סאנסה - עדיין סטארק?

Envinyatar

New member
סאנסה - עדיין סטארק?

בעבר, היה ויכוח (ביני לבין אחרים בפורום הישן, אם אני זוכר נכון), האם מותה של ליידי מסמל נבואה שהתגשמה על הנתקותה של סאנסה מבית סטארק. לכאורה, הדבר הזה אכן מאושש בידי מעשיה בספר הראשון - שם היא מצהירה לא אחת על כך שהיא מאסה בצפון וכ"ו. ומאידך, בספרים אחר-כך היא מגלה רגשות כמעט הפוכים (בין היתר, הסצנה הכל-כך נוגעת ללב בה היא בונה את וינטרפל בשלג), ומגלה (בדרכה) לא מעט אופי "סטארקי" בהתמודדות עם קשיים וסבל שהיו יכולים לגרום לאדם אחר לאבד את שפיות דעתו. באיזו מהאפשרויות אתם מצדדים?

MIniMage

New member
סאנסה היא סטארקית

היא עברה שינוי עצום באישיות שלה ממשחקי הכס והלאה. היא עדיין תמימה וטיפשה במקצת, אבל ניכןבה אופי של סטארק. לדעתי מותה של ליידי מסמל משהו אחר. אני בהתחלה הייתי בטוח שהיא תמות אבל זה עוד לא קרה. אולי שאותה החרב שהרגה את ליידי (קרח) תהרוג אותה (החרב שג'פורי קיבל ושג'יים נתן לבריאן)?

סטארקית ללא ספק

היא נולדה כזו, אחרי הכל, אפילו אם היא נוטה יותר לצד הטאלי של המשפחה. בספר הראשון האופי שלה די קבור מתחת לחינוך רע, אבל כמו אצל בראן, סבל בסופו של דבר יחשוף את החלק הצפוני באישיות שלה. טיריון אפילו מהרהר משהו על כך שהיה לה קשה מדי "לכופף את ברכי הסטארק הנוקשות שלה" בזמן חתונתם.

Arya Stark

New member
סאנסה

שלא כמו בראן, סאנסה מעולם לא הראתה קשר עמוק לוינטרפל. בראן חי את וינטרפל, הוא טיפס עליה, הוא הכיר מקומות שאף אחד אחר לא הכיר וראה אותה בצורה שאף אחד אחר לא ראה. (גם השם בראן הוא שם סטארקי מובהק) סאנסה לעומת זאת תמיד רצתה לצאת מוינטרפל, תמיד התחברה למה שיותר נוצץ ונעים ונחמד בעוד הצפון הוא קר וקשה כשהתנפצה לה האשליה סוף סוף, זה לאו דווקא גרם לה לחשוף יותר את הצד הסטארקי שבה זה פשוט גרם לה להתגעגע למה שהיא איבדה. כמו שאני רואה את זה, כל עוד סאנסה נמצאת רחוק מוינטרפל והצפון לא רק שהצד הסטארקי שבה לא יחשף לעולם אלה שהוא רק ילך ויעלם (דבר דומה יכול לקרות גם לאריה, אולם הצד הסטארקי באריה מאז ומעולם היה חזק ודמיננטי יותר אז הסיכויים שדבר כזה יקרה פחותים) את התיאוריות לפיהן סאנסה תנצל על ידי סנדור או בריאן אני בכלל דוחה, פשוט נשמעות לי קיטציות בצורה שלא תיאמן. והם יהוו סיום פאטתי לדמות שגם ככה לא משפיעה יותר מידי על ההפתחות העלילית... לפני דעתי סאנסה הולכת להפוך ל"שחקנית". עד עכשיו היא הייתה כלי כלי של סרסיי, כלי של הטיירלים, כלי של אצבעון והקרבה הנוכחית שלה לאצבעון מחזקת אצלי את התחושה שהיא הולכת להפוך למעין תלמידה שלו (ואולי אפילו מאהבת בעתיד).

lord snow

New member
זה מה שגם אני חושב

אצבעון ילמד אותה כל מה שהוא יודע ובסוף היא תפנה את זה נגדו. יכול להיות שהם אפילו יהיו מאהבים לפני , זה רק יגדיל את ההפתעה...

