סדרות מדע בדיוני בטלויזיה.

דבר מעניין בקשר לסטארגייט

באחד הפרקים דניאל טען שהוא הצליח להסביר את העובדה שהתגלו תרבויות מאורחרות לתקופת הפרעונים (התקופה שכביכול כל העולמות יושבו) בכך שהיה המשך פיזור תרבויות זמן רב לאחר שהשער של רע (השער שהתגלה בחפירות באבידוס) נקבר. הגואולד (ואחרים) השתמשו בשער שבסופו של דבר נזנח באנטרקטיקה - השער השני. לגבי השפה האנגלית - בפרקים הראשונים אכן הייתה הקפדה על הנושא, ותפקידו העיקרי של דניאל היה כמתורגמן. לאט לאט (תוך 3 או 4 פרקים) החליט מי שהחליט שהעסק מיצה עצמו ומאז כולם לדבר אינגליש, עם מילה או שתיים בלתי מובנות. בסוף גם זה נעלם. זה התחיל עם הנוקס - הם פשוט למדו אנגלית תוך פחות מיום. כנ"ל נם, אם כי בפחות אלגנטיות וקצת יותר זמן. כבר מאמצע העונה הראשונה כולם מדברים אנגלית.

תיקונים תיקונים

תרבויות מאוחרות ולא כפי שנכתב; החפירות בגיזה, לא אבידוס.

הלדין

New member
תהיתי בנוגע לשפת הגואולד

הבנתי שהיא מבוססת על מצרית עתיקה אבל האם היא יכולה לשמש כשפה יומיומית. בפרק עם הגואולד/שטן שחמק לי שמו, התפלא דניאל איך גואולד יכול להתחזות לאלוהים. האמת שזה די פשוט; הגואולד חטף את הזרם הלא נכון, הוא היה צריך לחטוף יהודים ואז הוא יכול היה להיות אלוהים(תקראי את התנ"ך ותביני את ההבדל בין אלוהי היהודים לאלוהי הנוצרים). וגם אני לא הבנתי בפרק האחרון. הוא ציין שזה המסדר ה-39 של קטאו כלומר קיימים לפחות 39 מסדרים דתיים בקטאו. טוב, אפשר לסספנד את זה כמעידה. את ההחלטה של ערוץ 1 ש-"סטארגייט" פחות חשוב מאולימפיאדת החורף, יש להוקיע על נס(זה לא הוגן שבכל פעם שיש אירוע ספורט, הוא מקבל עדיפות על הסדרה שבדרך כלל מוקרנת בשעה ההיא).

preacher

New member
יש לי מין תאוריה

אם זכור לי נכון יש שתי שפות בסטארגייט - שפת העם ושפת הגואולד. שפת העם היא המצרית המדוברת והיא די דומה בכל העולמות שהגואולד ישבו, וזו השפה שכל אנשי סטארגייט כבר יודעים ומוצגת כאנגלית בסדרה. שפת הגואולד היא שפה אחרת ואותה רק דניאל יודע טוב (אם כי לפי הסדרה היא נשמעת מאוד פשוטה - היא כוללת בקושי חמש שש פקודות ונשמעת כמו משהו שרס"ר היה ממציא). היו כמובן המון פרקים שסותרים את זה. אבל מה לעשות, יש דברים שלנצח נאלץ לסספנד.

המון? כמה פרקים בדיוק תומכים בזה?

