סגירת מעגל

lihi r

New member
אני מבינה...

שלא תביני אותי לא נכון אהבתי את סבא שלי כמו שתמיד אוהבים סבא וסבתא אבל אני חושבת שהוא אף פעם לא היה ממש סבא כמו שסבא צריך להיות תמיד היה בינינו מרחק עצום כי הוא גם היה קיים בין אבא שלי לבינו וזה עבר גם אלינו לעומת זאת הסבא השני שלי שנפטר שהייתי בת 5 אותו אני כן זוכרת בתור סבא אוהב ודואג

אני לא יודעת

אם מתאים לדבר על זה כאן או בכלל. אני חוששת שזה יכול לגרום לדברים לא טובים כי הדברים הם כנגד משרד החינוך. אם לדעתך ולדעת האחרים אין בעיה עם זה כאן על פני הפורום, אז אין לי בעיה לספר.

lorencz1

New member
אורטל...

אני עוקב בעניין עצום אחרי הדברים הנפלאים שמתרחשים כאן אבל כיוון שאני מבוגר ומורה אני מעדיף שלא להתערב בדרך כלל - למעט מקרים בודדים שאני כמורה ומחנך,אך בעיקר כאדם, אינני יכול לעבור סתם כך לסדר היום ! קראתי את ההודעה שלך לפני יומיים ומאז אני לא יכול להוציא אותו מהראש ולכן החלטתי בכל זאת להתערב בדיון ולהגיב. לא - אני לא מתכוון להסביר, לנחם ולדבר על הבנה וכו'..אבל אינני יכול שלא לחשוב שהינה - איזה גיבנת אדירה הדביקו לנו ולנוער בארץ ! לא היה שיקום ! אני דור שני ואת דור שלישי יחד עם רבים אחרים והינה תחושת המחוייבות והחבות לא עוזבת אותנו. כל הכבוד על החלטתך לדבר על העניין הזה ישוב כל הכבוד ליוצרת הפורום הזה - אין לדבר כזה אח וריע בכל העולם ! אני מאחל לך כל טוב !

lorencz1

New member
תעדכני אותי בבקשה...

אין לי נתונים על מפגש - אנא תגידי איפה ומתי ואני אעשה הכל כדי להגיע . בי - לורנץ

לפי מה שהבנתי

דימית את זכר השואה לגיבנת, לדבר שצריך לעבור שיקום לאחריו. אז כן, השיקום הוא נכון אך הוא לא ימנע אף פעם את הזיכרון!! שיקום לא בא כדי למחוק את הזיכרון! חלק מהשיקום הוא לדעתי אפילו להבין ולזכור את הדברים. וגיבנת? בגיבנת אף אחד לא מתגאה. אני מתגאה בכך שסבי שרד את השואה מתגאה בעם שלנו, גאה ששרדנו יודעת שנשרוד. אם הבנתי לא נכון, אני מצטערת.

מדריך1

New member
הזכרון

אורטל שלום כמי שמכיר את לורנץ1, אפילו היינו בפולין יחד , כאשר,סלח לי איציק, הוא סגר מעגלים אישיים. כוונתו היתה ,אם אני הבנתי אותו נכון, כי הזכרון הוא דבר אשר לא ניתן להתחמק ממנו או להפטר ממנו כגיבנת במובן החיובי. ולך אורטל, היי גאה בסבך, הוא היה גיבור כי הצליח לשרוד את האיום ביותר אשר יכול בן אדם לעשות לבן אדם אחר. תנצרי אותו בלבך, בטוחני כי הוא מאד, מאד גאה בך, כי היה לך האומץ לסגור עבורו מעגלים, ועוד יותר מכך, לחלק את רגשותייך עמנו. כנראה ירשת מסבך את אומץ לבו, ועל כך כל הכבוד לך, והמשיכי בראש מורם כי את גדולה.

אהוד...

הרבה זמן לא ראינו אותך פה נחמד לשמוע אותך מדי פעם. ג'ודי שלחה לי ברכה ליומולדת איזו חמודה היא אני מתגעגעת אליה ועוד מעט שנה למסע שלי.........

מדריך1

New member
היעדרות

בדרך כלל אני נמנע מלהתערב בפורום, אלא, אם כן יש לי מה לומר בכדי לתרום לפורום. היעדרותי האחרונה היא עקב היותי בארה"ב, בה נהלתי משלחת רשמית של מדינת ישראל, במסגרת פרויקט "זרעים של שלום".

Pukipsey007

New member
מסכימה.. תכתבו יותר../images/Emo70.gif

יש לכם מה לתרום.
ספר עוד על הפרויקט "זרעים של שלום", זה נשמע מעניין [בבקשה].

למעלה