נראה לכם נורמלי.. ?

בשלולית

New member
נראה לכם נורמלי.. ?

להיות במערכת יחסים ולא לדבר במשך יום וחצי? (באיזושהי דרך....). כאילו. אני יודעת שהוא היה היום כל היום בטיול בחרמון עם הביצפר. אבל עדיין! זה לא שהחרימו לו את הפלאפון. זה לא שניתקו לו את הקו טלפון בבית. זה לא שאין חברים או אינטרנט במקרה הכי גרוע! למה הוא לא יוצר איתי קשר כשהפעם האחרונה שדיברנו הייתה אתמול ב5 בערב אחרי שאני התקשרתי?! נמאס לי לעשות את השיחות האלה איתו. הוא תמיד מדגיש ואומר שהוא מת להיות איתי וכייף לו והוא לא רוצה שזה ייגמר. אבל הוא לא מראה לי את זה! אני לא מרגישה ככה! אז מה? אחרי שבוע וחצי של "ביחד" ושל הכרזת חברות וקשר רציני, מתחילות הבעיות? הריבים? אולי משהו לא פסדר... ואל תגידו לי לדבר איתו על זה. רק יום שבת בלילה דיברנו על זה. בסוף הוא נשאר לישון. היה מן "שולם" כזה. שכבנו. קמנו בבוקר. והכל כרגיל. אולי הוא סתם מנצל אותי. קקי.

נועם m

New member
האמת, שאין לי כזה ניסיון...

במערכות יחסים. אבל מה שכן כבר הספקתי ללמוד הוא שהרבה פעמים אנחנו נותנות פרשנויות מוטעות להתנהגויות שלהם. כי כשאת לא מתקשרת למישהו אז זה אומר משהו- את עושה את זה בכוונה אבל בכלל לא בהכרח שאצלו זה אותו הדבר!!! הוא פשוט לא חשב. ולא כי הוא לא חושב עליך, או לא רוצה לדבר איתך, אלא כי הוא בן. הוא לא חשב. נקודה. אני לא אגיד שאנחנו יותר מתוחכמות (למרות שאנחנו כן), אבל אצלם יש הרבה פחות משמעויות נסתרות. אם הוא חוזר ואומר שהוא נהנה איתך אז זה גם מה שאת צריכה לחשוב, ולא שום דבר מעבר לזה! עכשיו יש לך 2 אופציות: 1. תשלחי לו הודעה חמודה (ממש!). לא בהכרח שהוא יענה- גם זה לא אומר כלום! 2. תתני לו להתגעגע, ואם הוא לא מתקשר תתקשרי את מחר בערב. אבל שוב- גם אם הוא לא יתקשר, זה לא אומר כלום!!! אני יודעת שנורא קשה לא להכנס לתאוריות קונספירציה, אבל תנסי...

ChilD SouL

New member
אולי...

הוא מאלה שלא מדברים כל יום עם החברה שלהם ופעם ביומים-יומיים מספיק להם להתעדכן.

Master Stav

New member
נורמאלי זה עניין של הגדרה

האם ישבתם להגדיר מהי מערכת היחסים בינכם כן יכול להיות שהוא לוקח את המערכת יחסים כמובן מאליו מצד שני יכול להיות שהוא מרגיש בטוח במערכת יחסים הזו עד כדי כך שהוא מאמין שהזמןש אתם מנצלים ביחד הוא הדובדבן שבקצפת ומצד שני הזמן שאתם לא יחד הוא עצמאי ולא צריכים לדבר או להחליף מסרים .... עניין של תקשורת אמרתי כבר ?

ufffnick

New member
את יורה גבוהה מידי

היא בת 18, מערכת יחסים במימדים שלה זה בערך כמו שני דייטים וחצי אצלך. תראי בלי לפגוע, יש לך עוד מה ללמוד על ההבדלים בין גברים ונשים, תקראי את מה שנועם כתב/ה, אני לא חושב שיש דרך פשוטה יותר מזו להסביר את זה. יותר מכך אני בטוח שאת מבינה את מה שכתוב שם ואפילו מקבלת את הדברים, אבל אין סיכוי שזה יפסיק להטריד אותך. כי את אישה והוא גבר. ככה זה.

