נקמת דם--->מחבלים מתאבדים..?

THE WIZARD 55

New member
נקמת דם--->מחבלים מתאבדים..?

אז נתקלתי במשפט שאביעד כתב בתגובה שלו..והכותרת היתה..ואיפה נקמת הדם?.. אם מישהו היה מקים ארגון אנטי ערבי ויורה באימא שלי כי היא הפגינה נגדם הייתי מקדיש את שארית ימיי לשחוט כל פעיל ופעיל בארגון ההוא, אם המשטרה הייתה מתעלמת ולא מביאה אותם לדין. למזלנו במדינת ישראל המשטרה מטפלת בפורעים אז אנו יכולים לנוח...סוף ציטוט".. והשאלות שאני מפנה אליכם... מה מוליד מחבלים מתאבדים?.. בן משפחה שאיבד את כל קרוביו בטיל של צה"ל?.. אב שחייו הפכו לגיהנום, אחרי ששכל את אשתו, בנו הקטן, אמו, והוא מטפל בביתו הקטנה בת ה-5 כשהיא נכה ומשותקת אם שצפתה בילדיה מתים מכדורים טועים של צה"ל.. ילגים שגדלו על הרס וחורבן ביתם, הבית הרוס, האב או האח הרוגים מידי צה"ל? ולא, הם לא היו שם כי חשבו שהכדורים יגיעו, או הטיל..הם נפצעו ונהרגו "בטעות" כאשר היו במכונית וניסו לחסל מבוקשים, כאשר היו בביתם, כאשר היו בחצר ושיחקו..כל התגובות של הצבא היו זה היה בטעות..ועל הטעויות האלה הם משלמים הם כל החיים. ועל טעויות כאלה אסור לחזור.. נקמת דם?..גם אתם הייתם נוקמים את מות יקירכם?..גם אתם לא הייתם ישנים עד שהייתם יודעים שעשיתם משהו בשביל אהוביכם שנרצחו מול עינכם?.. תשובות כנות..

junior gong

New member
שאלוהים.......

לא ישים אותי במצב כזה של לבחון את עצמי מה אני הייתי עושה במצבים כאלה, כי אני יודע שאני אגיב בצורה קיצונית, או שמה תגובה סלחנית מאוד, אוותר לנקמה ואגיד " אלוהים גדול, ומי שעשה לי עוול יקבל את מה שמגיע לו מאלוהים " או שאני פשוט אקנה רימוני יד ( ואני לא מגזים ) ופשוט אפוצץ את אותו בן אדם ביחד עם הבית שלו והמשפחה שלו ואפילו השכנים שלו, לא יודע מה אעשה במצב כזה וגם לא רוצה לדעת. שאלת שאלה, ולאור השאלה הזאת אני מעלה כאן את טענותי, מהמקום בו אני עומד עכשיו היות ונולדתי בישראל, גדלתי בה, השלום שאני חי בו עם יהודים בחיפה ובכלל, המצב היחסית טוב של הרמת חיים והניטרליות שאני מרגיש כלפי נקמות בכלל היות ולא נעמדתי בסיטואציה בה אני אאבד מבני משפחתי חס וחלילה כמתקפת נגד של אוייב, מהעמדה הזו אני יכול להרגיש מספיק בטוח בלהגיד שאני נגד מעשי טרור ונקמות סטייל יהודים נגד ערבים וערבים נגד יהודים עם כל מה שמשתמע בזה, הן טילים על בתי ערבים והן מחבלים מתאבדים, אני נגד שניהם, יחד עם זאת שאלתך חייבת תשובה, ותשובה מדוייקת ואמיתית יכול לתת לך רק אזרח כזה שעומד במקום ההוא בו הוא מרגיש שמעשיהם של האוייבים שלו נתנו ועדיין נותנים לו לגיטימציה לנקום בנקמות דם הכי אכזריות שיש, בחרתי לתת לילדה קטנה לדבר במקומי היות וקטונתי מלעמוד בנעליה, היא תספר לך מנקודת הראיה שלה מה היא חושבת, ומה קרה לביתה ולמשפחתה בעזה............אגב, התאהבתי בילדה המתוקה הזאת ומצורת ההתנסחות התמימה שלה. Gaza's Reality http://youtube.com/watch?v=X0T3jMRNwV8

