סדנא מס' 2 - פרחיםםםםםם

19

עכשיו נעבור ליצור את הגבעול לוקחים רצועה ארוכה ודי עבה (בערך חצי מעובי הסרט) בצבע ירוק. מגלגלים בין הידיים ויוצרים את הכיוון ליצירת שרוך. דוקרים את השרוך מעט לאורכו (רק בשביל לתת לצמק קיבוע) גם כאן משאירים סיבים פתוחים בקצה אחד של השרוך.

20

מניחים את הסיבים הפתוחים שבקצה השרוך בגב הפרח ומחברים באמצעות דקירות את הגבעול לפרח.

21

עכשיו נותר רק לבצע פינישים. דוחסים, מיישרים ומנקים אזורים בעייתים עד שהתוצאה מספקת אתכן.

22

בכדי שהגבעול יהפוך לשרוך חזק ומלובד היטב עדיף לסיים את הליבוד שלו במים וסבון. מאטיבים מעט את הגבעול במים חמים ועם מעט מעט סבון ביד מגלגלים בין הידיים עד שמרגישים שהצמר מתלבד ונתחזק. שוטפים מהסבון ומייבשים.

23

באותה הטכניקה בה יצרנו את המשטח העגול ניתן ליצור גם עלים לפרח ולחברם לגבעול באמצעות קצוות עם סיבים פתוחים. (רצוי לחבר את העלים לשרוך מלובד כבר)

24

בטכניקת ליבוד מישטחים בצורות שונות וחיבור חלקים ניתן להכין אין סוף של פרחים. והנה דוגמאות של פרחים שנוצרו בטכניקה הזו:

איולי

New member
אירית! המון המון תודה!!!

הסבר נהדר וצילומים מעולים תודה גם להדס

פיקפאו

New member
תודה לאירית. רוב התהליך מובן ביותר

אבל יש לי שאלה?????? איך מהעיגול יוצאים מספר עלי כותרת????? תודה על תשובה

smady a

New member
../images/Emo189.gifאירית תודה זה מקסיםםםםםםםםם

יופי של פרח.

יאמה

New member
תודה, וכשאני רואה בכמה עבודה

מדובר, אני מעריכה עוד יותר כל מה שאת עושה.

judy21

New member
פעם הראשונה באתר../images/Emo8.gif

שלום לכולם, אני פעם הראשונה באתר, ואין לי שמץ של מושג מה זה ליבוד. אבל ראשיתי את האתר של אירית דולמן, ופשוט .... אין מילים. אשמח לקבל הסבר מה זה אומר ליבוד (סליחה על הבורות) ג'ודי

למעלה