נ מ א ס ל י !!!!

meninblack2

New member
נ מ א ס ל י !!!!

אני חייל מילואים ואני לא מבין כמה דברים. אני בחור צעיר, אני בסך הכל בן 24 ויש לי את כל החיים לפניי (לפחות אני מקווה). אני לא מבין אבל למה אני כל הזמן צריך לבקש דברים מהצבא, להתחנן לכל דבר והכוונה שידחו לי את המילואים, יבטלו לי,זה לא יפול בחגים, למה בתור סטודנט דופקים אותי???!!! אני פשוט לא מבין למה אני צריך להתחנן לכל דבר????? אני צריך להסביר לקצינה שלי שאני רוצה לנסוע לחול ומבקש שתדחה לי את המילואים, אני צריך להתחנן לקצינה שלי שלא תשים אותי בחגים, אני צריך להתחנן לקצינה שלי שלא תדפוק אותי הרבה ימים בתקופת לימודים!!! אני לא מבין למה? יש לי חיים!!!! אני רוצה ללמוד כמו שצריך ושלא כל שנה לדאוג מתי ידפקו אותי. שנה שעברה דפקו אותי 23 יום !!! למה? איך אני אמור להשלים חומר של 23 יום?? מי ידאג לי?? הצבא בטוח לא. למה אני בגלל זה, כן בגלל זה, אמור לעשות קורס מחדש. זה שנה ראשונה שלי אחרי כמה שנים שלא למדתי וגם ככה קשה לי ובמקום שהצבא יעזור ויבין הוא דופק אותי. אני פשוט לא מבין למה הצבא דוחק את הבן אדם עד הפינה ודופק ודופק את שהוא מרים ידיים ואומר שנמאס לו (כמו שקורה לי). יש לי חיים אישיים, אני רוצה לעבוד ולהתפרנס בכבוד, רוצה ללמוד, רוצה לחיות. מי נתן לצבא את הזכות לקבוע לי מה ומתי אני יכול לעשות דברים בחיים ש ל י. במקום שהצבא יצפר ויעזור ויבין, יושבות קצינות קישור שלא התחילו את החיים ולא יודעות מה זה אזרחות (להיות סטודנטיות, בעלות משפחה). כל פעם ששולחים לי מילואים אני פוחד מהמעסיק שלי שלא יתעצבן ויעיף אותי לכל הרוחות, ואת האמת, בצדק, שנה שעברה לא הייתי 23 יום והעסק הפסיד בסביבות 20 אלף ש"ח. פשוט נמאס לי, הצבא מוחץ אותי לפינה וגרם לי להרים ידיים. אני לא מכיר אף גוף בעולם שעושה ככה לאנשים. נ מ א ס ל י.!!!

אז ככה

קבע תור לקבן ביחידתך אמור את אשר על ליבך היא תבקש אישורים מפסיכאטר אזרחי תיגש לפסיכאטר אזרחי פרטי בלבד תקבל אישורים מתאימים תפקסס לצבא וואלהה אתה אזרח עם פטור מהצבא יהיה רשום לך בחתיכת קרטון פטור משרות צבאי עקב בעיות רפואיות שיהיה בהצלחה

tezau

New member
לא צריך ללכת קודם לפרטי?

אני הבנתי שקודם כל צריך ללכת לפסיכיאטר הפרטי. חוץ מזה, השאלה כמה הצגות צריך לעשות לו? להיות ממש קוקו או שכנות תעבוד פה לדעתך?

לא קוקו ולא שמוקו

אני אומר תהיה ישר כמו סרגל הבן אדם היחיד שאתה לא צריך לשחק אצלו זה הפסיכאטר הפרטי שלך כי הוא באמת יכול להכניס אותך לבית משוגעים תהיה כנה תגיד לו את הכל בכל אופן תרצה או לא תרצה הוא מאבחן אותך בזמן הדיבור בגלל זה אני אומר אל תשחק באש תגיד את האמת והיא כבר תגיד לך מה עלייך לעשות ועוד דבר אל תלך לפסיכאטר אזרחי לפני שאתה הולך לקבן צבאי תחשוב איך זה יראה אם אחרי שתדבר איתה תשלוף לה את האישורים מאחורי הגב איך הקבן הצבאי יראה את זה הוא לא רק שישאיר אותך במילואים אלא יתן לך יותר ימי מילואים אז קודם כל לפי הנוהלים לקבוע תור לקבן צבאי ללכת לקבן לספר את אשר על ליבך לשאול אותו מה הלאה ללכת לפסיכאטר אזרחי פרטי לספר הכול הכול לקבל את מה שיתן לך ויגיד לך לשלוח את הפקסים הלאה שיחרור נעים תשמור על עצמך