THE WIZARD 55

New member
אלוהים ישמור

ראיתי את זה פעם, מזמן.. וזאת הפעם השניה שאני רואה את זה והאפקט עדיין אותו אפקט זעזוע, צמרמורת, רחמים ודמעות. ילדים שחיים על גלי הריסות, במקום גולות משחקים בקליעים מרובים, מבוהלים, היסטריים, פצועים, רואים את הפחד בעיניים את הבהלה..מזעזע היה לראות את הילדים ככה. ילדים ששומעים מטוסי קרב, טילים, פיצוצים, יריות, אין להם חיים. ילדים בלי עתיד, שרואים רק דם, והרג, וכל זה מידי יום.. אני נזכרתי עכשיו בעצמי במלחמה, איך כל אזעקה הורידה לי את הלב איך הילדים מסיביבי פחדו, סבלו מחרדות, איך ברחנו לאילת, כי כבר לא יכלנו לסבול....להם אין לאן לברוח..

ינשוף4

New member
אבל זאת בדיוק הבעיה .

ומסבה זאת התגובה המעטה, והזהירה (גם אם לרבים כאן זה לא נראה כך), לאותו ירי של מחבלים. בכל מקום אחר בעולם- כמות כזאת של ירי, במיוחד על ישובים אזרחיים, היתה מביאה מזמן לפתיחת מלחמה, כדי להפסיקו. מבחינה זאת- המצב היה יותר ברור לפני 67. עד אז המצרים שלטו בעזה, והירדנים בגדה. והיו פיגועים. אבל הספיקו פגיעות במטרות צבאיות (לא באזרחים) שלהם, כדי "להזכיר" למצרים ולירדנים שבאחריותם "לעשות סדר" בשטחים שבשליטתם. כיום זה יותר מסובך- מי ששולט שם זה המחבלים עצמם.

THE WIZARD 55

New member
מה שניסיתי להסביר כאן

שלדעתי הדם של אותם הרוגים רק מדשן את האדמה שגדלים עליה מתאבדים חדשים.. זאת לא הדרך, נקודתית גם לא הולך, אופטלגין בלבד אז הרגו עוד מבוקש, אבל אם פספסו והרגו עוד ילד עוד אב או אם, בסה"כ הם גרמו לצמיחת עוד מאות מבוקשים חדשים, זאת הפואינטה.

respecta1

New member
אז מה את אומרת לא לעשות כלום?

90 אחוז מתושבי עזה תומכים במתאבדים, את יכולה לראות את זה אם תלכי ברחובות עזה את תראי בחופשי תמונות גדולות של מחבלים מתאבדים וכו', אם יש איזה טיל שנפגעים ממנו גם אזרחים (חפים מפשע הם לא, מעטים תושבי עזה שחפים מפשע.) זה רק תמריץ בשבילם.. וזה תוצאות מלחמה שהם גורמים לה אם לא היו שולחים קאסמים, לא הייתה שום התנקשות, לא היה כלום. מי שגורם לזה זה אתם, תפסיקו בפעולות מלחמה נגדנו לא יהיה שום פעולות מלחמה נגדכם לעומת זאת אם אנחנו נפסיק פעולות מלחמה נגדכם אתם תמשיכו עם פעולות מלחמה נגדנו ככה שכל אחד עם הגיון בריא יכול לקלוט מי האשם פה.

ינשוף4

New member
והיא נכונה.

ומשתדלים/מתאמצים להשאר בתחום של "הרע במיעוט". אבל יש כאן שני צדדים, לפחות. יש כאן טרוריסטים, שמסתתרים מאחרי בני-ערובה. ואותם בני-ערובה תומכים (חלקם? רובם?) באותם טרוריסטים. יש מצב בו טרוריסטים מחזיקים בבני-ערובה בקרבתם, כדי שנסיון פגיעה בהם- יסכן גם את בני הערובה. מצב שני, אבל דומה- כאשר אינם מחזיקים בהם, אבל דואגים להמצא בקרבתם. המצב השלישי- אותם "בני-ערובה" אמנם אינם מאולצים להשאר בקרבת הטרוריסטים, אבל אינם מתרחקים מהם. למרות שיודעים שבכך נמצאים בסיכון. ("שיזהר הצד השני"). והמצב הרביעי- בו אותם "בני-ערובה" מספקים, מרצון, "מגן חי" לטרוריסטים. זאת אנחנו רואים לאחר כל פעולת סיכול, בה המונים ממהרים להקיף ולהצמד אליהם. והדוגמה הקיצונית- בצילום בו נפגע רכב של מחבלים, והקהל מחלץ ממנו רקטות. אותן רקטות היו מיועדות להיירות לעבר ישובים אזרחיים. ולטעמי- היה על כלי הטיס שצילם זאת להמשיך בירי, להשמדת אותן רקטות. ואם יפגעו אלה שמנסים "להציל" אותן- בעיה שלהם. (מה, אם אינם נושאים רובים באותו רגע, הם "אזרחים תמימים"? הטפול שלהם באותן רקטות לא מסמן/הופך אותם כ"שותפים לטרור"?)

