אני ממתנגדיו החריפים של ביבי ואני במקרה הזה דוחה בתוקף את הטענות.
ראשית אומר שאני מסכים לחלוטין עם מה שכתבת כאן .....אני ממתנגדיו החריפים של ביבי ואני במקרה הזה דוחה בתוקף את הטענות.
נכון שנסיון העבר עם רון ערד אומר שאסור להרפות.
נכון, מי שמציל נפש אחת.... וכן הלאה. אבל....
אומרים כל הזמן שחמאס "אכזרי". מה באמת?
אני אוהב את המונח בהקשר הזה.
מישהו באמת מצפה מחיות בדמות אדם אלה ל "טוב לב"? אני מעדיף להשתמש במונח, "ניבזי".
אם החמאס רואה בחטופים "תעודת ביטוח", אנחנו בבעיה קשה. לתת להם כל מה שירצו כדי להציל אותם זו טעות. אני לא תומך באמירה שחברי הקבינט חייבים לראות בחטופים כאילו היו בניהם, בנותיהם, אחיהם ואחיותיהם. בגישה כזאת אי אפשר לנתק רגש משכל ישר והגיון. זה בדיוק מה שנחוץ.
אומר יותר מזה גם אם זה מקומם (אולי בצדק).
הקרבנו כ 2000 קורבנות מאז היום ההוא.
אם נצטרך עם כל הצער להקריב עוד 10-20 חטופים, אין ברירה. אסור לנו שהחטופים יהיו "תעודת ביטוח".
המנובלים חייבים להבין שזה הסוף שלהם ושנהיה מוכנים להקריב חטופים אם זו הברירה.
הרצי הלוי פושט מדים בגלל האחריות ואשמה.
האשמה היא של אנשי צבא אבל ממש לא רק.
אני מצפה מנתניהו שיפרוש כמו הרצי או לכל הפחות, שיבקש מחדש את אמון העם. אחרת, אין לו לגיטימציה
אני מאמין שזה לא "אנחנו נקריב" אלא זה אין לי בעיה עם קורבנות של אחרים.ראשית אומר שאני מסכים לחלוטין עם מה שכתבת כאן .....
"אומר יותר מזה גם אם זה מקומם (אולי בצדק).
אם נצטרך עם כל הצער להקריב עוד 10-20 חטופים, אין ברירה. אסור לנו שהחטופים יהיו "תעודת ביטוח".
המנובלים חייבים להבין שזה הסוף שלהם ושנהיה מוכנים להקריב חטופים אם זו הברירה."
האם הנשיא רוזוולט טיפח את היפנים והעביר ותרם במודע להתעצמות הצבאית שלהם?ואוסיף ואומר שהדעה שביטאת כאן מנוגדת לחלוטין לדעתו של רובו המכריע של גוש השמאל אליו אתה משתייך.
לגבי יתר הדברים אומר כך.
האם מישהו ביקש מנשיא ארה"ב רוזוולט להתפטר לאחר מתקפת היפאנים על פרל הרבור בה קיפדו את חייהם 3000 אמריקנים ?
לא הצבא התימר אלא אלה שחושבים שרק כוח יפתור את כל בעיות חיינו. כלומר, הגישה הימנית.הצבא שמתיימר להיות החזק במזרח התיכון הובס על ידי מליציה עלובה בת כמה אלפי לוחמים שחתכו את גבולנו כאילו היה חמאה וטבחו באזרחינו ללא רחם והכל כשהצבא והשב"כ התעלמו מכל הסימנים המדאיגים ואפילו לא טרחו ליידע את הדרג המדיני הממונה עליהם על המתרחש.
זאת הגישה הימנית הנכונה. הדרג הימני אחראי רק להצלחות ולא לכשלונות.זה לא שצה"ל הפסיד לצבא סדיר וענק כמו צבא מצרים לדוגמא - צה"ל הפסיד לחבורת עלובים חמושים בנשק קל ללא חיל אוויר , טנקים וטכנולוגיה מתקדמת.
