עולים ויורדים בקו המשודרג לירושליםנתוני נוסעים בתחנות הרכבת 1-3/2015
נתוני הנוסעים העולים והיורדים בתחנות רכבת ישראל לרבעון הראשון של 2015 הגיעו.
לצורך ההמחשה אצרף בהמשך מס' גרפים של קווים/תחנות שאנחנו עוקבים אחר התפתחותם כבר מס' שנים.
תודה לרכבת ישראל על הנתונים
I rest my case!עולים ויורדים בקו המשודרג לירושלים
אז נכון לומר שיש עלייה דרמטית בקו לירושלים?עולים ויורדים בקו המשודרג לירושלים
קו תל אביב - באר שבענתוני נוסעים בתחנות הרכבת 1-3/2015
לצורך ההמחשה אצרף בהמשך מס' גרפים של קווים/תחנות שאנחנו עוקבים אחר התפתחותם כבר מס' שנים.
איך בעליון הסה"כ הוא סד"ג של 1.3 מיליון ובתחתון 480K?קו תל אביב - באר שבע
רבעוני/חודשיאיך בעליון הסה"כ הוא סד"ג של 1.3 מיליון ובתחתון 480K?
קו תל אביב כפר סבאנתוני נוסעים בתחנות הרכבת 1-3/2015
תופעה מוזרה ולא ברורה ליקו תל אביב כפר סבא
בהרבה תחנות מספר העולים גבוה משמעותית ממספר היורדיםתופעה מוזרה ולא ברורה לי
לא בדקתי את כל התחנות, אבל בתחנות "הוד השרון" ו- "כפר סבא" יש פער עצום על בסיס קבוע בין כמות ה"עולים" לכמות ה"יורדים".
אני לא מבין איך ייתכן, סטודנט או אדם שנוסע לתל אביב ברכבת, לא חוזר ברכבת.
מדובר בפערים עצומים, למשל:
1. בסוקולוב (הוד השרון) , כ- 50 אלף נוסעים בממוצע בחודש עולים, ורק כ- 30 אלף נוסעים בממוצע חודשי יורדים
2. בנורדאו (כפר סבא), כ- 70 אלף נוסעים בממוצע בחודש עולים, ורק כ- 40 אלף נוסעים בממוצע חודשי יורדים
אשמח לקרוא את מחשבותיכם לסיבה לכך....
הסבר הגיוני וסביר ובכל זאת....בהרבה תחנות מספר העולים גבוה משמעותית ממספר היורדים
התחנות שבהן זה הפוך הן בדרך כלל תחנות הקרובות למרכזי תעסוקה, כמו תחנות תל אביב, חוף הכרמל, הרצליה, בני ברק.
הסיבה העיקרית לכך היא שהרבה נוסעים משתמשים בבוקר כשהם ממהרים לעבודה ברכבת על מנת לדלג על הפקקים ואילו בדרך חזרה חוזרים בטרמפ או באוטובוס.
מעבר לכך שאוטובוס בדרך כלל זול מהרכבת, בהרבה מאוד מקרים הוא גם יוצא קרוב יותר למקום העבודה ומגיע קרוב יותר לבית.
גם כיום יש הנחה על כרטיסי הלוך-חזור. הגדלת ההנחה הזוהסבר הגיוני וסביר ובכל זאת....
מי שנוסע כל יום ברכבת סביר להניח שהוא רוכש "חופשי חודשי" כך שסוגיית הפרש העלות בין הרכבת לאוטובוס לא רלוונטית.
לגבי הזמינות והנוחות של האוטובוס, עם זה קשה להתווכח.
אם הייתי מנהל השיווק של הרכבת, ייתכן והיה כדאי לתת הנחה משמעותית לנוסעים שירכשו כרטיס הלוך וחזור וכך להעלות באופן משמעותי גם את מספר הנוסעים החוזרים ו"לאזן" את העולים והיורדים בתחנות שכאלה.
יש כאן פוטנציאל לכמות נוסעים גדולה שכרגע לא ממומשת
בגדול אני מסכים איתך, רק התייחסות לנקודה האחרונהגם כיום יש הנחה על כרטיסי הלוך-חזור. הגדלת ההנחה הזו
לא תשפיע משמעותית על מספר החוזרים ברכבת.
