נתון שהרגיז אותי

RED OR DEAD BS

New member
נתון שהרגיז אותי

לפני חסימת הכבישים אחוז התמיכה בהתנתקות היה קטן(בכעשרה אחוזים) מאשר אחוז התמיכה לאחר חסימת הכבישים, גם אתכם זה מרגיז שלהתקע כמה שעות בפקק (שגם אני נתקעתי באחד ממנו) משנה את דעותיהם של אנשים בנוגע לדבר כה גורלי?

very dark girl

New member
למען האמת..

זה לא מפתיע.. אלו לא סתם אנשים שעמדו כמה שעות בפקק. אלו אנשים שחיכו שקרוביהים יגיעו באמבולנסים בבתי חולים, אלו אנשים שחיכו לניידות משטרה שיבוא לזירות פשע, אלו אמהות לילדים עם פיגור שכלי שילדיהם שלא יכולים להשאר זמן רב במקום סגור ננעלו בתוך ההסעות שלהם למשך שעות, אלו אנשים שהיו אמורים לתפוס טיסה כדי להגיע לניתוח חשוב בחו"ל.. וכ'ו. אני אומנם מתנגד לגירוש בכל הלב שלי אבל על ארץ ישראל לא נלחמים באלימות וגרימת עוגמת נפש, על ארץ ישראל נלחמים באמונה ובשמירה על אידיאלים. יום טוב וחיים מאושרים.

RED OR DEAD BS

New member
באמת?

האחוז של המקרים שציינת הוא אפסי בין כל אלה אשר נתקעו בפקקים, שלרוב חזרו מהעבודה. מסכים, זו אכן פגיעה באורח החיים, אבל היא מתגמדת לעומת גירוש יהודים מבתיהם, ממפעל החיים שלהם.

very dark girl

New member
אתה מדבר על פי ידע?

או על פי המצאה? אני אישית חסמתי כביש עד שאשה מבוגרת מאוד יצאה מאחת המכוניות ובכתה שאני אתן לה לעבור. מצבו של בעלה החולה הלך והחמיר והיא הייתה בדרך לבית החולים כדי לבלות איתו את השעות האחרונות לחייו. מאז אני לא חוסמת. והסיפור שלה לא היה ממוצא.. ביררתי והיא דיברה אמת. ואני ממש מצטערת אם ההודעה שלי תוקפת.. זאת לא המטרה זאת פשוט צורת הכתיבה שלי

RED OR DEAD BS

New member
אוקיי, אמרתי שישנו אחוז כזה אך הוא

אפסי לעומת עשרות אלפי האנשים אשר חוזרים מעבודתם בשעות הערב בנתיבי איילון. השאלה מה "שוקל" יותר, גירוש עשרות אלפי יהודים מבתיהם או המקרה שציינת שאם כל הצער פשוט אינו משתווה להתנתקות.

t i p o

New member
מה יותר גרוע?

פינוי אזרחים, או סיכון חיים? סיכון חיים!

RED OR DEAD BS

New member
אכן מסכים, חיי אדם קודמים לכל.

אבל כשחייל לוקח בכוח מופרז יהודי, משתמש באלות זה לא סיכון חיים?

t i p o

New member
כמו שכבר אמרתי כמה פעמים

אלימוחת מצד צה"ל מגיעה כאפשרות אחרונה. אני כחייל לא מעוניין להשתמש באלימות, אבל אם מתנחל ישתמש באלימות כלפי או כלפי חייל שלי, או יתנגד בכל צורה להתפנות אחרי שניסיתי כל דב אחר, לא נשאר לי אלא להשתמש באלימות.

CountrY GirL

New member
כנראה שכן!

בגלל חצי שעה בפקק הם יחליטו שאולי, בכל זאת.. אחרי הכל- צריך לגרש יהודים מהבתים שלהם!

silverhawk

New member
זה הגיוני שפעולות כאלו יעוררו אנטי

זה טבע האדם. אבל אני מסכים שזה לא הדבר שצריך לגרום לאדם להחליט לכאן או לכאן. אגב, סקרים שנערכו לאחר חסימת הכבישים המאסיבית הראשונה אמנם הראו עלייה בתמיכה בתכנית, אך לאחר שבוע היה זינוק בשיעורי ההתנגדות... נקודה למחשבה.

very dark girl

New member
וזה לא רק העובדה שהם נתקעו.

זה גם כל הרעיון, אנשים שתמכו במתנחלים פתאום רואים אותם נלחמים באלימות ובאגרסביות ללא טיפה של אידיאלים וכבוד. אנשים כאלו שאמורים להיות בדרגה רוחנית כ"כ גבוהה ובאמת מרגישים קשר רוחני אל אדמת ארץ ישראל גורמים עוגמת נפש למאות יהודים ומחללים את שם ה'!

RED OR DEAD BS

New member
הרעיון היה לשתק את המדינה

כלומר לפגוע באורח חייהם של האזרחים שלאינם גרים בגוש קטיף. טעימה קטנה ממה שמצפה למנתחלים שיפנו אותם מבתיהם. הלוואי וגם למתנחלים עצמם הייתה נגרמת רק עוגמת נפש, הלוואי.

t i p o

New member
נראה לך הגיוני לעשות כזה דבר?

לשתק מדינה? לפגוע באורח חיים של אזרחים?

RED OR DEAD BS

New member
נראה לך הגיוני לעשות כזה דבר?

לפגוע באורח חיים של אזרחים? להרוס (לא לשתק, להרוס) את חייהם של עשרות אלפי יהודים?

t i p o

New member
זאת החלטה שהתקבלה בממשלה

והחלטה שמטרתה הנה על אזרחים, אז כן זה נראה לי מאוד הגיוני.

RED OR DEAD BS

New member
אתה חושב שהיא תספק הגנה על אזרחים?

אתה מסכים עם ההחלטה? או שרק בגלל שהיא התקבלה בממשלה היא נראת לך הגיונית? כי הדבר האחרון שאפשר להגיד על הממשלה שלנו הוא הגיון. בעיצומה של ההתנתקות, כשצה"ל מפנים כוחות, עדיין משגרים קסאמים על שדרות, האם אתה חושב שלאחר ההתנתקות לא ישגרו יותר קסאמים?

למעלה