נשים באמנויות לחימה + הזמנה

איך שגיליתי את הפורום, כבר שאלה רלוונטית לי

בדיוק זה מה שמעסיק אותי כרגע. אני מתאמנת כבר ארבע ומשהו שנים באגרוף תאילנדי, נהנית מאוד, אבל לפעמים העניין הזה של בת כמעט יחידה בחברה גברית קשה לי, מכל מיני סיבות: כשעובדים על קלינצ'ים (סוג של חיבוקים), מדובר במגע קרוב מדי לטעמי עם גברים זרים. הרבה פעמים אני מרגישה שגברים שעובדים איתי מרגישים שהם לא עובדים על אמת כשהם עובדים עם אישה. לפעמים זה מתבטא ממש באופן העבודה שלהם, שהוא פשוט לא אפקטיבי ולפעמים בדברים שהם אומרים. גם כשכן יוצא לי להכניס מכה כמו שצריך, יש כאלה שמשחקים אותה כאילו זה כי הם ויתרו לי, אם כי אני מודה שרובם יודעים לתת קרדיט. אבל גם כשהם נותנים קרדיט זה יוצא לפעמים מוגזם ומביך מדי, אם אתן מבינות למה אני מתכוונת. חלק גדול מהגברים שעובדים איתי גבוהים ממני בלא מעט סנטימטרים. רובם חזקים ממני ולא תמיד יודעים לשלוט בכוח שלהם. זו דילמה כי מצד אחד אני לא רוצה שירחמו עליי או יוותרו לי כי אני אישה ומצד שני רבאק, תהיו מודעים קצת לכוח שלכם ותרגיעו. אין לי ממש הזדמנות לעשות קרבות. כשכולם עשו קרבות ונורא רציתי לעשות גם מצאו לי בסוף מישהי מהקבוצה שלי, רק כדי שלא אוותר לגמרי על החוויה, אבל זה לא היה אותו דבר. ועכשיו לשאלתך - אני חושבת שזה גם העובדה שאמנויות לחימה, יותר מהרבה ענפי ספורט אחרים, נחשבות טריטוריה גברית. זה גם כי מלמדים בנות בגיל מאוד צעיר שבנות לא הולכות מכות, זה נורא לא נשי. גם כי מראה חיצוני אידיאלי של בחורה בחברה שלנו הוא רך ושברירי ושל גבר הוא שרירי וחזק. גם כי בגלל חשיבות המראה החיצוני יש פחד לפגוע בו. אני גם חייבת לספר מניסיוני שזה ממש לא נעים להיות בחורה ולהסתובב עם פנס בעין. על גבר עוד מסתכלים בהערכה. על אישה ישר מניחים שהיא אישה מוכה. אה, וכן, אישה שעוסקת באמנויות לחימה, בעיקר אלה שהם יותר הארד קור, נתפסת כמאיימת. יעץ לי פעם איזשהו גבר לא לספר לגברים שאני רק מכירה שאני עוסקת באגרוף תאילנדי כי זה ירתיע אותם מלהתקרב אלי. וכמה שהעצה הזו עצבנה אותי בזמנו, באמת בכל פעם שיוצא לי להזכיר שאני עוסקת בזה אני מקבלת תגובה בסגנון של "אה, אז לא כדאי להתעסק איתך, הא?"

מסכימה לגמרי!!!

"אז לא כדאי להתעסק איתך" זאת התגובה מס' 1. והתגובה מס' 2 היא "כמו מיליון דולר בייבי?" מה, לא ראיתם קיל ביל? ואח"כ הם הרבה פעמים מאבדים עניין מה שמבאס אותי לגמרי. אם כי - מי שלא מקבל אותי עם הקונג פו שלא יקבל אותי בכלל! ואני גם מאד מזדהה עם הדילמה שלך. ממש שונאת כשמפוצצים אותי, אם כי אני גם משתדלת להעיר להם בעדינות שיש לי איברים והם מחוברים אחד לשני ואני אוהבת אותם ככה. יש להם נטייה להיות נורא אלימים בקרבות, בגלל זה אני מעדיפה להתאמן עם בחורה, טכני ועדין. בגדול, אני משתדלת לא להוציא על הבנאדם שמולי את התסכולים - בשביל זה יש כריות, לא?