לא יקירי - אחריות הדרג המדיני לפאשלה הזאת מצומצמת לאללה אם היא קיימת בכלל ורק הציבור באמצעות בחירות יחליט אם לשלוח אותם הביתה או לא.
יש לנו מערכת בטחון זחוחה , יהירה ואחוזת קונספציה אשר מחרבנת על הדרג המדיני הממונה עליה והגיע הזמן לעשות בה סדר מופתי.
את מטכ"ל השמאלנים הצה"לי אשר עד כה היה מורכב מפוליטיקאים במדים שצמחו והתחנכו על הסכם אוסלו המטורלל יש לאזן מיד ובדיעבד.
השמאל כבר מזמן לא מרכיב את שדרת הכח הלוחם בצה"ל - החברה מהציונות הדתית/מסורתית מרכיבים את רובה אז מספיק לזרות חול בעיני הציבור.אני מאמין שזה לא "אנחנו נקריב" אלא זה אין לי בעיה עם קורבנות של אחרים.
לא יקירי.האם הנשיא רוזוולט טיפח את היפנים והעביר ותרם במודע להתעצמות הצבאית שלהם?
לא יקירי.לא הצבא התימר אלא אלה שחושבים שרק כוח יפתור את כל בעיות חיינו. כלומר, הגישה הימנית.
ודאי שאתה לא מקריב. אתה הרי לא חלק מהציונות הדתית .השמאל כבר מזמן לא מרכיב את שדרת הכח הלוחם בצה"ל - החברה מהציונות הדתית/מסורתית מרכיבים את רובה אז מספיק לזרות חול בעיני הציבור.
כרגיל, שקר. טיפוח החמאס הוא מדיניות של ראש הממשלה.לא יקירי.
הסכמה להעברת כסף קטארי בשווי של 30 מיליון דולר לחודש לשימור שלטון חמאס בעזה היה המלצת מערכת הבטחון לדרג המדיני מהסיבות הבאות.
כשיש קונספציה הצבא נאלץ להתישר לטובתה. ככה זה עובד.שימור שלטון עזתי שניתן לנהל מולו משא ומתן ולגבות ממני מחיר בעת הצורך. העברת תרופות ומניעת מגיפות , טיפול בתברואה היינו מינימום סניטציה וזאת בכדי שהעולם לא יאשים אותו ברצח עם על ידי עידוד מגיפות.
מדיניות ממשלתית נקבעת גם על ידי הערכות בטחוניות וזה בדיוק מה שהתרחש כאן.
לדרג המדיני אין אחריות לכלום. זה כמובן לא מונע מראש הממשלה להכריז שהוא מר ביטחון והכל בזכותו.אך בלי שום קשר - לדרג המדיני אין שום אחריות לעובדה שהצבא החזק במזרח התיכון הובס על ידי מיליציה עלובה של כמה אלפי לוחמים חמושים בנשק קל טיוטות ואופנועים.
שקר גס מכוער ומטופש.האחריות לכך היא אך ורק על הדרג הצבאי בטחוני - כל ילד מבין זאת.
לא יקירי.
צבא אמור להתכונן למלחמה גם בעיתות שלום ומטכ"ל השמאלנים הצה"לי , אותו מועדון חברים סגור של פוליטיקאים במדים נכשל בכך וזאת בשל חוסר דעות שונות בו ראה ערך הקונספציה.
מטכ"ל השמאלנים הצה"לי מנע כניסת קצינים בעלי תפיסת עולם ניצית - ולכן כל הקצינים שאיכלסו את אותו מועדון סגור היו קצינים תבוסתנים של קרן וקסנר.
האמת כואבת עבור מי שרואה את האמת. מי שנחשף לאמת של משפחת נתניהו וע14 החיים הם כיף מתמשך.כך נראית המדינה שלנו.
אני יודע שהאמת כואבת אבל הגיע הזמן שתביט לה בעיניים.
