סדנא להורי ילדים מתבגרים

• פותח הנושא rolan
  • פורסם בתאריך

rolan

New member
ביפור - זהו!!!

עד כאן!!! כללי אתיקה? על מה אתה מדבר תגיד לי? אני מוכנה להתעלם מדיעותיך האחרות בנושא חינוך ילדים, שהרי אלה ילדיך ואתה אחראי עליהם, לא אומר לך דעתי בנושא - באמת לא חשוב!!! לא אתנצל כאן בנושא קידום הסדנאות - מותר לך לרצות להשתתף כמו שמותר לך להתנגד, אך אל תנפנף באתיקה וכאלה.... הסדנאות הללו, אינן למטרות רווח הן ממקור ממשלתי אשר חושב, לא כמוך, על אזרחי המדינה המעונינים לשפר את איכות חייהם. דרך אגב - אתיקה ולא אטיקה סדנאות ולא סדנעות אז לגום מעט מים צוננים ותתקרר קצת, חם היום!!!

ביפור בוקר טוב

בקשר לטיב מתבגרינו,ודאי שיודעים ויש מחקרים גם על מתבגרים,ואם לדעתך גלישה באינטרנט למתבגרים היא משהו פסול ,יש מחקר מאד רציני שמראה שנוער שגולש בפורומים ביטחונו העצמי משתפר ,התמיכה והעידוד שהוא מקבל בהחלט מעלים את ביטחונו. מאז נוער משתמש באינטרנט גם אתרי הסקס שנראים לך אולי פסולים היו שם תמיד בכל דרך מציצנית,פעם נוער קנה עיתוני פלייבוי או התגנב לבתי קולנוע פונוגרפיים,או קלטות וידאו.(אגב זה היה נוער מצויין עם סקרנות טבעית). ביפור יקר,אל לך לראות נוער מגודל שער כלא מחונך. לגבי מערכת החינוך,זאת מדיניותה לקצץ שעות חינוך,יש תמיד דרך להתנגד,גם אם היא דרך שקטה ולא עוזרת.(דיברנו כבר על מדיניות....) משמעת אכן לא קשורה בפחד,וזה מה שאמרנו בדיוק,לכן כשאתה מדבר על כבוד ,אין זה קשור למשמעת,אלא לפחד. לגבי קריאה,שוב אני חוזרת למחקרים שמראים עליה בקריאה בקרב הצעירים. (יש לי סימוכין ,אם תבקש) ועכשיו לנושא האתיקה...... ביפור,למה לדעתך לא אתי לפרסם בפורום משפחות מורכבות סדנאות מסוג זה? אם הפירסום היה למוצרי הרזיה ,אני מבינה.אך הנושא כל כך רלוונטי שמה שנשאר הוא להגיד תודה ותודה רבה.... ועוד דבר אחד קטן,שיחות בסלולרי או בטלפון חוטי,הוא בהחלט דרך תקשורת קלה לבני נוער שביטחונם עדין לא יציב,זאת דרך להיות בקשר מבלי להרגיש אי נוחות בשיחת פנים אל פנים שלא פעם קשה על המתבגרים הבישנים.פסיכולוגים אומרים שמאז הסלולרי הנוער נפתח הרבה יותר מבחינת תקשורת ולא פעם מחליף קבלת עזרה מקצועית..... אז אל לך לראות הכל מזווית כל כך עויינת כמו שכתבה יערית וכמו שאני מבינה מדבריך.

b4icu

New member
מצב החינוך והאטיקה ../images/Emo179.gif

שלום יונה לבנה 1. נושא רמת החינוך של ילדי ישראל דווח בדו"ח רשמי ופניו לשלילה. כהורה וכישראלי שהמדינה הזו יקרה לו,קשה לי עם העובדה הזו. לא פסלתי אינטרנט באופן גורף, אבל צ'טים (החביבים במיוחד על הנוער) הם דבר די פסול בעיני. פורומים, מידע וכו' - אחלה. בכלל, כל אותם פיתויים מעשירים שהוזכרו הם נפלאים כאשר הם באים בנוסף, אך לא במקום (ספר טוב, חוג, פעילות חברתית וכו'). בנוגע לאתיקה, מחברותי בפורום אודיו וקולנוע בייתי, וכמי שארגן ועשה שם רבות הייתה תמיד רגישות לנושאים שיש בהם פן כלכלי - עסקי. לטעמי, אין פסול בלהמליץ, אך יש מקום להעמיד דברים על דיוקם. האתיקה היא עניין של גאוגרפיה (פורומים) ויתכן ומה שחשבתי שהוא נכון שם (בפורום אודיו) לא נכון פה. ימים יגידו... אני לא חושב שהזוית שלי עוינת, יונה לבנה. זו פשוט עוד זווית. אל לך גם להאמין שאני מצדד תמיד בזויות אילו, אך כפורום הדן בנושאים, חשוב להביא נקודת מבט או זוית ראיה נוספת (ולו לצורך הגישה האקדמית). וכאן אולי המקום להזכיר שפה מדובר בסה"כ ברעיונות, ללא אמירה אישית. כמו הציטוט ממעריב - על חד הוריות ("מובעות" - בלשון האקדמיה). זו לא דעתי, נהנתי לקרוא, יש בו גישה ודרך ביטוי מעניינת ולכן בחרתי לשתף את הפורום. חלק מהקוראים לקחו את הדברים כאילו מעריב משכתב את דעותי בנושא. ממש לא. ובנוגע לשישתך שלך יונה לבנה, דבריך נוגעים בי כמו נוצה צחורה. הם נעימים ועדענים ואני מקבל אותם באהבה. תודה גם על ה-
-ים.

