סדנאות להורות - מה דעתכן?

daldan

New member
סדנאות להורות - מה דעתכן?

האם הייתם בסדנא כזו והאם יש המלצה על סדנא מסוימת? ולמה אני שואלת - כי ביני ובין בעלי יש חילוקי דיעות בקשר לחינוך של יואב. אני מודה שבעיקר אני היא זו שמעירה לו על תגובות שלו או דרכי התנהגות עם יואב. והייתי רוצה למצוא דרך לחשוף אותו קצת למידע ולשיטות חינוך ובעיקר להבנה של ההשפעה שלו ושל ההתנהגות שלו על החינוך של יואב. אשמח להמלצות ותובנות...

sipi1

New member
הייתי בסדנה של מכון אדלר

לפני די הרבה שנים, והיה מועיל מאד. הבעייה היתה שהלכתי לבד (בעלי לא הסכים להצטרף) והרבה יותר קשה לשנות נורמות ולהנהיג כללים חדשים כאשר בן הזוג לא היה שותף לתהליך. מאז, בכמה צמתים בחיים, פשוט נעזרתי בייעוץ מקצועי בשעת הצורך. אח"כ דאגתי לשבת עם בעלי, להסביר לו את קו המחשבה ואת ההצעות שקיבלתי, לסכם על דרך שמקובלת גם עליו ומשם להמשיך. זה לא המצב האידיאלי, אבל זו היתה הדרך היחידה לחשוף אותו לשיטות ומחשבות שונות...

boringvered

New member
הייתי לאחרונה

בסדנא שעסקה במודעות וסמכות הורית - נראה לי שאם יש לכם חילוקי דיעות אז סדנא היא פתרון טוב כי היא מבהירה דברים... אבל כמובן שיתכן ומה שתשמעו בסדנא לא יתאים לכם. בשבילי הסדנא חיזקה בי את הדרך שבה אני בוחרת לחנך/לגדל את גל, וגרמה לי אולי קצת ל... תסף דברים שגם ככה דגלתי בהם. ורד

גם אני ועמית בדיוק דיברנו

על כך שאנחנו צריכים ללכת למכון אדלר לקורס. אפשר לארגן כמה בנות יחד קורס מהמכון. ככה נוכל אח"כ להתייעץ ולהזכיר זו לזו את מה שלמדנו.

daldan

New member
מה מיוחד במכון אדלר?

ואיפה ניתן למצוא מידע עליו?

ענתש

New member
אני בסדנת "פורום חינוך לגיל הרך"

שלדעתי נתן לי המון וממש "הציל את חיי" בכל הנוגע לחינוך של נגה. אני לא חושבת שבני הזוג חייבים להיות מתואמים - אני ובעלי ממש לא. לו יש את דרך החינוך שלו ולי יש את שלי. הטעות הכי גדולה שלי היתה שניסיתי קודם להיות כמוהו (וזה לא הלך, כי כשזה ממש לא מתאים לך להתנהג ככה ואת "מזייפת" הם מרגישים מיד) ואז ניסיתי להיות כמוני והלכתי לאיבוד... פורום חינוך לגיל הרך עזר לי למצוא את הדרך שגם תתישב עם האישיות שלי וגם תהיה מתאימה לנגה (תציב לה את הגבולות שאני רוצה להציב). ילדים הם מאד גמישים - היא יודעת בדיוק מה אבא מרשה ומה אמא מרשה ואין שום בעיה עם זה. ואני חושבת, שגם אם רוצים לבור קורס להורות, כדאי קודם לגלוש ולקרוא קצת בפורום חינוך לגיל הרך כי אז מקבלים מושג על חלק מהגישות הקיימות ב"שוק הקורסים" (ואל תטעו לחשוב שאין שוק כזה...) ובוחרים משהו שמתאים לכם. ואגב - לא בהכרח אותה הגישה תתאים לשניכם.

כשאת אומרת "לא חייבים להיות מתואמים

עד כמה אתם באמת לא מתואמים ? האם אין מקומות ודברים עקרוניים ששניכם צריכים להראות בהם חזית אחידה? אני למשל מוצאת את עצמי מעירה בכל מיני מקומות שנראים לי מהותיים, והייתי שמחה אם לבן הזוג היה רקע כלשהו או הבנה בחינוך, כי אני מניחב שאז הוא אולי היה נוהג בצורה שונה.

