סדר פסח מול ביתו של ביבי

vega77

New member
סדר פסח מול ביתו של ביבי

מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? - שבכל הלילות אומרים “ממשלת ישראל עושה הכל כדי להחזיר את גלעד”, הלילה הזה אנחנו כבר לא מאמינים... ביבי, אולמרט, לבני וברק: בזכותכם גלעד שליט לא יחגוג עם משפחתו את סדר הפסח בפעם השלישית, ולכן מטה החברים למען גלעד שליט נאלץ להזמין את עם ישראל לסדר פסח נוסף מול ביתו של רוה"מ. סדר הפסח יתקיים ביום רביעי 8.4.09 בשעה 19:30 מול ביתו הפרטי של רה”מ, רח’ עזה 35 (סמוך לפינת רחוב מטודלה, ליד ה- Coffee Shop 10 דקות הליכה ממעון רוה"מ) - ירושלים למעוניינים להשתתף אנא צרו קשר עם: איילת 057-7448828 | מורן 052-4244298 אנא עקבו אחר שינויים באתר www.habaita.com

בשביל מה זה טוב?

ביבי רק נכנס לתפקיד, איך זה בכלל יכול להיות "בזכותו"? אולמרט כבר הלך, זהו, אין יותר. כרגע, כל מה שאפשר לעשות זה לשרוק לו בוז נטו (ולהפגנה כזאת אשמח להצטרף). גם לבני שהתנגדה לעסקה, עכשיו באופוזיציה יחד עם כל חבורת חדלי האישים שלה. תנו לממשלה הזאת צ'אנס לעבוד ללא הפרעה.

נועה חביבתי, את צודקת וגם לא צודקת

אולי, אילו לא הנחנו לאולמרט ולממשלתו "לעשות את עבודתה בשקט" כדרישתו, ומהיום הראשון לאחר שבייתו של גלעד שליט היינו "מציקים" להם ו"מעיקים" עליהם ולוחציםאותם - כיום גלעד כבר היה בבית (ואפילו אלדד ואודי לא היו נחטפים ע"י חיזבאללה, ומלחמת האיוולת בלבנון לא היתה פורצת ביולי 2006 !). נכון הוא ש'מבצעים' כמו עריכת ליל-סדר בחזית הבית של ראש-הממשלה הקודם לא סייעו להזיז אותו מאטימותו עד כדי עשיית המעשה הנדרש והאפשרי להחזיר את גלעד הביתה, אבל מצד שני - אסור שנניח ל'מחליטים' (כיום אלה נתניהו, ברק וליברמן) להסב בנוח ובמנוחה על כריותיהם בליל-הסדר, כאשר בו בזמן במשפחת שליט כבר לא חוגגים זאת השנה השלישית ברציפות ! אם 'מטה החברים' לקח על עצמו את עריכת-סדר הפסח ברחוב שמול ביתו של ראש-הממשלה, חזקה עליהם שידעו לעות 'כהלכתו'. כך הם עשו זאת בשנה שעברה, ואם לא ייעשה שום מעשה השנה, יהיה מי שיסיק מכך את המסקנה (נכונה ? שגוייה ?) שרפיון-ידיים משתלט על אלה שניסו ב-1014 הימים שעברו עד כה על גלעד בשבי, להחזירו בהביתה ! אסור למסקנה שכזאת 'לתפוס מקום' !

