נשבר לי סופית מקופ"ח הסתומים

בולדוג

New member
נשבר לי סופית מקופ"ח הסתומים../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

אם עד עכשיו הם סתם טרטרו אותי עבור כל טופס 17 לאיכילוב,עכשיו הם מסרבים לתת לי בכלל טופס 17 בטענה שעשיתי את הניתוח פרטי אז אני צריך ללכת לסובחי פרטי גם הלאה לצורך המשך טיפול ומעקב.ולא עזר לי שהסברתי שאני צריך לא רק את סובחי אלא את כל מערך התמיכה של המחלקה החל מדיאטנית והמשך בצילומי בריום וניפוח.ושהיתי ממילא זכאי לניתוח BMI 45 . וסך הכל קיצרתי את התור.רופא המישפחה הנחמד שלי ניסה לשכנע אותם שזה חיוני אבל הם ממשיכים לטעון עשית פרטי תמשיך פרטי. פשוט מטומטמים. יש לי תור ביום שני ואני מתכוון ללכת כי לדעתי אני צריך הצרה,התאבון ונפח הארוחות דורשים זאת. אז עם יש למישהו ניסיון או עיצה אני פתוח להצעות. שלכם הבולדוג הזועף והמוטרד.

gal33

New member
בולדוג, הבנתי שבכל הקופ"ח זה כך,

אם התחלת פרטי, תמשיך פרטי ולהיפך. אבל אולי יש פה מישהו שמצא דרך לעקוף את הבירוקרטיה הזו.

לבולדוג ולגל שלום

גם אני עשיתי את הניתוח באופן פרטי אצל ד"ר סובחי באסותא אני שייך לקופת חולים הכללית ומקבל טופס 17 לבית חולים איכילוב לכירורגיה כללית בלי שום בעיה עשיתי את זה כמה פעמים. אני לא חושב שיש הבדלים בן הסניפים השונים של קופת החולים הכללית אני מציע אם יש בעיה אפשר לפנות לרופא מחוזי

gal33

New member
נו, טוב לשמוע שזו בעיה נקודתית ולא

גורפת, אם כך אין לו בעיה לטפל בכך וכן לקבל ט´ 17. ובא לציון גואל.

SARA120

New member
אין ולא היו לי בעיות..

הרופא שלי מאד נחמד וגם המזכירה הרפואית..למרות שעשיתי את הניתוח פרטי. נראה לי שהבעיה יותר אנושית.תנסה לפנות לאיררכיה גבוהה יותר.בהצלחה!

רוייקו

New member
צריך לכתוב למישרד הבריאות ...

להביא את כל הנושא לידיעת משרד הבריאות, לגבי כל נושא ה"ביטוחים המשלימים" של קופות החולים שאינם ממשיכים את הטיפול לא במיסגרת הביטוח המשלים ולא במיסגרת קופת החולים. כלומר: מנותח שמימש את זכותו להתנתח באמצעות הביטוח המשלים, אינו יכול לקבל את המשך הטיפול מקופת החולים שלו בטענה מטומטמת שהוא נותח באופן פרטי. איזה טימטום. איזה פרטי איזה ? זה לא במיסגרת קופת החולים ? זו דרך מכוערת להתחמק ממתן שירות למבוטח הקופה. גם הביטוח המשלים אינו ממש פתרון משום שמדובר בהחזרים חלקיים שהמבוטח מוציא מכיסו הפרטי. צריך להבין, הטיפול במנותח הגבלת/קיצור קיבה לא מסתכם בניתוח עצמו בלבד אלא במעקב ארוך טווח ההכרחי להצלחה ומניעת סיבוכים בעתיד (מה שדי נפוץ בניתוחים אלה, אגב) הביטוח המשלים נותן פתרון עבור הניתוח בלבד ולא עבור טיפול ארוך טווח שהמנותח מפסיד אותו לכל אורך הדרך - רק משום שבחר לקצר את התור ולבצע את הניתוח במיסגרת הביטוח המשלים של הקופה. מה אתם אומרים על זה ??

SARA120

New member
הפחד הוא שזו יכולה להיות שאלת..

קיטבק!שפתאום יתעוררו בקופ"ח ויבטלו גם לאילו שיש אישורים...

לרוויקו

אני עשיתי את הניתוח באופן פרטי דרך חברת ביטוח "הפניקס" אין לי בקופת חולים שום ביטוח משלים או מושלם ובכל זאת אני מקבל טופס 17 .לאיכילוב לכירורגיה כללית .אתה צודק שצריך לכתוב להנהלת קופת חולים או למשרד הבריאות כי לא צריך להיות חוקים אחרים לכל סניף של קופת חולים.שבת שלום.!

מירי,

New member
לא מדוייק

אם היית זכאי לניתוח מהקופה (אחרת אי אפשר להשתמש במושלם) הכללית ממשיכה טיפול אבל לא בשימחה ובקלות היא עושה את זה בוולפסון או באיכילוב , אלא מנסה לשלוח לבתי החולים שלה....

