נקניקיות טופו

C H 4

New member
אני נגד

אני נגד נקניקיות, אני חושבת שהדבר המשוקץ הזה צריך להעלם עם הסירחון הדוחה, המרקם המגעיל ושישרף בגהנום האיש שהמציא את הגועל נפש הזה. אם הכוונה שלך לדעה סתם, לנקניקיות של טבעול יש טעם של נקניקיות. כמו שכתבתי, אני נגד.
 
דווקא זה זכור לי כדבר טעים מאוד

(נקניקיות אמיתיות הכוונה, טופו מעולם לא אכלתי). אבל מצד שני, הפעם האחרונה שאכלתי נקניקיות ממש זה אי שם בשנות העשרה המוקדמות, ואנינות הטעם שלי עוד לא ממש התפתחה אז, מבחינתי כל דבר שהיה מצופה בקטשופ היה מזון גורמה.
 

C H 4

New member
../images/Emo5.gif אני שונאת נקניקיות

תמיד שנאתי, מגיל מאוד מאוד צעיר ויש לי טונות של טראומות מכל פעם ופעם שאמא שלי הכינה נקניקיות ואמרה לי שאלו דווקא מסוג מיוחד ויותר טוב ויותר טעים ושכדאי לי לטעום. אייייייייייייייייייייייייייייייכככככככככככככככככככככככככככככככס תמיד הסכמתי לטעום, ותמיד רציתי להקיא, עד שיום אחד הבנתי שזה לא משתנה והתחלתי להתווכח (ובהתחלה התווכחו איתי ושכנעו אותי לטעום, אחר כך התחזקתי בוכחנות וזה נגמר)
 
אילו מכרו ברחוב מרק או נזיד חם.....

בחורף... אבל מאכלי הרחוב החמים שלנו באים בלחם או בפיתה.... וזה מה שאנשים מכירים.
 
../images/Emo6.gif תהיי בטוחה שאני עם כל הבעיות שלי

מבררת על כל הרכיבים עד האחרון שבהם! אני מתכוונת לעבור שם בקרוב ולהתחדש לי בקצת מרקים, אם זה יהיה דברים שמותר לי. ואני אעדכן לטובת התל אביבים הקופאים שבינינו
 
רק כדאי שידעו

שאת אינך בודדה בצורך הזה לדעת היטב מהם הרכיבים של המרק. וכדאי להם מאד לבשל מרקים כאלה שאפשר להמליץ עליהם בלב שלם.
 

ailag

New member
אני אוהבת נקניקיות

דוקא חלק מהסיבה שאני מצליחה להיות צמחונית זה שאני אוהבת נקניקיות.. ובעצם רוב הבשר שאהבתי היה נקניקיות והמבורגרים. (סטייקים לא ממש אהבתי אי פעם, למשל). ולאלו יש גרסאות צמחוניות לא רעות.
 

C H 4

New member
../images/Emo6.gif אני תמיד שנאתי נקניקיות והמבורגרים

סטייקים היו לא רעים, אבל האהבה האמיתית שלי בבשר היתה בשר טוב (אמיתי) אבל עדין. נקניקיות זה דבר כל כך מלאכותי שלא נראה לי שהתחליף יורד בערכו מה"דבר האמיתי" ולהמבורגרים פיתחתי פטיש בדרום אמריקה. את כל ההודעה הזו כתבתי רק כדי לספר לך שלהמבורגר יש גרסה צמחונית שהיא לא לא רעה, היא מדהימה. לכי לקניבר! אם הקטע שלך זה המבורגר בטעם של המבורגר אסור לך להפסיד את החוויה המדהימה הזו. הדרך הכי טובה להבהיר כמה הוא טוב: האבא הארגנטינאי של חברה שלי התבלבל ואכל את ההמבורגר הצמחוני שלה במקום את הבשרי שלו.
 
אני כמו גליה, מעולם לא התחברתי לסטייקים.

והאמת היא שגם המבורגר וקבב לא הסכמתי לטעום כמעט אף פעם (אני חושבת שעד היום לא אכלתי יותר מ-10 כאלה בסה"כ, וגם זה לרוב היה ביס אחד וזהו). הדבר שאני הכי אהבתי זה רוטב בולונז - כשאוכלים לידי פסטה בולונז אני נגמרת מרוב התגרות. הדבר השני שהכי אהבתי זה שניצל, אבל ברור ששם עיקר העניין זה פירורי הלחם המטוגנים והשמן
לצערי לשניצלים אין לי תחליף צמחוני... ואני יכולה רק להתגעגע. והדבר השלישי היו תבשילים עם בשר, כמו גולש ותבשילי קדירה וחמינים... (והאמת שאני חושבת על זה, רוטב בולונז הוא קצת כמו תבשיל בשר עם עגבניות, אז הוא כמו תת סעיף של הקטגוריה הזו
). אלה שלושה דברים שתמיד מגרים אותי מאוד וחסרים לי. כל הבשרים על האש, וסטייקים, וקציצות למיניהן... לא מזיזים לי בכלל.
 

ailag

New member
לבולונז יש תחליף

אלא אם הוא לא טוב לחולי צליאק. יש טחון מן הצומח מגעיל מסחרי, ויש גם גרגרים שאמא שלי קונה בחנות טבעונית ובטוח הזכרתי פעם. מעצבן אותי בחמין שאנחנו לא מצליחים לשחזר את הטעם שהיה לו כשהיה מושרה עם בשר, אפילו שניסינו כמה וריאציות.
 

C H 4

New member
הטחון של טבעול לא מוצלח לבולונז

וגם מכיל גלוטן. מה זה הגרגרים שאמא שלך קונה בחנות טבעונית? (שבבי סויה?)
 

ailag

New member
נראה לי

בפעם הראשונה שהכינו לי משהו מהם (עם הרבה תיבול אגב. בשר טחון לטאקו) הייתי צריכה לוודא עם אמא שלי (שהכינה) שזה לא בשר. הטחון של טבעול לא טעים לי כ"כ.
 

C H 4

New member
הטחון של טבעול מעולה לקציצות

אבל לא נתקלתי במתכון נוסף שעובד איתו וניסיתי בולונז וגם מוסקה שאני זוכרת. תכיני עם הטחון של טבעול קציצות, את לא תצטערי (לפי אחד המתכונים הבשריים שאת אוהבת מהבית). בראש השנה האחרון אמא שלי הכינה שני סוגי קציצות מהטחון הזה- ברוטב לימון וברוטב עגבניות. אירחנו שני אנשים ובין שיחות על גפילטע ושניצל (שני געגועים שלי) הם טעמו מהקציצות האלו. בארוחה הם אמרו לי ולאחותי שהם ממש מרחמים עלינו שאנחנו לא יכולות לאכול כזה דבר טעים, וגם לא מזמן בשיחה עם אחד מהם הוא הזכיר שוב את ההפסד של הצמחונים ונתן כדוגמה את הקציצות ההן
 
למעלה