סבא אליעזר והגזר

shir300

New member
סבא אליעזר והגזר

מה דעתכם על השיר הזה לשעת סיפור קצרה לילדים בגילאי 2-3? צריכה להכין ליום ראשון שעת סיפור. אני משלבת בה את הסיפור יחד עם הפעלה בתנועה. לא יודעת למה עלה בי השיר הזה... חשבתי להכין בובת ספוג של הגזר ולספר את הסיפור ולתת לילדים לנסות למשוך אותו ודרך הפעולה הזו להגיע לתנועה, שבה כולם יחד מושכים עד שהוא יוצא... וזה בעצם ה"מסר" של הסיפור- שכשעובדים יחד הגזר יוצא!! חשבתי להנפיש את הגזר, כלומר שהוא ידבר ויגיד משהו בסגנון- תעזבו אותי בשקט, תנו לי להשאר באדמה.. אוי, אני מגיע לנושאים "ירוקים,... בלי כוונה. אבל בסיפור יש כל מיני דמויות- הסבא, הסבתא, החתול, הכלב... אולי לתת לילדים להתחפש לדמויות האלה אחרי שאני מספרת את הסיפור? ויש גם שיר... מי יהיה הסבא אליעזר? אני ? להתחפש? או לתת לאחד הילדים להיות הסבא ואני אשאר בתפקיד הגזר שלא רוצה לצאת... זורקת שאלות לאויר הפורום. אשמח לשמוע דעות, עצות, רעיונות.. וכל מי שרוצה מוזמן להשתמש גם ברעיונות שהעליתי בעצמו. תודה

ayaly2

New member
היי שיר שיר../images/Emo13.gif

קודם כל זה השיר האהוב עלי מימי ילדותי יש לי אותו בגירסה הישנה של רגע ודודלי את יכולה להוריד אותו או שאשלח לך במייל זה מדליק ...כל הרעיונות שהעלית זה מקסים בעיני וזה יהיה מאד נחמד אם את תהיי הגזר את יכולה לעשות זאת בסגנון סינר ז"א לגזור גזר מבד ולהדביק על פוליגל שני צדדים ולללבוש כך שישהיה צד אחורי וקדמי ואפילו לצייר פנים,ללבוש גינס 3/4 חולצה כתומה ומשם השמיים הם הגבול..והילדים בהחלט יכולים להשתתף זה בערך מה שאני עשיתי..ותמיד אפשר תוך כדי הכנות להשתדרג..אם את צריכה עוד משהו אז בכיף

shir300

New member
תודה!

אני חושבת לעשות בובה של הגזר- גדולה מספיק ולהפעיל אותה בעצמי... לא ממש אוהבת להתחפש, ועד לגזר.... אני רחוקה מלהיות כתומה או ג'ינגי'ת... אשמח אם תשלחי לי את השיר במייל. אכתוב לך את הכתובת במסר פרטי ושוב תודה רבה!

shir300

New member
תודה קיבלתי

רק מה עושים עם רגע ודודלי שמשוחחים במהלך השיר?... הודרת את זה מיו-טיוב? איך מורידים משם קבצים? תודה

ayaly2

New member
היי הכי קל שבעולם../images/Emo98.gif

את מעתיקה את הקובץ מצד שמאל את הראשון ואז מעתיקה לאיפה שאת רוצה או שולחת לך במייל כמו שעשיתי יש אפשרות מתחת לסרטון שיתוף אם תהייה בעייה אשמח לעזור...ואני אנסה לערוך לך את הדיבור של דודלי שבת שלום

feyoula

New member
חשבת שאוותר לך על תגובה גברת?

