סדנא להורי ילדים מתבגרים

• פותח הנושא rolan
  • פורסם בתאריך

rolan

New member
סדנא להורי ילדים מתבגרים

הבוקר קיבלתי טלפון בהול - עזרי לנו להפיץ את דבר קיום הסדנא מעוניינים המבקשים לעבור סדנא חוויתית ברמה גבוהה מאוד, בנושא "הורי ילדים מתבגרים", יפנו אלי במסרים אישיים, אעביר לכם את פרטי הקשר. גם אנחנו (אוהי ואנוכי) עברנו סדנא דומה - לזוגיות שניה ועל כן, אני ממליצה בחום רב על הסדנאות הללו. אז קדימה שנסו מתניים וראש וצרו קשר איתי.

rolan

New member
שכחתי לציין../images/Emo70.gif

הסדנא מתקיימת החל מיום ראשון 10/8/03 ועד יום חמישי 14/8/03 במרכז הארץ. אז אנא, הזדרזו.....

rolan

New member
מה לא מעניין.........?

ואני דווקא חשבתי שיהיו קופצים רבים בכל מקרה, מ ק פ י צ ה

עין 3

New member
רגע, עוד לא הספקנו להיכנס...

זה חמישה ימים רצופים כל היום? או בערבים? אם זה כל היום - אין סיכוי! לא אוכל לקבל חופש מהעבודה. האם יש סדנאות דומות בתאריכים אחרים? אני בכל מקרה מעדיפה סדנא להורי ילדים מתבגרים במשפחה מורכבת. פעם דובר פה בפורום על קורס כזה. מישהו זוכר/יודע על מה אני מדברת?

rolan

New member
עיניים שלי

חמישה ימים רצופים, מלאים, אין רגע דל!!! אנחנו למשל, חשבנו שיהיה לנו זמן ל"בילויים" נוספים, לא הצלחנו להגיע לזה. יתרה מכך, לא רצינו להיפרד מהאנשים, הרגשנו צורך להיות יחד (צורך שהיה לכולם). יש סדנאות דומות בכל נושאי המשפחה - חד הוריות/הוריים, זוגיות ראשונה, זוגיות שניה, הורים לילדים מתבגרים וכו'.... לגבי הסדנא עליה דובר כאן, זו היתה יוזמה של עין וחד (לדעתי) אין לי פרטים עליה. הלוואי והיו לי הכלים לעשות סדנא כזאת לחברי הפורום. זהו, מקווה שקצת יותר ברור, בכל מקרה פרטים נוספים אצלי במסרים הפרטיים.

rolan

New member
סדנא במיוחד בשבילנו

בעקבות פניה מיוחד ולאחר שהתעניינתי ובדקתי, יש אפשרות לקיים - סדנא להורי ילדים מתבגרים במשפחות מורכבות אם יהיו מספיק מתעניינים - קבוצה של 20 זוגות, כנראה שתתאפשר סדנא כזו. זיכרו - הסדנא מרוכזת לחמישה ימים, באיזור המרכז. אני בטוחה שאם תתקיים כזו, משתתפיה לא יצטערו, להיפך, תהיה להם חוויה שלא תישכח. רק לידיעה
אין לי רווח אישי מהעניין

rolan

New member
../images/Emo124.gif הלו הלו

איפה כולם? אני מרגישה היום, שאני מדברת לעצמי. אני יודעת שאת ואתה כן, כן אתם, אתם כאן אז קדימה בואו נדבר...

avitalp

New member
אחלה רעיון... ../images/Emo20.gif

אבל אם יורשה לי להעיר - סדנא של חמישה ימים רצופים, להורים של ילדים בגיל ההתבגרות (שלרובם גם ילדים קטנים יותר), זו משימה שקשה לעמוד בה... שלא לדבר על חופשה נוספת מהעבודה... אם אפשר היה מפגשים שבועיים בשעות הערב - נראה לי עדיף...

b4icu

New member
האם יש סדנא ששולחים את הילדים../images/Emo3.gif

המתבגרים ומקבלים אותם "מתוקנים"? אפרופו, לפני 100 שנה (זה לא הרבה) החיים נראו אחרת והבעיות האילו לא היו! הייתה משמעת, כבוד להורים, להורים הייתה סמכות והילדים המתבגרים, התבגרו בשקט, בטוב ובעיקר בעזרה להורים. הם הלכו לפרנס ןעזרו בבית, דאגו לקטנים יותר, ועוד. אחר כך באו מלחמות עולם וחלקם התבגר (טרם עט) ונהיו אפילו גיבורים. איפה הנוער הזה כיום? גולש באינטרנט, מעשן (נרגילה, סיגריות ועשבים) הולך לשון ב-3 לפנות בוקר וקם אחה"צ, לא ממושמע, ועושה צרות. על עוזר בבית אין מה לדבר... אז ההורים הולכים לסדנא כדי להבין אותם יותר טוב. כי בעוד שנה המסכן יתגייס ואז באמת נדאג להם. GIVE ME A BRAKE שמשהו יצבוט אותי כי אני הולך להקיע מהחלום הזה.

b4icu

New member
גדול ../images/Emo150.gif

ב-WALLA כתוב שחרדי מצא לנכון להטריד מינית אם חד הורית במאהל שלהן... אבל בלי שום קשר, לדת פתרונות יפים להרבה דברים וראוי לחקות חלק מהם. יש בחור דתי (שעובד איתי) שבכל הזדמנות אני לומד ממנו משהו.

