נשיות

colorina

New member
נשיות

בנות / בנים יקרים, מהי נשיות עבורכן/ם? אני פונה אל פורום זה משום שנשים רבות מציינות כי נשיות עבורן היא הריון, הנקה, אימהות... והייתי שמחה לשמוע כיצד אתן מגדירות / רואות נשיות. וכן, כיצד אתן רואות בעיני רוחכן אשה בהריון? תודה ושבת נעימה.

gezer5

New member
נשיות

נשיות בעני היא ממש לא הריון. היא שדיים , היא איבר מין, והיא מן עדינות מוגזמת אני אישית נשית במראה ומאוד מחוברת לצד הגברי שלי(ואני לא לסבית או דו מינית), הריון יכול להפוך אשה למאוד יפה , אישית אני לא רואה בשה שום דבר יפה נהפוכו את הופכת להיות ענקית , מסורבלת עם בצקות כל הזמן בחילות ורגישות יתר

I s t a r

New member
מה שאת מתארת זה : אימהות.

יש הבדל בין אימהות- הורות (MOTHERHOOD) לבין נשיות (femininity) לבין מיניות (sexuality) יש נשים מיניות מאוד אבל לא נשיות. יש נשים נשיות מאוד אבל לחלוטין לא אימהיות . יש נשים שכל המהות שלהן זה אימהות -אבל הן אינן מיניות בכלל. וכן הלאה, כל הצירופים האפשריים. לכל אינדבידואל שי הנטיה הטבעית שלו- וכו שיש נשים לא מיניות /נשיות- כך יש נשים לא אימהיות.

gertrude

New member
נשיות

אני רואה נשיות כחוכמה, חוזק, אינטילגנציה, עוצמה, יכולת הישרדות, יצירתיות ועומק, וכל זאת בתנאים מקשים ומעכבים, מעקרים ומחלישים. נשים בהריון הן כל זה, אבל עם תינוק בבטן.

Arfilit

New member
../images/Emo45.gif בול

(ובצער אציין - שבהריון או לאחר לידה - הופכים התנאים להיות מקשים יותר ומעכבים יותר, מעקרים יותר וכמובן גם מחלישים יותר. אוף - אנחנו חיים בחברה מאוד מאוד... בעייתית (בלשון המעטה).

XUXA141

New member
אני לא מאמינה בהגדרות הללו.

לטעמי גם "נשי" וגם "גברי" הן הגדרות מלאכותיות שהודבקו לאוסף של תכונות. הדוגמא הטובה ביותר - מקצוע ההוראה. פעם לפני חמישים שנה המורים היו בעיקר גברים ולכן המקצוע היה "גברי". היום הרוב הן נשים והמקצוע הפך ל"נשי". למה? מה השתנה? אני חושבת שיש אוסף של דימויים וסטראוטיפים שהחברה חילקה כדי שיהיה לה קל לסווג אנשים. לדוגמא - נשי - ציפורניים מטופחות, קריאת לאישה, צפיה ב"אודטה" ואהבה לדברים וורודים ולתינוקות, לעומת גברי - קריאת פלייבוי, לכלוך מתחת לציפורניים, זיפי זקן ובגדים לא מסודרים, בירה, ותוקפנות. היום אפשר לראות כמה שהמושגים הללו לא יציבים כי גם דיוויד בקהם הוא "גבר" וגם שוורצנגר הוא "גבר" למרות שהם שונים בתכלית. האם שתיית בירה היא "גברית"? יש גם נשים ששותות, זה הופך אותן לגברים? האם הסרת שיער בליזר היא "נשית"? 40% ממסירי השיער הם גברים ( כולל המדריך שלי לקיקבוקס שהוא חתיכת חיה רעה). אז הם "נשיים"? מה עם אנשים שיש להם את שני הצדדים? לכל היותר ניתן לסווג ל"נקבי" ו"זכרי" פעילויות שהן תלויות הגוף, כמו לידה שהיא אכן "נקבית" כי רק נקבות יכולות ללדת ותרומת זרע שתהיה תמיד "זכרית". זה הכל. כל השאר תלוי תרבות.

barak001

New member
האמנם...