מה שלומך? הלכת בסוף לכנס? בפורים השנה כל צוות וה"כיתה" שלו בגן התחפשו לפי נושא והעבירו הצגה יחד עם הילדים על הנושא. אחד מהכיתות היו אליעזר והגזר. הצוות התחפש לכל הדמויות והציגו את ההצגה בצורה קצרה עם מוסיקה והילדים שרו יחד איתם ומאוד נהנו. אני חושבת שאם את מביאה לילדים תחפושות אפילו מינימאליות כמו קשת של אוזניים וזנב נניח, הם ממש יהנו לשחק את התפקידים שזה בסך הכל פשוט מאוד. רק מצטרפים ומושכים בזה שלפניך... בהחלט חושבת שזה רעיון טוב להתחפש ולהצטרף גם. יהיה צחוקים והילדים מאוד יהנו. גם להנפיש את הגזר זה יכול להיות סבבה, אולי עדיף שתהיי את הגזר כי זה תפקיד שמחזיק סביבו את כל ההצגה ואת יכולה דרכו לנהל אותה באופן משעשע שהילדים יתחברו אליו. אפילו שהגזר עצמו יספר את הסיפור "ואז בא סבא ומשך ושר לי.." ואז בא סבתא ותפסה בסבא ויחד הם משכו ושרו" וכל פעם שיצטרף אלייך עוד ילד ועוד ילד ותשירו יחד את השיר, אולי אפילו בליווי טייפ. לא יודעת מה הציפיות שלהם בגן שאת עובדת אבל לדעתי, לא משנה אם הסיפור לא יצא במדויק או שההצגה לא תצא במדויק, המסר יועבר והילדים מאוד יהנו מהמקום שלהם בהפעלה...ככה הייתי עושה בשעות סיפור שפרסי העביר והלך צ'בבה. עדיף לדעתי שהגזר כן ירצה לצאת ושהם מנסים לעזור לו מאשר שהם עושים לו בכוח משהו שהוא לא רוצה וזה הופך להיות מסר מורכב מדיי... זהו בנתיים. גוד לאק האני!

shir300

New member
פיוש

יקירתי, מה שלומך את ? איך עברו המבחנים? נגמרו או שיש עוד? אני בטוחה שתעברי אותם בגדול. אין לי כל צל של ספק בכך. זה בדיוק מה שחשבתי- לתת לילדים קשת של אוזניים וכו'- פריטים מינימליים כדי להכנס לתפקיד. חשבתי להכין בובה של גזר שאני אפעיל, גזר שמדבר וזה בהחלט רעיון טוב שהוא יספר את הסיפור, כי זה קשה לתפקד גם כמספרת וגם כדמות, למרות שזה אפשרי. יש פה שאלה במבחינתי. אין כל כך ציפיות כי זה פעם ראשונה בגן הזה וזו קיטנה. אני רק מקוה שזה יוביל להמשך במשך השנה כי לא תזיק לי עוד עבודה... ההערה שלך על המסר מאוד מאוד חשובה- כמו תמיד את מאירה לי את הדברים!! מאוד אשמח לשמוע איך פרסי העביר שעות סיפור... ויש לי המון לספר לך על הכנס וגם על סדנה מדהימה שעשיתי במסגרת הפסטיבל. אז מה דעתך שנקבע פגישה טלפונית? תגידי מתי נוח לך ואני אתקשר... תודה על הכל שיר