ביפור

אני מאד בעד שכל אחד יאמר כאן את דעתו ,גם אם היא לא דעתי,תמיד קואת בעניין ואומרת את דברי. אני לא שופטת אותך על גישה עויינת אך בהחלט רואה את הגישה ומאירה.... לגבי נושא הכבוד,ביפור יקר ,הדרך היחידה לזכות במשמעת ובכבוד שלא מפחד זה לתת כבוד ,כן גם לילדים צריך לתת כבוד,אני אישית מאמינה גדולה שחינוך בא ממקום של דוגמה אישית יותר ממלים עונשים וביקורת. מדבריך קיבלתי רושם שהחיצוניות של נער מתבגר משפיעה עליך אף יותר מאשר פנימיותו.בו ספר על ילדיה של R ,ולא רק איך הם נראים,אוכלים,וישנים. אם אתה חושב שנערים בני 17 עוזרים בעבודות הבית באופן ספונטני ,יש לך טעות קטנה,בגיל הזה הם עסוקים במראה החיצוני שלהם ובחיי החברה. אני אישית זוכרת כמה נערים ונערות מבית ספרי שתמיד מרדו בכלל ונראו כמו .......,כולם חשבו שלא יצא מהם כלום,ולהפתעתי הרבה,הם בהחלט הסתדרו בחיים ויש מה להתגאות בהם ,למרות שכבר אז חוררו חור באזן,גידלו שער,ואפילו לבשו מכנס נמוך עם מסרק בכיס האחורי הכי קרוב לחריץ של התחת.

b4icu

New member
|חטוב מראה עיניים ממשמע אוזניים ../images/Emo8.gif

שלום יונה לבנה צר לי שהתאור שלי ל-"ילד" היה המסמר להתלות בו. מסיפורי בשבועות האחרונים על עוינות, התנהגות וכו' כנראה התעלמתן. מתאור של פירסינג וג'ל לא התעלמתן. טוב, אני אמשוך את הנושא בחזרה ונרד מזה. לצורך העיניין, ל-R אין ילדים. בנושא הכללי, של מה הילדים עושים או לא עושים בבית, זה עניין של דפוסי בית. אצל האקס שלי, הילדות מנקות את הבית שבוע / שבוע ובימי שישי בצהריים הן נמצאות בבית כדי לעזור לאם להעביר ולסדר את הקניות מהאוטו. אני יכול להתקשר ולהציע הכל, אבל הן מחויבות ויענו בשלילה! אפילו החבר של הגדולה כאשר הוא שם, שם יד ועוזר. הילדים של אחרים, מבלים עם חברים ועסוקים בלהראות טוב וזה גם בסדר. האמת, שאני כילד קבלתי פינוק. בדיעבד, זה רק הזיק לי. לקח לי זמן ומאמץ לצאת מהשטות הזו ולעשות שינוי מגמה כדי לחיות נכון. החיים המצפים לילדים שונים מההרגל שהכל נעשה עבורם. בקיבוץ (המקום ממנו יוצאים טייסים וחובלים) הילדים מנקים את החדר ועוד. וזה אולי מודל נכון יותר. לטעמי, התנהגות של ילד יכולה לבוא מתוך פינוק, כפי שאת מנסה לתאר, או מתוך כוונה (זדון) לא לעזור. אם במשך שנה ויותר הוא "במקרה" לא נמצא אף פעם בבית ביום הקניות, ואם במקרה הוא כן, הוא אפילו לא שואל אם אפשר לעזור, ואם מבקשים ממנו, עד שהוא זז, כבר לא צריך, אז כנראה שהסיבה שזה קורה שונה מפינוק. אני לא חושב שהבנים שלך יראו אותך סוחבת סלים כבדים ולא יושיטו יד! מהכרותי הקצרה אותך, אני מניח שהילדים שלך קורצו מאותו חומר... (התפוח לא נופל רחוק מהעץ) ולכן גאוותנו על כך. עוינות - צר לי אם הדרך שלי לבטא את המצב נפחה עוינות לדברי. לא שהיא חסרה, אחרי שראיתי בהם (בילדים) גורם שמנסה להרוס לי זוגיות שהייתה יקרה וחשובה לי מכל. יתרה מכך, הם גם אמרו דברים קשים והתנהגו באופן קיצוני וזדוני. נכון, כמבוגר וכהורה, הייתי אמור לחייך ולהמשיך הלאה בכיף. או אולי לנהוג כמוך (ולעשות צעד). ברם, בחרתי באפשרות אחרת. ובינתיים היא עדיפה בעיני מכל אפשרות אחרת. ומה קרה לשתי ה-
ים שלך...

