סדיקת חלון ברכב

rotman22

New member
סדיקת חלון ברכב

שלום , הגעתי לרכבי אשר חנה בחניון תחנת הרכבת , מתחת למגב של השמשה הקדמית היתה פרסומת (לא אציין פה פרטים) ובאיזור שבו בא המגב במגע עם השמשה נפער סדק (כזה שמצריך החלפת השמשה בוודאות) , אני יודע בוודאות (אמנם אין לי הוכחות) שהסדק נפער כתוצאה מהרמת המגב לצורך הנחת פלייר הפרסום. יצרתי קשר עם המפרסם שנתן לי את הטלפון של חברת הדיוור שהיתה אחראית על חלוקת הפרסומת , החברה קישרה אותי עם העובד שהניח את הפרסומות באותו היום והוא אכן הודה שחילק פליירים בחניון באותו יום אמנם הוא טוען שהוא זוכר בבירור שלא נפער סדק בשום מכונית שבה הניח פלייר. לטענתו , כאשר הוא מניח פלייר הוא מרים את המגב ממש בעדינות , וכאשר הוא מניח אותו בחזרה הוא מניח אותו ביתר עדינות על מנת למנוע כל סיכוי ואפילו הקלוש שבקלושים להסב נזק למכונית. אותי כמובן ההסבר הזה לא מספק ואני יודע בוודאות שהנזק הוא מהנחת הפלייר. אם נתעלם לרגע מהחוק החדש שאוסר על הנחת פליירים על רכבים , אני רוצה לתבוע את החברת דיוור שהעסיקה את העובד הנ"ל . ברצוני לדעת מה סיכויי לפי הערכתכם לזכות בכזו תביעה שבה בעצם נוצר מצב של מילה שלי (שהיא לא בדיוק מילה אלא יותר בגדר השערה , שוב , למרות שאני משוכנע שזו הסיבה לסדק שנפער) כנגד המילה של העובד. תודה רבה מראש על העזרה וההסברים. חג שמח

תשובה

לדעתי, סיכויי תביעה כזו קלושים. אי אפשר לבסס תביעה בבית משפט על השערות.

IgalR

New member
אתה צריך להתחיל מחוות דעת מומחה

שמאי רכב לדוגמא או זגג . אחרי שתיהיה לך חוות דעת שתציג קשר סיבתי עובדתי בין הטחת הוישר לנזק תוכל לתבוע גם את מפיץ הפלאיירים וגם את המפרסם.

rotman22

New member
השאלה

היא , בהתחשב בזה שרוב הסיכויים שלא תהיה בעיה להשיג חו"ד של שמאי רכב מטעמי שישנו קשר סיבתי (וגם הגיוני) מה הסיכוי שבית המשפט יפסוק לטובתי בכזו תביעה. הרי חלון של מכונית בסופו של דבר יכול להשבר גם מעוד 1000 סיבות אחרות , מספיק בסיבה כמו הפרשי טמפרטורה על מנת לפסול חו"ד שכזו לא?

IgalR

New member
זו כל מהותה של חוות הדעת : לקבוע שהנזק

נגרם מהוישר ולא משינויי טמפרטורה.

למעלה