נתונים סטטיסטים-כתיבת שירי הלהקה

M e n s R e a

New member
נתונים סטטיסטים-כתיבת שירי הלהקה

עברתי עכשיו על הדיסקוגרפיה (אלבומי האולפן) + נעזרתי באתר (ל-In through, שמשום מה אין לי בעטיפה את הקרדיטים, ולשירי הבונוס בקודה, שאותם אין לי בדיסק שלי). עניין אותי מי כתב וכמה. הלכתי פה לפי הקרדיטים כמו שפורסמו באלבומים. זו הייתה עבודה רצינית, מבחינת כמות שירים, אז מקווה שלא פספסתי כלום. שימו לב-רוב השירים לא נכתבו לבד, ברובם המכריע מצוינים לפחות שניים מחברי הלהקה (זה בד"כ פייג' ופלאנט). ככה שאם תחברו את כל המספרים, תקבלו משהו לא הגיוני, כי שוב, ברוב השירים מקבלים קרדיט כמה מחברי הלהקה.

M e n s R e a

New member
במקום הראשון-ג'ימי פייג'

עם 77 שירים בהם קיבל קרדיט. מתוך 9 האלבומים, הוא קיבל הכי הרבה קרדיטים בארבעה מתוכם, בעוד ארבעה הוא חלק את אותו מספר הקרדיטים עם רוברט, ובאחד הוא היה במקום השני (In through, בו רוברט כתב יותר ממנו, מסתבר).

M e n s R e a

New member
במקום השני-פלאנט

עם 69 קרדיטים. ויוצא שב-In through הוא גם הכותב העיקרי, והשתתף בכתיבת כל שבעת השירים.

M e n s R e a

New member
במקום השלישי-ג'ונזי

עם 32 קרדיטים. קיבל הכי הרבה קרדיטים בפיסיקל וב-In Through. אפשר לומר ש-In through היה זה שבו היה הכי אפקטיבי, כי מדובר על השתתפות בכתיבת 5 מתוך 7 שירים, לעומת 5 מתוך 15.

M e n s R e a

New member
במקום האחרון-בונזו

אבל גם 20 קרדיטים זה לא משהו שיש לזלזל בו...אגב, שיר אחד, Bonzo's Montreux, נכתב רק על ידו, לפי הקרדיטים.

M e n s R e a

New member
עוד כמה נתונים מעניינים

ב-1 פלאנט לא השתתף בכתיבה, כך לפי הקרדיטים, וזאת בניגוד לשאר האלבומים של הלהקה, בהם היה תמיד שני אחרי פייג', או בעל אותו מספר קרדיטים, או שאפילו עבר אותו. You shook me, I can't quit you babe-לא נכתבו ע"י חברי הלהקה, אלא ע"י ווילי דיקסון. Stairway-נכתב ע"י פלאנט ופייג'. I can't quit you babe נספר רק פעם אחת (הוא מופיע גם בראשון וגם באחרון, בביצוע אחר).

FunkyMonk

New member
אממ כמה דברים שיש לשים לב אליהם

Babe im gonna leave you - לא נכתב ע"י הלהקה. נראה לי. כמו כן, גם הבאים לא נכתבו ע"י הלהקה (עד כמה שידוע לי): Bring it on Home The Lemon Song Whole Lotta Love (ממש לא בטוח)

M e n s R e a

New member
בייב "נכתב חלקית", אפשר לומר

זה סוג של שיר עם, או לחן עממי, או משהו כזה. הוא לא נכתב רק ע"י הלהקה, אבל יש לה חלק בו בכל מקרה, כי לפייג' יש שם קרדיט. Whole Lotta Love-נכתב ע"י הלהקה, גם לפי הכתוב באלבום וגם לפי האתר שעבדתי איתו

AeroTom

New member
תיקון -

Whole Lotta Love לא נכתב במקור ממש ע"י הלהקה. הוא נלקח מהשיר "You Need Love" של ווילי דיקסון. חוץ מהשירים שהוזכרו גם מקודם, יש לא מעט שירים שהלהקה "השאילה" מאמנים אחרים ולא הביאה להם קרדיט. חלק מהקרדיטים תוקנו עם הזמן והוספו גם לאמן המקורי של השיר (ב-Box Set של 1990 כבר היו תיקונים ויש כאלה גם שלא תוקנו ממש עד היום). זה ידוע שיש המון שירים שזפלין לקחו מאחרים. הם היו קצת לא חכמים בתחילת הדרך כשלא הביאו קרדיטים. היו גם כמה ענייני תביעות וכדומה עם השנים. לרוב השירים הלהקה לקחה את השיר המקורי ועשתה לו arrangement משלה. ככה שזה לא ממש קאבר ישיר. אבל יש הרבה שירים (מהמוכרים ביותר גם) שהלהקה לקחה משירים אחרים ללא הבאת קרדיט. זה ידוע.