Master Stav

New member
לא ממש מסכים ...

מערכת יחסים רצינית יכולה להיות גם בגיל 16 הכול עניין של גישה ונכונות אישית למחוייבות כך ש....

ufffnick

New member
מבחינה רגשית

כן. מבחינה מעשית, לא. מבחינה רישגית אנחנו כמעט ולא משתנים מסוף גיל ההתבגרות (מלבד חתכים פציעות שיפשופים וכו'), לכן מבחינה ריגשית זה נראה אפשרי. אבל עם השנים אתה מבין שמה שחשבת שזה "מערכת יחסים" בגיל מוקדם לא דומה למה שזה מתאים לתובנות שלך היום מסיבות פשוטות הקשורות לבגרות וניסיון. בגיל 18 זה הרבה לפני רוב התובנות חשובות בחיים ואירועים מעצבים עיקריים של גיל הבגרות.

ufffnick

New member
אין כאן הכללות

אכן יש ויש. אבל ברוב, במיין סטרים, הנורמלים אצלם זה כמו שתיארתי.

ufffnick

New member
אתה מושך אותי לפילוסופיה

אני אקצר: הכוונה שלי כאן לנורמלי - מי שלא חווה חוויות קיצוניות בילדותו (אונס מעשה סדום התעללות פיזית... ועוד מיני אירועים טראומתיים) שעשויות לפגוע בפרספקטיבה ההתפתחותית, בתפיסה הזוגית והמינית.

Master Stav

New member
על פי מיטב המומחים

אותה נורמה שאתה מציין כנורמה היא מאד לא נורמטיבית כולנו מעוצבים עלידי אורעים טראומטים כאלו או אחרים .... בין עם זה אונס אלימות ובין עם זה הצצה למיקלחות הבנות בפנימיה או למקלחת ההורים .... כך שנורמה היא משהו אותו יכולים ללמד בחוג לפילוסופיה בפועל אין כזה דבר אתה יכול לדבר על דפוסי התנהגות על דפוסי חשיסבה אבל לא על נורמה אנושית מאחר וכול קביעה כזו תלקה בהכללה שאינה במקום אם לחדד את העניין גם זוגות בני 16 הינם זוגות במערכות יחסים אני מודע לעובדה שהיחסים הם שונים בשל מערכת הלחצים הטובי והרעים המועלים על היחסים ומצד שני ....על פי אותה משנה מערכת יחסים של בני 45 שונה מזו של בני 30 בגלל 15 שנה ? ברור שכן .... ועדיין התקשורת היא המפתח להכול ובכול גיל

ufffnick

New member
כמו שאמרתי

אתה מושך אותי לדיון לפילוסופיה, ומזה אני נמנע. רק אציין שבפילוסופיה אחת השאלות הפתוחות היא "מהי נורמה?". על כן אני לא נכנס לדיון מהי או האם יש דבר כזה. כרגע עשיתי שימוש במושג נורמה כלפי אותו חתך אוכלוסייה שהטראומות המעצבות את הדמות העצמית הן לא בגדר קורבן של עבירה פלילית או התעללות קשה. נכון שמערכת היחסים ותפיסתה במעבר מכל חתך גילאים, אבל ככל שמתקדמים על ציר הזמן המושגים העיקריים של מערכת יחסים כגון: תיקשורת, הבנה, התפתחות זוגית כשניים וכבודדים, פשרה וכד' מקבלים משמעות אמיתית ובוגרת. בטח תשאל מה זו משמעות אמיתית ובוגרת אז אתן דוגמא: בעניין תקשורת למשל, תקשורת טובה זה לא רק כאשר צד אחד מחליט שצריך לדבר ואז יושבים ומלבינים את הדברים, אלא היא ברבדים נוספים. כמו למשל לדעת מתי הצד השני לא חש בנוח ולהרפות, לדעת מתי הצד השני צריך מרחב, לדעת להתחשב בצרכים של אחר גם אם סדר העדיפויות שלי שונה משלו בצרכים אלו וזה נראה לי זניח. בשביל אלו צריך בגרות, ואם תשאל אותי ילדה בגיל 18, 19 ואפילו 24 לא יכולה להבין עדיין על סמך "מערכת יחסים" בגיל 16-18.