THE WIZARD 55

New member
יש גם מצבים אחרים

אתה צודק, יש הרבה בני עוולה שמסתתרים מאחרי בני ערובה חפים מפשע, אחרי אזרחים תמימים אבל יש כאלה שגם נהרגים מטיל טועה, מכדור טועה..

ינשוף4

New member
בהחלט.

למרות כל המאמצים להמנע מכך. ובלחימה- גם קורה שחיילים נפגעים מירי של חברים שלהם. ואף אחד לא מנסה לטעון שבכוונה. אז מחפשים, ומאמצים נהלים, דרכים ועקרונות שיצמצמו למינימום האפשרי מקרים כאלה.

THE WIZARD 55

New member
והנה מה שחיפשתי כבר שעה

עוד עדות מצמררת, לאנשים חפים מפשע.. אז תכנסו.. בזמנו זה עלה בקומונה..פשוט לראות ולבכות! אז מה? היא גם היתה אשמה?לאבא שלה אין רגשות?

אושרי 7

New member
לא נכון בכלל,

הטרור האיסלאמי נמצא בעלייה כבר מתחילת שנות ה 80, טרור הוא לא תוצאה של שום דבר, טרור הוא אידיאולוגיה, טרור לא קורה בגלל שנלחמים בו, טרור קורה בגלל שלא נלחמים בו מספיק. תנסי פעם לראות את התמונה הגדולה, לא רק ישראל מותקפת אלא העולם המערבי כולו, בגלל ערכיו, בגלל אמונותיו, בגלל מי שהוא, למרבה האירוניה אלו אותם הערכים שמונעים ממנו להתאחד ולקטוע בכח את זרועות הטרור, המערב נקרע בינו לבין עצמו במקום להתאחד אל מול האויב המשותף ולמגר אותו (העולם המוסלמי, אגב, מודע היטב לחולשה זו של המערב, והוא פורט על המיתר הזה כמו שסגוביה פורט על גיטרה). עובדה היא שאלו שבאמת מנהלים את הצגת הטרור הם אנשים שבאו מרקע כלכלי חברתי שרובנו יכולים רק לחלום עליו (כמו בן לאדן למשל, מולטי מיליארדר סעודי שנולד לתוך בור של שמנת ומעולם לא חסר לו דבר בילדותו, ובחר בטרור כדרך חיים, וכמוהו עוד רבים, כפי שתראו - אין קשר בין טרור לבין עוני, מחסור או שכול). אמנם המתאבדים הצעירים הם באמת אנשים שלא נותר להם דבר בחייהם, אך בזאת ניתן להאשים את העם הפלסטיני ואותו בלבד, הם אשמים בזה שהם לא מצליחים להגשים דבר בחייהם, ולא אנחנו. מה שאת אומרת זו תבוסתנות גמורה, את אומרת "תפסיקו להלחם באוייבים שלכם, זה רק גורם להם לשנוא אתכם יותר". זה נשמע לך הגיוני?

אושרי 7

New member
אבל אני מסכים איתך לגבי דבר אחד,

כרגע זה באמת אופטלגין, טיפול נקודתי בלבד, עם פגיעת הקסאם הבא יש להנחית עליהם כזאת מכה שעזה תרעד וארגוני הטרור יהו משותקים מכדי להגיב, תגובה כזאת תביא לשלום, כן כן, לשלום היחיד שייתכן במזה"ת: שלום שבו ישראל חזקה מכדי שמישהו יעיז לתקוף אותה. שלום שבו ירי טיל לעבר שטח ישראלי יגרור מחיר כבד מכדי להיות משתלם.

