נריה_ה..

עוגייה

New member
נריה_ה..

אתה חי בתקופת האבן..!!! אני לא אומרת שמה שקורה היום אצל הנוער זה טוב אבל זה מה שקורה וכדאי שתתחיל להתרגל לזה! אין לי מושג בן כמה אתה, אבל לפי מה שמובן מהכתיבה שלך אתה תקוע עמוק בשנות ה-20 ולא תצא משם כל כך מהר...אם בכלל. (וחבל) אין לי הרבה מה להגיד לך, רק ש-ככה זה הנוער של היום (הנוער של היום כחול לבן- חושב כחול מסניף לבן) ואין מה לעשות נגד זה, ועדיף שלא יעשו שומדבר כי זה הדור וזה הגיל... אתה הרי לא רוצה שהילדים יתנזרו פתאום נכון???שיפספסו את כל גיל ההתבגרות, על כל החוויות הכרוכות בו (לטוב ולרע) ויהפכו להיות כמו אבות אבות אבות אבותיהם (טוב אז אולי הגזמתי...) וכדאי שתמשיך הלאה, תתקדם צעד אחד קדימה, כי כל העולם כבר עשה את הצעד הזה....

בעצם על זה מדובר בגיל ההתבגרות:

לנסות, לטעות, וללמוד מהטעות! אי אפשר ללמוד על הדברים האלה בגיל 18, זה קצת מאוחר... נריה, איך תספר לילדים שלך איך באים ילדים לעולם? שהם יהיו בני 18?

ולא רק זה ...

היום מלמדים ילדים בגן איך באים ילדים לעולם. אם אני לא טועה זה תמיד היה ככה. רעות.

רעות המתוקה, יש לך טעות גדולה......

אותי בגן לא לימדו אותי באמת איך באים ילדים לעולם...... סיפרו לי את הסיפור על החסידה, אני לא ממש זוכרת... חחחחחח....

חסידה? היום יש קלטות לילדים קטנים.

שמראים את כל התהליך על איך מביאים ילד לעולם. אני בעצמי ראיתי קלטת כזאת, ותאמינו או לא, אבל מראים את זה מהקטע שהאבא ואמא ניכנסים למיטה ועושים את מה שעושים עד לקטע שהילד נולד. ומראים את הכל לפרטי פרטים. זה כמו סרט כחול מצויר חחחחחחחחח...... סרט כחול לילדים קטנים חינוכי ביותר. רעות.

חחחחח

לך היה את הסיפור על החסידה??? חחחח לי היה משהו אחר.. על זה שהם באים דרך הקשת בענן...משהו כזה.. חח סיפור דמיוני אך דיי מעניין... מכירים אותו?? Love מעיין

ziv`s girl

New member
כן...

זה סיפור משהו בסגנון "דובוני אכפת לי" שהתנוקות באים מאיפה שהקשת נפגשת עם האדמה או משהו כזה.. הם מתגלשים ממנה... סיפור דפוק... במילא כולם ידעו את ה"אמת הנוראה הלא חינוכית והמזיקה שגורמת לשרמוטיות בגיל 70" סליחה על הציניות והתגובה העצבנית מעט פשוט לא מרגישה נחמדה במיוחד כרגע...

ziv`s girl

New member
אגוזית את את עדיין כאן....

יש לך תגובה לשאלתך... אי שם למטה...

נ.ה.

New member
נכון, מסכים

יש הבדל בין לדעת איך ילדים באים לעולם לבין להביא אותם לעולם!!! אני ידעתי בגיל צעיר על יחסי מין, מחזור, וכאלה... זה אני, נריה_ה

נ.ה.

New member
לכולם...

בגלל שאני לא אחד עם דעות קדומות, ואני לא אוהב דעות קדומות. בנוסף אני לא שופט אנשים לפני שאני מכיר אותם, חשבתי שאולי אני אכיר לכם קצת את עצמי: קוראים לי נריה - ע"ש דוד שלי. אני בן 18, עומד לפני גיוס לצבא. אני מושבניק מהמרכז - וזה לא מה שאתם מדמיינים על מושבניקים. עוד שאלות? יום אושר, נריה.

כן

למה יש לך דעה כזאת לגביי נערים בגיל ההיתבגרות שיוצאים ומבלים ונהנים? למה שבני הנוער הצעירים לא יוכלו להיתנסות בחיים? זה יהיה הרבה יותר טוב בשבילהם. ככה הם ילמדו הריי מטעויות שהם עשו בעבר. יש כל כך הרבה יתרונות לכך שילדים בני 13 14 יתחילו לצאת עם בני זוג ועד עכשיו ראיתי שאתה היחידי שחושב אחרת. אז אני רוצה לדעת למה? רעות.

נ.ה.

