סדנא מס' 2 - פרחיםםםםםם

סדנא מס' 2 - פרחיםםםםםם

אני עומדת להתחיל בהדרכה. את התגובה הבאה ייקח לי קצת זמן לכתוב....

הפרחים שאני עומדת ללמד

הם מאד יפים ופשוטים לביצוע. הטכניקה לכשעצמה טומנת בחובה הרבה אפשריות ליצירת פרחים מגוונים. אתייחס לכך בסוף ההדרכה. וכמובן - הבקשה המקובלת.... לא להגיב עד שאסיים את ההדרכה בכדי שיווצר רצף. כשאסיים מבטיחה לכתוב זאת. בקביל אור פותחת שירשור שמיועד לשאלות ולתגובות. בכדי להכין את צילומי ההדרכה נעזרתי בהדס. היא מדגימה ואני מצלמת. היא נחתכה הבוקר מסכין... באצבע... אז את תלחצו מהפלסטר. והכי חשוב להדרכה: בכל פעם שייכתב דוחסים או דוקרים, הכוונה לעבודת מחט! אז שנתחיל?

1- חומרים וכלים.

-צמר מסוג שוטלנד (2 צבעים לפרח וצבע ירוק לגבעול) -ספוג -מחט ליבוד -בומר - ידית שנושאת 4 מחטים או יותר (לא חובה) - מקל קטן

2

בניית משטח מלובד במחט שישמש כעלי כותרת לפרח: - מניחים שכבה דקה של צמר על גבי הספוג כשכיוון הסיבים הוא למעלה למטה.

3

מניחים שכבנ נוספת של צמר על גבי השכבה הראשונה כשהפעם כיוון הסיבים הוא מימין לשמאל.

4

מציירים ע"י דקירות עם המחט צורה עגולה. צריך להקפיד שהיקף העיגול יהיה דחוס היטב לספוג .

7

מורטים בעדינות חלק מהצמר שנשאר מחוץ לעיגול (בעיקר את הצמר שיוצא בקלות). תוך כדי המריטה נזהרים לא לנתק את שטח העיגול מהספוג.

12

מניחים זו על גבי זו בהצלבות רצועות דקות וקצרות של צמר בצבע אחר ואותן מניחים על המשטח העגול ודוחסים את סיבי הצבע השני לתוך המשטח.

13

באמצעות מקל קטן דוחפים ומותכים את הסיבים במרכז המשטח כלפי מעלה וזאת בכדי שהמשטח יקבל צורה יותר עמוקה ותלת מימדית. (צריך להעזר לא ליצור חור)

14

נעבור להכין את החלק שבמרכז הפרח (ברח לי השם שלו... עמוד האלי, אולי?) מתחילים בליפוף רצועה דקה של צמר מסביב לאצבע ומורידים מהאצבע.

15

מניחים את סיבי הצמר המלופפים על הספוג ודוקרים מכל הצדדים ויוצרים מין עמוד קצר שקצה אחד של העמוד מחודד ובקצה השני נשאיר סיבים פתוחים ולא מלובדים. (אזורים עם סיבים פתוחים מאפשרים לנו לחבר בין חלקים שונים).

16

מצמידים את העמוד למשטח העגול כך שהקצה עם הסיבים הפתוחים נוגע ומתחבר למשטח. דוקרים ומחברים את החלקים אחד לשני.

17

בעזרת המחט דוחסים ב-5 נקודות ברווחים פחות או יותר שווים לאורך היקף המשטח כלפי מרכז הפרח. כך יוצרים את ההפרדה בין עלי הכותרת.

למעלה