נראה לי שסוף סוף הגעתי למקום הנכון

אם את יודעת לחשב את כל סוגי הוסתות

אז כל הכבוד לך.. בד``כ לפי מה שידוע לי, הבעל הוא האחראי לכל החישובים.
 
היא מדריכת כלות ככל הזכור לי

אז בטח שהיא יודעת. או שבעצם זו היתה S T עם הרווח?... כבר לא יודעת
אבל גם אנחנו למדנו בהדרכות לפני החתונה שהגבר אחראי לחישובי הפלגה וכל סוגי הווסתות... בעעעע
 
באמת???

מעולם לא שמעתי על כך. אמנם ST מדריכת כלות, אבל לא משם זה ברור כל כך. אתה זה שדואג לאשתך לכל החישובים? מפתיע.
 
לטענת אשתי,

סיפורים רבים נשמעו במהלך קורס הדרכת הכלות, מפי בנות שונות רבות, ובכל הסיפורים האשה היא שהיתה אחראית לספירה, בעוד לבעל אין קשר לזה. מיותר לציין שבאחוזים ניכרים של המקרים לבעל אין גם מושג ירוק בהלכות הללו.
 
בשיא הרצינות.

ומה אתה כל כך מתפלא? הלכות פשוטות יותר והרבה יותר דחופות (אורח חיים) אנשים לא יודעים (מה זה לא יודעים? אין להם מושג ירוק / מעולם לא פתחו ספר). אז למה שאת הלכות נידה המסובכות, שעד החתונה לא שמעו עליהן, אותם הם ידעו?
 

ST

New member
כמו שבשורות כתבה,

ב"ה אני חושבת שאני יודעת לחשב את כל סוגי הוסתות (ואם אני לא בטוחה אני פותחת ספר, לא מתביישת). מכל מה שאני מכירה, גם ממה שאני למדתי בזמנו לפני החתונה שלי, גם מה שלמדתי עם הקורס - האשה מחשבת את כל הדברים האלו לעצמה, לפעמי מקדישים לעניין לוח או מחברת - ברור שבן הזוג יכול לראות אותה, אבל בד"כ זה חישובים שהאשה עושה עם עצמה. בהרבה מקרים, כמו שנאמר כאן, תפקיד הגבר 'מסתכם' בללכת לשאול את הרב שאלות, וחבל שכך.
 
מאוד מאוד מעניין

ממה שהספקתי לראות לשמוע ללמוד במהלך 13 השנים האחרונות, מעולם לא שמעתי שהאשה היא האחראית לחישובים ולפרישות. גם במשך לימודי בכולל הלכה, (מבלי להתגאות יש לי סמיכה לרבנות) ואין כאן המקום להכנס לסוגיא ההלכתית. לאשתי למשל אין שמץ של מושג מתי כמה למה, היא סומכת עלי במאה אחוז.
 
במחילה

אני חושבת שזה הבדל סקטוריאלי.... במגזרנו אין משמעות למילים כמו "בעלי מתיר לי" שנפוצות במגזר החרדי, ובכלל אין חינוך ל"הקטנת ראש" לנשים והסתמכות על הבעל כמבין בלעדי. אני מניחה שמכאן ההבדל בין מה שאתה מכיר למה שאסתי מציגה. וסליחה שאני שוב מקטלגת/מתייגת/מכלילה/מקטרגת/ אנחנו-ואתם וכו'... זו לא הכוונה.
 
אלו משפטים שאני שומע לראשונה

ואם במגזרים עסקינן, אנחנו חונכנו שבכל ספק הכי קטן ובכל שאלה בעיקר בהלכות טהרה לרוץ לשאול רב. אני מעולם לא פסקתי לאשתי במקרים שהיו שאלות והיו וישנם כל העת והולכים לשאול רב.
 
זה בדיוק ההבדל...

בלי ספק, כשאני אגמור את לימודי הלכות נידה בעיון, אסתי תשאל אותי דברים ולא להיפך... אבל כמה אחוזים מכלל הבעלים (בלי להתייחס לעשתרות...) אכן יודעים הלכות נידה, אפילו לא בעיון? מי שלא יודע, אשתו צריהכ לדעת בשביל עצמה. ואפילו פסיכולוגית - אם האישה והבעל ישמעו הלכה כלשהי בנושא, הרי שהאישה תזכור אותה ותבין אותה הרבה יותר טוב פשוט כי זה הגוף שלה.
 

ST

New member
לא,

למדתי במדרשה בה למדתי בשנה שעברה - והיה ממש מוצלח (אבל אם אני אכתוב איפה זה יהיה ממש אאוטינג) אני אכתוב לך במסר.
ואני עוד לא מדריכה רשמית (עוד לא קיבלתי את התעודה, אני צריכה להגיש עוד כמה עבודות וזהו...)
 
למעלה