אז לפי ההגדרות שלך כל אדם, בלי קשר למין, יכול לבחור עיסוק כרצונו, להתלבש כרצונו ולהתנהג כרצונו - כי הרי הכל רק סממנים תרבותיים זמניים. ואם מזהים אדם כמין אחר בגלל התנהגותו החיצונית ולא על סמך איבריו זה נובע מהבעיה החברתית של הצמדת סטריאוטיפים לפי מין, וחוסר הבחנה בין מגדר למין. הדיעה הזאת מבורכת בעיני, אבל סותרת לחלוטין את ההתייחסות שלך לטרנסג'נדרים כמתחזים בפורום פמיניזם...לכן, אני קצת סקפטי לגבי אמונתך השלמה בדברים שכתבת פה. בכל מקרה, להציג תוכן ליברלי וחיובי זה תמיד טוב, בלי קשר לדיעות הכותב.

XUXA141

New member
הכוונה שלי היתה -

כל אדם רשאי להיות מה שהוא רוצה אבל שזה יהיה ברור לצד השני. אם אדם מציג את עצמו כמשהו אחד, או נותן רמזים שמשדרים לאדם הסביר שהוא משהו אחד ואז מתגלה שהוא משהו אחר, במיוחד משהו שיכול להיות בעייתי לצד השני, זה צורם. כך למשל גם אדם שיציג את עצמו כ"יוסי" ויצא עם בחורה יהודיה למשל, ורק אחר כך יסתבר שהוא בעצם "יוסוף" לוקח סיכון שאולי אותה בחורה מההתחלה לא היתה יוצאת עם לא יהודי, וגם זה צורם.

barak001

New member
אז

אם את עובדת במוסך ויש לך מראה נערי את מחוייבת לדווח לכל אחד שאת ממין נקבה? את מחוייבת לספר גם לגברים שלא מוכנים לקבל שירות של מוסך מאישה (כי מה אישה מבינה במכוניות...)? הרי בהודעה שלך בדיוק כתבת שאין דבר כזה "נשי" ו"גברי". אם אין דבר כזה "גברי" ו"נשי" לא אמור להיות אכפת למישהו איזה איבר מין יש לך בין הרגליים (כי אין לו משמעות מעבר להיותו איבר). וטרנסג'נדר שמציג עצמו בזהות שלו, מציג את האמת. אם הצד השני מגלה משהו אחר, הצד השני טרנספוב. ואם אני ילד מרוקאי שבמקרה יצא לבן עם עיניים כחולות, אני חייב להסביר לכל אחד מה המוצא האמיתי שלי? כולל לסלקטור במסיבה שמאד רוצה לסנן מרוקאים? ואם לאותו בחור ערבי קוראים באמת "יוסי"? עוד מעט גם תגידי שצריך להגביל את בחירה של שמות לערבים במשרד הפנים... ברגע שאת אומרת שזה צורם לך, את מעידה על היותך גזענית.

XUXA141

New member
הצרימה לא שייכת לעדה אלא להטעיה.

קודם כל במוסך את לא צריכה להציג את עצמך כזכר או נקבה כי זה לא רלוונטי לענין. את הרכב לא מתקנים בעזרת איבר מין זה או אחר. מצד שני כשזה ענין רומנטי, האיברים של בן הזוג כן רלוונטים, לפחות לרוב האנשים ולכן סביר יותר שאנשים שלא רוצים להיות עם בעלי איבר מסוים, ירגישו מרומים אם שידרו להם משהו אחד ובפועל יש משהו אחר. עכשיו, יכול להיות שהבחורה שלא רוצה לצאת עם "יוסוף" או עם מרוקאי היא גזענית, אבל זו הבחירה שלה. אסור לרמות אותה. זה כמו שאני אתן שם כמו "גלאט שניצל" למסעדה שלי ואנשים דתיים יבואו לאכול שם כי יניחו שהשם מרמז על כשרות ,שהרי בדרך כלל מי שכולל את השם גלאט הוא כשר, ואז אני אגיש להם חזיר והם יגלו את זה רק אחרי האכילה. האם לא רימיתי אותם? הצרימה היא ההטעיה, ועצם העובדה שאדם יודע שיחסית לחברה ולאדם הסביר הוא חריג, ובמכוון לא מעלה את הנושא, מוכיח שהוא יודע שמדובר בהסתרה מתוך אינטרס ( למשל להשגת יחסי מין). אני לא רואה הבדל בין להסתיר שאתה אסיר עולם בחופשה לבין הסתרה שאתה נושא נגיף איידס. בשני המקרים אין הרבה הגיון שהצד השני יתחיל להעלות את כל האפשרויות ולתת לך למלא שאלון לפני הסקס, ומצד שני הצד השני ירגיש מאד לא נעים מכיוון שהוא לא היה שוכב איתך אם היה יודע. ( מבחן האדם הסביר).

barak001

New member
...

