נשיות

XUXA141

New member
שאלה.

מה הכוונה ל,אני אישה"? איזה תכונות הופכות אותך לאישה? אם המדובר באיברים מסוימים אז לכל היותר זה הופך אותך ל"נקבה", לא? אם הכוונה לאפיון מסוים אז קל יותר לאפיין אותך נגיד כ"בלונדינית" או כ"תימניה" או כ"עובדת סוציאלית" שזה פרמטרים שניתנים לבחינה - הבלונד ניתן לבדיקה בראייה , המוצא ניתן לבדיקה בתעודת הלידה והמקצוע ניתן לבדיקה בעיסוק או בתעודות. אבל איך בודקים "מהי אישה"?

inbal76

New member
"אני אישה" פירושו

אני "אדם בוגר ממין נקבה". נקודה. יפה או מכוערת, בלונדינית או תימניה או עובדת סוציאלית או רקדנית בטן, עוצמתית או רכרוכית, טיפשה או חכמה. שום תכונה מסוג זה שאני יכולה לחשוב עליה אינה מה שעושה אותי אישה (כולל זה שאני מורידה שערות מהרגליים) או שתעשה מישהו גבר.

XUXA141

New member
אז השאלה היא -

האם בהכרח כל מי שממין נקבה הוא אישה או ההפך? כי למשל דנה אינטרנשונל היתה אישה גם לפני שעשתה את הניתוח, כך היא הגדירה את עצמה. האם "אישה" ו"נקבה" זה בהכרח אותו דבר?

inbal76

New member
אני הבנאדם האחרון שיאמר למישהו

איך להגדיר את עצמו. את יכולה לשאול את דנה מה עשה אותה אישה (אני משערת שהיא תגיד משהו על הרגשה פנימית). בכל אופן מה שהיא לא תגיד - זה יהיה מה שעשה את דנה אישה, ולא "מה זה נשיות" באופן כללי, ולכן לא רלוונטי בשום צורה לגבי.

XUXA141

New member
השאלה שלי היתה כללית.

כי אני עדיין לא מצליחה להבין מהי "אישה". (או מה זה "גבר" ואצלהם המצב מבלבל הרבה יותר כי יש כאמור בקהאם עם העגילים והטיפוח ויש אלי האנה, ויש דוד דאור ויש שוורצנגר וכולם אמורים להיות "גברים").

inbal76

New member
אבל

א. למה את שואלת את השאלה הזאת? לאור זאת שאמרת שאת לא מאמינה בהגדרות האלו. ב. למה את שואלת את השאלה הזאת אותי ? לאור זאת שאמרתי שאני סולדת מההגדרות האלו. אולי אישה זאת פשוט מי שיודעת שהיא אישה. בין אם זה כי היא נולדה נקבה, או כי ככה היא מרגישה בפנים, או כי יש לה ציצי, או כי היא אמא, או כי היא קוראת "לאישה", או כי היא משחקת כדורגל, או כי זה מה שהיא מחליטה שהיא.

XUXA141

New member
אני לא שואלת דווקא אותך.

פשוט התחברתי לשרשור שלך כי הזכרת את המושג של להיות אישה. השאלה שלי הופנתה לכולם ואני מתנצלת אם השתמע ממנה שאני תוקפת אותך או משהו כזה.

gertrude

New member
הי ענבל

אני לא רואה את הגדרת הנשיות כזהה להגדרתה של כל אשה בעולם. הנשיות היא, לדעתי, בעלת עוצמה (או עומק או כל השאר) - ממש לא כל אחת ואחת. ההגדרה שלי היא אסוציאטיבית לגמרי וכמובן שאינה מדעית או מלומדת, סתם זה מה שעולה לי בראש שאני שומעת "נשיות", הכוונה ממש אינה לכלוא אותך (או אותי) בתוכה.

colorina

New member
מהות הנשיות

נשיות נחווית אצל כל אחת באופן שונה (כמו כל נושא אחר בחיים), אחת רואה אותה כ"יופי מהפנט ועוצמה" וזה בסדר - כי זאת החוויה שלה, וגרטרוד רואה אותה כ"כחוכמה, חוזק, אינטילגנציה, עוצמה, יכולת הישרדות, יצירתיות ועומק, וכל זאת בתנאים מקשים ומעכבים, מעקרים ומחלישים" ואת לא חייבת להיות חכמה ויצירתית כי את לא חייבת להתאים להגדרה שלה אלא לחוויה שלך. וזה מה שרציתי לחוות" כיצד נשים שונות חוות נשיות. אני ח8ושבת זו זכות להיות אשה ומאוד מאושרת שככה יצא שיצאתי וכמו כן, אני לא עושה דברים כי כך נולדתי "ואין לי שום דרך אחרת לחוות דברים" - אחרת היינו מפספסים את כל התכונות, המעלות (וגם הקשיים) שהם "החבילה שלנו" כבני אדם. אני לא מציירת/לומדת כי נולדתי עם קישרון לכך "ואין לי שום דרך אחרת לחוות דברים", נכון, נולדתי כך אבל זה מה שמייחד אותי ועושה אותי למה שאני, אחרת, לפי החוויה שלך היינו צריכים לא להתייחס לכל מכלול תכונותינו משום שכך אנו ואין לנו שום דרך אחרת לחוות דברים. ולשאלת מה לדעתי נשי - זה באמת מורכב, נשיות ע"פ חוויתי היא זקנה בת 70 עם אודם שפולש לקמטי שפתיה, השקע מתחת לצואר שמעמיק כשלוקחים נשימה עמוקה, חיפוש , רגש, ריבים מיותרים, הנאה מדברים קטנים, אמהות, היריון, זוג לסביות והרשימה עוד ארוכה משום שבאמת אין הגדרה נכונה ומדויקת לדבר שכזה, אולם יש חוויה וזה מה שרציתי להבין ולהכיר אצל אחרים.

נשיות

אני מבדיל בין נשיות לאשה. אשה אינה חייבת להיות נשית יש נשים גבריות למדי ולא זו בלבד אלא שישנם גברים נשיים [או בעלי תכונות נשיות]. נשיות היא גם לא בהכרח גורם מהותי במשיכה מינית. לפחות לא אצלי. נשיות בעיני זה רכות - לב רך, מבט רך, מבע רך ותנועות רכות. לא ברור לי לגמרי למה זה מה שאני חושב על נשיות. אבל ברור שזה מה שאני חושב על נשיות.

למעלה