M e n s R e a

New member
...

The Lemon Song-באלבום יש קרדיט לארבעתם, באתר משום מה כתוב, שמישהו בשם בורנט כתב אותו. יכול להיות שהוא באמת לא שלהם, המידע הזה לא חף מטעויות. Bring it on Home-קרדיט באלבום לפייג' ופלאנט, באתר יש קרדיט גם לדיקסון.

AeroTom

New member
"Babe" אכן עממי

הגרסה של זפלין הושפעה מהגרסה של ג'ואן באאז לשיר, אותה שמע ג'ימי והציע לרוברט לעשות את הגרסה שלהם. "Bring It" לקוח משיר בלוז ישן העונה לאותו השם שנכתב ע"י ווילי דיקסון והוקלט ע"י סוני בוי ויליאמסון. "Lemon Song" מבוסס על השיר "Killing Floor" של Howlin' Wolf. למילים רוברט השאיל Lyrics מהשיר Traveling Riverside Blues של רוברט ג'ונסון ("Squeeze my lemon 'til the juice run down my leg"). הלהקה גם עשתה קאבר כאמור ל-"Riverside" שמופיע ב-BBC Sessions וב-Box Set הראשון.

M e n s R e a

New member
אז הנה המקור לטעויות שלי

אי מתן קרדיטים + לא ברור איך הם הגדירו את ה-Arrangements האלו. וכן, בסוף שנות ה-60 המשפט בכלל וזכויות היוצרים היו פחות מפותחים בהשוואה להיום. טוב, אמרתי שיתכנו כמה טעויות, אבל הקו הכללי ברור. וכמובן-תודה על התיקונים.

Anuerysm

New member
Black Mountain Side

לפי שמיעה, מבוסס בערך על Black Water Side של ברט יאנש, קצת שיפוצים פה ושם אבל שיר מאוד דומה וגם השם דומה באופן חשוד, לא יודע מה בדיוק הלך שם

M e n s R e a

New member
מסתבר ש-We're gonna groove

גם לא נכתב ע"י הלהקה. הוא אחד המועדפים שלי. אני בטוח אבל שהם לקחו אותו לכיוון אחר לגמרי. נכתב ע"י Ben E King ו-James Bethea. בן אי קינג גם מבצע את השיר הידוע Stand by me.

AeroTom

New member
זה ידוע שהיה קאבר מההתחלה

הלהקה לא שמה את הקרדיטים שלה שם. ויש עוד לא מעט שירים כן עם הקרדיטים של הלהקה, שהם לקחו משירים אחרים.

M e n s R e a

New member
אני לא ידעתי את זה

ואנחנו עוד מבצעים את השיר הזה בהופעות שלנו. הוא ממש פצצת אנרגיה. זכור לי שפעם כתבת פה על איזה שיר שהם לא נתנו בו קרדיט, הכותב תבע אותם, והם התפשרו מחוץ לבימ"ש, או שהנושא הושתק. על איזה שיר דובר אז?

FunkyMonk

New member
על כמה שירים, אבל בכלליות

על דיקסון. דיקסון תבע אותם על כל הקאברים שהם עשו לו ללא קרדיט.

JumpInTheFire

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo45.gif

מעניין.. לא ידעתי שפלאנט לא השתתף בכתיבת האלבום הראשון...

AeroTom

New member
הוא היה עדיין "תמים" באותו הזמן ../images/Emo13.gif

פלאנט ובונזו היו "הצעירים" בחבורה. ג'ימי וג'ונסי היו נגני אולפן קודם לכן וכבר ידעו את העבודה היטב. ככה שרוב הדברים שבאו הגיעו מג'ימי וג'ונסי באלבום הראשון. ג'ונסי השקיע הכי הרבה כאמור באלבום הסטודיו האחרון - In Through The Out Door. הוא הביא הרבה מעצמו באלבום הזה, ובעיקרון הוא ורוברט היו ה-2 שממש עבדו על האלבום. ג'ימי ובונזו יותר הגיעו כדי להקליט את הקטעים שלהם רק.

למעלה