ראשית, דיברתי עליך, לא עליי. אני גבר, גם אם קשה לחשיבתך הצרה להבין זאת. את הרכב לא מתקנים בעזרת איבר מין, וגם שותפות, תקשורת ואהבה לא קשורים לאיבר מין. כנ"ל חלק משמעותי מהמגע בין בני זוג. אם כל עניינך בגברים הוא איבר מין, אני מרחם על בעלך (אגב שוב מזכיר לי שבפורום אחר דיברת על הבעייתיות של האישה כאובייקט מיני...מעניין מאד...). ולאדם שמתקן את המכונית במוסך יכול להיות חשוב מין המתקן, גם אם זה שוביניסטי בעיניך. זה שקול לאדם גזען שחשוב לו המוצא של המין השני, דבר שהצגת משום מה כלגיטימי. אם לאדם יש סטריאוטיפים על מין מסויים, אדם אחר לא צריך להתאים את עצמו לסטריאוטיפים של האדם הראשון, כי המשמעות היא לתת לגיטימציה לשוביניזם, טרנספוביה וכו'

XUXA141

New member
חולקת עליך.

יחסי מין בהחלט תלויים באיזה איברים יש לבן אדם. אין כאן ענין של "אובייקט מיני" כי אנחנו מדברים כאן על מין. במקרה של יחסי מין זה רלוונטי ורצוי להיות "אובייקט מיני". המין הוא חלק בלתי נפרד מזוגיות, ובעל חשיבות רבה. שאל כל אחד האם הוא היה מוכן לזוגיות שהיא רק "שותפות, תקשורת ואהבה" ללא מין ותראה את תגובתו. אדם לא צריך "להתאים את עצמו לסטראוטיפ של השני" אבל בטח שלא להטעות אותו במכוון. כשיוסוף משנה את שמו ליוסי, הוא לא עושה זאת כי השם יוסי מוצא חן בעיניו אלא במטרה מכוונת להחשב ליהודי. כשדנה אינטרנשונל לקחה הורמונים כדי שיגדל לה חזה כמו לנקבות, היא עשתה זאת כדי להחשב לנקבה. אתה לא צריך "להתאים את עצמך" אבל אסור לך לרמות. ואם במוסך תהיה בחורה שבמתכוון תצייר לעצמה שפם, תשטיח את החזה ותשים גליל נייר טואלט במכנסים כדי שהשוביניסט יחשוב שהיא גבר, גם כאן יש רמיה. וכן, לאדם יש זכות להעדיף עם מי לשכב ועם מי להתחתן. אסור לו להפלות אנשים על סמך מין או מוצא בקבלה לעבודה למשל, אבל במה שמשפיע על חייו שלו, זכותו לעשות מה שהוא אוהב. לאדם אסור להגיד "אני שונא מרוקאים ולכן אני לא אעסיק מרוקאי" כי לצורך העבודה, המרוקאי עובד כמו כולם. מותר לו להגיד "אני שונא מרוקאים ולכן לא אתחתן עם מרוקאית" כי כאן מדובר על חייו שלו בלבד. ואם ניקח את מקרה האדם הסביר, האדם הסביר יהיה סלחן יותר כשיתגלה שבת הזוג שלו ממוצא מסוים מאשר שיגלה שבת הזוג שלו היא זכר למשל מבחינה ביולוגית. אסור להסתיר מידע - וזה מתקשר בדיוק למה שדיברנו כאן בפורום - אם בחורה לא רוצה ילדים, עליה להודיע מההתחלה. היות והאדם הסביר מניח שנשים כן רוצות ילדים ( בתרבות שלנו כרגע) אז היא לא יכולה להגיד לו "למה לא שאלת הייתי אומרת לך". ואם הוא ירגיש מרומה שהתחתן איתה ופתאום גילה שהיא מתעבת ילדים זה יהיה מוצדק לחלוטין. לסיכום - כשיש לאדם דעה או העדפה שנחשבת חריגה בחברה של האדם הסביר, חובה עליו לעדכן את בן הזוג גם במחיר הפסד שלו, ובטח שלא להטעות במכוון!

colorina

New member
לא ביקשתי רשימת עיסוקים ושות'