NetaSher

New member
מדהים איך יש לנו את אותן התלונות

ושלושתנו מאמנויות שונות... גם אני שונאת שמפוצצים אותי, ומצד שני שונאת "שמוותרים לי" - בעיה.

זה לא לעניין בכל מקרה!

ואם יש איזה רולה ששוקל 100 קילו ועומד מולו צפלון ששוקל שישים ומשהו קילו, אפילו שהוא גבר ולא אישה? אז צריך לפוצץ אותו? ואם מי שעומד מולך חדש יחסית באמנות הלחימה, אז לפוצץ אותו? אמני לחימה אמיתיים לא מביאים את האגו שלהם - הם עובדים יפה ומדויק וטכני וכן, גם חזק, אבל בלי לפוצץ. להפך, השליטה בגוף מראה על רמה הרבה יותר גבוהה של עבודה. אגב, זו שבסופו של דבר היה לי קרב מולה עובדת מדהים - מאוד טכני, לא חלש, אבל גם לא ממש חזק - ובקרב היא פוצצה לי את הצורה. אבל זה בדיוק העניין. באימונים לא עובדים כמו בקרבות. וכמה שהמאמן מזכיר את זה לכולנו כמעט בתחילת כל שיעור, המסר לא מופנם.

NetaSher

New member
לא תמיד זו אשמתם

העניין שאצלנו משתמשים בנשקים כמעצימי כח, אז מישהו גבוה ממני ששוקל 100 קילו, גם אם ינסה להרביץ חלש עם מקל, הוא לא יוכל בגלל האינרציה וחוקי הפיזיקה. F=ma אז אני לא כועסת עליהם, פשוט עובדת עם כאלו שהם יותר קרובים למימדיי, הם בדרך לא מסמכים על כח אלא על טכניקה. עובדה שבתחרויות יש קטגוריות משקל...

ברור שזו לא תמיד אשמתם

אני עושה הבחנה ברורה בין אלה שמנסים ולא מצליחים לבין אלה שמונעים על-ידי אגו. ונכון, יש סיבה למה יש קטגוריות משקל. אחד מבני הזוג הקבועים שלי בהתחלת דרכי בקבוצה הנוכחית היה מישהו מקסים שמאוד אהבתי לעבוד איתו ברמה האישית, אבל נאלצתי להודות שזה לא הכי אפקטיבי כי הבנאדם גבוה ממני בכשלושים סנטימטר וכבד ממני בכשלושים קילוגרם. היו מקרים שזה פשוט יצא מגוחך.

זה בדיוק למה העצה שלו לא נראתה לי

אם יש מישהו שזה מה שמרתיע אותו, עדיף ששנינו נגלה את זה כמה שיותר מהר. ובאמת שני האנשים האחרונים שיצאתי איתם היו מהתחום, אז זו לא הייתה בעיה (וגם לא הייתי צריכה להסביר את הסימנים הכחולים). בעניין העדפה להתאמן עם בחורה, איתי מתאמנות שתיים. אחת מדהימה, עובדת מאוד יפה. תענוג. השנייה הרבה יותר גרועה מרוב הבנים. לא יודעת מה הקטע שלה, אבל יש לה כנראה משהו להוכיח והרבה יותר מעצבן אותי כשהיא מפוצצת אותי מאשר כשזה מישהו אחר כי אצלה אני מרגישה שזה בא ממקום לא טוב וגרוע מזה, היא מוציאה ממני את הרע ביותר. במקום להיות אמנית לחימה אני מוצאת את עצמי לפעמים נסחפת למשחק האגו הזה והופכת לבריונית ותו לא וזה ממש לא מקובל עליי כי כמוך אני מאמינה שתסכולים מוציאים על שקים, לא על אנשים.

NetaSher

New member
כל כך מסכימה

גם אני כל הזמן מקבלת את ה"אה, אז לא כדאי להתעסק איתך, הא?" כל כך דבילי... גם לי יש את הבעיה ש"לא רוצה שירחמו עליי או יוותרו לי כי אני אישה ומצד שני רבאק, תהיו מודעים קצת לכוח שלכם ותרגיעו." כי מה לעשות, הן גבוהים וחזקים וגם כשלא מנסים לעשות חזק, הם לא תמיד שולטים בזה. לכן אני בקרבות עובדת עם כאלו שהכי קרובים לגובה ולמשקל שלי וזה אכן עושה המון הבדל. אגב, אני דווקא גאה בחבורות שלי משום מה...

