סבסוד/ פיקוח על תחליפי חלב?
זו שאלה שמטרידה אותי כבר זמן מה ואין לי מושג איפה הכי נכון, או את מי הכי נכון, לשאול.
איך זה, שעם כל טרנד הטבעונות/צמחונות ששוטף את העולם בזמן האחרון, ובפרט את ישראל, בנוסף ל"תגליות", הלא חדשות במיוחד, על ניזקי החלב שתפסו גל תקשורתי רחב בזמן האחרון - אין שום דיבור או ניסיון להוריד מחירים של תחליפי חלב כדי שיהיו נגישים לקהילה גודלת של טבעונים'צמחונים(?) ואנשים רגילים שרוצים לשמור על בריאותם בכללי?
הייתי חושב, שהדבר הטבעי שיקרה כתוצאה מהגדילה בקהילות אלו, והעלאת המודעות הכללית לתזונה נכונה בקרב "אוכלי כל" - תיצור איזושהי קריאה להורדת מחירי מוצרים אלו כדי לאפשר את שילובם כחלק מהתזונה היומיומית של כל המעוניינים בדבר.
אז מה הסיפור? אין באמת מספיק מעוניינים? חיים בריאים / טבעוניים ישארו נחלתם של "העשירים"?
אני לא יודע בדיוק מה הולך בארה"ב, ובלי קשר לכך שמוצרי מזון שם עולים פחות בכללי, עדיין נראה כאילו שם, הביקוש העולה (והיומיומי) כן הביא לאיזון המחירים של מוצרים אלו.
קצת לא קשור, אבל למה שלחלב סויה/שקדים/אורז/קוקוס תהיה עלות ייצור גבוהה יותר מחלב רגיל? ועוד דבר לא קשור, איך זה שאין בארץ חלב קוקוס (שלא בשימורים) וחלב שקדים (שלא מיובא או טרי ובמחיר הגיוני)?
תודה לעונים.
זו שאלה שמטרידה אותי כבר זמן מה ואין לי מושג איפה הכי נכון, או את מי הכי נכון, לשאול.
איך זה, שעם כל טרנד הטבעונות/צמחונות ששוטף את העולם בזמן האחרון, ובפרט את ישראל, בנוסף ל"תגליות", הלא חדשות במיוחד, על ניזקי החלב שתפסו גל תקשורתי רחב בזמן האחרון - אין שום דיבור או ניסיון להוריד מחירים של תחליפי חלב כדי שיהיו נגישים לקהילה גודלת של טבעונים'צמחונים(?) ואנשים רגילים שרוצים לשמור על בריאותם בכללי?
הייתי חושב, שהדבר הטבעי שיקרה כתוצאה מהגדילה בקהילות אלו, והעלאת המודעות הכללית לתזונה נכונה בקרב "אוכלי כל" - תיצור איזושהי קריאה להורדת מחירי מוצרים אלו כדי לאפשר את שילובם כחלק מהתזונה היומיומית של כל המעוניינים בדבר.
אז מה הסיפור? אין באמת מספיק מעוניינים? חיים בריאים / טבעוניים ישארו נחלתם של "העשירים"?
אני לא יודע בדיוק מה הולך בארה"ב, ובלי קשר לכך שמוצרי מזון שם עולים פחות בכללי, עדיין נראה כאילו שם, הביקוש העולה (והיומיומי) כן הביא לאיזון המחירים של מוצרים אלו.
קצת לא קשור, אבל למה שלחלב סויה/שקדים/אורז/קוקוס תהיה עלות ייצור גבוהה יותר מחלב רגיל? ועוד דבר לא קשור, איך זה שאין בארץ חלב קוקוס (שלא בשימורים) וחלב שקדים (שלא מיובא או טרי ובמחיר הגיוני)?
תודה לעונים.