נראה לי כבר שאלתי, אבל אשאל שוב

TikvaBonneh

New member
את אמא נהדרת

אבל יש עלייך המון עומס. החיים שלך סובבים סביב הילדים. אין לך בכלל זמן פנוי לעצמך.
כדאי שתחלקי את הקושי, כי את צריכה עזרה.
נכון, יש מקרים שמוציאים ילדים מהבית, גם אוטיסטים. יש עכשיו בחדשות מקרה של ילדה בספקטרום שהוציאו אותה מהבית כי היא ברחה מהבית וכשהמשטרה מצאה אותה לא הסכימה לחזור אמרה שההורים מתעללים בה ומכים אותה ומרעיבים אותה. אז העבירו אותה לסבתא ועצרו את ההורים. אבל זה מקרה קיצוני. אז אני לא מציעה שתספרי ברווחה שאת מכה את הילד ומרעיבה אותו. אבל כן, תחלקי איתם את הקושי. אתם צריכים חונך, או אולי עובדת זרה, אם יש לכם מקום בבית.

SMADAR55

New member
באתר של "כל זכות " יש התייחסות מפורשת לזכאות לחונך :

"ילדים על הרצף האוטיסטי שהוכרו על ידי השירות לטיפול באוכלוסיה עם אוטיזם ו- PDD במשרד הרווחה ומתגוררים בבית הוריהם זכאים לקבל שירותים כגון מועדונית בשעות אחר הצהריים , נופשונים וחונך אישי" .
"ילדים מגיל 3 ומעלה זכאים למימון של סומך (חונך) בבית המשפחה למספר שעות אחר הצהריים. קבלת שעות סומך תלויה במצב המשפחה ובתקציב של משרד הרווחה. יש לבחור בין הסיוע של שעות סמך למועדונית"

dina199

New member
'קבלת שעות סומך תלויה במצב המשפחה ובתקציב של משרד הרווחה'

כרגיל בכל החוקים ותקנות יש פירצה כדי לעקוף את הבעיה.
הם אומרים : נכון, זכאות יש אבל כסף אין. נכון, זכאות יש אבל אצל אחרים המצב יותר קשה לכן לך לא מגיע. ומאחר ואי אפשר לדעת מהן המשפחות במצב יותר גרוע (הרי יש חוק הגנת פרטיות) וגם אי אפשר לדעת מה המצב הכספי של המחלקה ברשות המקומית (אולי בתיאוריה אפשר אבל מעשי כנראה אין סיכוי) הם יכולים לסרב לכל אחד.

היה לי עניין נוסף עם זכאות. כשהבן שלי סיים חטיבה הוא היה זכאי לכיתת מבר. אבל באותה שנה קיצצו במשרד החינוך קיצוצים עצומים באיזורי 'מעמד ביניים'. ולבית הספר לא נשאר כסף . אז לא פתחו כיתה כזו. ואמרו לי בפירוש שאם היו פותחים כיתה כזו הוא היה נכנס אליה, אבל לא הייתה אפשרות לפתוח כיתה. אז הזכאות הייתה אבל לא היה מה לעשות איתה

למעלה