סגירת מעגל

סגירת מעגל../images/Emo16.gif

יצאתי לפולין מיד אחרי פסח של השנה הנוכחית. סבא שילם את רוב הסכום. כמו שבטח רובכם יודעים, את רוב התשלומים מסיימים לפני המסע ואפילו הרבה לפני. אני אומרת את זה כי בערך חודש לפני פסח סבא שלי נכנס לבי"ח במצב לא ממש נחמד. אחרי פסח, כשחזרתי מפולין, מאוד התרגשתי (לצערי לא מהמסע.. המסע שלי היה גרוע) והגעתי לביה"ח לסבא עם התמונות. היה קשה לראות את התמונות והיה קשה עוד יותר להעביר את זה לסבא שבקושי הגיב (וגם כשהוא הגיע זה היה לאמא ולא אליי). הרגשתי שסגרתי מעגל, לפחות באופן חלקי. אני הנכדה הגדולה של סבא והוא תמיד רצה שמישהו יסע לפולין. ת'אמת הוא רצה שיסעו אותי אבל עד שאני הייתי צריכה לצאת, הוא כבר לא יכל ללכת מרחקים כל כך גדולים. אתמול המעגל נסגר יותר מתמיד. סבא נפטר. לקראת הסוף המצב היה לא טוב בכלל. אותי הוא לא זיהה כבר בשלב מאוד מוקדם והיה לי מאוד קשה עם זה. היו קטעים שהוא חזר לתקופת השואה. הוא צעק לנו "ואסר!" (=מים באידיש) ואמר לנו שהאחים והאחיות בביה"ח הם נאצים ורוצים להרוג אותו. בקיצור, אחסוך מכם את התיאורים... סגירת המעגל הייתה חזקה מאי פעם. תמיד תמיד ידעתי שאני אצא לפולין. על המשלחת ידעתי מאז שאני זוכרת את עצמי. סבא הודיע לי חגיגית שאם אני לא יוצאת דרך משלחת מסודרת, הוא בעצמו יקח אותי לפולין ויראה לי את כל המקומות שהוא מכיר (וזה הרבה). תמיד ידעתי שאני אצא לפולין, ידעתי שסבא רוצה שאני אצא לפולין, וזה מה שעשיתי. אני שמחה שהספקתי לחזור עוד בתקופה שהוא קלט שהייתי, חויתי, והרגשתי את הכל ואני שמחה גם שהספקתי להעמיק שורשים עוד בהיותו חי. הדבר העצוב היחיד היה שלא הספקתי להגיע מוקדם עוד כשהוא היה פעיל פיזית ונפשית כדי שכשהוא היה רואה את התמונות שלי, הוא היה נזכר אולי בעוד דברים ומספר. זה היה חלום שכבר לא יתגשם..

אני משערת שלאף אחד אין

אני גם לא מחפשת מילות ניחום. אני רק רוצה לדעת שיש מישהו שמבין. לצערי לאנשים קשה להבין את זה שלמרות הצער והסבל אני עדיין אותו בנאדם ואני עדיין צוחקת ומחייכת. הם נראים כלא מבינים איך אני עושה את זה. תודה על התגובה זה באמת חשוב לי. :)

Pukipsey007

New member
לא, זה דווקא ברור לי

שחייבים להמשיך הלאה ולהנות מהחיים למרות הכל. אם כולנו ניכנס לדיכאון נפספס את המטרה פה.

trigotrigo

New member
לדעתי, לא רק שזה לא מוזר,

זה אפילו מיוחד. אם יש לך את היכולת להתמודד כך עם מצבים קשים בחיים - זו סגולה מיוחדת.

...

לא יודעת עד כמה ניתן לקרוא לזה התמודדות. כרגע אני מרגישה שאני פשוט מדחיקה אני גם יודעת שבאיזשהו שלב, אם אני לא אתמודד ואוציא את זה, זה יעלם. מקווה (ויודעת) שיהיה טוב.

Lp Fairy

New member
...

באמת אין ממש מילים... הזלתי כמה דמעות.. כול מה שאני יכולה להציע זה חיבוק אחד גדול...

חיבוק גדול

יכול לעזור מאוד!! המשאלה היחידה שלי היא שהוא יגרום לי לבכות... אני מרגישה צורך להיות חזקה בשביל אמא ולפעמים אני חושבת שזה שטותי.

Lp Fairy

New member
...

לבכות זה לאוו דווקא להביע רגשות...הוא לא חייב לגרום לך לבכות..את בוכה מבפנים וזה העיקר...זה החשוב..לא זה שאת בוכה מבחוץ.. זה בכלל לא שטותי...כשבסתא שלי ז"ל נפטרה לפני כמה שנים לא בכיתי ליד אבא כי ידעתי כמה שזה קשה לו וניסיתי להיות חזקה בשבילו..זה בכלל לא שטותי..

