נשות קריירה רווקות

• פותח הנושא jil6
  • פורסם בתאריך

siv30

New member
בדיוק, לפעמים אנחנו משליכים על

עצמנו את הפרשנות של החברה ואת הבעיות שאנשים סביבנו מוצאים בעצמם. אני מסכימה שבמקרה הזה, התעלמות היא השיטה הטובה ביותר.

missB

New member
זו בעיה ידועה במדינתו

ולצערי אין לי פתרון טוב להציע לך. לפני שהתחתנתי נתקלתי בתגובות מעין אלה. למרות ההצלחה שנחלתי בכל תחום ותחום (לימודים, עבודה, חברים וכו') הרגשתי שאנשים מרחמים עליי כי אני לבד. זה תמיד נראה לי מאוד טפשי אבל אני מסכימה איתך שזו לא תחושה סובייקטיבית אלא אמיתית לגמרי. בחברה שבה אנחנו חיים, רווקות, במיוחד אצל בחורות, נחשבת כפגם רציני. אם את שלמה עם עצמך ועושה דברים מתוך בחירה , לא צריכה להיות לך בעיה. שהרי כדי לבחור בדרך חיים שהיא שונה מהמקובל את צריכה מלכתחילה להיות בחורה עם אופי די חזק. אז תשתמשי באופי הזה כדי להתעלם ולהבין שלאנשים קשה לקבל שעושים דברים בצורה אחרת, שונה מהנורמה.

שש שבע

New member
ואם זה לא מתוך בחירה?

אז מה שתתחתן עם סתם אחד שהיא לא רוצה? עובדה היא שיש יותר נשים מגברים במדינתנו, אז עד שלא תותר ביגמיה, תצטרכנה כמה להישאר רווקות, או פנויות, אז מה? זה אומר שהן לא חיו? שכל אחד יתעסק בענינים שלו ויסתום את הפה, או שינסה להכיר לה מישהו מענין.

missB

New member
ברור שלא

אבל כשעושים דברים מתוך בחירה אז בדרך כלל שלמים איתם ויותר קל להתמודד עם טענות של אחרים. כשזה לא מתוך בחירה אז לפעמים האנשים שמעירים לך פוגעים בנקודה רגישה בהערות שלהם. כמובן שבכל מקרה היא לא תתחתן עם מישהו רק כדי לרצות אחרים. כוונתי היתה שאם זה מתוך בחירה אז זו זכותה לבחור כך ואין לה מה להתייחס לדעתם של אחרים.

jil6

New member
חלילה וחס לי

מזמן החלטתי שאני לא מתפשרת ותודה לכולם על התמיכה. העניין הוא לא בהכרויות מאחר ואני למעשה נפגשת עם בן זוג די קבוע. טוב לנו ביחודיות שלנו, כל אחד והפרטיות שלו, המרחב שלו וכך הלאה. לא הוא ולא אני רוצים ילדים (למרות שהם תענוג וכן הלאה) כך שגם נושא זה לא מהווה בעיה. אני לא חושבת שהקריירה של מי מאיתנו היא הגורם לכך, למרות שיש כאלה שהאשימו את הקריירה שלי ב"הרס" חיי המשפחה שלי.

