אני חושבת שכל בן אדם שאובחן על הרצף , בכל רמות התפקוד , צריך להיות מוכן לזה שרוב הסיכויים שלא תהיה לו זוגיות בחיים .
גם אני השלמתי עם זה עד כמה שזה קשה כי כל החיים שלי חלמתי על זה שאני אתחתן ויהיה לי ילדים אבל זה לא מציאותי, לא באמת הגיוני לשער שבן אדם נורמלי יפתח רגשות רומנטים כלפי אוטיסט וירצה שהוא יהיה הבן זוג שלו בחיים . ואפילו אם הוא בתפקוד מאוד גבוה זה לא משנה כי ברגע שבן אדם נורמלי שומע על בן אדם שהוא הכיר שהוא מאובחן ברצף הוא כבר לא יוכל לראות אותו כמו כל בן אדם .
שמעתי על מקרים של אנשים ברצף שסיפרו שהם יצאו עם אנשים רגילים שאפילו מאוד רצו אותם עד הרגע שבו הם סיפרו להם שהם על הרצף , ומאותו רגע הבן אדם הרגיל החליט לנתק לגמרי את הקשר איתם.
נראה שבסדנה שבסדרה הזאת הצוות שם חשב שאנשים ברצף יכולים בקלות להגיע לזוגיות אחד עם השני , שזה דבר שהרבה אנשי מקצוע חושבים , חושבים כאילו שלאוטיסטים יש את אותו סוג של מוח והם יכולים להסתדר ולהתחבר אחד עם השני בקלות רבה מאוד
אבל בתור מישהי על הרצף אני יכולה להגיד שהאמת היא שזה בכלל לא נכון .
גם שמעתי שיש עוד מקומות של פרויקטים וסדנאות כאלה לרצף האוטיסטי ואני לא מבינה לפי איזה קריטריונים הם חושבים שהם יכולים לחבר בין אנשים ברצף? לפי רמת תפקוד? לפי תחביבים משותפים? אני לא חושבת שיהיו להם הרבה סיפורי הצלחה עם זה , אולי גם בכלל לא .
אם כמה שזה לא נעים גם במקומות האלה צריך ליידע את האנשים ברצף שהולכים לשם שהסיכוי לא גבוהים , שלא יפתחו ציפיות גבוהות.