אני מכירה מנותחים עם 12 ו-13CC
ולעומתם, מנותחים שמעולם לא סגרו את הטבעת, כי ההגבלה הספיקה להם גם בלי סגירה.
על כל חלקי הסקאלה שבין 2 הקצוות הללו, ממוקמים כל המנותחים. הכל אפשרי.
לכן, אם לא צריך לא סוגרים.
לפני סגירה מומלץ מאוד להתייעץ פה (או איתי בטלפון), לתאר את רמת ההגבלה ואת הירידה במשקל, כדי לא לקחת סיכונים מיותרים שכבר כל כך הרבה אנשים לקחו ונפלו בהם. חבל לסבול סתם. תלמדו מניסיון של אחרים.
ההדרכה של ד"ר אבינוח וצוותו בנוגע לכללי הסגירה בד"כ לא שווה כלום. סליחה מראש...
אם אין שום הגבלה, ד"ר אבינוח יסגור 5CC בפעם הראשונה. אין מצב ליותר מזה. יש רופאים שיסגרו הרבה פחות בפעם הראשונה.
אני ממליצה לשתות 4 כוסות מים אחרי הסגירה, בנחת, כדי לוודא במכסימום ביטחון שאין בעיה עם מעבר מים. אם מעבר המים לא חלק לגמרי - לא לקחת סיכון וללכת לפתוח לפחות 1CC מתוך 5. מאוד לא כדאי להעביר את הקיבה בבת אחת למצב של הגבלה דרסטית. אח"כ שוב לשבת ולשתות 4 כוסות, להמתין, ללכת לשירותים...
אם יש הגבלה מסוימת, או קצב ירידה במשקל מהיר, כדאי להתייעץ איתנו. ד"ר אבינוח יסגור 5CC, אבל אנו נייעץ פחות, ומי שמודיע לד"ר לסגור פחות - הוא יסגור פחות.
סוגרים כל 4 שבועות לפחות. ד"ר אבינוח יסכים גם לסגור כל שבועיים או כל שלושה שבועות כדי להאיץ את התהליך, אבל אני מצטערת להודיע שבמשך 5 שנים שאני עוקבת אחר מנותחים רבים מאוד, אין לי ספק שהאצת התהליך פחות מ-4 שבועות בין סגירה לסגירה מחבל בתהליך ולא מאפשר להגיע להיכרות מספקת עם הסגירה הנוכחית. רבים מהמנותחים אצה להם הדרך, ורובם התחרטו על כך אח"כ...
אני יודעת שככל שהתהליך הדרגתי יותר וזורם, בלי צורך לפתוח בחזרה בגלל שסגור יותר מידי - כך הטבעת יותר נוחה לשימוש בטווח הארוך. ככל שמזעזעים את המערכת עם סגירות גדולות מידי או מהירות מידי, ואז צריכים ללכת אחורה ולפתוח ואין תהליך זורם והרמוני - כך הטבעת מזגזגת בהתנהגותה ועושה למנותח בעיות בהגבלה סדירה. אין לי הוכחה מחקרית, ואף רופא לא יאשר דעה זו, אבל דעתי מוצקה ומבוססת על המון ניסיון. מי שרוצה - שיאמין לי. מי שלא רוצה לא חייב...