לפי ויקיפדיה
החומר הזה, ציסטאין (שהוא חומצת אמינו) , קיים באופן טבעי בכל מיני מאכלים מין החי ומין הצומח, במיוחד בחומרים עשירי חלבון (כולל למשל דברים כמו עשב חיטה). אם אני מבינה נכון את המאמר שם, יש תת-סוג של החומצה הזו שנקרא L-Cysteine שאכן ניתן ליצר משיער אדם, וכך נהוג לייצר אותו בסין. יחד עם זאת, ניתן לייצרו באופן סינתטי גם על ידי התססה שלא דורשת מקור אנושי או מבעלי חיים. בכל מקרה, לפי מה שכתוב שם תת-הסוג הזה אכן משמש בין היתר בתעשיות המזון והקוסמטיקה, ואחד השימושים שלו הוא לתת טעם "בשרי" למזון שאינו בשרי. לא כתוב שם האם הL-Cysteine שבו משתמשים בתעשיית המזון אכן מגיע לרוב ממקור של שיער אדם או לא.