אולי עוד סיבה למחשבה
לגבי הסויה, הופצו שמועות לפני מספר שנים, ועדיין מידי פעם ניתן לקרוא במאמרים ברשת או בעיתונות, שכביכול היא בעייתית בהכילה פיטו-אסטרוגנים.
היו על זה הרבה דיונים, וניתן להעריך שהשמועות הללו יצאו מטעם אינטרסנטים בענף המזון.
היות שמוצרי הסויה הינם חדשים יחסית על המדפים (פחות מ-5 שנים להערכתי) ברשתות השיווק הגדולות (בחנויות טבע הרבה יותר), אזי כל מידע לא מבוסס ואף יזום מחלחל, ואנשים נמנעים מלעבור לצריכתו בקנה מידה גדול גם כשהם מבינים את שקר החלב.
אני סבור שבהחלט ניתן ע"י לחץ ציבורי להוזיל את מכירת מוצרי הסויה. זאת מכיוון שהם תוצרי לוואי של עיבוד הסויה (שברובה מופנית לתעשיית ניצול בעלי החיים), ועלויות הייצור הנותרות הן קטנות יחסית, וניתן להשתמש בקווי יצור קיימים באותו מפעל למשך מספר שעות.
צריך לשם כך לובי (רצוי ח"כ או מפלגה שתתמוך), לחץ ציבורי כמו בנושא האווזים של שמיר, ויחסי ציבור.
אתה התחלת - אז תוביל...