שום הפגנה לא עזרה ולא הייתה עוזרת מול אולמרט

הבן אדם אטום כמו קיר והאגו שלו מזמן מחוץ לאטמוספירה. ההחלטה הריקה מתוכן של "גלעד שליט תחילה" ועוד יותר נאום ה"קווים האדומים" שלו היו פשוט מעשי נבלה שרק מקשים על הממשלה הקיימת לקבל את ההכרעות שצריך לקבל, וכך מקשים עליה להציג את אולמרט במערומיו. צריך להודות בזה, לאולמרט אכפת רק מאולמרט, או לכל הפחות - בראש וראשונה מאולמרט, ומאגו-אולמרט. ההפגנה היחידה שתמכתי בה (כלומר, שחשבתי שהיא עשויה להועיל. בוודאי שאני מסכימה עם המפגינים, השאלה היא שאלה של חכם ולא של צודק) הייתה זו של מאהל המחאה. חשבתי שאולי זה כן יוכל לגרום לאולמרט, שהיה נראה שלא מתכוון לעשות שום דבר, להניח רשימה להצבעה ולתת לקבינט לקבל את ההכרעות. ההנחה הייתה שבניגוד ללבני, ההתנגדות שלו לביצוע עסקה אינה איתנה ואינה מבוססת עקרונות מעוותים אלה ואחרים, אבל מסתבר שהאגו קודם להכל וכתוצאה מכך לא רק שלא הניח לשרים לקבל הכרעה, הוא גם יצא בהצהרות שיקשו על נתניהו לשכנע את השרים מהליכוד להצביע בעד עסקה. מתנגדים כמו ליברמן וכמו בוגי ודאי ישתמשו בהצהרותיו של אולמרט ויגידו שאם *אפילו* ממשלת אולמרט לא הסכימה לדבר כזה אז איך יכול להיות שממשלת ליכוד תסכים, ושאם אולמרט ראה בדברים כאלה קו אדום אז על אחת כמה וכמה הם צריכים. אני חושבת שהיות והממשלה התחלפה, גם המסר מטעם מטה החברים, ומטעם כולנו - יכול להתחלף, וכדאי שיתחלף, במשהו חיובי יותר. צריך לזכור שגלעד שליט נמצא בידי החמאס, ולמרבה הצער, הם אלה שנותנים את הטון בעסקה, והם חופשיים לשנות את עמדותיהם, להקשיח, למרוח זמן, כמה ומתי שבא להם. האסירים עצמם מצדם יכולים לשתות מהים של עזה, מה שמעניין אותם זה נטו ההישג שהעסקה תייצר וככל שהקרע הפנימי אצלנו יגדל כך גם ההישג שלהם גדל. המסר שצריך לעבור לנתניהו הוא שאנחנו יודעים שמדובר בצעד לא פשוט עבורו, ואם יצליח בו יזכה להערכה ציבורית רבה ובמידה רבה לשיקום אותו המעמד שרק בגללו מפלגה כה שנואה כמו קדימה הצליחה לקבל את מס' המנדטים המירבי - פשוט כי ציבור שלם הצביע הצבעה שהייתה לא בעד אלא נטו נגד - נגד נתניהו. מסר דומה צריך להעביר גם לאהוד ברק, שאם יצליח, כשר הבטחון, לשכנע את הממשלה הנוכחית לקבל את ההכרעות הקשות, אז לא רק שהכתם של הממשלה הקודמת לא ידבק בו (שכן גם הוא היה חבר בה, גם אם עמדתו ידועה לכל) אלא שבכך הוא יוכיח לכוווולם שהוא איש של מעשים ואחריות לאומית ולא של דיבורים ואגו ושברור כי בלעדיו ביבי לא יכול היה לעשות את זה. הוא היחיד שיוכל לשכנע את השרים כי מה שהנחה את ממשלת אולמרט לא היו קווים אדומים אלו ואחרים. אני לא חושבת שלהפנות לשניים האלה קריאות כי יש לשחרר את גלעד במחיר הדרוש מועיל במשהו, הם יודעים את זה. גם אולמרט יודע, הוא פשוט לא מוכן היה להודות שטעה בגישתו מלכתחילה. היום, אני בטוחה שהוא מבין שחמאס לא יסכימו לבצע עסקה אם היא לא מהווה ניצחון עבורם, אבל האגו, האגו...