אתה ממש מפגר

דבר ראשון- תפסיק להיות כל כך מחומם על קצינת הקישור שלך. צא מזה! היא לא קובעת. דבר שני- תגיד תודה שעשית כולו 23 יום השנה כי חיילים אצלי עושים חופשי 30-43 יום. הצבא לא נהנה ולא מחפש לדפוק אנשים בכל כך הרבה ימי מילואים, ובטח שלא קצינת הקישור שלך. זה בגלל המציאות של המדינה הדפוקה הזאת, צריך שאנשים יעשו מילואים, מה לעשות. ואם אתה לא עושה אותם- אז מישהו אחר ידפק והוא יעשה יותר מילואים ממך, ויכול להיות שזה סטודנט שיושב לידך באונברסיטה בדיוק כמוך. ברור שהצבא לא ידאג לך. הצבא דואג למדינה וזאת הדרך שלו לדאוג. וזה נכון שאין אף גוף כזה בעולם שמעולל כאלו הטרדות לאזרחיו. זה ישראל, טייק איט אור ליב איט. כולם דופקים פה את כולם וחושבים רק על התחת שלהם. תצא על קב"ן ותפסיק לחשוב שידחו לך או יקצרו לך ותרד מהארץ. ואם לא אז תעשה מילואים כמו כולם ותשתוק ותשכנע את חבריך המשתמטים לעשות גם.

קודם כל את מפגרת

מספיק עם הבילבולי מוח והמוסר את מכירה רק את הצד שלך הרי הצבא אלוף העולם בכיסתוחים ואם יש חרא זה רק בצבא והמון אגב מרגישים טוב טוב איך כל אחד דואג לתחת שלו בצבא כל הקצינים (ארוחות שחיתות תאמיני לי ראיתי מספיק ואחרי זה מתפלאים למה המדינה הזאת מסריחה אז לפני שאת ניטפלת לבן אדם שאת בכלל לא מכירה תנסי להפעיל קצת אנושיות (חסר בצבא והמון הבעיה שאין כסף לקנות ) יש מבין

אתה הבנת אותי לא נכון בחור טוב

אני באה מנקודת מבט שהמדינה הזאת דפוקה, ושכולם מכסתחים פה. אני לא רואה את עצמי בתור מכסתחת ולכן רע לי פה, רע לי בצבא, רע לי בתור קצינה וביחוד בתור קצינת קישור. ותאמין לי שהכיסתוחים היחדים שאני עושה זה בשביל לכפות על חיילי מילואים שלי שלא מגיע להם בכלל שאני אעביר את המסמכים הרפואיים שלהם דווקא לרופא שמשחרר את כולם, או שבטעות אכניס את השם שלהם לרשימה של אנשים שהמג"ד משחרר בחתימתו. עזוב זה לא מה שאני שרציתי להגיד. באמת כולם פה דואגים לתחת שלהם ומרגישים טוב עם עצמם. אז עדיף לא לגור כאן פשוט. אתה אזרח- אתה יכול. אני עוד תקועה בכלא שנקרא צבא. ואגב, אם טוב לך פה, וטוב לך עם המנטליות, וטוב לך לכסתח אז סבבה תשאר. ואם רע לך עם זה ואתה בכל זאת רוצה להשאר- אז תילחם בכל המכסתחים והקבניסטים וכו וכו. אני החלטי שזה לא בשבילי.

פלסטיק

New member
לכמה ימי מילואים זימנת לחינם?