מעבר לכך - אם עד כה לא הבנת שלנצח נחיה על חרבנו הרי שאתה רק מוכיח את טענותיי כלפי השמאל כולו.
צביקה, היה לממשלה 500 יום לפרק את החמאס לגמרי. הם לא עשו זאת. זו עובדה.אני ממתנגדיו החריפים של ביבי ואני במקרה הזה דוחה בתוקף את הטענות.
נכון שנסיון העבר עם רון ערד אומר שאסור להרפות.
נכון, מי שמציל נפש אחת.... וכן הלאה. אבל....
אומרים כל הזמן שחמאס "אכזרי". מה באמת?
אני אוהב את המונח בהקשר הזה.
מישהו באמת מצפה מחיות בדמות אדם אלה ל "טוב לב"? אני מעדיף להשתמש במונח, "ניבזי".
אם החמאס רואה בחטופים "תעודת ביטוח", אנחנו בבעיה קשה. לתת להם כל מה שירצו כדי להציל אותם זו טעות. אני לא תומך באמירה שחברי הקבינט חייבים לראות בחטופים כאילו היו בניהם, בנותיהם, אחיהם ואחיותיהם. בגישה כזאת אי אפשר לנתק רגש משכל ישר והגיון. זה בדיוק מה שנחוץ.
אומר יותר מזה גם אם זה מקומם (אולי בצדק).
המנובלים חייבים להבין שזה הסוף שלהם ושנהיה מוכנים להקריב חטופים אם זו הברירה.
הרצי הלוי פושט מדים בגלל האחריות ואשמה.
האשמה היא של אנשי צבא אבל ממש לא רק.
אני מצפה מנתניהו שיפרוש כמו הרצי או לכל הפחות, שיבקש מחדש את אמון העם. אחרת, אין לו לגיטימציה
לעונש ולנקמה הנתניהו הארור נצטרך להמתין שההיסטוריה תנקום את נקמתנו. בנו של ההיסטוריון ירשם בהיסטוריה כאחד האסונות הקשים שקרו לעם ישראל. עם זה הוא לא יוכל כבר להתמודד בלהטיו הפוליטיים. אחאב ואיזבל יזרחו לעומתו ולעומת אשתו.
אני מעדיף לשמוע את עופר כסיף מאשר את יאיר גולן, לפחות את עופר כסיף אני מבין מה הוא אומר ומה הוא רוצה, הוא חלק מהאויב .השמצה די מטומטמת בלי תוכן ממשי. לא מובן למה הכוונה "אינטרסים אישיים" (אגב שימור הקואליציה זה לא רק "אינטרסים אישיים" זה לעשות מה שהעם רוצה באמצעות נבחריו )
לא ברור האם הביקורת היא על זה שביבי מסרב לוותר עוד ומעכב הכנסת עוד שופלים , או שהביקורת היא על זה שהוא מוותר יותר מידי והכניס קצת שופלים לעזה .
לא ברור האם יאיר גולן דורש לעצור את העיסקה ולהציב אולטימטום לשחרר את כולם עכשיו תוך כדי הידוק המצור על עזה עם סיכון לחיי החטופים, או להיפך - להמשיך בעיסקה הנוכחית שמשחררת רק חלק קטן מהחטופים במנות קטנות.
השמאל יודע רק לברבר ולקשקש עם מסרים עמומים שלא ניתן להבין מהם מה הוא בעצם מציע לעשות במקום מה שנעשה כעת.
ברור. מאוד נח היה לך לקטלג את השניים יחדיו.אני מעדיף לשמוע את עופר כסיף מאשר את יאיר גולן, לפחות את עופר כסיף אני מבין מה הוא אומר ומה הוא רוצה, הוא חלק מהאויב .
לא תצליח להתחמק מזה. פרטנר שייקח אחריות תאלץ למצוא, או לפחות לטפח במקום לטפח את החמאס כנמסיס מופרע שיאפשר לך לתרץ שלא ניתן לעשות כלום כפי שעשה הימין.אפשר רק להסיק מדבריו בעבר שהוא שמאלני קיצוני שמאמין בקיומו של פרטנר דמיוני .
