יש את הלא מודע
ואני מסתמך בעיקר על יונג, ראיון שחור-לבן איתו, אבל מסומכני שמה שאני אגיד holds base גם עם פרויד. שהלא-מודע, ויש דבר כזה "לא-מודע" מתיחס לטבע הבאמת נפרד של ה.., איך אפשר בכלל לדבר על זה. יונג אמר שהלא מודע הוא *באמת לא מודע, כלומר לא נגיד לחלק המודע שלך. וזה לא משהו חדש, אם תתיחס ללא מודע למשל כאל הself של דויד יונג,ופילוסופים אחרים, שאומרים האני לא יכול לדעת את עצמו אף פעם באופן ישיר. כך שזה לא חדש. זאת פשוט טרמינולוגיה אחרת שמבטאת את זה. מה שכן אפשרי זה לאגו, המודעות היומיומים שסורקת חפצים ומסוגלת להיות מודעת למחשבות וכך הלאה, להיות באופן עקיף מודעת להשפעה של ה"לא מודע" לפי התוצאות וההשפעה על מה שהיא לא מודעת. זה כמו מה שאני הבנתי ולא יונג. (השתמשתי ביונג רק עבור הציטוט לגבי הלא מודע - "The unconscious is REALLY UNCONSCIOUS you know.., " ואם נחשוב כעת על קאנט. אני לא יודע אם זה נבון מצדי להכניס כל כך הרבה פילוסופיה לדיון, כי זה אחרי הכל לא פורום פילוסופיה אבל זה קשור לדיון, (יונג הושפע מניטשה, וניטשה קרא את קאנט.) שדיבר על הנומנון, שזה the one thing or the thing in itself שהוא הסיק באופן עקיף מכך שהוא הבין שכל מה שאנחנו חווים מתשייך לPhenomenal world. וקאנט לא היה מיסטיקן אלא לוגיקאן, וזאת אחת החולשות שלו גם שמבקרים אותו עליו, קאנט פשוט פתח את הדלת לאפשרויות ספקולציה ואמונה ואז משך בידיו ואמר "אין לי מושג." (זאת ההבנה הכללית שלי והיא די רלוונטית עבורי, כי אני מתכוון לקרוא את קאנט בעתיד. וחלקתי אותה איתכם,) בכל מקרה, תמיד יכול לבוא סקפטי ולמוטט את ההבנות הללו וההפרדות הללו בין מודע ללא מודע, בין העולם של החושים ובין "מה שעומד מאחוריהם" (קאנט השפיע גם על פיליפ ק. דיק. גאד הוא מלך, אם כבר. =]), השאלה היא האם אנחנו באמת מרוויחים מהתמוטטות כזו, ויש להגיד כן, רק במקרה שבה ההפרדה הפכה לפתולוגית בהשפעות שלה על הבן אדם, כלומר יצרו דיכוטומיה. אם אתם תסובבו למשל בכביש ותחשבו שאתם לא יכולים לסמוך על החושים, והזכרון יתחיל לתעתע בכם והדמיון יתחיל לפלוש (באופן לא מאוזן) לשיפוט היומיומי שלכם - זה פתולוגי. אם אתם לגמרי תחשבו שאתם מורכבים משני חלקים שונים - המודע והלא מודע, והם בעצם לא שני חלקים מאותו תהליך והמודע לא "משרת" את הגוף באופן טבעי, אתם תחשבו תמיד להשתחרר מהשפעת הלא מודע או השעבוד לגוף ותהיו גנוסטים טובים וחמודים - גם לא יהיה ממש נחמד, חוץ מהשיק הפוסט-מודרני, כמובן=]. (אוקי אני מתחיל להיות לא רציני, סליחה. אבל לפחות חלקתי הרבה אינפורמציה,i hope not too arbitrary for your use.)