אני יודע רק להעריך כמה ביחידה שלי וביחידות אחרות לא מזמנים מילואימניקים כי צריך לזמן אלא רק בגלל שהם קיימים. כמה אנשי חובה יכלו לעשות קצת יותר במקום לזמן מילואימניקים שיעשו להם את העבודה השחורה? למה חייל חובה עם פרופיל 64 לא יכול להגיע לשטחים אבל רוב השמירות שם נעשות על ידי מילואימניקים עם פרופיל 45 ו 32? למה אנשי קבע בצה"ל לא עושים מילואים? מה יקרה אם עובד משרדים בקריה יעשה מילואים, מה בינו לבין עובד במפעל תעשייתי? אם צה"ל צריך לעשות מילואים על חשבון עצמו פתאום זה לא כל כך חשוב? ועוד לא דיברנו על היחס עצמו לחייל כשהוא כבר עושה מילואים. ברור שיש צורך בעשיית מילואים אבל הזילות שעושה צה"ל במילואימניקים שלו היא בלתי נסבלת. חייבים להפסיק לתת לחתול לשמור על השמנת

אתה סתם מטיח האשמות

חיילי חובה עושים אבטשים זה לא חדש חיילים מילואים בעלי פרופיל 64 ומטה מוצבים אוטמטית ביחידות דרג ב. וחיילים בעלי פרופיל 45 עושים יום בשנה מילואים. 32 זה רק בהתנדבות אם אני לא טועה. אני לא יודעת, כי יש לי יחידות קרביות אז אני לא מתמצאת עד כדי כך. שאיש קבע יעשה מילואים? זה קצת מטופש. בין כה וכה הוא עובד בשביל המדינה, הוא יקבל את אותה המשכורת לחודש אחד כדי לעשות את אותה העבודה? לא הבנתי...זה ראיון מוזר. כן היחס לחייל הוא לא משהו. תראה לי מישהי שלפני הגיוס שלה הייתה אומרת לך: כן! אני רוצה להיות בקישור! פשוט בא לי לשמוע כל היום מילואמניקים מטרידים אותי עד 12 בלילה וצועקים ומקללים כיאלו אני חייבת להם משהו, כיאלו אני מינימום הזונה שלהם. אתה היית רוצה להיות קצין קישור בסדיר שלך?...אז למה אתה מצפה...

פלסטיק

New member
את סתם זורקת ססמאות

סחבק חייל מילואים עם פרופיל 45 אחרי פציעה שעושה חודש מילואים כל שנה כמו גדול כולל השנה בחומת מגן. תשלחי לי את הסעיף הזה שמאפשר לי לעשות רק יום מילואים בשנה. טוב יותר תכתבי אותו כאן בפורום. שנה שעברה ירדנו פלוגה לעשות קו בבקעה, רוב המילואימניקים היו עם פרופיל 45 ו 32 ואף אחד לא התנדב. את טוענת שהכל היה בניגוד לפקודות? יש בארץ כמה מאות אלפים של עובדי מדינה והם עושים מילואים, למה שאיש קבע לא ילך להחזיק חודש קו במקום לשבת ליד השולחן? מה עושה פקיד בשלישות יותר חשוב מפקיד במשרד הפנים? ויש לי רמז בשבילך, אני בעבודה שלי עושה דברים חשובים יותר משניהם יחד עוד שאלה: איך בדיוק המילואימניק מטריד אותך עד 12 בלילה? ביחידה שלי יש 3 פקידות שאומרות שלא יודעות כלום אבל מסרבות להעביר אותי לדבר עם קצינת המילואים והסלולרי שלה זה סוד שמור יותר מאשר המיקום של הבור. אני לא מקלל אבל קצינת הקישור בהחלט חייבת לי. היא קצינת קישור ותפקידה לקשר. אני הייתי הכי קרבי שבעולם בסדיר שלי, לא עניין אותי להיות קצין קישור. אבל למנות מילואימניק כקצין קישור נשמע לי רעיון מעניין.

פלסטיק

New member
1000 שקל אני משלם לך מיידית

אם תעבירי לי את הפקודה/סעיף שקובע שבעל פרופיל 45 משרת רק יום בשנה.

