מקרטני, תגובות.
>>אני מקווה שלא נפגעת מדברי<< חס וחלילה, זה פורום לפילוסופיה. >>אסור לקחת מאדם את חופש הביטוי, אבל זה לא מוחלט.<< לדעתי זה כן מוחלט (עניין של ערכים), גם באופן פרקטי הייתי מציע לך לשמור על החופש הזה כעל בבת עינך, ההיסוריה מראה שקורה לפעמים שמי שתמך בצד של לקיחת חופש הדיבור (בתנאים מסוימים), פתח שער, ומצא עצמו מאוחר יותר מוכרז ע"י המתנגדים הפוליטיים שלו כאויב, ללא חופש דיבור. אין לעם אויב גדול יותר מאשר ממשלתו. אמנם היא הכרחית לקיום האנושי, אך אין לתת לה יותר כח וסמכויות מהמינימום ההכרחי, לפני שמפנים כח זה נגדנו. >>אז אכן ההשמטה מוצדקת<< בה נניח שאדם מנוול מאד, שמגיע לו כל גינוי, כולל שלילת הרבה מזכויות הפרט שלו, אולם הוא רופא ענק בתחום מאד מסוים, ונניח ואדם שמאד חשוב לך נוטה למות, ורק אותו רופא יכול להצילו, מה הייתה ממליץ לאותו אדם? האם העובדה שהאדם מנוול מקטינה את יכולתו הרפואית של המנוול? ואם אותו מנוול פשע, למה אני צריך להענש? >>ראיתי בפרטיך שאתה גר בשוויץ זה עשרים שנה<< אכן, הדגשתי זאת כדי לתת לאנשים שמאמינים בכך את הזכות להתעלם ממה שאני כותב. 1. ישראלי הגר בשוויץ, ישראלי הוא (גם אם בדרכון כתוב אחרת). 2. ההיסטוריה השוויצרית: באיזו עוד ארץ באירופה הדוויה לא נהרג אף יהודי בתקופת המלחמה? זה נכון שלאחר שעשרות אלפים רבים של יהודים ניצלו בזה שברחו לשוויץ, שוויץ לא עמדה יותר בלחץ הגרמני, ובאמצע המלחמה סגרה את גבולה עם גרמניה. אל תשכח שלשוויץ יש גבול ארוך עם גרמניה, והשוויצרים עברו את כל המלחמה בגיוס מלא, תחת שלטון צבאי, מתוך חשש מאד גדול וסביר מפלישה גרמנית. >>אני לא מבקש להקניט<< אתה בהחלט יכול גם להקניט, אתייחס לזה בצורה פילוסופית. מזל טוב לאחיך הנרי