אז תביא ציטוטים של יאיר גולן שבו הוא מסביר איך אפשר לעשות הסדרים וגם לשמור על הבטחון, אבל אין ציטוטים כאלו כי כנראה גם הוא יודע שזה בלתי אפשרי ( לפחות עלפי ניסיון העבר - אסלו ) . מה שהבאתה זה הודעה בלי תוכן למעט זה שביבי הוא פויה.ברור. מאוד נח היה לך לקטלג את השניים יחדיו.
יאיר גולן כן רוצה להגיע להסדרים שייצבו את האיזור ויחד עם זאת גם לשמור על הביטחון.
אם אתה באמת רוצה להבין אותו כדאי לך להקשיב לו ולא לתרעלה של ערוץ 14 ושאר הרעלינים לגביו.
שוב זה לא מה שהוא אמר בציטוט שהבאתה ( שחייבים למצוא פרטנר) , ודי ברור למה הוא לא אומר זאת, אמירה שחייבים למצוא פרטנר עלולה להוריד אותו בסקרים כי זה נשמע מאד טיפשי אחרי מה שעברנו , אז הוא מתחמן אותנו ולא אומר זאת במפורש אלה סתם זורק אמירות בלי תוכן ממשי.לא תצליח להתחמק מזה. פרטנר שייקח אחריות תאלץ למצוא, או לפחות לטפח במקום לטפח את החמאס כנמסיס מופרע שיאפשר לך לתרץ שלא ניתן לעשות כלום כפי שעשה הימין.
שאמצא לנכון, אעשה גם את זה.אז תביא ציטוטים של יאיר גולן שבו הוא מסביר איך אפשר לעשות הסדרים וגם לשמור על הבטחון, אבל אין ציטוטים כאלו כי כנראה גם הוא יודע שזה בלתי אפשרי ( לפחות עלפי ניסיון העבר - אסלו ) . מה שהבאתה זה הודעה בלי תוכן למעט זה שביבי הוא פויה.
אוקי, אני אמתין בסבלנות לציטוטים של יאיר גולן שבו הוא מסביר איך לעשות הסדרים וגם לשמור על הבטחון....שאמצא לנכון, אעשה גם את זה.
כך בינתיים מצע המפרט היטב הצהרות כוונות של המפלגה הדמוקרטית הישראלית.אוקי, אני אמתין בסבלנות לציטוטים של יאיר גולן שבו הוא מסביר איך לעשות הסדרים וגם לשמור על הבטחון....
אתה יכול גם להיות אקטיבי ולהיכנס לפייסבוק שלו. הרבה מאוד יש שם.אוקי, אני אמתין בסבלנות לציטוטים של יאיר גולן שבו הוא מסביר איך לעשות הסדרים וגם לשמור על הבטחון....
