העצמה - שבחים ומה שבינהם
יערה קודם כל מודה לך מאד על הדיון הזה
ומבקשת לשתף אתכן בסיפור מהבוקר ובסופו מסקנותי
אני חוזרת עכשיו מהדזרט צ'אלנג' בתחושת "וואו" שחשתי רק בתחרות הטריאתלון הראשונה שלי לפני למעלה משש שנים
מאז כל תחרות / מרוץ טריאתלון, ריצה או אופניים נגמרו בתחושת החמצה עד כאב פיזי ונפשי
הגעתי לשלב מסוים שבו סירבתי לבוא לתחרויות כיוון שהתחלתי להאמין שתחרויות כל כך מלחיצות אותי
עד כדי כך שלא היתה תחרות אליה לא הגעתי חולה / פצועה, "אירגנתי" לעצמי פציעות משמעותיות שבוע לפני תחרויות
ואין לי ספק "שזימנתי" את הנפילות האלה, ואם כבר הגעתי בריאה לתחרות נפצעתי תוך כדי התחרות, חוויתי התקפות קוצר נשימה
ועוד שלל אירועים שונים ומשונים ובסופו של דבר החלטתי להימנע.
אבל כמי שחברה בקבוצת אופניים תחרותית נאלצתי להתמודד פעם אחרי פעם עם בקשת המאמן לנסות ולהתנסות בתחרויות
בחמשת השנים האחרונות ניהלתי עם המאמן שלי שיחות אינסופיות ובסופן הכרזתי שאני "סרבנית תחרויות" ועושה רק תחרות אחת בשנה - טרינשים וגם זה בתנאים שלי.
ובכל זאת מידי פעם נשברתי, ובאחד מה"ניסיונות" לפני שנה וחצי "התרסקתי" נפשית באליפות הארץ באופני כביש כשפגשתי את הקיר בגירסתו המדוושת ובאמצע התחרות
רציתי לזרוק את האופניים ולתפוס טרמפים... אבל הכביש היה סגור, לא היו טרמפים וסופי שנאלצתי לסיים את ההקפה, הגעתי בוכה לאוהל מים
ונשבעתי שאני לא עולה יותר על אופני כביש ולא עושה יותר תחרויות.
דווקא מהמקום הכואב, הכל כך כואב הזה, באה התמודדות לא פשוטה, עבודה קשה נפשית וגם פיזית ובסופה צמיחה שהתבטאה גם
בהתקדמות פיזית בכושר, בהשתתפות בקורס מדריכי אופנים, פתיחת קבוצות רכיבה ובסוף גם התמודדות עם תחרות.
ניסיתי לנתח לעצמי מה השתנה הבוקר הזה
לתחרות היום נרשמתי אי שם באוגוסט, רשם אותי בן זוגי, שאיתו אני רוכבת בקבוצת השטח "רוכבים בראש"
ידעתי שאני הולכת לרכוב איתו בזוג, ידעתי שהוא ייתן לי מרחב לרכוב בהתאם ליכולת שלי באותו רגע,
ידעתי שהאתגר חביב אבל בינינו "קטן עלי" בקיצור לא התייחסתי מראש לאירוע כאל תחרות
כל חלומות הזוועה שפוקדים אותי בשבוע לפני תחרות לא הגיעו, לא שכחתי את האופנים / הנעליים / הקסדה
באתי בסבבה, לא התרגשתי כשלא ישנתי חצי לילה והרגעתי את עצמי שמדובר בשעה וחצי רכיבה
כך יצא שבפעם הראשונה נהניתי מכל רגע בתחרות אופניים, רכבתי טוב, כאילו התמצית של השנה וחצי האחרונות התנקזו לרכיבה הזאת.
אז מאיפה זה בא
זה בא מיצירת מרחב לגדילה, השארת "סוף פתוח", סבלנות, הכלה של הפחדים והקושי אבל גם הצבת האתגר, ליווי מקצועי וגם רגשי כשהייתי צריכה
וגם עבודה קשה בדרך - כל אלה ייצרו בסוף העצמה, שהיום באה לידי ביטוי בכך שרכבתי בתחרות חייכתי כל הדרך וסיימתי בחיוך גדול בשער הסיום
ולכך אחראים שני המאמנים שלי שבדרכם עזרו לי להגיע ליום הזה ולמצות אותו.