New member
לכולם!!! זה מבהיר את הדעות שלי... ../images/Emo37.gif ../images/Emo37.gif ../images/Emo41.gif

נכון, אני מודה ומתוודה, נהייתה לי כאן בפורום הזה תדמית של אחד אנטי - שונה - מוזר - רוצה שאנשים יסבלו - מיושן ועוד ועוד... אז זה לא נכון! אני לא כזה... כל המטרה שלי הייתה רק לדאוג שיהיה יותר טוב... ------- עכשיו בנוגע לשאלות שלך, אני מקווה שאני אוכל לענות... נקודת המוצא שלי לכל זה היא שאני חושב שלהתנהג בצורה שרמוטית זה רע. (רגע אל תאכלו אותי עדיין, תמשיכו לקרוא. לא אמרתי שלצאת בגיל 13 זה התנהגות שרמוטית...) שאלתי כאן קודם אם משהו חושב שזה טוב, אף אחד לא חשב ככה... וזה מעניין למה?!?! עכשיו, אני חי בחברה, ורואה בנות בגיל שלי, ויותר צעירות, מתנהגות בצורה שרמוטית לאללה. זה דיי מרגיז אותי. בנות בגיל 16-17-18, צעירות לדעתי, עושות מעשים לא ראויים. מעבר להתנהגות וללבוש המופקר הן שוכבות בפגישה ראשונה או מקסימום שלישית, מזדיינות עם כל אחד (כמעט כל אחד...), עסוקות מעל הראש בפעילות מינית. אני חושב שזה לא טוב. אתם יכולים לחשוב אחרת. להגיד: "הם יעשו מה שהן רוצות". אני לא חושב ככה. אנחנו חיים בחברה ובחברה יש דברים שלא צריך לעשות. וחוץ מזה לא הייתי רוצה לראות קרוב משפחה שלי באותו מצב. אני בטוח שגם אתם לא... עכשיו שאלתי את עצמי "למה זה ככה?" מה גורם לבנות האלה להתנהג ככה? -- דבר אחד ברור זה לא גנטי, כי זה נפוץ במגזרים שונים, וזה גם לא קשור למצב סוציו-אקונומי כי זה קורה גם אצל עשירים וגם אצל עניים. התשובה הייתה: "השפעה חברתית". (אני לא מתכוון למצב שבו אומרים לבחורה להתנהג ככה.) אני מתכוון לכלל התהליכים שעוברים על הבחורה מיום לידתה. שוב שאלתי את עצמי: "מה יכול לגרום לבחורה להחליף בני זוג כל-כך הרבה?" אחת התשובות שהייתה לי היא שהן רגילות לכך. בטח, תשאלו: "מה הכוונה רגילות?" זה לא נשמע טוב... אז התשובה היא שהבחורות האלה התרגלו לקשרים לא מחייבים, סטוצים, פגישות לזיון וכו´. אבל גם זה לא נשמע הגיוני, איך הן התרגלו, מה הן שכבו מהיום הראשון... כאן מגיעה הבעיה שלנו, והנקודה שרבים לא הבינו אותי נכון... לכן תקראו טוב... אני אומר שכל דבר מתחיל בשלבים, ולכן גם ההתרגלות של השרמוטות לקשרים לא מחייבים היא בשלבים. אני טוען שלצאת לדייט בגיל 14 לא מוביל לכלום - זה קשר לא מחייב, שידוע שיסתיים מהר, ובמקומו יבוא קשר אחר במהרה... ואחריו עוד אחד ואחריו עוד אחד... עכשיו, בחורה שיוצאת בגיל 14 עלולה להתרגל לקשרים לא מחייבים דבר זה עלול להפוך אותה בתהליך הדרגתי לשרמוטה, בגיל מבוגר יותר. ולהיות שרמוטה זה רע... שוב פעם זה לא בטוח שזה יקרה אבל יש סיכון... אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי. נריה

נ.ה.

New member
אפילו שזה ארוך, כדאי לקרוא לאט ו...

ובזהירות, כדי להבין את הכוונה. נריה

xflil

New member
אין

דבר כזה להתרגל לקשרים לא מחייבים יותר מחצי מדינה יוצאת בגילאי 13 14 ויוצר מחצי בנות ישראל לא הופכות להיות שרמוטות בגלל זה השאר זה סיפור בפני עצמו ואני לא שמעתי על כל כך הרבה מקרים ששוכבים על הפגישה הראשונה... ולשכב עם מישהו שאתה באמת אוהב בגיל 16 זה בסדר גמור בתני שאתה מוכן נפשית ופיזית! הגורם להשטרמטות הוא בברור לא יציאות בגיל מוקדם!