feyoula

New member
יקירתי

הרשי לי להיאנח... אני הרבה יותר בסדר עכשיו. היה חודש קשה ביותר. אבל סיימתי עם מועדי א' ועכשיו אני לומדת למתא"ם ומחכה לראות אם חס ושלום אני צריכה מועדי ב'... תודה על האמונה בי. ואמן על זה! שעת סיפור- לפעמים היו מבקשים ממני במפגשי בובות להקריא סיפור או שהייתי נעזרת בסיפור כדי להעביר איזשהו מסר שהיה צריך.. ואז כדי לא להשאיר את זה ברמה פרונטאלית הייתי נותנת לילדים דמויות מקרטון נניח של גיבורי הסיפור ופרסי היה מקריא ותוך כדי כל מי שקראו בשם הדמות שלו היה בא ומשחק והייתי עושה פאוזות בסיפור כדי להתייחס למה שהם עושים על הבמה ואז הם חזרו לשבת. ככה הם ישבו דרוכים לראות מתי יגיע תורם וזה החיזק אותם בעניינים. לפעמים הייתי נותנת להם כרטיסים עם מילים או תמונות שקשורות במסר ואז הם היו ניגשים ומדביקים עם סקוטש על הקיר-שטיח ו/או מסבירים לכולם מה יש להם ביד ולמה הוא קשור. הקונספט היה שיש סיפור והילדים משתלבים בתוכו, כל פעם ילד אחר, כדי לשמור על סדר. חשוב לציין שלרוב הסיפור עצמו עבר אדפטציות תוך כדי, לפעמים אפילו קשות ביותר, ולא הועבר בצורה מדויקת כי אני מאלתרת נון סטופ לפי התגובות של הילדים פשוט כי מה שחשוב לי תמיד הוא האופן בו הם לוקחים את הבמה ומה הם עושים שם. יכולנו להתעכב הרבה מאוד זמן על המסביב ולזנוח את הסיפור אם חשתי שזה מקדם אותם באותו הרגע, כך שהסיפור היה תמיד רק כלי..."אורח" במפגש בובות שלנו ולא הדבר המרכזי. אם אני לא טועה, את קצת דומה לי בדגשים אבל אם את מעוניינת או מישהו מעוניין נניח לתת יותר דגש על הסיפור עצמו, כמו בשעת סיפור "אמיתית", צריך רק לדאוג לשמור על הסדר ולחזור כל פעם למקום שהופסק, למקד את הילדים על איפה שהיינו בסיפור ולדעתי זה יהיה צ'בבה. ואת יודעת שאת מוזמנת להתקשר מתי שבא לך...כולה פיולה, עוד לא ראש הממשלה:) מקסימום אם לא אוכל לענות, אחזור אלייך... (רק תשאירי איזה הודעה או סמס שאדע שזו את כי נמחקו לי מליון מספרים כשנתתי את הטלפון לתיקון...) צ'או בנתיים ושבת שלום :) אני

קרנובה

New member
הי שיר!

חייבת לך תגובה!,אני לא יודעת אם את יודעת אבל אני אביגיל בהצגה של סבא אליעזר והגזר הגדולה שרצה ברחבי הארץ.סיפור כולכך אהוב ומוצלח,ואת חייבת פשוט חייבת לשלב את הילדים במשיכת הגזר,לדעתי המסר העיקרי של הסיפור הוא שגם עכבר קטנטן אפור השכם יכול לתרום ולעזור לגדולים ממנו,שהרי בלעדיו הגזר לא היה יוצא..והילדים הקטנים יכולים להזדהות עם זה בקלות,כמה פעמים הם שומעים: אתה עוד לא מספיק גדול.כשתגדל תצליח או תבין....כמובן גם נושא שיתוף הפעולה,ועבודת הצוות חשובים ומנחים את הסיפור, ,שיהיה בהצלחה אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור,,קרנובה.

shir300

New member
אביגיל!!

איזה יופי שאת אביגיל! ההערה שלך מאוד טובה, אבל אני צריכה להתמקד באיזשהו מסר כי כל האירוע קצר מאוד והילדים קטנים מאוד, אבל זו נקודה מצוינת למחשבה... תודה על העזרה והנכונות לעזור, ושיהיה בהצלחה בהצגות! שיר

