נתב"ג

vitamin P

New member
נתב"ג

המסלולים בנתב"ג נחשבים קצרים או בינוניים? השאלה שלי היא האם יותר קשה לנחות פה מקומות אחריפ?? נכון ששדות אחרים בעולם ענקיים אבל פה בגלל שמדובר במשולש זה נראה כאילו לוקח שעות להגיע לצד השני הסתכלתי באירליינרס על כמה תמונות של נתב"ג והוא נראה ממש ממש קטן פתאום וגיליתי שם איזורים שלא ידעתי שהם קיימים כמו כל מיני מחסנים בתוך איזה יער קטן
יש לכם עוד תמונות מהאוויר של השדה הנחמד שלנו?

ronenec

New member
הנה תמונה של מסלול 30

הנה תמונה שצילמתי לקראת נחיתה על מסלול 30 בנתב"ג. הוא נראה קצר ככה אבל האורך שלו 3112 מטר... אורכו של מסלול 26 הוא 3657 מטר.

vitamin P

New member
תודה

ומסלול 3 זה רק למטוסים קטנים יחסית כן? נכון שיחסית לעולם זה בטח לא כל כך רחוק אבל זה לא קצת מוזר שכדי להגיע ל26 צריך לעבור על 03? או שזה לא ככה?? כי ממה שאני זוכר זה כן... עכשיו הדרך אליו תיהיה קצת יותר ארוכה מהטרמינל החדש
השדה תעופה שלנו לא מסודר מבחינת כל הבניינים והמקומות

eagle701

New member
בן גוריון הוא שדה תעופה מתקופת הברי

הבריטים אז בנו שדות תעופה בשיטת המשלוש בשביל שיהיה אפשרות להמריא מכל כיוון לא משנה הרוח מסלול ההמראה העיקרי הוא 26 בעיקר בגלל אורכו מה לעשות שבשביל להגיע ל26 צריך לעבור על 03 הלא פעיל הרחבות שליד 03 הם של חיל האוויר לכן אסור למטוסים אזרחים לעבור שם בוא נגיד ככה שכל מטוס שרוצה להגיע לנתב"ג יכול להמריא ולנחות בלי בעיה

vitamin P

New member
03 לא פעיל????

03 בכלל לא פעיל??? כי נדמה לי שראיתי משהו נוחת שם לפני כמה חודשים ולגבי צורת המסלולים אני יודע שהשדה ישן ונבנה על ידי הבריטים אבל מבחינת האיזורים התומכים... אולי עכשיו עם הטרמינל החדש ימצאו כסף להרוס שם כמה דברים ולבנות אותם מחדש בצורה נורמלית יותר

eagle701

New member
פעיל אבל ממש לעיתים רחוקות

לי יצא להיות על מטוס ציפטן של חברת אל רום שביצע בשדה כיול הגענו משדה דב הבית של חברת אל רום ונחתנו על 21 מכיוון שזה מטוס קטן

ronenec

New member
אין בעד מה...

נחיתות והמראות על מסלול 03-21 בבן גוריון הם די נדירות ןכמובן שאם הן מתבצעות אז זה במטוסים שיכולים לעמוד באורך המסלול הזה - 1780 מטר. לגבי ההסעה - גם מהטרמינל הישן הסיעו ל 26 דרך 03 וכנ"ל עכשיו רק שההסעה תתארך עוד קצת. שמעתי שכשלא תהיה תנועה רבה גם יסיעו על 08 עד לתחילת 26 מה שיקצר קצת את ההסעה.

kenezok

New member
איך יודעים מה האורך?

אני 32 שנים עבדתי בשדה התעופה עוד שקראו לו נת"ל (נמל תעופה לוד) ועד היום אין לי מושג מה אורך המסלולים המדויק. איך אתה יודע בדיוק כזה את האורך??

LLEM

New member
פרסום מידע תעופתי

זהו מין ספר המכיל בתוכו נהלים, תקנות, מפות ומידע תעופתי, בהוצאה לאור של משרד הבטחון, משרד התחבורה ומנהל התעופה האזרחית. אפשר לומר שזה ספר חובה לכל טייס בארץ. בין היתר הוא מכיל פרקים על רוב שדות התעופה בארץ, וכן מידע מדוייק לגבי כל אחד מהם (גם אורכי מסלולים).

ronenec

New member
מהדפיות של השדה...

הדפיות של נתב"ג נמצאות בקישור הבא: http://www.aopa-israel.org.il/_Uploads/501BenGurion.pdf

נועם ס

New member
../images/Emo108.gif26 נבנה ב 1970 עבור ה 747

שעמדו להגיע, אני אישית עבדתי בבנייתו בחופשה (סחבתי אבני כורכר מהמסלול לצד)

eagle701

New member
זה 12\30 וברור שנוחתים עליו

26 נבנה בשביל ההמראות שלהם והוא לא נבנה לפי מה שידוע לי פשוט האריכו אותו

vitamin P

New member
ועל 12 לא ממריאים??? 747

וכן התבלבלתי בהקלדה!! ~~~~מקלדת מעצבנת!!!

eagle701

New member
לא ממש לא המסלול לא מספיק ארוך

בשבילהם ועוד דבר לא ממריאים על 12 אלה על 30 12 לנחיתות בלבד

vitamin P

New member
בגלל .....

בגלל משהו טכני??? סתם ללא סיבה?? או בגלל המצב הבטחוני שהמראה ממסלול 12 תגרור את המטוס לאיזור הקו הירוק ומעבר?

ארזS

New member
חבר אברהמי...

ועוד איך שממריאים על 12 ! זה אמנם לא קורה בכל יום אבל זה קרה קורה ומן הסתם גם יקרה, תלוי במזג האוויר ובעוד אי אלו נתונים שאני לא מומחה בהם. הנה בבקשה כמה תמונות המוכיחות את זה. רק אבקש לציין שהתמונות האלה צולמו במצלמה הראשונה שלי שלא היתה איכותית, וגם מזג האוויר היה על הפנים באותו היום [מה שגרם להמראות על 12] ולכן התמונות ככה ככה... הנה בתמונה הראשונה ה-777 הזה מסיע על 30.

למעלה