הבית (בלי שביקשתי ממנה). אני מכריחה את בעלי לשטוף את הבית פעם בשבועיים. לא הולכים לשיון עם כלים בכיור. כביסות - מכניסה למייבש רק כשאין ברירה. גם אם הכביסה לא מקופלת היא תמיד מסודרת בסל כביסה, ככה שמה ללבוש יש תמיד. גיהוצים - נותנת למכבסה, קצ יקר (5 ש"ח לגיהוץ) אבל מתשלם. שאר הנקיונות - אנחנו צריכים בחודשים הקרובים לעבור דירה, כבר איך לי כח לדירה הזו, אז ממש לא בא לי לנקות ארונות וכאלה. כשנעבור דירה, ניקח מטפלת לפעם בשבוע. סדר - לפני השינה אריאל מסדרת את כל המשחקים שלה, ואנחנו אח"כ מעבירים וויש. דרך אגב - הגיהוצים, ושטיפת הרצפה אלו הרגלים, מעולים, מההריון עם אריאל כשבעלי לא רצה שאני ארים דברים כבדים כמו דליים, ואמא שלי הצליחה לכנע אותי לא לעמוד ולגהץ שעות עם בטן. ועל זה מגיע להם

לאה_מ

New member
אמא שלוה ומאושרת.

יש עוזר בית פעם בשבוע. המטפלת של אורי גם עושה כביסות, כמיטב יכולתה (גם במחיר שינוי הצבעים של הבגדים...). יש מכונת כביסה ומדיח. הגדולים (8 ו-5) עוזרים לערוך את השולחן לארוחת הערב ולפנות אחרי הארוחה. הם מסדרים באופן תיאורטי את החדר שלהם ואת חדר המשחקים. אנחנו מסדרים באופן תיאורטי את שאר הבית. באופן מעשי, כל הבית די מבולגן. א ב ל - אם יש לי חצי שעה שקטה, אני קוראת ספר, ולא מנקה את הבית. גם שלוות הנפש שלי חשובה, ואפילו יותר מהנקיון בבית...

למעלה