רגע, רגע...גם אני פה

הי שיר אני רואה שהחבר'ה בפורום לא השאירו אותך בלי רעיונות והצעות ( כתמיד
) אין בכלל ספק שהסיפור אהוב מאוד וצלח כבר דורות רבים שגדלו וכעת מגדלים בעצמם ילדים על ברכיו עצם הבחירה בו כבר נותנת נקודות פתיחה מעולות אל מול צופייך הקטנטנים גם אני בדעה שעדיף שהגזר תהיה בובה גדולה מספוג ואם את מתכננת שהיא תפתח פה - מה טוב מציע לך לגלם בעצמך את סבא אליעזר מאחר ובכל זאת הוא די מוביל את הסיפור, דבר שיאפשר לך " לשלוט " על כל הענין ולכוון בעת הצורך...כך גם תהיי קרובה לגזר עצמו ותוכלי להפעיל אותו במקביל. לתפקיד הסבתא אני באופן אישי לא הייתי בוחר את אחד הילדים מאחר וגם זו דמות כבדת משקל בסיפור במקום הייתי משלב דווקא את הגננת או אחת הסייעות ( מי שתראה לך יותר חופשייה, פתוחה וזורמת באופייה ) כך גם תהיה לך האופצייה לנהל איתה דיאלוג מאולתר בקלות יותר, הילדים ירגישו הרבה יותר נוח להשתתף כשדמות מוכרת להם שותפה לעניין והיא גם יכולה לסייע לך באירגון והפעלת שורת מושכי הגזר האחרים שיגלמו הילדים מאחר ושאר התפקידים אינם מצריכים מלל רב מצידם בני השלוש יוכלו לגלם אותם בקלות כידוע לך יש ילדים בגיל כזה שאין להם בעיה לעמוד ולדבר זמן רב כתגובה למתרחש וישנם כאלה שרוצים להשתתף אבל נאלמים דום ברגע הרצוי אז אולי כדאי להתייעץ קודם לכן עם הגננת שמכירה את אופיים של הילדים ותוכל לכוון אותך לפעילים יותר אבל... גם אם הילד\ה הנבחרים מסתפקים לפתע בהיותם דמות ולא מגיבים - מספיקה תגובה קטנה שלהם לפי שאלת הכוונה שלך או של הגננת בתפקידיכן: כן או הנהון של הנכד והנכדה, נביחה של הכלב, ייללת חתול, ציוץ עכברי וכ'ו בשילוב תנועת המשיכה האמיני לי שגם כך תהיה חוויתם של הילדים מעצם השתתפותם גדולה בעינהם ואין לי ספק שגם הגננת ואח"כ ההורים שבוודאי ישמעו מילדהם על כך יהיו מרוצים מאוד. גם אני חושב ששילוב שירת: משוך בגזר, משוך בגזר \ אין כמוהו - גזר \ משוך ימינה משוך שמאלה \ אינו זז הגזר ע"י הדמויות המשתתפות בסיפור וכל ילדי הגן בכל פעם היא חשובה ונכונה ( ממש לא חובה לשיר עם פלייבק או מוסיקה ושירתכם נטו תעשה את העבודה ) ולסיום עוד עצה קטנה למקרה ואת חשה שהילדים שלא זכו לגלם דמויות בסיפור רוצים גם הם לקחת חלק בדרך כלשהיא וכדי שלא יצאו מאוכזבים ( ראיתי לא פעם ילדים שלקחו את זה קשה בהצגות שונות ) תוסיפי טוויסט\תוספת קטנה בעלילה... מאחר והמסר שאת רוצה להעביר הוא שיתוף פעולה ואגב אני מסכים לחלוטין עם קרנובה שבסיפור קיים גם המסר כי גם הקטן יכול לעזור ולהועיל אבל את זה נשאיר לפעם אחרת בכל אופן במקום שלאחר שכל הדמויות הגיעו ומשכו יצא הגזר אפשר שהוא לא ואם שיתוף פעולה הוא המפתח, הוסיפי את כל הילדים האחרים תוך דיקלום או שירת: אצו רצו ילדי גן... ( שם הגן ) אל כולם לעזר וכ'ו מאחר וזה סוף הסיפור לא יהיה נורא ואפילו נחמד שיווצר בלאגן קטן ובסוף כולם " יפלו " ואפילו יתגלגלו - מיזרונים חשוב!!!!!!!!!! שחלילה מישהו לא יקבל מכה
את יכולה להשמיע עכשיו ברקע את הסיפור- שיר המוקלט זה יסיים את המפגש באווירת צחוק וקלילות אחרי האורך הזה, חסר לך שלא תספרי לנו איך עבר
שבת שלום

shir300

New member
אין עליך!!!

סידרת לי את כל השעת סיפור! אתה צריך להתחיל לגבות על זה כסף מותק! בא לי לשלוח לך חיבוק וירטואלי ענק ות-ו-ד-ה!!!!