עדי.פ

New member
גם אני התנתחתי פרטי וניסו לעשות

בעיות ולא רצו בהתחלה לתת טופס 17 אז פשוט מאוד אמרתי להם שאני וכל משפחתי עוברים לקופת חולים שכן נותנים טופסי 17 ובמידי ודאגתי להעביר את זה לרופא מחוזי ואף איימתי בפניה לכלבוטק וכד, (בקיצור הייתי מאוד החלטי) והם התקפלו ומאז כל פעם שתריך יש טופס 17 ( אני בקופ"ח לאומית) קופת חולים זה לא חתןנק קתולית ( אפשר להחליף אם רוצים) אל תוותר תהיה ערס :)

gal33

New member
מסכימה עם על מילה של עדי, קופות

החולים גיבורות על מי שהן יכולות. כמו הבדיחה של סעיף מצליח. הן מנסות, הרי מדובר בכסף, רוב החולים מתקפלים ולא נלחמים נגד ממסדים, מי שרק עושה להם קצת שרירים ישר הם מתקפלים. זו הרי חוצפה ממדרגה ראשונה לא לתת המשך טיפול רק כי המטופל חסך להם כסף ומימן את הניתוח. גם לי לא רצו לאשר את הניתוח האחרון, בכל מיני תואנות שונות, פניתי לנציב קבילות הציבור של הקופה ולרופאה המחוזית, ותוך שישה ימים, הפלא ופלא קיבלתי אישור. כמו שעדי אמר, ברגע שהם רואים בן אדם החלטי מולם שלא יוותר להם, הם ישר מוותרים. גל

לגל ועדי !

שניכם צודקים היום יש אפשרות לעבור מקופה לקופה ,וששום קופת חולים לא עושה טובה שאנחנו מבוטחים אצלם,ההפך אנחנו עושים להם טובה שאנחנו שייכים להם במקרה שלי לא היתה בעיה בטופס 17 לבדיקות אצל ד"ר סובחי באיכילוב אבל היה מקרה אחר שלא רצו לתת לי טופס לבדיקה יקרה אחרת לא ויתרתי להם על הבדיקה אפילו שהייתי יכול לעשות אותה דרך חברת הביטוח ובסוף לאחר שפניתי לרופא מחוזי בקשתי אושרה ,צריך רק לעשות שריר והם מתקפלים.שבת שלום!

star22.

New member
למה, אני עשיתי את הניתוח דרך קופת

חולים והם לא עשו לי בעיות ז"א הם רק אמרו לי שאני צריכה להשמין עוד בשביל לעשות את הניתוח אז השמנתי

צפרדעית

New member
אם אני לא טועה...

אז חנה מאיכילוב אמרה שיש לזה פיתרון... תתקשר אליה והיא תתן לך את השם של הרופאה המפקחת (נדמה לי שגם ללילך יש את הטלפון שלה) היא תעזור לך להשיג את כל האישורים של הקופה....

מירי,

New member
מה שלי היא אמרה

זה שהחוק מחייב אותם לתת... הלכתי לחוק ברשת וזה לא ממש מדויק...

SARA120

New member
כמו כל גוף כלכלי כך גם קופ"ח ..

(לצערינו כי רב!) טובת ה"קופה" ניצבת מול עיניים ולא טובת החולה! מדיניותם לעניות דעתי,היא שאם מדובר בניתוח המוכר על ידם (משמע,אם לא ינתחו,אז מצב החולה יכול להתדרדר ואז יצטרכו לשלם עליו אפילו יותר...) אזי יש אישור לניתוח ולבדיקות לפני ולביקורת אחרי. אבל אם מדובר בסיפור עם המשכים,אז יש אלטרנטיבות יותר זולות דרך הקופה: כירורגיים שלהם ודיאטיקניות שלהם וכו... הם לא מסוגלים לראות (או לא רוצים..)את הקשר הסימביוזי התלותי שבין הפציאנט למנתח ולמערכת שמסביב (מערך התמיכה של המחלקה כולה). אני עדין סקפטית בנושא של פניה מנוגחת למשרדי הממשלה-ואולי כדאי לפנות באמת למחלקה עצמה ולשאול מניסיונם.

בולדוג

New member
תודה לכל המשיבים ../images/Emo24.gif

לא לדאוג לא התכוונתי לרגע לוותר להם,פשוט הם הרגיזו אותי כהוגן,הם אפילו לא הציעו לי המשך טיפול חלופי במקום אחר (לא שהיתי מסכים)ביום שני אני באיכילוב למעקב בכל מיקרה. חנה אמרה שאני אשלח להם טופס 17 אחר כך ואני הולך להתחיל אם קופת חולים ככה שהם לא ישכחו אותי. חנה כבר אמרה לי שלפי חוקי הקופה אני זכאי לטיפול אבל הם מנסים לשבור את החולים בשיטת מצליח. אגב קופ"ח סירבו לתת לי בכתב את הסירוב!נחמד לא?. אז כיוון שלדעתי זה נושא שרלוונטי לרבים בפורום אשמח לעדכן בהמשך. (נדמה לי או שלא מעט מחברי הפורום נותחו פרטי? חומר למחשבה.) שלכם הבולדוג אני הולך למסעדה לארוחה משפחתית לחגוג את יום הולדתי שחל אתמול אז עם לא אקפיד אולי אצליח להגיע לאיכילוב בלי טופס 17 וליפטור את הבעיה. (סתם צוחק)

SARA120

New member
יום הולדת שמח../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif../images/Emo47.gif../images/Emo107.gif

תשכח מצרות ותשמח עד כלות תחגוג עם משפחתך ועל תשכח את התומכים בך מחבריך בתפוז האוהבים אותך מתשרי ועד תמוז...

למעלה