דבר ראשון שעשיתי לאחר החצייה של שער הסיום היה להודות לליאור ולכרמי ולשתף אותם בשמחה שלי שמשהו בי השתנה הבוקר.
כמדריכה אני חווה את הצד השני - הרצון להעצים את המתאמנים שלי בין אם אלו הילדים בקבוצת "רכיבה משפחתית" ובין אם אלו המתאמנות בקבוצת הנשים
האתגר כבודו במקומו מונח, אבל הדרך חשובה לי מאד, אני רוצה לראות כל אחד ואחת מהם הולכים בדרך שלהם וגדלים בתהליך.
כשרכבנו קבוצת הנשים לתל אביב החבורה כולה יצאה בתחושת וואו, יש בקבוצה נשים שעלו על אופניים אחרי עשרים שנה רק חודש לפני
ועמדו באתגר של כ 30 ק"מ, אבל הרכיבה היתה בתנאים שלהן ובקצב שלהן - היה להן לא קל אבל התחושה בסוף היתה "עשינו את זה"
איך אמרה לי ר. "אני מרחפת" - אותו בוקר שיקף לי בשיקוף כפול את הדרך שלי כמתאמנת ומצד שני כמדריכה של קבוצה. התחושה היתה מדהימה!
כשרכבנו בירושלים לפני כשבועיים עם קבוצת הורים וילדים התחושה היתה דומה, הילדים רכבו בטור מופתי בצורה שלא היתה מביישת אף קבוצה מקצוענית,
רואים את ההתקדמות הטכנית שלהם, את ההטמעה של התנועה ברכיבה ובעיקר מרגש מאד לראות שנוצרה קבוצה - את החברויות בין הילדים, ההורים
האחווה גם את התחרותיות ולדעת שנתתי להם כלי להמשך.
ומילה אחרונה על הורות, שתי בנותי עזבו את הבית לפני כחודשיים, שתיהן עובדות ב"עבודה מועדפת" אחת בחקלאות ואחת במלונאות, שתיהן בדרום
שתיהן חוזרות הביתה פעם בחודש, שתיהן השתחררו מהצבא כחודש לפני שעזבו את הבית.
לא אמרנו להם שהן צריכות לצאת מהבית אחרי הצבא (שגם בתקופתו הן שירתו רחוק מהבית), אמרנו שאנחנו מצפים שהן יחיו חיים יצרניים - כלומר יעבדו.
אתמול לפני שהגענו לאזור התחרות עשינו "סיבוב בנות" שמחתי לראות שהחוויה של לחיות רחוק מהבית מהווה העצמה עבור שתיהן,
ההתמודדות עם לחץ בעבודה, בוסים, יוקר המחיה, משכורות, דירה משל עצמן וכל הדברים הקטנים שאנחנו כמבוגרים מתמודדים איתם, מהווה מבחינתי העצמה וגדילה שלהן.
אני שמחה שהן הרגישו מספיק בטוח לעשות את הצעד הזה שמחה שהן יודעות ומעריכות את המשמעות של הבית. למרות הקושי זו גדילה!
אז אחרי כל החפירה הזו "מילה טובה" במידה טובה לי ואני מאמינה שלכולנו - כולנו רוצים את החיבוק בשלב כזה או אחר, הפורום הזה מספק את החיבוק
הפורום הזה מאפשר העצמה, פירגון וגדילה. לפעמים גם לי זה מרגיש מוגזם וקשה לי להתחבר, קשה לי להגיב ובאותה מידה כשאני מפרסמת פוסט
אני כותבת כי אני רוצה לחלוק איתכן, שמחה כשאתן מגיבות אבל גם בסדר שלא מגיבות, את רובכן אינני מכירה מעבר למרחב הוירטואלי אבל מצד שני הפורום הזה הוליד גם חברויות נפלאות בעולם האמיתי
רוצה לומר שגם הפורום הזה מתפתח, גדל ומתעצם מהשיח
גם כשהשיח גלש למקומות פחות נעימים ממנו באה גדילה
ואין לי ספק שמהשיח הזה אפשר יהיה ליצור פורום חי, פתוח ומתפתח.
סליחה שכתבתי ארוך... כשאני מתחילה... קשה לי לעצור
שבוע טוב,
אילת