לגבי מכות כחולות

פעם היו לי בטונות, היה קצת קשה לשכנע אנשים שהחבר שלי לא מכה אותי (העובדה שלא היה לי חבר הצילה את המצב). עשיתי דיקור סיני ופשוט די הפסקתי לקבל אותן. אמנם מדהים אבל התוצאות מדברות בעד עצמן. ואין דבר כזה "לא שולטים בזה" - היה אחד בקבוצה שלי, מתחיל, שהיה מה-זה מפוצץ לי את הצורה, וכבר נשבר לי מלהתאמן איתו. ואז המאמן שלי אמר לו "תדמיין שהיא ילד בן 6" (אאוץ', האגו) - אבל זה ממש עזר הבחור הפך לחתלתול (והוא בגודל של גורילה). אז לא לוותר. ואם בנאדם לא יודע לשלוט בידיים שלו, אין בעיה, שיתאמן מבחינתי באוויר עד שילמד.

NetaSher

New member
אני מקבלת סימנים פחות מפעם

ייתכן והגוף התחשל? ולא כל מכה גורמת לי להתכחל? לגבי מכות גדולות, יש לי משחה סינית שרקחנו בציינה טאון במנילה, אני מעסה אותה חזק לתוך העור ואחרי יומיים הסימן נעלם!

אני גם מאוד גאה בשלי

רוב החברות שלי שלא מהתחום מתחלחלות בכל פעם שהן רואות אותי. אני פחות רגישה מפעם, אבל עדיין... אני לא הייתי רוצה שהמאמן יבקש להתייחס אלי באופן מיוחד. דווקא בקבוצה הראשונה שלי רציתי להוציא את הבנים מהפאזה של "לא מרביצים לבנות" והמאמן שלי דאז עזר לי בזה בשתי דרכים. 1. הוא אמר לי שאם אני רוצה שהם ירביצו לי חזק, שאני ארביץ להם חזק גם כן ואשכיח מהם את ההחלטות שלהם (כי אין מה לעשות, עבודה חזקה נוטה לגרור עבודה חזקה מהצד השני) 2. הוא היה מחמם אותם עליי. כל הזמן אומר שירביצו יותר חזק ושאני יכולה לעמוד בזה וכו'. מה שאני מצפה מאנשים קצת יותר מנוסים זה שיהיו קשובים ורגישים ליריבים שלהם. אנחנו לא בקרב, אנחנו בסך הכול חברים זה של זה ומנסים לדאוג שכולנו נלמד ונתקדם. זה לא יקרה אם נפצע זה את זה או אם היריב שלנו ירגיש כל-כך מאויים שהוא לא יוכל ליישם שום מהלך חדש, אלא רק יילחם על חייו. ושוב, המאמן שלי מדגיש את זה כל פעם מחדש ואיכשהו יש כאלה שמתעקשים לא להבין...

zzebra

New member
אתן מדהימות!../images/Emo6.gif

זה כל כך מרתק לקרוא את השיחה שלכן. אני ממש לא מהתחום אבל משום מה כל כך מבינה את הדילמות שלכן. פשוט מדהים! ומשמח לראות איך שלושתיכן מכיוונים שונים אך דומים מצאתן אחת את השניה.. תמשיכו להנות ואולי השיחות והסיפורים שלכן פה יעוררו נשים נוספות לנסות.

בקבוצה הקודמת שלי היו עוד בנות

קודם כול, היו שני סוגים של קבוצות - אחת שבה הייתה עבודה עם שקים, ששם היו כמה וכמה נשים, והשנייה עבודה בזוגות, שבה היו כמעט רק גברים. מכיוון שהקבוצות התאמנו בזו אחר זו ואנשים הכירו זה את זה, ומכיוון שחלק מהאנשים עברו מקבוצה לקבוצה או התאמנו בשתי הקבוצות גם יחד (שלוש שעות רצוף. מטורף, אבל איזה היי זה נותן), יצא שגם חלק מאלו שבאו במקור לעבוד יותר על כושר חצו את הקווים ועברו לקבוצה הלחימתית. אני גאה במיוחד על שהייתה לי השפעה על החלטתן של כמה מחברותיי מקבוצת השקים לעבור לקבוצת הלחימה ובכלל על הפיכתן מורעלות. שתיים מהן אני הולכת לפגוש מחר בבוקר לאימון ידידותי, שזה בכלל פינוק (אנחנו כבר לא גרות באותו אזור). אבל כן, אני בעד שיצטרפו עוד בנות, בעיקר לקבוצה הנוכחית שלי. מדי פעם באה מישהי ואני מנסה לקבל את פניה יפה, אבל רובן לא שורדות משום מה (אולי בדיוק *מכיוון* שאני מנסה לקבל את פניה יפה?
)

