סאנסה ואריה

The West Star

New member
סאנסה ואריה

איך זה שסאנסה ואריה יצאו כלכך שונות? האם זה בגלל שאריה "מכוערת" כמו שהיא אמרה? הרי הן קיבלו את אותו חינוך..

הן לא בדיוק קיבלו אותו חינוך

כי אריה, למשל, כל הזמן ברחה. מה, זה כל כך משונה שלשתי אחיות יהיה אופי שוני? לדעתי זה רגיל לחלוטין.

The West Star

New member
בעקרון-כן, אבל

אם הן אריה ברחה כל הזמן, זה כן מצביע על משהו בחינוך, כי חינוך בגיל קטן, משפיע על התנהגות. הייתי אומר, שמשהו השפיע על אריה שתיהיה כלכך מרדנית, היא לא נולדה והופס-היא מרדנית..

הן פשוט מיצגות את שני ההורים שלהן

סאנסה היא יותר טאלי ואריה יותר סטארק. בעוד הסטארקים ידועים בתור אנשים יותר אגרסיבים ופראיים הטאלים יותר מתורבתים ושקטים.

הלדין

New member
טוב...

הן קיבלו את אותו חינוך אך סאנסה לומדת מהר יותר ומפנימה טוב יותר מאריה ולכן המורים העדיפו להתרכז בתלמידה המצטיינת שלהם ופחות בתלמידה הרגילה. עם העידוד המתאים, אריה היא תלמידה מצוינת כמו שמעידה העובדה שלמדה היטב את שיעוריו של סיריו פורל (הוא גם סבלני יותר מספטה מורדיין...). היא לא נולדה מרדנית - היא הפכה לכזאת בגלל כשלונותיה. יש דברים שהיא טובה בהם וסאנסה גרועה בהם אך ניהול משק בית טוב אינו תכונה שאריה יכולה להתגאות בה.

Envinyatar

New member
יש לי רושם שכרגיל אתה לא מדייק

אין שום אסמכתא למה שאתה אומר - שדווקא הכשלונות גרמו למרדנות. מה שגרם למרדנות הוא פשוט (וחבל להסתבך עם תאוריות) - אריה מרדנית, משום שלא קיבלה את המקום והעיסוקים שהחברה בה גדלה ניסתה להכתיב לה, וכחלק מזה, לא הפגינה בזה כשרון וגם לא התאמצה במיוחד (ברוב המקרים).

הלדין

New member
בכן.

לפי הפרק הראשון של אריה אפשר להבין שלמרות מאמציה והקנאה שלה בסאנסה היא לא מצליחה במעשיה. כתוב שם שלדעתה עד שהיא נולדה לא נשאר לה עבורה דבר - לא יופי ולא כישורים אחרים. "כמה לא הוגן. לסאנסה יש הכל. סאנסה מבוגרת ממנה בשנתיים, ואולי שאריה נולדה , כבר לא נשאר שום דבר. סאנסה ידעה לתפור, לרקוד ולשיר. היא כתבה שירה. היא ידעה להתלבש. היא ניגנה בנבל הגבוה וגם בפעמונים. רע מזאת, היא הייתה יפהפיה" עמ' 64, "משחקי הכס". היא לא נשמעת לי מרדנית גדולה בקטע הזה. ובאשר למאמצים, היא הייתה בהחלט מודאגת שגילתה שהרקמה שלה עקומה כרגיל וניסתה לתקן את זה לפני שספטה מורדיין תבוא לבדוק את מעשה הרקמה שלה (הפסקה הראשונה של אותו פרק). מדוע לקבל מראש את נקודת המבט של מורדיין? אני דווקא מוכן להכיר בכך שאריה הייתה מסוגלת להצליח בתחומים האלה עם מורה טובה שהייתה משקיעה בה.

מסכים איתך...

אבל לתווך ארוך אנחנו רואים שבעצם הדברים והעיסוקים שבהם אריה לא מצליחה הם מישניים מאוד..בכל זאת שבאותו רגע זה היה הכי חשוב לה בעולם... אריה לוחמת טובה מאוד...ולא תמימה כמו סאנסה.. היא יודעת להשתמש בחרב..היא יודעת לשרוד... שני הבנות מאוד שונות וכל כך דומות באותו זמן... שני דמויות שעשויות באופן מדהים.. כייפאק למרטין..

הלדין

New member
טוב.

אם חייה של אריה היו מתנהלים כתקנם, כישורים אלה היו נעשים שימושיים. גם הגברים בני האצולה זוכים להכשרה דומה באופן כללי - ראיגאר נודע לתהילה בשל כישוריו כנגן לא פחות משנודע בכישוריו כלוחם (והעדיף את המוסיקה על פני הלחימה). הדברים האלה עוזרים להעביר את הזמן. אריה עדיין צריכה ללמוד דברים רבים על העולם הזה. היא די מופתעת שאף אחד לא מזהה את סנדור קלגאן למרות שהוא רוכב תחת עיניהם. וגם מופתעת שהסוחרת מוכנה לקנות את הסוס למרות שאמרה קודם שזה בעייתי לאור מראה הסוס (ההסבר כמובן הוא שהסוחרת מרשה לעצמה לקנות אותו מאריה במחיר נזיד עדשים). יש בעיות שאי אפשר לפתור בחרב ,ואלמלא מזלה, אריה לא הייתה שורדת זמן רב. והיא גם לא לוחמת טובה - היא הרגה שניים שלא ציפו כלל למתקפה ובשלישי נעזרה בסנדור קלגאן. היא מבינה איך אוחזים בחרב אך יש לה למה לשאוף...

היא יודעת לשרוד..וזה נחשב הרבה..

