נתונים סטטיסטים-כתיבת שירי הלהקה

AeroTom

New member
הוא ורוברט היו בני 20 בזמן ההקלטות

של האלבום הראשון. יש ביניהם הפרש רק של 3 חודשים בערך.

Anuerysm

New member
שניהם כבר בערך היו בעניינים

ג'ימי ניגן ביארדבירדז בגיטרה ובאס, שהם היו להקה די מצליחה בזמנם ג'ונסי'לה לא היה יותר מדי מפורסם, אבל בכל זאת הוא ניגן עם הרולינג סטונס באחד השירים שלהם, Shes A Rainbow, לא יודע בדיוק אם הוא ניגן, היה לו שם חלק בכל אופן, זה היה ב1967 ולא כל אחד זוכה להקליט שיר עם הרולינג סטונס

M e n s R e a

New member
וואלה, את זה לא ידעתי

לגבי ג'ונזי והסטונז. אגב, אני חושב שב-1967 הם עוד לא היו כאלה שוס, כי הם התחילו ב-62, ומשום מה לקח להם 5 שנים להגיע לתודעה (לא חסרות להקות מצליחות שהתעלמו מהן לגמרי בתחילת דרכן).

Anuerysm

New member
הם היו שוס מההתחלה

יש מאחוריהם את הסינגלים Paint it, black, Satisfaction ועוד כל מיני שוברי קופות ב65 היתה להם הופעה של 40,000 אנשים הם עשו סדר בסיקסטיז בן אדם

AeroTom

New member
זה מה שאמרתי...

שג'ימי וג'ונסי בניגוד לרוברט ובונהאם, היו כבר בעניינים. אגב ג'ונסי התארח גם אצל ה-Yardbirds כשניגן באס ב-Happenings Ten Years Time Ago וגם עזר בהקלטות של האלבום Little Games.

FunkyMonk

New member
איך היארדבירדס?

אף פעם לא שמעתי אותם... הם שווים משהו?

AeroTom

New member
ברור. נהדרים.

מהלהקות היותר אהובות עלי. אם אתה אוהב רוק-בלוז\פסיכדליה וחבריהם אז ה-Yardbirds נמצאים שם בשבילי ממש למעלה. אתה יכול לנסות להתחיל ולראות אם תאהב. להתחלה הייתי ממליץ מאוד על Five Live Yardirds, אלבום הלייב שהוא אלבומם הראשון גם. Roger The Engineer, אלבום הסטודיו היחיד שלהם מתוך 2 שהיו. ואפשר גם לנסות להתחיל עם אוסף מסויים, שהכי מומלץ לדעתי הוא Ultimate, שכולל 52 שירים מכל תקופות הלהקה. אני תמיד נגד אוספים, אבל זה אחד שבאמת בסדר גמור (גם היה המוצר הראשון שלי של הלהקה וגרם לי חשק להשיג כל מה שאפשר שלהם). יש גם את אוספי הסינגלים ואסופות השירים שיצאו להם בזמנו כמו "Having A Rave-Up" ו-"For Your Love" שגם הם טובים להתחלה. תראה, להקה שניגנו בה קלפטון, ג'ף בק וג'ימי פייג' לא יכולה להיות לא טובה...
אישית אני פשוט מאוד מאוד אוהב אותם. מהלהקות היותר אהובות עלי מתוך כל מה שאני שומע. יש להם הרבה דברים מעולים בין השנים 63-68 שמחכים שאנשים ימצאו אותם.

FunkyMonk

New member
כמה אלבומים יש להם?

לא כל כך הצלחתי להבין אם זה 4 או 2... או אם יש להם שירים ששוחררו ללא אלבום... תודה רבה!

AeroTom

New member
אלבומי סטודיו יש 2 בלבד

פלוס את Birdland שיצא ב-2003 שהוא לא של הלהקה המקורית, אלא ה-Yardbirds בגלגולם החדש עם ג'ים מקארת'י וכריס דרייה בלבד מהלהקה המקורית (אלבום שאני אישית מאוד אוהב, אבל כדאי קודם להכיר את הלהקה של השנים 63-68). זה לא כולל כמובן הוצאות לייב שונות. יש להם עוד המון שירים חוץ מ-2 אלבומי הסטודיו (Roger The Engineer ו-Little Games) שנמצאים בהוצאות שונות. אוספי השירים שהזכרתי מקודם הם היותר מומלצים בשביל שירים שלא נמצאים באלבומי הסטודיו. יש ללהקה פשוט הרבה הוצאות של אוספים שונים, צריך לדעת מה לקנות. אני המלצתי מה הכי טוב לדעתי בשביל ההתחלה עם הלהקה.

M e n s R e a

New member
גם אני לא ידעתי

עד שהחלטתי לכתוב על זה, והתחלתי לעבור אלבום אלבום, שיר שיר.

למעלה