יונה1

New member
לא מסכימה איתך

כמוך, גם אני טוענת שרק אוהל המחאה הוא הדבר הנכון. לא רק שאני חושבת כך, אלא שמכל עשרות אלפי ה"כאילו פעילויות למען", הרי עליזה אולמרט הזמינה רק אותנו לביתה ואמרה בפרוש ובגלוי שזה מעיק עליה. ובכל זאת, גם מאהל המחאה נכשל ולדעתי מכמה סיבות. א. היוזמים הלכו בעקבות המחאה שהיתה בשנת 82 מול ביתו של בגין. אלא שאז, כל המדרכה היתה מוצפת במוחים ואילו היום האוהל מתבסס על שני אנשים בלבד. זה טוב ויפה על מנת לספק לנו תחושת עשייה והמשכיות, אבל חלש מאד כהפגנה ולא מזכיר אפילו את מה שהיה מול בגין. כשאני יושבת במשמרת, אני נראית לעצמי כמוכרת בדוכן מפעל הפיס ולא כמוחה. ב. במהלך חודשי הישיבה באוהל, התקיימו הפגנות של מטות אחרים מול מקומות ואנשים נוספים כמו הצלב האדום,כיכר רבין, בתי הכלא, ברק ולבני. שלא לדבר על הנלעגות של ההפגנות הללו (שבמהלכן המוחים נפגשו והתחבקו עם האנשים מולם הפגינו). לדעתי מה שיותר חמור, זו העובדה שההפגנות הנוספות החלישו את אלה שמול אולמרט, "הקלו" על מצפונו, ובעיקר פיזרו את האחריות גם לכתובות נוספות. ג. (וזה אולי הכי חשוב) המשפחה הצטרפה לאוהל באיחור טרגי. ככל הנראה על פי הנחיית יועצת הפרסום שלהם. מעניין אותי מה ליועצת פרסום מוכשרת ככל שתהיה ולמחאה. אגב, גם משעה שכבר ישבו שם, המקום נראה כקרנבל ולא כאוהל מחאה, אבל זו כבר אופרה אחרת. זו דעתי על הכשלון הטוטאלי של המחאה. ומשעה שהלחץ והמחאה כשלו, הרי לא ניתן לקבוע בנחרצות שאולמרט אטום, או ששום מחאה לא היתה עוזרת. הנחתי שונה לחלוטין.

בחייך,

לאחר המחאה שלאחר מלחמת לבנון, ולאחר סקרים שהראו לו 3%(!!!) תמיכה בעם, כל מה שהיה לו להגיד זה "אני יודע שאני לא פופולארי אבל זה מקום העבודה שלי". אולמרט הוא מלך מלכי הצנונים האטומים. ההפגנה מול הבית של לבני הייתה דבר נכון לעשות, היא באה בעקבות דברים שאמרה, ולא פחות ולא יותר - מול תיכוניסטים לפני גיוס. להפגין מול הבית של ברק, לעומת זאת, זה באמת מגוחך. חוץ מלהפריע לשכנים שגרים בקומות הנמוכות, לא ממש ברורה לי האפקטיביות של זה...

יונה1

New member
אדרבא ואדרבא

ראשית, הנתונים שציינת לגבי הסקרים אינם נכונים (למרות סימני הקריאה המרובים) וגם המחאה לאחר המלחמה היתה אנמית והתפוגגה במהירות. שנית, אכן כפי שחזרתי וטענתי עד כדי צרידות - מול ראש ממשלה כל כך ציני (או צנון אטום כדבריך), היה אמור להתנהל מאבק רציני ואפקטיבי. משעה שמעולם לא היה כזה, הרי שממילא כל הויכוח בנינו הוא ויכוח סרק. לגבי דבריה של ליבני - מספיק היה לשגר הודעת גינוי לתקשורת. זה היה הרבה יותר יעיל מההפגנה המטופשת מולה, בליווי הכלוב האידיוטי. הפתאטי ביותר הוא שהמפגינים נכנסו אליה הביתה לכוס קפה. עם תמימות ונאיביות פוליטית, לא משיגים הרבה. אגב, משעה שאני חוזרת ושומעת מפי הסוס עצמו הלקאה על חטאי השגיאות שנעשו, הרי שכל ויכוח נוסף הוא ויכוח סרק. היתי שמחה לסיים את התגובה בהבעת תקווה שהופקו לקחים מטעויות העבר, אבל אחרי 3 שנים ובהכירי את מרבית הנפשות הפועלות, אני סקפטית ביותר.