חחח:)

עזוב אותי, אמרתי שאני לא בטוחה כי יש לי יחידות קרביות בלבד. כולם פרופיל 65 ומעלה... אבל אני יודעת שאנשים עם פרופיל 45 נפשי כמו מאבטחי מתקנים למשל או כמו המש"ק שלי ביררו והם עושים רק יום בשנה. אולי זה מה שהם רוצים להאמין בו. בכל מקרה אין לי קובץ חוקים בבית ואין לי כח\זמן לבדוק כשאני במשרד בשבילך! יש לי מספיק חיילי מילואים גם ככה! :) אבל יש תקציר של הקובץ באתר אינטרנט של אכ"א ויש את הקובץ המלא בסטימצקי ונראה לי גם בספריות....

פלסטיק

New member
ובשביל 4000 שקל תבדקי?

אל תבדקי בשבילי, תבדקי בשביל כסף את הרי בטח חיה ממשכורת צבאית, מה איכפת לך להרוויח משכורת שנתית בשביל בדיקה קצרה? או שפשוט מה שאמרת לא נכון

meninblack2

New member
המשך....

לפי מה שאני רואה ולפי מצב התגובות אני לא לבד בנושא זה. לקצינת הקישור שנותנת את התגובות: אתן לא מבינות שום דבר במה שקשור בפרט, מפני שאם הייתן מבינות הייתן הולכות לקראת החיילים ולא מטרטרים אותם כמו איזה ילדים שלכם. אתן אוהבות שמתחננים אליכם וזה מה שנותן לכן את הסיפוק. עם אני אשאל אותך שאלה, נניח שתשתחרי מהצבא ותלכי ללמוד, האם תהיי מסוגלת לפספס שלושה שבועות, או אפילו שבועיים מהלימודים שלך ? האם תהיי מוכנה שעד שתתקבלי למקום עבודה חדש (במיוחד בתקופה שאנחנו נמצאים בה) ויקראו לך למילואים לשלושה שבועות? האם תסכימי לעשות מילואים בחגים בזמן שתרצי להיות עם משפחתך? לכל התשובות האלה התשובה היא לא!! את וכל הקצינות הקישור צריכות להבין שאנחנו לא אשמים שאתן קצינות קישור וכנראה שיש סיבה שמתקשרים אליך ב-12 בלילה וצועקים עליך, כנראה שיש סיבה שמקללים אותך. אולי אם תלמדו להתחייס לפרט ותבינו שמבחינתו מילואים זה לא חובה, אלא רשות. אני מבטיח לך שאין שום בעיה לצאת מהמילואים, זה באמת אין בעיה, ובמקום שתעזרו אתן דוחפים אותנו לפינות עד שאנחנו נשברים. אני לא יודע כמה את אשמה או כמה המפקדים שלך אשמים, אני רק יודע דבר אחד, אם המצב הזה ימשך, במדינה הזאת יהיה תוהו ובוהו. אנשים פשוט לא ירצו לעשות מילואים, וחבל פשוט חבל.

peter_pan

New member
קצינצונת...טעית.

"שאיש קבע יעשה מילואים? זה קצת מטופש. בין כה וכה הוא עובד בשביל המדינה, הוא יקבל את אותה המשכורת לחודש אחד כדי לעשות את אותה העבודה?" בולשיט!!!! שוטר שמגיע לא עושה את אותה העבודה? עובדי מדינה אחרים לא מגוייסים למילואים??? מדובר על אנשי המשרדים, הג´ובניקים. שיעזבו את משרדיהם ויסעו לעזה, איו"ש וכו´. אין כל הבדל בין מהנדס בקריה למהנדס ברפא"ל/אינטל שכן נקראים למילואים. אין כל הבדל בין כלכלנים באת"ל לבין כלכלן בלאומי/הייטק וכו´... כל היחס בין הקישור והמילואים תלוי בשני הצדדים היו לי קצינות קישור שלא סבלתי וכאלה שהייתי בקשרים מעולים איתן. הכל עניין כמו כל דבר בחיים בכימיה שבין הצדדים.

peter_pan

New member
ומה תגובת המערכת??