oehhe

New member
לא רק לפני 100 שנה

גם לפני 50 שנה. אז מה? אז הילדים היו יותר ממושמעים. אז בכח הזרוע והמשמעת והמכות והלחץ החברתי ועוד שכאלו, היו הילדים יותר ממושמעים, האם אתה חושב שהמין האנושי נמצא בנסיגה מבחינה אינטלקטואלית \ רגשית \ חברתי ועוד? אינני חושב שתוצרי החינוך דאז היו בוגרים טובים יותר, בטוח שהיו ממושמעים יותר וקרוב לוודאי שהיו עצורים יותר ושמרו את הבעיו בבטן. וסדנאות? כן הן אינן במקום משמעת, הן באות לשפר את איכות חיינו וחיי התלויים בנו. לא רק סדנאות הן דבר חדש, גם חינוך ומורים מקצועיים, גם ספרים הם לא דבר כל כך ישן, היה נוער גם לפני הספרים (שלא לדבר על האינטרנט). הגיבורים של אז אינם טובים מגיבורי היום. נלכה נא עם הקידמה, נהנה מפירותיה, ונישמר מפגעיה oehhe מעשן עשבים

יותר ממושמעים?.....................

יותר מפוחדים אולי,כל הרע שבעולם היה קיים תמיד............. לעולם לא אשכח כמה "כבוד" נתתי לאמא שלי......כמה פחדתי ממנה.......כמה מכות קיבלתי ממנה............................................... אל תתבלבל ביפור,כבוד ומשמעת הם שני דברים שונים. גם לילדים של היום יש משמעת ,ראה מוטיבצית הלחימה של הילדים שלנו.עלתה בהרבה לפי המחקרים. הילדים של היום נותנים להוריהם כבוד אך הם לא פוחדים מהוריהם.. לא חייבים להשיג כבוד ע"י פחד ......... פרסינג ,קעקוע ,או עגיל בתחת לא עושה אותם רעים או עברינים. אגב לא ראיתי עבריין אחד עם פרסינג בגבה. כן ביפור ,ללכת לסדנא כדי להבין את הנוער יכול מאד לעזור לנו להביט עליהם בגובה העיניים ולא מלמעלה........

rolan

New member
וזה לא רק זה....

כבוד משמעת וכל החארטה הזו שמילאו את ראשנו בהיותנו ילדים ומתבגרים. זה מה שלימדו אותנו וכך נהגנו, אבל מה הרגשנו בפנים? למי זה הועיל? למבוגרים שחיו להם בשאנטי מטופש, עד שיום אחד, זה התפוצץ להם בפנים. כי אנחנו לא התמרדנו בגיל 16 - למה? כי אסור, צריך לתת כבוד להורים, אסור להתחצף ולהעיז לומר את מה שאנחנו מרגישים. אז כשהגענו לגיל 40 אמרנו להם - סתמו!!!

oehhe

New member
נסי ותיהני

או כמו שאמר עיזר ויצמן נשיא ותיהני oehhe בזזזזזזזזזזזזז

b4icu

New member
אנחנו עוד לא יודעים ../images/Emo12.gif

שלום אוהי בנוגע לטיב המתבגרים מהדור הנוכחי, אנחנו עדין לא יודעים - כי הפרי עוד לא הבשיל. אם לשפוט על המצב הנוכחי ועל המחיר שאנחנו משלמים (ראה הודעות קודמות בפורום), עושה רושם שבחרנו (או בחרו לנו) לשלם את כל המחיר ולהוציא את הילדים בפטור מלא. בנוגע לנסיגה, דו"ח של משרד החינוך לא היה מעודד כלל ועיקר. לדעתי אבדנו מקום מכובד בחינוך לטובת מקום מכובד בחירטוט. משמעת לא חייבת להתקבל מצל הפחד או מאיומי אלימות פיסית. בנותי מעולם לא קבלו ממני מכות והן ממושמעות מספיק לטעמי. בנוגע לאילו שחייבים מכות כדי להשליט משמעת נאמר - שהאלימות היא מפלטם האחרונה של חסרי היכול (אסימוב). בנוגע לחידושים, אז להזכירך שהספורט עתיק כמו הדמוקרטיה (יוון העתיקה), כנ"ל ספרים, שלצערי הילדים של היום מכירים רק את הפס הצר של הכריכה ממנו. ואילו הצ'אט באינטרנט, שיחות בסלולרי (או בזק) טלוויזיה בכבלים וכאילו החליפו כמה מהבילויים שהיו נהוגים בקרב ילדים בני דורנו. אם כבר העלת סדנעות, אולי לא יהיה נכון לקדם מכירות ולשווק אותם בפורום, במיוחד לא ע"י מנהליו או בני זוגם. קצת אטיקה! לא כל מה שהקדמה מביאה מבורך הוא, וכאשר זה נוגע בנקודות שלי לא כל כך נוח אתם, לא הייתי רוצה להסחף בלתת להם גושפנקא, על בסיס קורבן הקדמה. תמיד טוב לעצור, ללגום מעט מים צוננים ולבדוק אם אנחנו מטפסים בדרך הנכונה.

*יערית

New member
לא חושבת

שזה לעיניין העקיצות שלך אל רולן ואוהי, אף אחד כאן לא שיווק...פשוט שיתפו במשהו שאולי נוגע לרבים מאיתנו....אין להם מכך אחוזים,חבל להסתכל על דברים בצורה עקומה... רגע אולי בכלל זוית הראייה שלך בנוגע לדברים היא יוצאת דופן

למעלה