מה שישפיע על כך זה שיפור התח"צ המשלים ל/מ תחנות הרכבת וכרטוס משותף בין הרכבת לאוטובוסים.
אם ניקח לדוגמה את תחנות הוד השרון וכפר סבא שציינת, אז כאשר יש אפשרות לרכוש חופשי חודשי משולב שמכסה גם את כל קווי האוטובוס של ארבע מפעילות בגוש דן ובשרון ומחירו לא גבוה בהרבה ממחיר חופשי חודשי רכבת בלבד, אז אם האוטובוס/ים נוח/ים יותר בדרך חזרה מאשר רכבת+אוטובוס, לרכבת אין ממש דרך לנצח את זה והיא גם לא צריכה להשקיע בכך.
הרכבת צריכה להשקיע בשיפור היכן שיש לה ממילא יתרון ולא לנסות להתחרות באוטובוסים (שלא לדבר על טרמפים) כאשר יש להם יתרון מובנה, כמו אפשרות טובה יותר לשירות מדלת לדלת.
למה חשוב לאזן את מספר העולים והיורדים?
אבל זה פחות או יותר המצב בכל הקוויםבגדול אני מסכים איתך, רק התייחסות לנקודה האחרונה
הרצון "לאזן" בין מספר ה"עולים" וה"יורדים" הוא לא מטרה בפני עצמה אלא רק רצון להצדיק את אותה תכיפות של רכבות בשעות הבוקר והערב.
אגב באופן כללי אני מאמין שרק כאשר יש הרבה רכבות, בפרקי זמן קבועים ועד מאוחר בלילה אז השימוש ומספר הנוסעים עולה בהתמדה.
אם למשל משהו יצא ברכבת ו"נתקע" במשרד או בעיר מכל סיבה שהיא ואין לו רכבת חזרה, אז הוא ממש תקוע. על כן, על מנת ליצור שרות אמין ויציב חשוב שמספר הרכבות יהיה עד כמה שניתן קבוע לאורך כל שעות היום עם דגש לבוקר וערב.
ויש גם היבט נוסף שמשפיע על חוסר האיזון הזהבגדול אני מסכים איתך, רק התייחסות לנקודה האחרונה
הרצון "לאזן" בין מספר ה"עולים" וה"יורדים" הוא לא מטרה בפני עצמה אלא רק רצון להצדיק את אותה תכיפות של רכבות בשעות הבוקר והערב.
אגב באופן כללי אני מאמין שרק כאשר יש הרבה רכבות, בפרקי זמן קבועים ועד מאוחר בלילה אז השימוש ומספר הנוסעים עולה בהתמדה.
אם למשל משהו יצא ברכבת ו"נתקע" במשרד או בעיר מכל סיבה שהיא ואין לו רכבת חזרה, אז הוא ממש תקוע. על כן, על מנת ליצור שרות אמין ויציב חשוב שמספר הרכבות יהיה עד כמה שניתן קבוע לאורך כל שעות היום עם דגש לבוקר וערב.
לגבי נסיעה משותפת (קארפול)בהרבה תחנות מספר העולים גבוה משמעותית ממספר היורדים
התחנות שבהן זה הפוך הן בדרך כלל תחנות הקרובות למרכזי תעסוקה, כמו תחנות תל אביב, חוף הכרמל, הרצליה, בני ברק.
הסיבה העיקרית לכך היא שהרבה נוסעים משתמשים בבוקר כשהם ממהרים לעבודה ברכבת על מנת לדלג על הפקקים ואילו בדרך חזרה חוזרים בטרמפ או באוטובוס.
מעבר לכך שאוטובוס בדרך כלל זול מהרכבת, בהרבה מאוד מקרים הוא גם יוצא קרוב יותר למקום העבודה ומגיע קרוב יותר לבית.
נתב"ג ותחנות מודיעיןנתוני נוסעים בתחנות הרכבת 1-3/2015
נראה שפאתי מודיעין היא בין התחנות הבודדותנתב"ג ותחנות מודיעין
שתי סיבות לכךנראה שפאתי מודיעין היא בין התחנות הבודדות
שלא מראות גידול במספר הנוסעים בשלוש השנים האחרונות.
אשקלון - רחובות - ת"אנתוני נוסעים בתחנות הרכבת 1-3/2015
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.