מדוע אין קמפיין לגייס את אנשי המשרדים, הג´ובניקים לשירות מילואים?

Section

New member
כמה דברים שלא הבנתי..

בראש ובראשונה לקצינה החביבה... לפני שיצאת לקורס..לא ידעת מה זה התפקיד הזה??? הכריחו אותך להיות קצינת קישור? אני פשוט לא מבינה... אם את כל כך סובלת אז למה עשית את זה לעצמך??? פשוט חבל. הרי יודעים מראש לאיזה השלמה הולכים. ובקשר לזה שבנות לפני גיוס לא רוצות את התפקיד- שמעת פעם על קצונה יעודית? עובדה שיש שם אנשים אז כנראה שיש כאלה שכן רוצות. אני פשוט חתמתי ויתור... בקשר לבעלי פרופיל נמוך שעושים שמירות- אלא אם יש לכם סעיף ליקוי שפוסל אתכם מלעשות את האבטחה, או הגבלות רפואיות שלפיהן אתם לא יכולים לבצע את המטלות שבתעסוקה- אין שום דבר המגביל אתכם ליום בשנה או משהו כזה... לגבי תעסוקות בחגים- תבינו, אף אחד לא רוצה להיות במילואים בחגים אבל מה אפשר לעשות??? אם צריך אנשים שישמרו 365 ימים בשנה אז אין הרבה ברירה. לא עושים לכם "דווקא" (אני מקווה לפחות, אני מאוד משתדלת שלא..). חוץ מזה שאי אפשר לעשות מילואים שנתיים רצוף על החגים (לא כולל צו 8 כמובן). לגבי הסטודנט שהתלונן- אתה יכול לעשות 21 יום בשנת הלימודים (1.10-31.7). אם אתה עושה יותר סימן שהתנדבת לעשות יותר ואז אני לא רואה על מה אתה מתלונן הרי זה מתוך בחירה. חוץ מזה שיש מוסד ושמו ולת"ם- גם לסטודנטים וגם לבעיות משקיות- תפנו לשם! אתם אולי לא חושבים שזה "עובד" אבל בתור אחת שעובדת מולם כל כך הרבה זה עובד ועוד איך! הם דוחים ומקצרים כל הזמן! ותערערו! זה שווה את זה! ורק שתדעו שבועדה יושבים גם אזרחים לא רק חיילים... לא לשכוח רק לטלפן לבדוק שכל הטפסים הגיעו ונקבע לכם דיון. טיפ- אל תחכו לדואר מולת"ם שיגיד לכם שאתם צריכים להשלים מסמכים כי הוא נוטה להגיע מאוחר מדי, אז תתקשרו! ובקשר לאבט"שים של חיילים ג´ובניקים- בתור אחת שבאה מיחידה ג´ובניקית לחלוטין רק שתדעו שהם כן עושים אבט"שים- והרבה! למרות הפרופיל הנמוך. אצלנו אפילו יש אפילו אבטחה שקצינות עושות... ועוד דבר- מילואימניק קצין קישור... המג"ד, הוא לא מילואימניק? והרי הוא מחליט את מי לשחרר ואת מי לא.. לא הקצינה (ברב היחידות לפחות).

לא

לא ידעתי מה זה התפקיד הזה, ובהשלמה גורמים לך לחשוב שזה משהו אחר לגמרי. הרבה יותר ורוד..הרבה יותר אופטימי. ובהשלמות הבאות זה רק נעשה יותר גרוע, בהשלמה שלי עוד היה לנו סיפוחים של 3 ימים לראות מה זה התפקיד הזה. עכשיו לוקחים את הצוערות התמימות ל-3 ימים של הרצאות באוגדת מילואים בליווי המפקדות ששומרות שאף קצינת קישור לא תגלה להן את האמת על התפקיד. והבנות שמגיעות ליעודי בדרך כלל לא יודעות מה זה צבא בכלל, בטח שלא מה זה קצינת קישור ורוב קצינות הקישור כיום הן מהמסלול היעודי. רוב אם לא כל קצינות הקישור כיום לא ידעו למה הן מכניסות את עצמן, ואת זה אני אומרת בהתחייבות.

למעלה