העיליתי את השאלה דווקא מאחר ואינני מעונינת בתשובה כגון: אשה היא - ציצי, פות, מטבח, נעלי עקב,מוצי פוצי, סקס רק עם מי שהיא אוהבת... ומאחר ואינני חושבת כי אשה היא רק הריון, הנקה ואם (למרות שבעיני דברים אלו נחווים כנשיים) פניתי אליכם בשאלה. סביר להניח כי את (שושה), לעיתים מהלכת ברחוב או נמצאת בסיטואציה בה את רואה משהי וחושבת שהיא נשית או לחילופין מצבים בהם את מרגישה נשית יותר או פחות ופשוט רציתי לדעת מהם. אתן לך דוגמא: לפעמים יוצא לי לראות אנשים ולומר לעצמי זהו גבר/אשה.למה? ואם זה רק תלוי תרבות, אז למה לכולנו קל (בד"כ) להבדיל בין גברים לנשים גם שאנו בתרבות אחרת? ואף בתרבויות שנחשבות לליברליות?

inbal76

New member
ומהי גבריות?

למה נשיות דורשת הגדרה מיוחדת וגבריות לא? סולדת מהגדרות כאלה, וברור לי מראש שכל הגדרה לנשיות שמישהי תיתן כאן תעורר בי התנגדות. (והגדרה ע"י הריון/הנקה/אמהות ממש מעוררת בי טינה, ולא בגלל שאני לא אמא, אלא כי זה כמו להגיד שלאישה אין זכות קיום בפני עצמה ולחייה אין ערך בפני עצמם.) אני אדם. נקודה. המין שלי הוא אחד ממכלול מאפייני. מי שחייב להכניס אנשים למשבצות והגדרות בשביל להרגיש בנוח - יש לו עסק איתי.

inbal76

New member
ואיך אני רואה בעיני רוחי אישה בהריו

כמו אישה רגילה, רק עם בטן עגולה וגדולה מהרגיל.

colorina

New member
הגדרה היא לא בהכרח דבר רע

הגדרה היא אינה דבר מחייב, היא פשוט מסייעת להתייחס למושג. לטעמי, לסלוד מהגדרה למילה מסויימת זה כמו לסלוד מהמילה עצמה. ואם הייתי רוצה לברר מה אנשים חושבים אודות גבריות הייתי שואלת, מפני שגם לגבריות יש הסבר. (פשוט כרגע אני מעוניינת לדעת כיצד רואים בני האדם את מושג הנשיות) הקושי לתת הגדרה לא אומר שאין דבר כזה. וכמו כן, אם תעייני בפנייה שלי תראי שכתבתי "כיצד אתן מגדירות / רואותנשיות" ודווקא אשמח מאוד לשמוע ממך מה נחווה אצלך כנשי מפני שאם הייתי חושבת שאשה היא רק איבר מין, אמא, מניקה ובהיריון אזי את זה כבר שמעתי בעבר ולא הייתי מעלה את השאלה שוב, ובפורום זה. עיסוק בנושא בשביל להבינו ולתת לו מסגרת אינו גורם לו להיות קל יותר להתמודדות, טריוויאלי, סגור לשינויים ומחייב, אלא פשוט מעלה אותו על הפרק ולעיתים גורר דיונים שהם רחוק מלהיות נוחים.

inbal76

New member
הגדרות זה טוב במתמטיקה

הגדרות זה רע בעיני כאשר הן מתיימרות להגיד לי מה אני אמורה להיות. בין התשובות שכבר התקבלו היו, לדוגמה, "יופי מהפנט ועוצמה". ואם אין לי יופי מהפנט? אז אני לא אישה? או למשל גרטרוד רואה נשיות "כחוכמה, חוזק, אינטילגנציה, עוצמה, יכולת הישרדות, יצירתיות ועומק, וכל זאת בתנאים מקשים ומעכבים, מעקרים ומחלישים" - ואם אני לא הכי חכמה, ולא יצירתית בכלל? מה נחווה אצלי כנשי? כל שדבר שאני עושה מרגע שאני פוקחת עיניים בבוקר ועד שסוגרת אותן בלילה נחווה אצלי כנשי, פשוט כי אני אישה ואין לי שום דרך אחרת לחוות דברים. אבל אם כבר שאלת, אז למה שלא תשיבי את - מה היא מהות הנשיות לדעתך?

למעלה