loren666

New member
כנ"ל. אני חושב שזה יהיה סיום מצוין

לחייו של אצבעון, אם סאנסה תבגוד בו אחרי שהוא ילמד אותה את כל עולם התכיים. מגיע לו, כל כך מגיע לו. אני מדמיין סצינה בה אצבעון אומר לה לא לבטוח באף אחד והיא תאמר לו שזה אומר שגם אסור לו לבטוח בה. כאשר היא תבגוד בו היא תשתמש במשפט שהוא אמר לנד סטארק: "הזהרתי אותך לא לבטוח בי.."

lord snow

New member
חחח

גם אני חי בסרטים כאלה. אני כל הזמן מנסה לחשוב מה היא תגיד לו.. אולי משהו כמו : "למדתי מהטוב ביותר" או משהו כזה.

Hodor

New member
בכל פעם שחשבתי

שלמישהו "כל-כך מגיע למות", הוא נשאר חי, ולפעמים גם הרג מישהו שרציתי שישאר...

זה יכול להיות נהדר אבל...

זה מרטין... אולי היא תבגוד בו ותגיד לו את המשפט הזה, אבל אז נגלה שהוא צפה את זה ואז הוא יהרוג את סאנסה...

Envinyatar

New member
בהחלט יתכן

קייטלין (וסאנסה, בתור יורשת שלה) היא החולשה היחידה של אצבעון - קרי, הדבר היחיד שיכול לגרום לו להתנהג בחוסר זהירות ולעשות טעויות מהן הוא בד"כ נמנע בעיניים עצומות (ע"ע הקרב עם בראנדון).

לא ניתן להשוות

בקרב עם בראנדון הוא היה נער עלוב בן 15, אני בטוח שעכשיו שהוא שולט ברבע ווסטרוז הוא יכין את תוכניותיו היטב.ואתה חושב שהוא ירצה את קייטלין כמו שהיא עכשיו?זקנה בהרבה, אילמת, ואנחנו לא יודעים על מצבה הנפשי.

קודם כל, הוא לא יודע באיזה מצב היא

נמצאת עכשיו. הו מן הסתם יודע שהיא מתה אבל הוא לא יודע שהיא קמה לתחייה... וחוץ מזה, זה ברור שאצבעון עדיין מאוהב בקייטלין. ראה את דבריו לליסה לפני שהוא עשה טובה גדולה לאנושות ודחף אותה...

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני שונא אותה, אבל היא למרות זאת קצת סטארקית, כפי שנאמר.

Catelyn

New member
הו, על זה בדיוק חשבתי אלפי פעמים

מותה של לידי עשוי לסמל, לדעתי ולדעת רבים, שני דברים שונים: 1. סאנסה עתידה למות, כפי שהנדודים של ניימריה מסמלית את הנדודים של אריה. 2. סאנסה לא תהיה סטארקית יותר - התנתקות מבית סטארק. ככל שהספרים נמשכים, כך אני בטוחה יותר שהאפשרות הראשונה היא הנכונה. אם בסוף הספר הראשון עוד יכולנו להאמין שסאנסה לא תהיה סטארקית יותר, אחרי שהלשינה על אביה (מבלי להיות מודעת לתוצאות, כמובן) ורצתה כל-כך להתחתן עם ג'ופרי, לברוח מהצפון ולגור בדרום, ככל שאנו מתקדמים בקריאת הספרים אנו רואים שההפך קורה - סאנסה הופכת ליותר ויותר בת סטארק אופיינית - היא חשה שייכות לווינטרפל, היא מתגעגעת למשפחתה (אפילו לאחותה), סצינת טירת השלג המדוברת, היא מגלה אומץ (בפרק שבו התחתנה עם טיריון היא חשבה לעצמה שהיא בת סטארק והיא חייבת להיות אמיצה) ובסוף סוף הספר היא גם מגלה טיפ-טיפונת פראות האופיינית לסטארקים - כשהיא שמה את ראשה של הבובה של רוברט על המקל בטירת השלג ווינטרפל. אני רואה תהליך הפוך - במקום שתהיה פחות ופחות סטארקית, היא נהפכת ליותר ויותר סטארקית, ולא נראה שהמצב עומד להשתנות. לכן הכי נראה לי שהיא תמות מתישהו בעתיד, אולי בספר הבא. למען האמת, בניגוד לאחים שלה ולאחותה, היא גם לא משפיעה הרבה על מהלך הסיפור - כפי שאצבעון אמר, כל עלמה היא כלי, וסאנסה היא עלמה, ולכן תישאר כלי ולא שחקנית (בניגוד לאריה, אגב). בנוגע לאיך היא תמות, אין לי מושג. זה יכול להיות כל דבר, אפילו לידה.

loren666

New member
כל עלמה היא כלי? לא מסכים בכלל.