אבל גם סאנסה נשאר עוד המון ללמוד על העולם... אהבתי את השיחות שלה עם סרסיי וכלב השמירה..אחלה שיעורים.. יש לאריה מזל..וזה נכון.. ומה עם סאנסה? היא כמעט התחתנה עם ג'ופרי.. לא סתם מזל..וואחד מזל!! אריה גם לוחמת טובה יחסית לגיל שלה... חחח..יותר טובה ממני בכל אופן...ואני קצת יותר גדול..

nedisrael

New member
אריה היא ילדה! אתה מצפה ממנה

להיות לוחמת יותר טובה ממה שהיא כרגע? אריה חסרת הכשרה כמעט לחלוטין, האימונים עם סיריו פורל הם אפילו לא קמצוץ מהזמן שמתאמנים ילדי אצילים בחרב. אני מאמין שהיא עוד תהיה לוחמת מעולה.

mydas

New member
אני לא מבינה

קשה לכם לקבל שלא כל הבנות אוהבות לעשות אותו הדבר? אז אריה לא אוהבת את כל המקצועות האלו! כמו כל אדם אחר נורמאלי היא מעדיפה לשחק בחרבות במקום.

הלדין

New member
ידוע לי.

נכון שלא כל הבנות לא אוהבות לעשות אותו הדבר אבל הוויכוח לא דן ב-'האם אריה אוהבת את המקצועות האלה?' אלא 'האם אריה יכלה להיות טובה במקצועות האלה?'. ולסיכומו של דבר, לא כל אדם יכל ללמוד "לשחק בחרבות" ולא כל אדם רוצה ללמוד "לשחק בחרבות" היות וזה לא משחק אלא חלק מדרך חיים. חל שינוי מסוים באופיה של אריה מרגע שהיא התחילה ללמוד את דרכי הלוחם - היא הופכת באיטיות אך בהתמדה לרוצחת קרת דם כמו גרגור קלגאן. היא יכלה ליטול את חייו של "כלב השמירה" אך העדיפה לתת לו להישאר בחיים ולגסוס בייסורים. העיתונים היו מלאים בסיפורים על נערים שתקפו נערים אחרים עם סכינים רק מכיוון שהיו להם סכינים בהישג יד לפני כמה שנים. זה אינו משחק - אנשים יכולים להיהרג. שימי לב שאריה אינה חולמת סיוטים בלילות על האנשים שהיא הרגה או נהרגו לפי בקשתה. אפילו לג'יים יש חלומות כאלה.

mydas

New member
זה דבר מרושע

להגיד על אריה! אני חושבת שאולי היא פשוט לא מבינה שהם מתים..

הלדין

New member
היא מבינה היטב.

היא די גאה בשניים שהיא הרגה בהארנהול. היא חוזרת בפרק הראשון ב-"סופת החרבות" שהיא איבדה את תמימותה אחרי שהרגה את השניים האלה. לאריה אין ייסורי מצפון על כך שהיא נטלה חיי אדם בהארנהול. ואריה שמרה על המטבע שז'אקן נתן לה - למה ז'אקן נתן לאריה את המטבע?

mydas

New member
טוב..טוב..

אתה מן הסתם צודק.. אבל אני אוהבת את אריה בכל מקרה!
לא יודעת אבל ז'אקן\סיריו עצמו הוא לא סתם רוצח קר דם. אני לא זוכרת מה הסיפור סביב הגלידת רוצחים הזאת (תזכיר לי בבקשה? עבר זמן מאז קראתי את הספרים) הרי סיריו הציל את אריה גם בלי שום חובה, לא? במלחהמ בסוף כשבאו לרצוח את אריה..

הלדין

New member
טוב.

טרם הוכח שקיים קשר בין סיריו פורל לז'אקן בסדרה עצמה. סיריו פורל היה המורה של אריה לסיף שנשכר ע"י אדארד והגן עליה מכיוון שהוא חיבב אותה. על כל פנים, זה קרה לפני שאריה פגשה את ז'אקן. חסרי הפנים הם גילדת רוצחים הפועלת תחת חסותו של האל חסר הפנים (בזמנו היו תיאוריות שקשרו אותם לר'הלור) בערים החופשיות. הם יקרים מאד וקשה מאד ליצור איתם קשר. יש תיאוריה שהמסדר נוסד בואליריה בגלל שהסיסמאות שלהם הם בואליריאנית. אריה היא בהחלט דמות מעוררת אהדה שמתעלמים מהמגרעות שלה כיצור אנושי. והיא מעוררת את האמא הפולניה שנמצאת בחלקנו. לא אמרתי מעולם שהיא לא דמות כזאת.

mydas

New member
אמא פולניה??

והקשר? טוב, מה שאני חושבת ומה שמרטין מספר מתערבל לי בראש ואני לא זוכרת מה זה מה.
בכל מקרה אני חושבת שבשבילי זה מספיק הוכחות.. אבל כמובן שאי אפשר להתחשב בזה בדיון טוב. לא חשוב. נראה בספר הבא. אין טעם לחשוב על זה. מרטין הוא שקובע. [כלומר, אם אריה אמורה לבופיע הכלל בספר הבא? זה לא סוף הסיפור איתה? מישהו יודע?]

הלדין

New member
טוב.

אחד הפרקים של אריה כבר פורסם ברשת. לא קראתי אותו אבל מי שקרא אותו דיווח על הנקודה המרכזית שלו בקומונה - שאריה מגיעה למקדשו של האל חסר הפנים. כוונתי ב-"אמא פולניה" הוא לרחמים על הדמות ולקוות שהיא תסתדר בהמשך הדרך (ייתכן שההגדרה שלי לא ממש מדויקת).

למעלה