יש לך, יונה1, עצות ורעיונות אפקטיביים יותר ?

יש לך, יונה1, עצות ורעיונות אפקטיביים ומשפיעים יותר מכל אלה שאת מכנה "אידיוטיים', 'מטופשים', 'פתטיים' וכיו"ב ? משהו מעשי לבצוע, אפשרי וש"יעשה את זה", ויניע סוף-סוף את החזרתו של גלעד שליט הביתה ? (אגב: היו במהלך השנתיים ו-9 החודשים חלפו מאז נשבה גלעד רעיונות, מהם 'מטורפים' וגם "סתם" נועזים, שלאחר בדיקה, ואפילו התחלת ההכנות לבצוע, נמצאו כלא אפשריים או יותר מסוכנים או מזיקים מאשר מועילים. לא רק במחאות ובהפגנות פתטיות, מטופשות ואידיוטיות מדובר).

קמנצינד

New member
לדן בן תרצה

זכור לי שיונה המליצה בעבר על הרבה דברים, והיו מספר פעילויות שנעשו, שהיא לא פסלה במאת האחוזים. אם היו שואלים אותה, היא היתה אומרת מה לדעתה צריך לעשות, ואיך. ולדעתי- חבל שלא שואלים אותה. חוץ מזה שהיא בעצה יזמה הרבה פעילויות, והשתתפה בהרבה הפגנות, וגם הכינה שלטים, ועוד. זכותה להגיד את דעתה (וכשזו דעתה המקצועית- אז היא אפילו מחוייבת להגיד אותה, מבחינה מוסרית). אם היא מכנה את רוב הדברים שנעשו 'אידיוטיים', 'מטופשים', 'פתטיים' וכיו"ב, זו זכותה, גם אם היא לא אומרת את זה בצורה הכי נחמדה בעולם.

יונה1

New member
לדן בן תרצה ולקמנצינד גם

בשבוע שעבר כתבה קרובה של גלעד מאמר בעתון הארץ. בין היתר היא כתבה: "בעוד שמגזרים רחבים אחרים בציבור התגייסו למאבק הציבורי למען השבתו של גלעד - קולם של אנשי האקדמיה נדם. אוציא מן הכלל את עמיתך, גיא בכור, שמסביר לכל מי שמוכן לשמוע כי גלעד לא יחזור, כי הערבים הם שקרנים וכי אי אפשר לנהל עם חמאס מו"מ אמיתי, שאינו כולל שימוש בכוח. לצערי, כמו במאבקים ציבוריים אחרים במדינה, שבהם בחרתם שלא לנקוט עמדה, אולי משום שהדבר אינו משרת את צורכי המחקר או את האינטרסים המגזריים שלכם - גם הפעם שתקתם". המאמר הזה מקומם אותי ביותר לנוכח העובדה שמספר שבועות לאחר הנפילה בשבי, מיקי גולדווסר פנתה אלי והבעתי את נכונותי להפגש עם בני המשפחות. גם נועם שליט מחזיק את מספר הטלפון שלי כבר למעלה משנתיים ואפילו שמשון "איים" עלי לפני חצי שנה ששלושת ראשי המטה שלהם יבואו אלי לפגישה. כלומר, לא רק שבגללם זה לא יצא לפועל מעולם, אלא שעכשיו גם מתקיפים אותי על שתיקתי לכאורה. אגב, אם גם אתה לא יודע ומכיר עד כה את דעותי בקשר למה נכון ומה לא, כנראה גם הכתיבה שלי כאן היא בזבוז זמן. וקמנצינד צודק במאה אחוז. אלמלא הייתי מאד פעילה בשלוש השנים האחרונות ואלמלא כתבתי את דעותי (למרות שאיש לא מקשיב לי כמובן), אלא הייתי שותקת כמו שבת משפחתו של גלעד טוענת - הייתי מרגישה לא מוסרית!