נריה_ה

New member
בטח שיש

יש דבר כזה להתרגל לקשרים לא מחייבים, כמו שמתרגלים להרבה דברים אחרים. תתפלא כמה מקרים יש כאלה, (הרוב לא בגיל שלכם...), אתה אומר שלשכב עם משהי שאתה אוהב בגיל 16 זה בסדר? אז למה לשכב עם משהי בגיל 16 שאתה לא אוהב זה לא בסדר? ומה עם לשכב עם 20 בנות בגיל 16? למה זה לא בסדר... אני חושב שמין מחוץ לנישואין זה לא בסדר! אתה אומר שהכל בסדר? אני חושב שלא, וכעובדה תראה שכשליש מהזוגות שמתחתנים בימינו מתגרשים... ובארה"ב ששם היציאות בגיל צעיר יותר נפוצים שיעור הגירושים מגיע לכמעט 50%!!!! זה נובע בין השאר מהעובדה שאנים התרגלו לקשרים לא מחיבים (בגידות ועוד ועוד...) נריה

נכון ולא נכון...

אני מסכים איתך שצריך להציב גבולות בכל גיל לגבי כללי התנהגות והייתי מעדיף את המונח "התנהגות מוחצנת" ולא "שרמוטה"(אני מוחק הודעות עם ביטויים מהסוג הזה. להתנהגות יש הרבה מדדים וסיבות אך אין נוסחה מוחלטת שאפשר לומר שהיא משקפת את כל המגזרים החברתיים בחברה הישראלית. בכל מגזר יש מכל קצה של הסקלה מבישנים מסתגרים ומתבודדים ועד התנהגות מוחצנת ואפילו זנותית ואני לא מדבר רק על בנות. תשאל מה הגבולות שאני צריך להציב לעצמי ומה נכון או לא נכון לעשות בגיל זה או אחר בחברה זו או אחרת? זו שאלה טובה! שאין לה תשובה מתמטית התשובה תלויה בהרבה משתנים, תשאל מי מפקח על זה? ההורים, החברים, והמסגרות שאנו פוקדים במהלך חיינו. שלומי

נריה_ה

New member
למנהל הפורום

1. במילים אים כל דבר רע - המילה היא כלום, בסך הכל כמה אותיות שמחוברות יחד. הדבר הרע (או הטוב) יכול להיות ברעיון/מושג/מעשה/התנהגות שהמילה מבטאת. כך לדוגמא: המילה "שרמוטה" היא בסך הכל 6 אותיות - ש´ ר´ מ´ ו´ ט´ ה´. זהו. הטוב או הרע נמצא ברעיון אותו המילה מבטאת. 2. השאיפה המודרנית להמציא לכל מילה או ביטוי מילים אחרות מעודנות יותר היא מוזרה בעיני. תקרא לזה איך שאתה רוצה "שרמוטה" או "בעלת התנהגות מוחצנת" המילים מבטאות אותו דבר - ואז אין הבדל ביניהן. 3. אני לא קראתי למישהו כאן בשמות גנאי - אני לא נוהג כך. הדיון שלנו שמחקת על "השרמוטיות" היה דיון ענייני, ולא היה ראוי למחוק אותו. אם אתה רוצה לקיים צנזורה בפורום ציין את כלל הצנזורה כדי שנדע... - כלומר לפחות שהצנזורה תהיה עניינית. בכל אופן הייתי רוצה לקרוא את ההודעות ששלחתי ונשלחו אילי. יש דרך כזו? ----- 4. אני מסכים איתך שבכל מגזר יש מכל קצה של הסקלה. זוהי ראיה מפוכחת שלא נגועה בדעות קדומות לא ראויות. (ולא חסר כאלה כמו מזרחים צחצחים - רוסיות זונות, ואני לא מסכים איתם) אולם, השאלה היא מה גורם להתנהגות זו או אחרת. וכמו שאמרתי הסיבה היא השפעה חברתית - או יותר נכון כלל הארועים שעברו על האדם מיום בו נולד עד לרגע זה הם המעצבים את אישיותו ואת התנהגותו. וזה כולל "התנהגות שרמוטית" 5. שים לב שאני לא נכנסתי בכלל לדיון האם התנהגות "שרמוטית" טובה או לא. (כולם אמרו שלא, אבל אף אחד לא ענה לי למה...) אני יצאתי מנקודת מוצא בסיסית (- אקסיומה) שההתנהגות הזאת לא טובה. באותה מידה אנשים אחרים יכלו להגיד שהתנהגות כזו מומלצת. בכל אופן זה מעניין למה מרבית האנשים בחברה האנושית רואים בשלילה התנהגות כזו. נריה.

עוגייה

New member
הבעייה שלך זה שאתה מכליל

זה שהבנות באיזור שלך מתנהגות ככה, לא אומר שכ-ל הבנות שיוצאות בגיל 13-14 מתנהגות ככה. אני חושבת שזה ניסיון טוב לחיים ל"אהוב" בגיל צעיר כי זה כיף וכמו שאמרתי זה חלק מהתהליך של גיל ההתבגרות. ומה, אתה לא מכיר את המשפט - "אהבנו פעם, באמת ובתמים...אהבנו כמו שילדים יודעים...."?

למעלה