THE WIZARD 55

New member
לא התכוונתי לכך

התכוונתי שאולי יש דרכים אחרות הרי בעצם כל התפיסות האלה בעזה, הם לא פותרות את שורש הבעיה צריך להיות פתרון אחר, והפתרון הזה הוא מול העיניים. אריק שרון התחיל בזה, פינה התנחלויות, נתן להם את האדמה חבל שלא יכל להמשיך..מי יודע מה היו תוכניותיו.. זה ברור שחייבים להלחם בטרור, הרי בטוח שעם כל הצער שבדבר אני אעדיף שהילדים שלי יחיו, בגלל זה כל המחסומים, שעוצרים הרבה פיגועים. כשאתה חושב על להגן על הילדים שלך, המשפחה הקרובה שלך, אתה תמיד תץעשה הכל בכדי שאלה לא יפגעו, גם את זה אני מבינה, ואת זה אני רוצה. ומצד שני, כשאני רואה סיפורים עצובים כמו שהעליתי, נקרע לי הלב כי באמת הילדים האלה נקלעו למצב בלתי הגיוני, והייתי רוצה שיפסיקו להפגע. אבל בכל זאת, הדרך שבה אני מייחלת שילכו בה, היא דרך השלום לתת להם מדינה.. הבעיה הנוספת, שהם לא רוצים גם בשלום, ואני מבינה את זה גם וכשאני אומרת הם, אני מדברת על מנהיגי החמאס למשל.. הם רוצים הכל או כלום, ועל זה כבר אין שליטה. כלומר הם יטרפדו כל הסדר מדיני, אם באיומים על פיגועים, הוא הוצאת פיגועים לישראל. אני קראתי את אמנת החמאס, ונכחתי לדעת, שבאמת אין עם מי לדבר. רק התושבים, האזרחים חפים מפשע, ליבי איתם, עם כל הילדים כי אני יודעת שאין להם עתיד אל תחשוב שיש סתירות בדבריי..כי אני כתבתי את מה שאני מייחלת וזה לשלום, למרות שאני חושבת לאור הנתונים שאין גם עם מי לעשות. תמיד אני מייחלת בסתר ליבי, שאולי אני טועה, ואולי הפעם הם יתעלו מעל השנאה, מעל הרצון לקבל את כל השטחים הכבושים שוב..כי כל דרישה כזאת רק תדחה את הצעדים לשלום.

respecta1

New member
פינה הנתחלויות נתן להם אדמה

ועכשיו כל עוטף עזה מופצץ מדי יום, טוב לעשות עסקים איתכם. ואת סותרת את עצמך יותר מפעם אחת, את אומרת שזה טוב שהוא פינה התנחלויות ונתן להם אדמה, ואז אומרת שהחמאס זה ארגון שאי אפשר להגיע להסדר איתו, אבל בחמאס הם בחרו לממשלה (וברוב מוחץ) זה אומר שהוא נציגם, ובלי אישור חמאס ששולט כרגע בהרבה שטחים אי אפשר להגיע לשום הסדר, אז מה בדיוק הגיוני בלפנות התנחלויות ולתת להם אדמה?

אושרי 7

New member
יש חושרמוטה סתירה במה שאת אומרת,

מצד אחד את אומרת שחיסולים ומחסומים הם לא הדרך והם רק מלבים את השנאה, ומצד שני את מודה שהם אמצעים הכרחיים ושאי אפשר לפעול נגד החמאס בדרכים אחרות. אז תחליטי, אתה מביעה כאן משאלת לב אישית שלך, או שאת טוענת שהשיטות בהן ישראל נוקטן הן בלתי יעילות? תבחרי.

THE WIZARD 55

New member
לא אמרתי שמחסומים לא הדרך

תראה היטב מה כתבתי..כתבתי שהם עוזרים למנוע פיגועים חיסולים זאת לא הדרך, לא ראיתי שהיה בזה הישג ממשי.. חוץ מללבות את כל השנאה. אחד ילך יקומו אלף אחריו אמרת שאתה מסכים איתי שזה רק אופטלגין.. אני הייתי מקימה להם מזמן מדינה, אומרת להם תקחו ואחר כך תשברו את הראש. משאלת ליבי שיהיה כבר שלום. השיטה של החיסולים לא יעלה. קשה לחסל את החמאס, רק אם אבו מאזן ישיג הישג רציני אולי העם ילך אחריו...ושוב הכל ספקולציות.. בגלל השעה והעייפות, אני כנראה לא הכי מרוכזת בעולם:)

אושרי 7

New member
הישג ממשי.