מור שלז

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gifשמחה שגילית את הפורום

ושמחה לראות שמצאת שפה משותפת עם נטע ועם גמדים. אמנם אני לא בתחום אמנויות הלחימה, אבל מכירה את התחושה של להיות אישה יחידה בחברה גברית: גם בתחרויות (שכבר יצא לי להיות האישה היחידה בתחרות) וגם מהקריירה שלי, שהרבה פעמים יצא לי להיות האישה היחידה בישיבות הנהלה (הכי גרוע - זה כשאת בהריון והאישה היחידה בחדר - לכי תסבירי שאת חייבת פיפי
) ואכן במקרים כאלו מצאתי הרבה פעמים תמיכה ואוזן קשבת בדרכים אחרות. מדהים בעיני מה שקורה כאן בין שלושתיכן: כמה כוח אנחנו כנשים יכולות לתת אחת לשנייה. כל הכבוד
מאחלת לך עוד הרבה הנאה מאגרוף תאילנדי ונראה לי שאת, נטע וגמדים עם הפתיחות שלכן, משדרות לעוד הרבה נשים שאפשר וניתן להצטרף לתחום הזה.

flowingmotion

New member
מצטרפת ../images/Emo140.gif

היי לכולן, קראתי את השיחה המרתקת שלכן, ובתור מתאמנת באומנויות לחימה בנשקים, כל כך הרבה דברים נשמעו מוכרים! א. נטע- בקשר לשאלתך הראשונית, אני חושבת שצריך אופי מאוד מסוים בשביל ללכת לאומנות לחימה, שכולל נכונות לספוג ולתת מכות. אני מכירה מספיק אנשים שמרימים גבה על לוחמים, כי הם לא מבינים את הקטע ה"סאדו מאזוכיסטי" שלהם - וזה נראה הרבה יותר מוזר ולא טבעי אצל נשים. ב. בנוגע לדילמה של קרב בין בת לבן- אני חושבת שהעצה של המדריך של אלת הירח היא טובה, ואני משתדלת ליישם אותה: במקום להגיד לבן אדם באיזו צורה להילחם איתי, אנחנו פשוט מסתגלים תוך כדי הקרב. אם הוא מתחיל חלש (ואני קטנה ושברירית למראית עין, אז זה בדרך כלל מה שקורה), אני נותנת לו כמה מכות, הוא מבין את הנקודה ומעלה את הרמה. כל עוד הוא נותן מכות חלשות ואני לא הודפת אותן, אין טעם שייתן חזק יותר..:) ג. מה הטיפים שלכן לטיפול בחבורות ובסימנים כחולים? נטע, האם יש דרך כלשהי להשיג את המשחה הסינית שכתבת עליה (אם זה לא מתכון סודי?). עונת הרחצה בעיצומה, והגוף שלי, שעוד לא התחסן, מנוקד פה ושם בצבעי אדום וכחול (עקיצות וסימנים)
תודה רבה על ההתכתבות- ממש כיף לראות נשים שמדברות על האומנויות לחימה שלהן
.

NetaSher

New member
היא כל כך סודית - שגם אני לא יודעת מה יש בה..