ענתש

New member
מאד לא מתואמים.

הוא הרבה יותר קשוח ממני ולא מרשה המון דברים שאני כן מרשה. כל זמן שלא מדובר בענייני בטיחות (ששם אנחנו מישרים קו ללא עוררין) אין שום בעיה עם זה. עם אבא אסור ועם אמא מותר. ואגב, יש מעט דברים שגם ההפך (בעיקר דברים שקשורים בטיפוס לגובה
לאמא יש פחד גבהים מטורף והיא לא יכולה אפילו לראות את זה).

daldan

New member
תראי לבעלי אין שום עמדה חד משמעית

הוא פועל אינסטיקטיבית מבלי לחשוב על המשמעות של מה שהוא אומר ועל ההשלכות של דבריו ומעשיו. אני רוצה קצת לפקוח לו את העינים שתהיה לו המודעות למעשים שלו. שהוא יפעיל קצת יותר חשיבה במה שהוא עושה. מקובל עליי שאנחנו לא חייבים להסכים בהכל ושלכל אחד יכולה להיות הדרך שלו. אבל לא מקובל עליי שנהיה לא מתואמים. העיקביות היא מהותית מבחינתי ומצב שבו אמא אומרת משהו אחד ואבא אומר משהו אחר הוא מאד מבלבל. גלישה בפורום לא רלוונטית מבחינתי כוון שאני מעוניינת במעורבות שלו ובלמידה שלו (ושלי - אני לא אומרת שאין לי מה ללמוד), ולכן אני מחפשת סדנא שמחייבת אותנו ללכת לשמוע ולהשמיע. אני לא מחפשת פתרון לבעיות מסוימות אלא הבנה בסיסית בחינוך, יצירת מודעות והכרה בחשיבות של הצבת גבולות, עקביות, וכדומה.

../images/Emo41.gif היום אני מלאת שאלות....

כמה מכן חוו חינוך של ילד במהלך החיים שאינו הילד שלכן? כוונתי היא לעבודה בתחום חינוכי כלשהו, לחיים בבית שיש בו אחים הצעירים מכן באופן משמעותי וכו ? לי יש הרגשה שרוב האנשים היום לא ממש ראו איך מחנכים ילד, הם לא נחשפו לצורות חינוך שונות ולחוויה של "גדילה" של ילד אחר. רוב החברים שלי באים ממשפחות של שניים שלושה ילדים בבית בגילאים צמודים פחות או יותר, מה שאומר חווית גדילה משותפת אבל לא הסתכלות מהצד ו*הבנה* של חינוך. רובנו מגיעים מרקע תיאורטי של לימודים או קריאה במקומות שונים, אבל לא ממש חשו חינוך אי פעם. מה אתם חושבות?

yaelia

New member
בקיבוץ, בעבודה בבתי ילדים ובגן

נחשפתי לצורות שונות של חינוך לגיל הרך. לרוב בתור מסייעת ועל כן הרבה יותר כצופה מאשר מישהי שיש לה 'מילה', אני חייבת לציין שלא ידעתי אז כלום אז ברור שלמדתי הרבה מצפייה וממה שהורו לי לעשות. עם השנים ותוך כדי שיחות אינטנסיביות עם האחים שלי למשל והורי הבנתי הרבה דברים על שיטת חינוך שהייתי רוצה לגדל לפיה את ילדי, ש. ואני מדברים המון על חינוך ועל הדברים שהיינו רוצים ועל כאלה שלא. מעניין אותנו להבין דרכים שונות ולקחת מה שמתאים לנו ומה שלא. אני ממש לא מומחית בגידול ילדים ולא מתיימרת. אני חושבת שהאינסטינקטים שלי בריאים מאוד וכך גם של ש. שעל הבחירות החינוכיות שלו אני סומכת בעיניים עצומות (ואם לא, שוב, יש ערוץ תקשורת פתוח כל הזמן להבנה של למה ככה או ככה). ועוד משהו, הידיעה שבכל מקרה נעשה טעויות שונות ואחרכך נחכים ונתקן אותן מאוד מקלה עלינו כזוג, יש לנו ביקורת אחד מהשני ויכולת להבין למה אנחנו עושים ככה ולא אחרת. אה, ועוד משהו קטן, הידיעה הברורה שאנחנו הורים מצוינים להללי ובטח נהיה כאלה גם לאחיו.