Master Stav

New member
כניראה שנמשיך להיות חלוקים בדעותינו

בעיניין הזה לפחות אני מכיר אנשים בני 18-19-20-21 שהינם בוגרים ומסוגלים לדברים שאחלרים בני 30-35-40 אינם יכולים לאפילו להבין ... מצד שני ...אני מסרב פעם אחר פעם לעשות הכללות וטוען שצריך לבחון כול מקרה לגופו כאינדבידואל בעל שני צדדים הוא והיא לצורך העניין כך ש....

ufffnick

New member
../images/Emo13.gif כנראה

אני לא רואה בזה הכללה, ואכן כל מקרה לגופו.

Piren

New member
כן

נורמאלי לגמרי. חוץ מזה, אתם שבוע ביחד וכבר את נהיית אובססיבית? בדקת את ההודעות בפלאפון שלו ושלחת גם בלש אחריו לראות שהוא לא בוגד בך? יצאת פה מה זה "בחורה" בצורה ממש מגעילה...

Cobe Anan

New member
אולי... הוא פשוט מהאנשים האלה

שלא אוהבים יותר מדי לטחון בטלפון? כאילו, אם ניקח לדוגמה את דקלה ואותי, אנחנו אוהבים לשמוע אחד את השני. מאד אוהבים. אבל קורה שאנחנו עם אנשים, או עסוקים, או אלוהים יודע מה, ולא יוצא לנו להתקשר, או יותר גרוע- `נדבר אח"כ`.. לפעמים זה קצת עוקץ לך בלב, שיש לו משהו יותר חשוב לעשות מאשר לדבר איתך, אני יודע, אבל אם תתני לדברים כאלה להרוס לך את כל הכיף בקשר, את תפספסי הרבה מאד מהרגעים הטובים, וגרוע מזה- איך תתמודדו עם משבר אמיתי? תאמיני לי, גם בשבילו זה טוב לא לדבר איתך כל היום. פתאום הוא חושב עלייך, קולט כמה זמן לא דיברתם, ממש מתגעגע, ומבין שהוא לא באמת הבין כמה את חשובה לו.. אז תני לו את החופש שלו. אני בטוח שהוא יעריך הרבה יותר את הקשר שלכם בידיעה שעדיין יש לו החופש להנות מהחיים שלו בנפרד, ולחזור אלייך בסוף היום, לחיבוק החם והאוהב... `אם את אוהבת מישהו, תני לו ללכת. אם הוא חוזר- הוא שלך לנצח. אם לא, הוא מעולם לא היה באמת שלך.`

RVD18

New member
לפעימם בטיול

בא להתנתק כזה, בלי טלפונים, בלי כלום... אולי זה שום דבר.

בשלולית

New member
טוב תודה לכולם על התגובות.

זה נגמר. סופית. אני מקווה. אני לא הולכת לחזור לזה כי אני יודעת שזה הדבר הנכון לעשות. הוא לא מתאים לי. אני צריכה מישהו רציני יותר, בוגר יותר, ואוהב יותר. פסדר. אז ניסיתי. נתתי לזה עוד שבועיים. היינו יחד ביום האהבה. שכבנו עוד כמה פעמים. נהנתי. הוא השקיע. והיה כייף. אבל הוא לא מראה לאף אחד מי "החברה שלו"... וזה דבילי עד כדי העלבה! אז אני שוב רווקה מבוקשת... מישהו מעוניין? \-:

למעלה