שש שבע

New member
טוב, יש לי אחות

שהיא אחות בת 38 רווקה. לאנשים יש תמיד הערות, היא יפה חתיכה וגם חכמה , אז זה הולך ככה (ואת בטח מכירה את זה } "נו מה חדש?" או "איך בחורה כמוך נשארה רווקה?" "איך לא חטפו אותך עד עכשיו?" ,עדיף כבר שתתחתני אפילו אם תתגרשי, לפחות מישהו רצה אותך" "מה יש לך עוד מעט יום הולדת?" (כאילו שסוף העולם הגיע) והכי גרוע זה "את לא מבינה שהרכבת נוסעת ואת נשארת מאחור?" או , למה את לא חוסכת את הכסף שלך (הלו, בגלל זה לא התחתנתי איתך, שתגיד לי מה לעשות עם הכסף שלי ) ועוד יותר גרוע "את מזדקנת" (מה את אומרת? באמת? איזה יופי, בואי למחלקה שלי ואראה לך המון אנשים שכנראה לא יזכו להזדקן ..." ) "את תשארי לבד בערוב ימיי " (בואי ואכיר לך כמה אנשים שהתחתנו מוקדם אבל...נשארו לבד, כי התגרשו או התאלמנו, או סתם הבעל או האישה עזבו..." "למי תורישי את הכסף שלך?" (לכלב שלי אלא למי? אז מה אם אין לי כלב? אני אקנה...) או (לוועד למען החיל ) או ( לנכדים של אחותי חסר למי. ) (אני לא מתכוונת להוריש אותו לאף אחד, אני מתכוונת לשרוף אותו עד לפרוטה האחרונה) טוב וככה לפי הענין, היא עונה, עכשיו יש לה משהו חדש, כל אחד ששואל אותה למה היא לא מתחתנת היא ישר נכנסת לרצינות, עוטה הבעה עצובה ואומרת לו בתחינה "אתה רואה? אף אחד לא רוצה אותי, אולי תמצא לי שידוך" מיד הם עוברים לצד שלה והופכים אמפטיים. ספר, היא יכולה לכתוב רק מהסיפורים. כשבנות שואלות אותה למה היא מתחתנת, זה שוב לפי הענין "מה יש, את לא יכולה להיות בפח לבדך? חיבת חברה?" אם היא יודעת שנישואין שמה רעועים. או כיוצא באלה...

בוקר טוב לכולם ../images/Emo13.gif

חדשה כאן ושמחה להצטרף ... כשקראתי את ההודעה על איך שאנשים מדברים ומסתכלים על מי שמנהלת קריירה ולא התחתנה...חשבתי לעצמי... "נו...ועל מי שהתחתנה ועושה קריירה לא מתסכלים? ועל מי שהתגרשה עם או בלי קריירה לא מסתכלים? ועל מי שאין לה קריירה לא מסתכלים?..." תמיד יהיה מי שיסתכל על השני ויגיד משהו... אם אפשר לייעץ בכלל משהו...זה לקבל את העובדה שתמיד יהיה מישהו שיגיד משהו, ובד"כ, ולצערי, לא משהו מפרגן. אינני אומרת את זה כתלונה אלא כעובדה. ועם עובדה קשה להתמקח... בתור אישה (אני)שתמיד היה מה להגיד על מה שעשיתי בחיי, מכל כיוון אפשרי, כולל משפחה חברים ילדים וכל השכונה והעיר... קבלי את זה כנתון כמו השמש הזורחת בבוקר, הרימי ראש, היי גאה, קבלי בהבנה שאין לך שום קשר ואחריות על מה שחושבים עליך, וזה תמיד גם משתנה... המשיכי להצליח, היי שמחה, ו...ווואאאאללללה, אני מפרגנת לך ...אם זה משנה משהו יום טוב שבוע נהדר בלי הרבה מחשבות על מה חושבים...

siv30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני מסכימה עם האימרה שכל מה שלא נעשה יהיה מי שיגיד, זה נכון גם בעבודה ולא רק בחיים הפרטיים. באופן תדיר אנחנו מוצאות את עצמנו מול ביקורת מימין ומשמאל לכן הטוב ביותר ללכת על פי המצפון וצו ליבך.

סיפור

איש אחד עבד במחסן הגינה מסדר את כלי העבודה שלו. פתאום הבחין שחסר לו הגרזן, הכלי שאיתו הוא מכין עצים לקמין. זה הציק לו והוא התחיל להרגיש בחוסר שקט, באותו רגע חלף נער בשביל לצד הבית, הביט בו האיש במבט שוהה ופתאום אמר לעצמו : "לנער הזה יש ממש פרצוף של גנב, זה ברור , הוא זה שחמד את גרזני". הסתובב עם המחשבה הזאת בגינה, הולך לאורך הגדר לצד השביל . . . נזכר בכוס התה שהשאיר במחסן, נכנס פנימה כדי לקחת אותה ולתדהמתו גילה את הגרזן תלוי מול הדלת. שיתפת באומץ, אני חש שאת מחפשת, מה בדיוק ? החיפוש יגלה לך כאשר תרגישי שמצאת. השקט להיות מי שאת דורש היכרות עצמית יותר ויותר מלאה. מוזר, אבל לפעמים אנחנו כולנו צריכים מישהו מבחוץ שיעזור לנו להסתכל פנימה. יום טוב, אמיר דרור

למעלה