חושחושה

New member
מאוד ממליצה על חוג הורות של אדלר

עברנו לפני כמה חודשים בדיאדה בפרדס חנה, המורה היתה מלכה דונסקי, מאוד אהבנו את איך שהיא העבירה את החומר, ולדעתי גם מאוד החכמנו! לא שהיום אנחנו מסכימים על הכל
אבל לפחות מדברים על זה קצת יותר בהבנה הדדית.

חושחושה

New member
סליחה דלדן שרק עכשיו אני עונה,

כן, הלכנו שנינו כל שישי בבוקר, 12 מפגשים, היו איתנו עוד 7 זוגות, והיה מדהים לראות ולהרגיש את הדינמיקה ואת ההבדלים שבין הנשים והגברים, מאוד מאוד החכמתי, גם מהמדריכה, וגם מהזוגות, דברים נכנסו לפרופורציות אחרות.

lulyK

New member
לא הייתי מעורבת בחינוך עד שילדתי.

מה שכן, יש לי חברות שילדו לפניי. חלקן מהוות לי דוגמא מצוינת וחלקן דוגמא רעה ("רעה" במובן שהדרך שלהם מאד לא מתאימה לי ונותנת לי דוגמא נגדית מצוינת).

מעיןבר

New member
אנחנו נחשפנו לחינוך של האחיינים

וגם לתוצאות של דרכי חינוך שונות מאוד
הכל קרה סביבנו בשנים האחרונות ועזר לנו לגבש דרך מאוד אופיינית לנו. משהו קצת בין שתי דרכים קיצוניות עם נטיה לדרך הקשוחה יותר מבין השתיים שראינו. אני בטוחה שאנחנו עושים טעויות משל עצמינו. אנחנו גם מגלים אותן לאורך הדרך ואני משערת שזה יתחדד כשלאדוה יהיה אח/ות קטנ/ה
אבל בסה"כ אנחנ שלמים עם אורח החיים שלנו והבחירות שלנו.

swann

New member
בתור בת זקונים, זה לא היה קרוב אלי

ראיתי קצת בני דודים שקטנים ממני אבל לא הייתי בגיל של להבין את דרך החינוך שההורים שלהם בחרו. מה שכן ראיתי מקרוב (יחסית, וגם מרחוק מאז שאנחנו בחו"ל) - את הגדילה והחינוך של הילדים של אחותי. למדתי המון לגבי טיפול בתינוקות (המון!), וגם קצת בענייני חינוך. מה לעשות ומה לא לעשות. בסופו של דבר, העובדה שאנחנו רחוקים ממשפחה, רק גרמה לנו לפתח את סגנון ההורות שהוא באמת שלנו. במקביל אני רואה חברים עם ילדים קצת יותר גדולים ומתכוננת לשלב הבא... והפורומים... רק פותחים בפני עוד אפשרויות, דעות ונסיון ואני בטוחה שזה משהו שעזר לי לעצב באופן עצמאי את אמהותי, ובהשפעתי (כן כן, יש פתיחות למה שאני קוראת, אבל לא רצון לקרוא בעצמו)- אישי את אבהותו. לדעתי, כל אחד חשוף לסוגים שונים של חינוך והפרשי גילאים כך שקצת קשה להבין מה אפשר לקחת מזה באופן כללי, אלא יותר באופן אישי.

boringvered

New member
אההה... רציתי לציין עוד משהו

אני לא יודעת אם יש לך כבלים, אבל אני מאוד מאוד נהנית מערוץ ההורים בתור כלי עזר. יש כל מיני תוכניות על חינוך, בין השאר "משפחה באמת" "פני מלאך" (נקרא "מלאכים קטנים" בערוץ 8) - בהחלט יכולים לתת לך איזשהו בסיס. ורד

daldan

New member
ראיתי את מלאכים קטנים בערוץ 8

אבל עד שגילית את הסדרה הזו - זה נגמר. (אפילו הצלחתי לעניין את בעלי בתוכנית הזו)

למעלה