שלב א' מסתיים ויש חשש שביבי לא ימשיך לשלב ב' כי סמוטריץ' איים לפרוש אם יהיה שלב ב' שכרוך בסיום המלחמה. וגדעון סער הוא רק 4 מנדטים הוא יכול לשמש תחליף לשישה של בן גביר אך לא לכל ה-14 של בן גביר, סמוטריץ' ומעוז שבלעדיהם לביבי וסער יש רק 54 מנדטים. ושימור הקואליציה כשהעם רוצה בחירות זה כן אינטרס אישי. אני זוכר שרתחתי על אולמרט שנשאר בשלטון למרות שרוב העם לא רצה אותו כי ש"ס והעבודה לא רצו בחירות והייתה קואליציה של מה שטומי לפיד ז"ל קרה עוד בתקופת ברק פחדני הבחירות, אז גם עכשיו ה-68 חברי קואליציה כולל בן גביר שגם מחכה לחזור אם העיסקה תיעצר ולא יהיה שלב ב' זאת קואליציית פחדני הבחירות, כי לפי הסקרים רוב העם רוצה בחירות ולפי הסקר האחרון של ערוץ 12 הקואליציה הנוכחית יורדת מ-64 או אפילו 68 מנדטים שלא ברור איך להתייחס לסער שאמנם חזר לליכוד אבל נבחר עם גנץ ל-54 מנדטים, אז מכיוון שסער לא נבחר עם הקואליציה, אז הקואליציה לפי הסקר יורדת ב-10 מנדטים וקואליציית הממשלה הקודמת אפילו לפני שבנט מצטרף עולה ל-61 מנדטים אמנם זה לא מבטיח כלום כי ליברמן אמר שהוא לא הולך שוב עם מנסור עבאס, כך שעדיין יש גוש חוסם אם ליברמן יעמוד במילתו, אבל עדיין חזרה למצב שלאף צד אין רוב וזה לא משהו שמשתלם לקואליציה אם כי לפי אותו סקר לעוצמה יהודית יש 8 מנדטים ולציונות הדתית 5, כך שהם יורדים במנדט שגם ככה הם נתנו למעוז, ולכן זה עוד יותר מעלה את הסיכוי שבן גביר וסמוטריץ' יעמדו במילתם גם אם יביאו לבחירות.השמצה די מטומטמת בלי תוכן ממשי. לא מובן למה הכוונה "אינטרסים אישיים" (אגב שימור הקואליציה זה לא רק "אינטרסים אישיים" זה לעשות מה שהעם רוצה באמצעות נבחריו )
לא ברור האם הביקורת היא על זה שביבי מסרב לוותר עוד ומעכב הכנסת עוד שופלים , או שהביקורת היא על זה שהוא מוותר יותר מידי והכניס קצת שופלים לעזה .
לא ברור האם יאיר גולן דורש לעצור את העיסקה ולהציב אולטימטום לשחרר את כולם עכשיו תוך כדי הידוק המצור על עזה עם סיכון לחיי החטופים, או להיפך - להמשיך בעיסקה הנוכחית שמשחררת רק חלק קטן מהחטופים במנות קטנות.
השמאל יודע רק לברבר ולקשקש עם מסרים עמומים שלא ניתן להבין מהם מה הוא בעצם מציע לעשות במקום מה שנעשה כעת.
אני לא בטוח שהעם רוצה בחירות , ובמקרה זה ( שהעם לא רוצה בחירות ) אז שימור הקואליציה אינו רק אינטרס אישי אלה רצון העם.שלב א' מסתיים ויש חשש שביבי לא ימשיך לשלב ב' כי סמוטריץ' איים לפרוש אם יהיה שלב ב' שכרוך בסיום המלחמה. וגדעון סער הוא רק 4 מנדטים הוא יכול לשמש תחליף לשישה של בן גביר אך לא לכל ה-14 של בן גביר, סמוטריץ' ומעוז שבלעדיהם לביבי וסער יש רק 54 מנדטים. ושימור הקואליציה כשהעם רוצה בחירות זה כן אינטרס אישי. אני זוכר שרתחתי על אולמרט שנשאר בשלטון למרות שרוב העם לא רצה אותו כי ש"ס והעבודה לא רצו בחירות והייתה קואליציה של מה שטומי לפיד ז"ל קרה עוד בתקופת ברק פחדני הבחירות, אז גם עכשיו ה-68 חברי קואליציה כולל בן גביר שגם מחכה לחזור אם העיסקה תיעצר ולא יהיה שלב ב' זאת קואליציית פחדני הבחירות, כי לפי הסקרים רוב העם רוצה בחירות ולפי הסקר האחרון של ערוץ 12 הקואליציה הנוכחית יורדת מ-64 או אפילו 68 מנדטים שלא ברור איך להתייחס לסער שאמנם חזר לליכוד אבל נבחר עם גנץ ל-54 מנדטים, אז מכיוון שסער לא נבחר עם הקואליציה, אז הקואליציה לפי הסקר יורדת ב-10 מנדטים וקואליציית הממשלה הקודמת אפילו לפני שבנט מצטרף עולה ל-61 מנדטים אמנם זה לא מבטיח כלום כי ליברמן אמר שהוא לא הולך שוב עם מנסור עבאס, כך שעדיין יש גוש חוסם אם ליברמן יעמוד במילתו, אבל עדיין חזרה למצב שלאף צד אין רוב וזה לא משהו שמשתלם לקואליציה אם כי לפי אותו סקר לעוצמה יהודית יש 8 מנדטים ולציונות הדתית 5, כך שהם יורדים במנדט שגם ככה הם נתנו למעוז, ולכן זה עוד יותר מעלה את הסיכוי שבן גביר וסמוטריץ' יעמדו במילתם גם אם יביאו לבחירות.