oehhe

New member
אתיקה?????????..

תגיד? על מה אתה מדבר ביפור? ירדת מהפסים? אולי כדאי לספור עד 10. אולי כדאי קודם לברר על מה מדברים? לך ממש לא מתאים קודם לירות ואחר כך לשאול סיסמא!! הסדנאות (לא סדנעות) שרולן ואנוכי סיפרנו עליהן מתנהלות על ידי מדינת ישראל, ולא על ידי שום גוף פרטי!! כמובן שלא לרולן ולא לי אין כל קשר לארגון ולא להכנסות (שאינן כמובן) מהסדנאות האלה. אנחנו נקלענו לסדנא ממש בטעות ומאוד נהננו. חשבנו לנכון לספר לכל על הדבר הנפלא הזה שממומן על ידי המדינה (כן, גם מהמיסים שלך) וסובל מחוסר מודעות הציבור. לא אכביר מילים, אם הייתי אתה, הייתי ממהר להתנצל בפני רולן ושותק יומיים לפחות oehhe

*יערית

New member
יש מצב ל....

מתבגרים לקראת כיתה א'
אישית זה נשמע מעניין מאוד ועם יש ראש פתוח לקבל ולשנות ולהאמין שדברים יכולים להשתנות..
זה אכן מומלץ

עין 3

New member
וואו, כמה הפסדתי!!!

יום אחד אני לא נכנסת ואני מפסידה כל כך הרבה אקשן. על דבריו של ביפור אין לי כח להגיב. כבר בשבוע שעבר נפגעתי אישית מדבריו ולא הגבתי. לפעמים נדמה לי שאילנה שלחה אותו להחליף אותה... לגבי הסדנא, אני מאוד מעוניינת לשמוע פרטים וגם להשתתף. אני מקווה שאוכל לקחת חופש מהעבודה - אם זה לא בחודשי הקיץ. ולמי שהציעה מפגשים שבועיים קצרים - זה לעולם לא יכול להיות אפקטיבי כמו סדנא מרוכזת. אז שווה לעשות מאמץ, למצוא סידור לקטנים (סבתות, דודים, הילדים הגדולים...) ולפנק את עצמנו ואת זוגיותנו ב-5 ימים כאלה.

מורכב

New member
אוהי יקר ../images/Emo47.gif

מה אתה כל כך מתרגז אחרי תקופה ארוכה עוד לא הספקת להכיר אנשים כאלה אז אם לא אני יכיר לך אותם קבלו בבקשה את "אנשים קטנים" זה סוג של אנשים שבדרך כלל אף אחד לא רואה אותם, גם שעומדים מולך, מול האף לכן הטיפוסים האלו חייבים להשיג תשומת לב, תשומת לב אז איך הם עושים זאת, פשוט זאת הדרך שלהם, בבללגגןן אוהי תודה שזה עובד, תראה איזה שירשור נוצר? ד"ש לרולן מורכב

rolan

New member
מורכב, אתה גדול ../images/Emo70.gif

קודמכל - מה שלומך? מה שלום מיוחדת? איך אתם מסתדרים בלי עלמה ונשם? אם אתה מדבר עם עלמושקה, מסור לה את אהבתי וד"ש חם חם. ועוד רוצה לומר לך - אוהבת את הישירות שלך. אין חכמות - יש משהו בפנים, אומרים וזהו...
תודה על העידוד. תתחיל להכין בייביסיטר, אתם יוצאים לסדנא הזו, עלמה תחזור ותראה שזה יבוא. לילה טוב

מורכב

New member
שששששששששששש רולנצוק

תזהרי עוד, מס הכנסה ירצה ממכם מס על הרווחים וכמובן ד"ש חם לכולם אני משוחח איתה כל יום הסלולרי שלה איתה ותודה על הברכות אוהב אותכם

למעלה