"חיסולים זאת לא הדרך, לא ראיתי שהיה בזה הישג ממשי.." איזה הישג ממשי את מצפה לראות בדיוק? את יודעת כמה פיגועים נמנעו בזכות השיטה הזאת? למה ציפית, למיגור הטרור? כי זה אפשרי בהחלט, אם רק ניתן לצבא שלנו לנצח. הוא בהחלט מסוגל. כפי שכבר הסברתי לך, החיסולים לא מלבים שום שנאה, השנאה קיימת ולא צריכה שילבו אותה, השנאה תמשיך להתקיים גם אם ישראל תפרק את צה"ל ותחזיר את כל השטחים, איך שלא תסתכלי על זה, ישראל היא שלוחה מערבית בלב ליבו של המזה"ת המוסלמים, הערבים המוסלמים לא מסוגלים להשלים עם מציאות כזאת, הם יעשו הכל בכדי לשים קץ למדינת ישראל. לעיתים הם חכמים מספיק ע"מ להסתיר את השאיפה שלהם מאחורי תירוצים וססמאות שרק עיוורים למציאות מסוגלים לקנות ("זכות השיבה", "מדינת כלל אזרחיה", "שוויון", "שתי מדינות לשני עמים", או זבל אחר מהסוג הזה), ולעיתים הם מביעים את השאיפה הזאת באופן גלוי. אבל היא קיימת. בכל אופן, מדיניות החיסולים היא שיטה יעילה ביותר, זו מפני ש: 1. היא גורמת לצעירים ששוקלים קריירה בטרור, לשקול לבחור במקצוע אחר. 2. היא גורמת לראשי הטרור להתרכז בהשרדות במקום בתכנון פיגועים. 3. המיתוסים הישנים בזכות ידם הארוכה של המוסד, השב"כ והצבא וזכרונו הארוך עשו עבודה מצויינת, כי המחבלים ידעו שברגע שהשתתפו בפעולת טרור, הם לעולם לא יוכלו עוד לעצום עיניים בלילה מבלי לשאול את עצמם אם היום זה יקרה. מרגע שמחבל סייע לפעולת טרור, מרגע שעלה על הכוונת הישראלית, הוא לעולם לא ירגיש בטוח. הוא יודע שהיום, מחר, עוד שנה, עוד 10 שנים עלולים לחסל אותו. וזה שווה הכל. אני לא שמח כאשר אזרחים ערבים נהרגים. אבל בבחירה בינייהם לבין אזרחים ישראלים אין שום היסוס בכלל.

THE WIZARD 55

New member
אתה טועה

הם לא נרתעים, הם נחושים בדעתם להקריב את עצמם ושלא תבין לא נכון, אין לי שום אינטרס להגן על אותם מחבלים ארורים התחושה שלי אליהם בדיוק כמו שלך. הם רוצחים נתעבים, בפרט שהם יוצאים בכוונה לפגוע בילדים, ואזרחים חפים מפשע. הם לא נלחמים בצבא, הם טרוריסטים מבחילים שלא יהססו להרוג אותי יחד איתך. אני רק רציתי לאמר בשרשור הזה שזאת לא הדרך, וגם אם קיימת שנאה עצם העובדה שנפגעים שם עוד חפים מפשע, גורמת לתמיכה גדולה יותרבארגוני הטרור. ומה רע ב-2 מדינות ל-2 עמים, שהם יחיו שם אנחנו פה.. ועוד משהו, אני נגד זכות השיבה, אין לי כל רצון שהם יגורו כאן לצידי, אני בעד פיצוי הולם ושיחיו איפה שהם נמצאים. ושוב במחלת הסרטן לא מטפלים במשככי כאבים.

respecta1

New member
צודקת במאה אחוז במשפט האחרון

אז לא צריך לעשות חיסולים, צריך לעשות פעולות נרחבות..

למעלה