אני לא בוכה בכלל

אני כואבת המון!!! כואב לי כבר לנשום מרוב לחץ של כאב. תודה :)

אורטל אני משתתף בצערך תיהי חזקה

אני שמח ועצוב בשבילך ביחד שמח על זה כמו שאמרת שסבא שלך הספיק לראות אותך נוסעת לפולין שחפושיה ושכאילו בעצם נתת לו את הכוח לחיות שהוא יראה אותך חוזרת מפולין ועצוב כי זה בטח קשה מאוד לאבד סבא בטח היה קרוב אז בכל דבר אנחנו פה לתמוך ולעזור ובכלל ממש סיגרת מעגל מדהימה! אז חיבוק ענק ממני!!!

mayamoreno2001

New member
זה באמת סגירת מעגל נהדרת

זה ממש דומה לשלי אצלי עוד לפני שיצאתי למסע סבתא וסבא כבר נפטרו ממש 8 חודשים הבדל אחד מהשני. שניהם תמיד סיפרו וכשהם ניפטרו בצוואתם השאירו סכום נדיב מאוד של כסף חלקו חולק בין האחרים והשאר היה נותר לי כן סבתא וסבא השאירו לי כסף לנסוע לפולין. אני לא ידעתי זאת ורק באותו יום של אושוויץ שם בפולין קיבלתי את המידע הזה במכתב שאמא נתנה לי ואמרה לי לפתוח רק ביום הזה. כמות הדמעות הייתה היסטרית באמת הרגשתי שזה הכבוד האחרון שאני יכולה לתת להם בתור נכדה אמצעית יש 5. אני עדין מחכה כדי לעלות לקברם (לבד כמובן) כדי להביע את התודה שלי אליהם... אני ובת דודה שלי (גדולה ממני בכמה חודשים) הולכות להודות להם (גם לה הם שילמו אבל הם היו בחיים עוד). בצורה יוצאת דופן. ראיתם פעם בלונים עפים בבית קברות? אנחנו הולכות לנפח 10 בלונים ועל כל בלון משפט או מילה או בקשה או אפילו סליחה. ואנחנו נעיף אותם לשמיים באותו מקום בו הם קבורים. במקום בו נעלמה נשמתם. אז אני נורא שמחה (באמת) שהמעגל שלך נסגר. ובאמת החיים שלנו נמשכים וצריך להמשיך לחייך כי במותם נתנו לנו את החיים.

איזה סגירת מעגל יפה שהם חשבו על

הרעיון להשאיר את הכסף לדבר כזה חשוב!! כנראה זה היה באמת דבר חשוב בישבילם! ממש מרגש היה לקרוא את זה והרעיון עם הבלונים רעיון מדהים!!נתת לי רעיון לעלות לקברו של סבא שלי מדהים!! ואחרי הביוקר נשמח לשמוע איזה מילים נוספות רשמת על הבלונים

mayamoreno2001

New member
מבטיחה

להגיד לך מה רשמנו שם. תגיד מתי אתה יוצא לפולין??? זאת שאלה שנורא מעניינת אותי.

וואוו

רעיון יפה אבל אמא שלי לא תאהב אותו חחח הכי עצוב לי שאת התמונות של פולין עוד לא פיתחתי. הבאתי את התמונות בדיגיטלית לסבא והוא ראה אותן במצלמה, במסך הקטן והמסכן (כי הלכתי אליו בדיוק יום אחרי שחזרתי) ואז צילמתי גם אותו שם. עד היום לא פיתחתי את התמונות. זה בתהליכים חח תודה רבה!

lihi r

New member
סיפור קשה

שקראתי אותו עברה לי צמרמורת בגוף והדבר היחיד שאני יכולה להגיד לך הוא שבאופן מסוים אני מבינה את מה שאמרת כי סבא שלי נפטר חודשיים לפני שנסעתי לפולין וזה אפילו יותר המריץ אותי לנסוע למרות שבצער רב לא הייתי קרובה לסבא שלי כמו שנשמע שאת היית קרובה לסבא שלך

אהבתי את סבא

אבל לא הייתי קרובה אליו אני אדם חם אבל אדם מרוחק. יש בי אהבה לתת, אבל קשה לי לתת אותה במציאות, פנים מול פנים. יש אכפתיות והמון דאגה אבל אין קירבה פיזית וכאלה.. עם סבא אין את האפשרות של דאגה ואכפתיות כמו עם חברים. סבא שלי גם הוא היה "מובך" כשהגעתי או שאולי זו הייתה הרגשה פנימית שלי.. (טוב, כנראה זו הייתה הרגשה פנימית שלי) אבל אני אוהבת אותו מאוד. (אוייש זה נשמע נורא אבל בכל זאת אני שולחת. מקווה שתביני)

למעלה