../images/Emo9.gif וווואוווו תודה שיר ../images/Emo24.gif

איזה כיף לקרוא את זה שמח שעזרתי
את הראשונה בסדרת אנשים שאמרו לי את המשפט בנושא ה
... בנתיים הכל באהבה ובחינם החיבוק התקבל ומיד נשלחו כמה בחזרה אלייך והעיקר שיהיה ב ה צ ל ח ה

קרונוביתתתתתתת מה שלומך../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

שורדת את הצגות הקיץ בשילוב החום והלחות? איך הגרון? ( מאז לא שמענו ממך ) בחלק מהאולמות אני רואה את הפלקטים של ההצגות בהן את משתתפת ואני מבין שאנחנו די עושים החלפת משמרות בהם... פעם את כבר היית ממש לפני ופעם אחרי ולהפך אל תהיי קמצנית - אנחנו עוד מחכים לתמונות מתוך ההצגות הפרטיות שלך ושל הבובות שיש לך, נו אז אל תתעצלי וקדימה תעלי
שבת שלום חברה ולחיי עוד הרבה עבודה לכולנו
( אוווףףף למה אין וודקה רד בול???
)

ayaly2

New member
שבת שלום לכולם וגם לך רד בול../images/Emo175.gif

היי מותק מקווה מאד שניפגש שבוע הבא...תעשה לעצמך קצת חופש התפאורה שלי הגיעה ברגע שארכיב אותה אשלח לך תמונה. אז בכיף

קרנובה

New member
דודינקה !

איזה קטע,בדיוק אמש שיחקתי בהצגה בהרצליה וניזכרתי ששבוע לפני ראיתי את הפוסטר של הקוסם מארץ עוץ,חייבת לציין שאתה הדחליל הכי חתיך שראיתי!אם תהיה באיזור רחובות תעדכן אותי אני אקנה כרטיסים ואבוא אם ליה וליעדי שלי. מבחינה ווקאלית שרדתי את יולי למרות שאני עדין בלחץ משארית אוגוסט כי אני קצת צרודה..כמו שכולכם יודעים הכלי הכי חשוב שלנו הוא הקול וגם הגוף ואני הקיץ ממש החעללתי בשניהם,קצת שכחתי לאכול מסודר ולשתות פחות קפה ויותר מים(הרגל מגונה שנשאר לי מימיי הסיגריות בביהס למשחק ובכלל),מבטיחה להיות ילדה טובה ולחזור להרגלים בריאים ושיגרה שפויה . דודי,אני מנסה להוסיף קבצים עם תמונות שלי והמחשב לא מאפשר יען כי הקובץ גדול מידי,מה עושים?בקרוב אקח קורס בסיסי בתיפעול המחשב,די לבורות!! דבר אחרון לסיום,חייבת לספר לכם סיפור מחריד על ידיד שלי שדיבר בפלאפון בלילה,נירדם תוך כדי שיחה והתעורר בבוקר כשהטלפון עדין צמוד ללחיו והעין שמעל הלחי חטפה פגיעה חמורה ברשתית,והראייה נפגעה לו ועדין לא חזרה למצבה הנורמלי,ראו הוזהרתם!!סתם שתיקחו לתשומת לבכם כי אני אוהבת ודואגת לכולללללללכםשבתשלום!!

שלום קרנובה

סתם שאאלה באיזו הצגות את משחקת?? משהו מוכר או שלך? דבר שני - את צרודה, אני מבין.. זה כי את חולה? או פשוט מההצגות? את משתמשת בקול שלך בצורה נכונה..? זאת אומרת לפני הצגה את מחממת את הקול שלך? זה מאוד חשוב.. בכלל לכולם! בוקר טוב..ושבת שלום

זה בסדר על השאלה הראשונה כבר מצאתי תשובה.

בילבי והבית של יעל - ראיתי אצלך בדף. ומצאתי תמונה

אלעזר והגזר

שלום שיר קיבלת הרבה תשובות ולכן אוסיף קצת. בהקשר לרגע עם דודלי השיר מקסים מקסים ויש לי אותו ערוך בסיפריית השירים. יש לי הרבה חומר על אליעזר ואעביר לך אותו בשמחה....תשלחי אליי מייל. בהצלחה דבוש

למעלה