נשיכת כלבי ע"י כלב משוחרר

giving

New member
נשיכת כלבי ע"י כלב משוחרר

שלום לכולם,

אשמח לעזרה ראשונית בנושא הנ"ל.

לפני כשבוע בזמן שטיילתי עם כלבי קשור כדרך קבע, הגיע בחור עם אישתו, ילדם הקטן וכלבו כשהו משוחרר. הכלב שלי התקדם מעט והכלב שלו ניגש בחופשיות כי הוא לא היה קשור.
אחרי ריחרוחים קצרים הם החלו לריב. כשראיתי שאחרי כמה שניות הם לא מפסיקים ומכיוו שהבעלים לא הצליח להריד ואני כמובן לא יכולתי למשוך את כלבי כי זה לא היה עוזר. בעטתי בכלב שלו פעמיים וזה לא עזר. בסוף הוא הצליח להפריד את הכלב שלו ע"י זה שהוא משך אותו בזנב.
אני התחלתי לצרוח עליו וצעקתי עליו למה הוא לא קושר את הכלב שלו.
אדם נוסף שעבר במקום התערב וגם טען בפניו שעליו ללכת עם כלבו קשור (ועם מחסום. למרות שאת זה מעטים עושים).
התשובות שלו ש"לא קרה כלום" ושאני "בפאניקה" לא עזרו כמובן. גם אחרי שהראתי לו שהכלב שלי צולע מבחינתו "לא קרה כלום" .
גם אישתו התערבה בטענה שאני "בפניקה"... אמרתי להם שאם עוד פעם אחת כלבם יסתובב חופשי ויתקוף את כלבי שוב אני גם יזרוק עליו אבן אם צריך כדי להפריד ושהם חייבים ללכת עם הכלב קשור.

למחרת כבר נאלצתי לקחת את הכלב שלי לטיפול חירום וטרינרי כי הוא כבר לא יכל ללכת... כמובן שיש הוצאות כספיות לסיפור הזה הקרובות ל 1000 שקלים.

למחרת הטיפול ניגשתי אליו והסברתי לו את הסיטואציה וכך שהטיפול עוד לא נגמר ואעדכן אותו.
לאחר מספר ימים, כשחל שיפור במצב של כלבי, דרשתי מבעל הכלב המשוחרר, בצורה רשמית ע"י מכתב, גם אישור על חיסונים כפי שהחוק דורש במקרה נשיכה וגם החזר על עלויות הטיפול הוטרינרי.
בעל הכלב לא היה מוכן לשלוח לנו תעודות אלא לכל היותר לדבר עם הוטרינרית ועל הנושא הכספי הוא הביע נכונות לשלם רק חצי.
הוא טוען כי גם לו יש נזק כי בין היתר כי איימתי לפגוע לו בכלב, בעטתי בכלב שלו והזקתי לו, וגרמתי לבן שלו לטראומה כי צעקתי עליו (האבא) ועל אישתו מול הילד.
כמובן שהכל הן טענות שאיני יודע האם יש לו הוכחות לכך (נניח באמת לקחת את ילדו לפסיכולוג וזה זיהה טראומה. או שעשו לכלב שלו צילומים וגילו שבר או סדק - קשה לי להאמין).

מצידי שני, מבחינתי, יש חוק (סעיף 41 לפקודת הנזיקין - נוסח חדש) ובעל הכלב אחראי על הכלב שלו ואלמלא כלבו היה חופשי כל זה היהנמנע והוא צריך לשלם בעבור הנזק.
(אני גם יכול לטעון שנגרמה לי טרואמה כי ראיתי את כלבי ננשך ופעלתי בדרך המיידית שהיתה בפני כדי לנתק את הכלב התוקף מהכלב שלי)

עדין לא פניתי לא לעיריה ולא למשטרה.

השאלה האם יש לי פה באמת טיעון משפטי ובמקרה ואגיע למשפט אזרחי (אני מניח שתלונה במשטרה לא תגרום למדינה להגיש תביעה פלילית כנגדו), אכן אוכל לקבל את כספי חזרה ואף פיצוי על כל הטירחה שבדבר או שלמעשה יש פה מילה מול מילה ??

אשמח לאישזהו כיוון בנושא זה.

תודה רבה!!!

(אגב, איני יודע מי זה האדם שהיה עד לעניין והצטרף לטענות שלי בזמן האירוע שהבעלים היה חייב לקשור את כלבו)

תשובה

אם נשים לרגע בצד את העניין של מילה מול מילה, ועליך כתובע מוטל הנטל להוכיח את תביעתך, יש אפשרות לתבוע בגין הנזק שנגרם לכלב. סעיף 41א לפקודת הנזיקין מתייחס לנזק שנגרם לאדם, לא לנזק שנגרם לכלב.

למעלה