סאנסה ואריה

mydas

New member
גם לא

רחמים.. זה סתם סקרנות מה יהיה בהמשך. כי זו כן דמות מרתקת! איזה יופי.. אני אחפש בקומונה! אתה יודע, אם נראה איך מלמדים את אריה וזה יהיה צורת לימוד כמו זאת של סיריו - אז נדע שסיריו היה מהחסרי פנים, לא? (כשאומרים את זה ככה, זה נשמע כמו 'חסר הפנים' מ'האלף האפל')

mydas

New member
מצאתי את הפרק באנגלית

אתה יודע אותי אם תרגמו אותו לעברית?

הלדין

New member
טוב.

ככל הידוע לי, לא תרגמו אותו מכיוון שכל אלה שקראו אותו יודעים אנגלית היטב ולא ראו סיבה לתרגמו מחמת אימת הספויילר לקהילת חובבי גרר"מ בארץ. בכל מקרה, לכל מורה יש שיטות הוראה ודגשים משלו ובעיקר אם הוא לא עבר הכשרה מסודרת כמו סיריו. שיטות ההכשרה של חסרי הפנים עשויות להיות שונות מאד משום שהדגשים שלהם שונים מאלה של סיריו - כולם מסכימים שסיריו הכשיר את אריה להיות סייפת (או לפחות לדעת להשתמש בחרב), לא מתנקשת.

mydas

New member
חבל..

אז אני אצטרך לאמץ את מיטב מוחי והבבילון שלי כדי לקרא אותו...

Ergil

New member
למה שיהיו לה סיוטים

על הריגת אנשים שהתעללו בה/ניסו להרוג אותה?

הלדין

New member
בכן...

מכיוון שאמורים להיות בה עכבות בנושא (בעיקר בנוגע לנטילת חיי אדם). חלק מהעכבות האלה עולות אל המודעות במהלך החלומות למרות שהיא לא מודעת אליהן בערות. השניים שהיא הרגה רק מילאו את תפקידם - הם לא היו קשורים אליה באופן אישי. היא לא אמורה להתגאות בזה.

Ergil

New member
אמורים? אמורה?

מי קבע את זה, המועצה הלאומית לענייני הריגה?

הלדין

New member
טוב.

כמו שאדארד אומר, אם יש לך ספק ולו הקל ביותר באשמתו של האדם הזה, ראוי שהאדם יחיה. אם תשים לב, לפחות במקרה אחד, הרצח הוא יותר תוצאה של חמת זעם מצד אריה ופחות מתוך מחשבה רציונלית והכוונה לרצח של האחראי עליה בהארנהול. אפילו היא מבינה שהיא בזבזה עליו משאלה והיה עדיף לבזבז את המשאלה על מישהו חשוב יותר. קל כמובן להורות על רצח כשידך אינה מבצעת אותו. גם סרסיי לא רצחה את רוברט אלא ביקשה מלאנסל שיעשה את זה עבורה. מה מבדיל בין רצח לבין הריגה כשרה לפי תפיסתך?

nedisrael

New member
אני חושב שיש לזכור שאריה לא

חיה בזמננו שלנו. אתה מסתכל על אריה מהצד של החברה המודרנית, אבל את שוכח שהחברה הווסטרוזית ושל ימי הביניים בכלל הייתה אלימה בהרבה. אם שולחים ילדים בני 12 למלחמות והעניים נטבחים בהינף יד ע"י אצילים, אני לא חושב שצריך להיות בהלם כשרואים מה קרה לאריה, במיוחד אחרי מה שעבר עליה. באחת מהתקופות הקריטיות בהתפתחות שלה, היא נחשפה לאלימות ורשעות באופן המפחיד ביותר. אריה הסתגלה לסביבה, היא חיה בין אנשים שלהם הדבר היחיד שקבע היה הכוח, לזה היא התרגלה. מצד שני אריה הפכה להיות צמאת דם מדי, מוות כבר לא אומר לה הרבה, אין לה בעיה להרוג עוד יותר מלהרבהלוחמים מנוסים, זאת מכיוון שהיא החלה להרוג כשהיא עוד ילדה, היא עוד לא מבינה מה זה אומר להרוג מישהו. אני לא חושב שהיא חסה על חייו של סאנדור כי היא רצתה שהוא יסבול, כך היא מתרצת זאת לעצמה (ה"אני הקשוח" של אריה), היא עשתה זאת כי היא בסופו של דבר חיבבה אותו מעט וידעה שהוא הציל את חייה. היא גם לא רצתה להרוג את סאנדור כשהוא חסר ישע כמו שהוא לא פגע בה כשהיא הייתה חסרת ישע.

Arya Stark

New member
אריה וסאנסה

במשחקי הכס נד אומר לאריה שיש בה את "דם הזאבים", זה כן מראה על איזשהי מרדנות שתבועה בה מלידה. אם אריה הייתה בן ולא בת ההתנהות של אריה לא הייתה מתפרשת כמרדנות כי היא הייתה עושה פשוט מה שמצפים ממנה לעשות אבל משום שהיא בת מצפים ממנה להיות עדינה ושקטה. זה לא אומר שהיא קיבלה חינוך רע (אבל מצד שני זה גם לא אומר שהחינוך שניסו לתת לה היה טוב) וזה גם לא אומר שאריה היא תלמידה גרועה החינוך שניסו לתת לה פשוט לא מתאים לה וגם אם היו משקיעים בה יותר אני חושבת שהיא עדיין לא הייתה מצליחה להיות כמו סאנסה כי זה פשוט לא מתאים לה מבחינת אופי.

למעלה