האמת שזה מתכון סיני שהמורה שלי (פיליפיני) קיבל מהמורה שלו (סיני). נסענו לצ'יינה טאון במנילה ביחד עם חבר דובר סינית, ניגשנו לחנויות "בית מרקחת" והחבר הסיני דיבר עם הרוקחות בסינית על המתכון. הן הוציאו לנו הרבה עשבים שונים (זה לא מורכב מחיות), קנינו יין אורז ובישלנו את הכל. זה בעצם מעין תרחיף נוזלי. העניין הוא שצריך ממש לעסות את זה חזק פנימה לתוך החבורה (גם כדי להוריד את הנפיחות) וזה קצת כואב, אבל עוזר. אם את מגיעה היום אביא לך קצת לנסות

כאמור - דיקור

אם את רוצה תשלחי לי מסרון ואני אתן לך את הטלפון. לקח לי בערך חודש-חודשיים של טיפולים. זה לא פתרון קסם אבל הרגשתי הבדל משמעותי. והמשפחה הזאת נשמעת סבבה... אם יש לך אקסטרות אני קונה

בהמשך לבנים שלא מוכנים להרביץ לבנות

היה אחד כזה ממש בולט, שאפילו אמר לי את זה. הוא לא היה מוכן לעבוד איתי וכשהוא עבד איתי זה היה כזה חסר פואנטה ומתסכל. מאז עברו הרבה מים בירדן וגם אם הוא לא השתנה ב-180 מעלות, הוא די התרגל לעבוד עם בנות. והיום פגשתי אותו במועדון הנוכחי שלי. אני עבדתי על שק וצל-בוקס, הוא בדיוק מתאמן לקרב FREE FIGHT שהולך להיות לו בקרוב והוא ביקש שאעבוד איתו קצת, כדי שיתרגל עבודה בעמידה. והיה ממש כיף לעבוד איתו, אפילו שאני זו שהרבצתי לו, ולא להפך, מה שאף פעם לא היה בעייתי מבחינתו. עדיין, אני שמחה שהוא פנה אליי שאעזור לו באימונים שלו לקראת הקרב. זה גורם לי להרגיש שהוא בכל זאת מעריך אותי בתור לוחמת.

flowingmotion

New member
מזכיר לי משהו...

מגניב! זה ממש סבבה שהוא בסוף יותר מתאמן איתך. זה אומר שתמיד יש לאן לשאוף
פעם היה בן אחד שגם מאוד הסתייג מלתת לי מכות, כי אני בת . הוא אמר בנימה מתנצלת בכמה אימונים שהוא לא רוצה לפגוע בי. אחר כך הוא ראה את אחד האנשים החזקים בקבוצה מכוון לעברי מכות בלא מעט כוח. מאז הוא כמעט לא מסרב יותר לקרבות. מה שמראה שבנות צריכות יותר זמן מבנים בשביל להתבסס בקבוצה, אבל אם את לוקחת את כל המחירים בחשבון, יודעת שזה ייקח זמן, ומכוונת מטרה- זה אפשרי...

ודברים גם משתנים עם השנים

כשהייתי בת 12, איפשהו באמצע שנות השמונים, למדתי קרטה במשך כשנה. הבנות היו מיעוט בקבוצה, אבל לא כמו שאנחנו עכשיו. היינו משהו כמו 6-7 בקבוצה של בערך 25-30. עשינו חימום עם הבנים. למדנו קאטות עם הבנים. אבל משום מה לא עשינו קרבות בכלל, ולא תגידו שזה כי לא רצו שנעשה קרבות עם בנים - היו מספיק בנות. פשוט לא היינו רלוונטיות. אולי המאמנים חששו שזה לא יעניין מספיק את הקבוצה. אין לי מושג מה עבר להם בראש. אז בשלב של הקרבות ישבנו ב"עזרת נשים" וקשקשנו בעודנו מביטות על הבנים. את הקרבות היחידים שלי בקרטה עשיתי במבחן המעבר שלי לחגורה צהובה, שזה לא הכי הוגן ועוד נתנו לי לעבוד מול מישהו מחגורה כתומה. אגב, זה היה ילד שוביניסט למדי ואני חושבת שהמאמנים עשו לו קצת דווקא בזה שהם נתנו לו לעבוד מולי, כי עם כל הרעש והצלצולים שלו הוא כל-כך התבכיין שאני מרביצה חזק עד שהם נאלצו להפסיק את הקרב ולארגן לי יריב אחר (גם חגורה כתומה, אבל שפיץ אמיתי). לעומת זאת באגרוף התאילנדי מהתחלה היה מאוד ברור שאין לי שום הנחות כי אני בחורה וגם למי שעובד מולי אין שום הנחות בגלל זה. ובטח ובטח אין מצב שאני לא עובדת כי אני בחורה. מהרבה בחינות אפשר להגיד שזו חוויה מתקנת לחוויה מילדותי.

למעלה