להזכירך, אלא אם כן הגואולד הביאו את המצרית לבני האדם ולא להיפך, מעולם לא שמענו את שפת הגואולד המקורית (אם קיימת). האם זכור לך אם גואולד בעולם המקורי (עם האונאס) תקשרו בינם לבין עצמם ללא פונדקאי? חמש או שש המילים אמורות להיות באותה מצרית שדיברו באבידוס וצ´ולאק. כך לפחות תרגם זאת דניאל באחד הפרקים. מה שעניין אותי יותר היה הקשר בין שפה לראיית עולם (כפי שמבוטא בבבל 17 למשל). כל הגואולד נולדים עם כל הידע של קודמיהם, בלי צורך לבזבז זמן בלימוד המידע מגואולד אחרים, כלומר ללא צורך ממשי בתקשורת עם גואולד אחרים. כיצד הם יכלו לתפוס את הקונספט של תקשורת מילולית? אני מניח שזה הגיע מהפונדקאי (מהפרק הראשון בסימריה אנו יודעים שהפונדקאי יכול להשפיע על הגואולד, כלומר לתקשר עימו), אבל זה כ"כ מחוץ למע´ הייחוס שלהם שנראה כמעט בלתי אפשרי שהם הבינו את הרעיון של דיבור. סתם שפיכת מילים ובזבוז אלקטרונים לפני סגירת גרסה. לא צריך להתייחס להודעה הזו ברצינות...

Boojie

New member
וורלוני שחור??? =../images/Emo2.gif

אני מניחה, רק מניחה, שאתה מתכוון לוולקני שחור, כן? (וכמובן שהיה, טובוק, בוויאג´ר). כי, אהם, וורלוני שחור, אהם, נו...

preacher

New member
קוראים לזה "מגבלות התקציב"

לפחות, ברוב סדרות המד"ב. בסטר טרק קוראים לזה "הקהל אכל את זה במשך שנים, אז למה לא להמשיך?" לטובת סטארגייט אני אגיד שכשהם כבר מראים חייזר אמיתי, לא בני אדם שהועברו ע"י הגואאולד, הם יותר חייזריים מהרגיל ביתר הסדרות, ולרוב נעשים ע"י אנימציית מחשב.

חובבן

New member
הנחות של הז´אנר

לדעתי סדרות מד"ב (ושום יצירת אומנות לצורך זה) לא אמורות להיות מציאותיות במאה אחוז. א. זה לא מעשי. ב. זה לא מענין. כדי ליצור קונפליקט מענין ב 50 דקות חייבים לצאת מסדרה של הנחות שחוזרות על עצמן כל פרק: א. יש שפה משותפת (אין קונפליקט בלי תיקשרות) ב. ניתן לראות את החיזרים ולהבין פחות או יותר מה הם רוצים (לפעמים רק שומעים אותם, אבל זה לא מענין, טלוויזיה זה לא רדיו) ג.כדי ליצור קונפליקט חזותי, הם חייבים להיות בגודל של בן אדם. ד. אסור שהחייזר יראה מוזר מידי, אחרת זה ימשוך את כל תשומת הלב מהעלילה. ה. החיזר ובני האדם חייבים להמצא באותה סביבה. כדי לעמוד בכללים אלו, החייזרים חייבים להיות דומים לבני אדם. יש סדרות שמנסות להסביר זאת ויש כאלה שלא. לדעתי ההסבר ה"מציאותי" לא מענין, רצוי לקבל את ההנחות ולזרום עם העלילה.

CHOFA

New member
אבל אחד הפרקים

בס"ד היפים יותר לדעתי בסטארגייט היה הפרק שבו דניאל נפגש עם יצור שלא יודע אנגלית ופרק שלם הוא מנסה להבין את היצור הזה ובסוף אפילו די מצליח. כך שאי ידיעת השפה האנגלית לא הפריעה.

אני זוכר שני פרקים כאלה

אחד הוא הפרק מים ואש בו דניאל נפגש עם נם - היצור שחי תחת המים וחיכה כמה אלפי שנים לדעת מה קרה לבת זוגו שיצאה לכדור הארץ להילחם בגואולד ומתה (אומוריקה אני חושב קראו אותה) השני הוא הפרק בו דניאל מאמץ אונאס צעיר אחרי שזה חוטף אותו ועוזר לו להתקבל כבוגר בשבטו. ויום שבת לא ראינו פרק המשך של זה. הממ, יש לי חשד קל שאני רואה יותר מדי סטארגייט בזמן האחרון..

למעלה