איך אפשר לומר שמישהי כמו מלכת הקוצים או סרסיי לאניסטר או אפילו אשה גרייג'וי יכולות להיות רק כלי בידי גברים? גם אני חושב שאחת הדמויות שעוברות ויעברו את השינוי הגדול ביותר היא סאנסה. אני חושב שכמה שהיא סובלת יותר וכמה שהיא מתרחקת מהצפון, היא הופכת להיות יותר ויותר סטארקית. בקשר לסמל שמותה של ליידי מהווה, קשה מאוד מאוד לצפות את הסמלים במרטין שם באופן סמוי בעלילה. כמו כן, יכול להיות שמותה של ליידי בכלל לא היה סמל למשהו, מרטין רק רצה שנחשוב שזה סמל למשהו. הרי זה שסאנסה בונה את ווינטרפל משלג והורגת ענק (יחד עם הנבואה של האישה הזקנה שאריה פוגשת עם האחווה ללא דגלים שאחת מנבואותיה היא נערה עם נחשים יוצאים משערה שהורגת ענק בשלג. הנבואה כנראה מדברת על סאנסה, הנחשים שיוצאים משערה מסמל את הרעל שהרג את ג'ופרי ושסאנסה שמה בשערה כקישוט) גם יכול להוות נבואה מנוגדת. הסצינה שהיוותה את המהפך הגדול יותר מבחינת ההתייחסות שלי לסאנסה הייתה הסצינה בה היא בונה את ווינטרפל בשלג. הסצינה הזו הייתה מרגשת מאוד, משהו דומה למילות הסיום של בראן לעימות המלכים "ווינטרפל לא מתה, היא רק שבורה. כמוני. גם אני לא מת."

Catelyn

New member
מממ... כן, יש בזה משהו...

אבל לא הייתי קוראת לאשה עלמה במובן הקלאסי של המילה, וסרסיי, ובכן, סרסיי לא ממש עשתה משהו בכלל, למען האמת. כל הזמן שלטו במקומה - אבא שלה, טיריון, הימינים שהיו לרוברט כשהיא הייתה עם רוברט... מצד שני היא רצחה את רוברט, גם זה משהו... טוב, אני מניחה שאתה צודק שלא כל עלמה היא כלי, ובכל זאת, כוחן די מוגבל. יכול להיות שסאנסה תרצח את אצבעון, בהחלט ייתכן, אבל אני חושבת בכל זאת שבסוף היא תמות.

nedisrael

New member
כוח לא תמיד לא נמצא איפה שהוא נראה

אצבעון לא שלט מעולם בשום דבר מלבד ערימת גללים, אך הוא שחקן מצוין ומשפיע רבות על גורלה של ווסטרוז. זה נוגע עוד יותר לואריז. דווקא לשחקנים הגדולים אין צבאות או נתינים שיצייתו להם, זה מה שהופך אותם לשחקנים מלכתחילה. אם למישהו יש כוח רב, הוא לא צריך לשחק ולתמרן, הוא תמיד יכול לפתור את בעיותיו בעזרת תליין טוב. אוקיי, זו הגזמה, אך אם נשים לב, לבעלי כוח רב לרוב אין נטייה רבה ל"משחקים". בכל מקרה, זה שאישה לרוב לא תשלוט בגלל חוקי ווסטרוז, לא אומר שהיא לא יכולה להיות הכוח המניע מאחורי הכוח הנראה לעין.

HobbitGirl

New member
יש עוד אפשרות-

הרי סאנסה היא *כבר* לא סטארקית- היא לאניסטר, גב' טיריון לאניסטר. יכול להיות שזה שהלאניסטרים הרגו את ליידי מסמל גם את זה שהם הפרידו אותה מהבית שלה.

למעלה