סבסוד/ פיקוח על תחליפי חלב?

נטאשKה

New member
יהיה רווח כשיהיה מספיק שוק

ולא אותי אתה צריך לשכנע
 

Octopussy

New member
לא בטוח שאין סבסוד ישיר או עקיף בארה"ב

בארה"ב מזון להאבסת חיות לתעשיות הבשר והחלב מסובסד, כמו גם יצור צמחים לתעשייה המתפתחת של תחליפי הנפט.
תאגידים חזקים פעילים לחץ על הממשל. סנטורים ממדינות בהן יש תעשייה מסוימת שמפרנסת רבים ידאגו לסבסוד התעשייה הזו ולהרחבת התעסוקה, ובכך יזכו לתמיכת בוחריהם.
לינק:
http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=4171

מתוך מאמר זה העתקתי את הקטע הבא:
"בארצות הברית נעשה סבסוד החקלאות כדרך "לצ'פר" את הבוחר הפוטנציאלי שלך לקונגרס * רק לפני מספר שבועות החליט הקונגרס להעביר סיוע לחקלאות בסך 1.5 מיליארד דולר * אבל זה עוד כלום לעומת אוסטרליה וניו-זילנד * ביפן, למשל, באה 63% מהכנסת החקלאים מהממשלה"
 

Octopussy

New member
אולי עוד סיבה למחשבה

לגבי הסויה, הופצו שמועות לפני מספר שנים, ועדיין מידי פעם ניתן לקרוא במאמרים ברשת או בעיתונות, שכביכול היא בעייתית בהכילה פיטו-אסטרוגנים.
היו על זה הרבה דיונים, וניתן להעריך שהשמועות הללו יצאו מטעם אינטרסנטים בענף המזון.
היות שמוצרי הסויה הינם חדשים יחסית על המדפים (פחות מ-5 שנים להערכתי) ברשתות השיווק הגדולות (בחנויות טבע הרבה יותר), אזי כל מידע לא מבוסס ואף יזום מחלחל, ואנשים נמנעים מלעבור לצריכתו בקנה מידה גדול גם כשהם מבינים את שקר החלב.
אני סבור שבהחלט ניתן ע"י לחץ ציבורי להוזיל את מכירת מוצרי הסויה. זאת מכיוון שהם תוצרי לוואי של עיבוד הסויה (שברובה מופנית לתעשיית ניצול בעלי החיים), ועלויות הייצור הנותרות הן קטנות יחסית, וניתן להשתמש בקווי יצור קיימים באותו מפעל למשך מספר שעות.
צריך לשם כך לובי (רצוי ח"כ או מפלגה שתתמוך), לחץ ציבורי כמו בנושא האווזים של שמיר, ויחסי ציבור.
אתה התחלת - אז תוביל...
 
לגבי הפיטואסטרוגנים

הם קיימים לא רק בסויה אלא גם בחומוס ובקטניות נוספות. ובכל זאת כל האזהרות מופנות רק כלפי הסויה בגלל אותם פיטואסטרוגנים.
לא נשמע קצת תמוה?
 

Gidi Shemer

New member
אני מניח שבגלל הרכוז?

יש בערך פי שלשה בטופו מאשר בחומוס (פר 100 גרם).

אגב, יש יותר (הרבה יותר) בזרעי פשתן ויש גם די הרבה בשומשום, אבל פה אנחנו לא מדברים על מריכה של כמויות גבוהות.
 

Octopussy

New member
והעלמת האסטרוגן המסוכן מחלב הפרות

כאשר תוקפים את הפיטו אסטרוגן, לא תמוה ?
וזאת כאשר אין שום הוכחה מדעית להיותו מסוכן, אלא שהוא דומה לאסטרוגן המסוכן באמת הנמצא בחלב הפרה...
 

labanp

New member
באמת שמעתי כמה דברים לא טובים על סויה...

אבל דווקא נראה ש"המודעות" לאותן "מגרעות" בסויה לא מוכרת לרוב - בטח שלא כמו אלה של החלב.

למען האמת, אף פעם לא הבנתי מה ההתפסות לסויה, ואיך הוא הפך להיות המוצר הפופלרי ביותר, כמעט מייצג, של דיאטות מסוג זה.
אישית, תמיד העדפתי חלב שקדים, ואם אני לא טועה - הוא גם בריא יותר (?).

בכל אופן, אני שמח לשמוע תגובה ראשונה של מישהו שמסכים עם דרך הפעולה הנדרשת :)
אך צר לי לאכזב אותך, למרות שאני אשמח לתמוך במטרה, אני לא חושב שאני מוכן להוביל את הדרך.
 

vegetalien

New member
אה, מסיבה פשוטה.

סויה מכילה ריכוז גבוה במיוחד של חלבון (מעל 30% מהקלוריות כחלבון), וגם פרופיל חומצות האמינו שלה קרוב לפרופיל חומצות האמינו של מוצרים מן המת.
וכידוע, בהלת חלבונים נמצאת בכל מקום, אז... הנה ההסבר אפוא מדוע נתפסו דווקא לקטנית השגרתית הזאת.
 
אינטרס

יש יותר מדי בעלי אינטרסים שסופגים הפסדים בעקבות העליה במכירות של תחליפי החלב. אולי הם חושבים שהקהל שצורך תחליפי חלב יחשוב פעמיים ויעדיף לקנות קרטון חלב פרה בחצי מחיר.
 

labanp

New member
כבר לא...

חברות החלב שולחות ידיים גם לשוק הזה, אל תדאג, הם לא יפסידו, הם יתאימו את עצמם.
 
למעלה