אז יאיר גולן דורש להמשיך את המו"מ על שלב ב' של העיסקה כפי שסוכם.
מזהה התהליכים רק 'שוכח' לספר שאין כל סתירה בין הדבריםאז יאיר גולן דורש להמשיך את המו"מ על שלב ב' של העיסקה כפי שסוכם.
תעשה טובה, נסה להתעלות על עצמך ולמחוק את החיוך הדבילי כשמדובר בחיי אדם.מזהה התהליכים רק 'שוכח' לספר שאין כל סתירה בין הדברים.
נתניהו קופץ בין דעות כמו כדור פינג פונג אידאולוגי לאורך חייו הפוליטיים . יש כבר הרבה מאוד שנים של עדויות מצטברות לעניין. אני כבר באמת לא יודע על סמך מה אתה קובע מה הוא רוצה ומה הוא נאלץ לעשות.ראשית על אף שנורא פופוליסטי, קל ונוח לדבר על שיקולים קואליציונים-פוליטיים (שכפי שכבר נכתב לפני, כלל לא בטוח שיש בהם פסול מיוחד), אין שום דבר שמעיד שעמדת סמוטריץ' (למשל) היא לא גם עמדת ראש הממשלה עצמו. לפחות על-פי התבטאויותיו והכרזותיו, הוא באותה עמדה בדיוק, דוגל באותו דבר וכו' וכל זאת גם בלי סמוטריץ' ו/או צורך 'להיכנע' לתכתיבי אחרים. אמנם לך כרל"ב אולי קשה להכיר בכך שלראש הממשלה הנבחר יש גם דעה משל עצמו, אבל יתכן שזה בכל זאת המצב.
היה לכם מעל שנה למוטט את החמאס לגמרי על מנת להגשים זאת. למרות הריסת עזה מעל לא הצלחתם מכיוון שהממשלה בחרה לא להיכנס ללוחמת מנהרות כוללת שהייתה מובילה לחללים רבים. לכן החמאס אומנם מוכה, אבל קיים כעובדה, ולא נראה שהוא עומד להתפרק מרצונו. אי לכך ובהתאם לזאת , הדרישות של סמוטריץ' את בן גביר אינן ריאליות.שנית ואולי מתוך כך אין כל סתירה בין דרישות סמוטריץ' לקיום שלב ב' של העסקה. זה שמזהה התהליכים ממציא לו שלבים או התרחשויות שלא מופיעות בעסקה, לא מעיד על כך. בשלב ב' אמור להתקיים משא ומתן כאשר הדרישה הישראלית החד-משמעית היא שבסופו חמאס לא יהיה חלק מהשלטון האזרחי או בעל כוח צבאי-מבצעי ברצועת עזה. יעני זה זה בדיוק קיום שלב ב' של העסקה.
אמר, ואמר עוד הרבה דברי חכמה שאינך מסוגל לתפסם כנראה. מדי פעם, כאשר תנחת עלי הרוח אביא מדבריו. בסוף אולי ישנה תקווה שתקלוט את התמונה הכוללת.טוב יעשו שומעיו אם לא ירטווטו אותו (גם אם הם רל"בניקים קיצונים) כאילו אמר כאן דברי חוכמה מבליגים או משהו נכון/רלוונטי במיוחד, כאשר במובהק זה כלל לא המצב
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.