נקניקיות טופו

מרגיש כמו שרשור שלם של הגולם מפראג.

זה רציני? קשה לי להאמין שעד היום לא שמעתי על כזה דבר...

d a p h n a

New member
לפי ויקיפדיה

החומר הזה, ציסטאין (שהוא חומצת אמינו) , קיים באופן טבעי בכל מיני מאכלים מין החי ומין הצומח, במיוחד בחומרים עשירי חלבון (כולל למשל דברים כמו עשב חיטה). אם אני מבינה נכון את המאמר שם, יש תת-סוג של החומצה הזו שנקרא L-Cysteine שאכן ניתן ליצר משיער אדם, וכך נהוג לייצר אותו בסין. יחד עם זאת, ניתן לייצרו באופן סינתטי גם על ידי התססה שלא דורשת מקור אנושי או מבעלי חיים. בכל מקרה, לפי מה שכתוב שם תת-הסוג הזה אכן משמש בין היתר בתעשיות המזון והקוסמטיקה, ואחד השימושים שלו הוא לתת טעם "בשרי" למזון שאינו בשרי. לא כתוב שם האם הL-Cysteine שבו משתמשים בתעשיית המזון אכן מגיע לרוב ממקור של שיער אדם או לא.

d a p h n a

New member
אגב...

מקריאה נוספת ברשת עולה שהחומר שמיוצר באופן סינתטי (ללא שימוש בחומרים כמו שיער אדם או נוצות) מוגדר ככשר, אבל החומר שמיוצר מהחומרים הללו לאו דווקא מוגדר כשר. כך שיכול להיות שהחברות בארץ שמכינות מזון מהצומח משתמשות רק בציסטאין סינתטי בגלל סוגית הכשרות, אם כי לא הצלחתי למצוא על זה מידע ברשת.

אלי ו.

New member
אני בספק שמשתמשים בו

כדי לתת טעם מכיון שבמקרה הזה היתה בו בעיית כשרות הרבה יותר גדולה.

אדוני ישמור

גם בטיבעול יש את זה ? זה נורא לגלות שאכלת שערות כל השנים אז מעכשיו צריך לצחצח שיניים עם שמפו ? איזו מועקה !!!!!!!

אלי ו.

New member
עד כה הפורום הזה

נתן לי רק מידע אמין. החבר'ה של הכשרות מאוד מתמצאים במרכיבי המזון לפרטי פרטים. את בטח זוכרת את המאמר המרשים שהבאתי משם על דגי הטונה, מאמר שגילה לנו שהטונה בקופסה היא בכלל לא טונה. http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1993498

C H 4

New member
אתם יודעים שציסטאין זו חומצה אמינית, נכון?

זו אפילו חומצה די חשובה משום שהיא יוצרת קשרי די סולפיד, כשהיא נמצאת בשיער מקבלים אפקט מחוזר שקוראים לו ביום יום תלתלים. נשמע לי תמוה שהמקור לציסטאין הוא דווקא שיער.

d a p h n a

New member
כתבתי בהודעה שלי שזו חומצת אמינו

(או חומצה אמינית, פשוט תרגמתי מאנגלית
). לפי מה שקראתי המקור שלה הוא אכן דברים כמו שיער, נוצות ועוד, לפחות בייצור שלה בסין. כאמור יש היום גם ייצור סינתטי שלא מגיע מהמקורות הללו. בכל מקרה, אם היא יוצרת תלתלים, כנראה שכבר יש לי יותר מדי ממנה

C H 4

New member
אופס, מתנצלת לא שמתי לב שכתבת את זה ../images/Emo13.gif

אנחנו בעד תלתלים

למעלה