נתקלתי עכשיו פה בתפוז בביטוי

0Pandemonium0

New member
נתקלתי עכשיו פה בתפוז בביטוי

"פילוסופיה מיסטית". מה זה בכלל? ומה זה מיסטיקה, להגדרתכם? לא יודע אם אני מיסטיקן. סביר להניח שכן, אבל אני לא מגדיר את עצמי כזה, ובטח לא עומד על הראש בלילות ירח מלא ושורק לעבר השקיעה. או מדבר עם האבנים כדי שיהיה לי מזל בחיים. פשוט נראה לי שיש משהו מעבר. אז מה זה מיסטיקה? אין הגדרה. מוזר.

Gilliana

New member
לטעמי אין דבר כזה "מיסטיקה"

המונח הזה מתאר פשוט דברים שאנחנו לא מבינים, עדיין...

Gilliana

New member
אולי לא הסברתי מספיק ברור

זה לא שאין דבר כזה - המונח "מיסטיקה" הוא שגוי, ומתאר אירועים ותופעות שאינם מובנים לנו עדיין. אין לי ספק שבעוד 500 שנה מהיום לכל התופעות הללו יהיה הסבר מדעי מוכח - ושוב, לא מהמדע המוכר לנו קיום, אלא כתוצאה מתגליות מדעיות חדשות, שלמעשה מתרחשות ברמה היומיומית.

MetalSinagouge

New member
זה כפל מילים...

מיסטיקה כמו פילוסופיה משתייכת לתחום האזוטרי של המחשבה האנושית שאני קורא לו "אוננות מנטאלית". בתור מי שחקר פה ושם את תורות הנסתר השונות, וגם קצת את הפילוסופיה (לפחות עד העמוד החמישי, ואז נרדמתי) אני טוען שכל הדברים החיוניים שיש באוקולטיזם ניתן לשייך לפסיכולוגיה, וכל הדברים החיוניים שיש בפילוסופיה... בעצם אין כאלה. העולם הנראה (והנשמע) הרבה יותר מרתק לדעתי מכל מיני מימדים מקבילים, מלאכים, והשפעות לא מודעות בליל ירח מלא. בשורה התחתונה אם אין לזה השפעה על העולם שלי, זה לא שווה... ולמעט מאוד אקטים שעשיתי הייתה ההשפעה שקיוויתי שתהיה, כאשר את רוב התוצאות ניתן להסביר, במידה מסויימת, על ידי צירוף מקרים- גם אם פחות סביר מפרוסה שנופלת עם הצד של הריבה למטה.

Handy Alley

New member
איין ראנד

באחד הספרים שלה, לא ממש קראתי אותה. אבל אני רק מציין. נראה לי זה שזה Anthem. מישהו שם בספר מתיחס לניטשה כמיסטיקן. בגלל שהוא מתיחס לאינטלקט(כמו שופנהאור, שיש לציין שניטשה ביקר כמיסטי, אם אני לא טועה, כמשהו לא כל כך טוב), כ"משועבד" או מושפע לרצון. - פקטור שאיננו מודע או רציונאלי per-se. - עכשיו ההערה הזאת, ואני מודע לכך שזה לא נחמד ולא טוב לקחת שורה מספר ולחשוב שאתה מבין משהו עליו, במקרה הזה איין ראנד(שיש לה מספיק מבקרים וחברה שאומרים נו בסדר.., יש לה משהו בכיס.) - שכל מי שמתיחס, ניטשה פשוט הודה שיש בעובדה הזו משהו נכון, וזה משהו שרוב הפסיכולוגים עד היום מודים בו גם. אז יש משהו לשיוך או בקישור הזה, בין פסיכולוגיה ומיסטיקה. - ד"א, היי! =]

0Pandemonium0

New member
וואו, מעניין ביותר.

אני יודע שניטשה סלד משופנהאור על היותו מיסטיקן, אבל למען האמת, ניטשה לא חף ממיסטיקה בעצמו, והבחנתי בזה בעצמי. אז לא יודע מה הקטע שלו. אבל אולי נכון להגיד שיש משהו מיסטי בפסיכולוגיה, או פסיכי במיסטיקה. ואולי שניהם לא קיימים. אני כבר לא יודע.

Blutige Erde

New member
All hail the lich king! (מי שמכיר)

ניטשה הוא אכן משהו, אבל למה להפקיר את כל השאר, למה?

Blutige Erde

New member
התכוונתי ל-lich. סתם הזכיר לי משום מה.

אתה יודע. זה מ-WOW. גילד וורז. מג'סטי. ממשחקי פנטזיה ו-DND שונים... לא, אה?

0Pandemonium0

New member
בינתיים, "כה אמר זראתוסטרא"

ו"אנושי, אנושי מדי". שמע, זה חתיכת חומר כבד. אני מפחד אפילו לדבר עליו כאן וכרגע. בתכנון לקרוא גם את כל הספרים האחרים. אילו אתה קראת?

MetalSinagouge

New member
כבד 'חושרמוטה!

התחלתי לשמוע הרצאות עליו (של רוברט סלומון) אבל אז כל הקטע פשוט ירד לי... אבל עדיין אני מנסה למצוא המלצות לספרים שלו שאפשר אשכרה לקרוא, פילוסופים לא ממש מתהדרים בחרא הזה. דקארט הוא מאוד קריא לעומת ברקלי נגיד...

למעלה