נגיעוT

New member
חבל

חבל שאת לוקחת הכללה ומתייחסת אליה באופן פרטני נכון,לא פעלו לפי תוכנית שאת התווית,אבל לא חושבת שיש מישהו שיכול לבא ולהגיד שלא היית מעורבת כל אחד מקבל את הדברים באופן שונה וחבל שאת לא מבינה זאת נועם ואביבה הם לא אנשי מלחמות-קשה להם עם ההתנהלות הזו. ויש כמובן עוד המון דברים מעבר רק שזה לא הזמן להכנס לזה כרגע.

יונה1

New member
דן, ואיך אתה היית מגדיר זאת?

אתמול, בצעדה ההזויה משום מקום לשום מקום, אמרה אחת הצועדות: "היום אנחנו עוזבים את הכיכר ולא נחזור לכאן. הגיע הזמן לשנות גישה. היתה לנו דילמה אם לצעוד לביתו של שר הביטחון, אבל הגענו למסקנה שהמסר הברור צריך לעבור לממשלת נתניהו. הנה לנו, "אנשי מטה הכיכר" שבזבזו זמן יקר ורצון טוב בהמתנה שרבין יחזיר את גלעד, הרימו ידיים ופונים עכשיו ללא אחר, אלא לזאב ז'בוטינסקי בכבודו ובעצמו. אז נכון שאמרתי לפני כמה חודשים שהישיבה בכיכר היא מטומטמת, אבל גם אם הייתי אומרת זאת במילים יותר עדינות הרי לא היו מקשיבים. אז עכשיו אני אומרת בנימוס רב שעמידה מול מצודת זאב (מול הפקידים הקשישים שהלכו הביתה בשעה 1700), היא שגוייה.

יונה1

New member
מלי ודאי שאני לוקחת זאת באופן אישי!

אם תרצו או לא, הרי אני החוקרת היחידה שחקרה בדיוק את הנושא הזה. אני בספק אם קרובתו של גלעד התכוונה לפרופסורים לכימיה או לפרופסורים לגניקולוגיה שיבואו לעזרתכם.

יונה1

New member
עוד הערה למלי

כתבת ש"נועם ואביבה הם לא אנשי מלחמות-קשה להם עם ההתנהלות הזו". הרי לא הייתי מציעה להם לשרוף צמיגים או לשבור רהיטים במשרד של שר הבטחון (כפי שעשו אגב הורי השבויים בסוריה). אבל משריפת צמיגים ועד השתתפות בעצרות עם זמרים, או חיבוקים עם שר הבטחון לרגל "השקת ספר למען החטופים" יש כמה דברים "באמצע".

שוב: אנא, יונה1, תמצתי עיקרי הצעותייך המעשיות

מכיוון שקשה לחפש בארכיוני ה'פורום' של 'תפוז' ובשאר התכתובות את כל מה שכתבת, אנא - יונה1 - עשי חסד עם מי שבאמת רוצים 'להזיז את עגלת החזרתו של גלעד שליט הביתה', הביאי תועלת לעניין, והציגי בתמצית את רעיונותייך העיקריים להחזרתו. אם לא הפגנות, ןלא שולחנות-החתמה, אז מה כן ?

יונה1

New member
אז זה ממש חבל!

ממש חבל שאי אפשר לחפש בארכיונים השונים (פה ובארכיון פורום "ערים בלילה") את מה שאמרתי לפני כשלוש שנים, כיון שלמרות הקללות האיומות שנכתבו כאן עלי, ולמרות שחלק מדברי נמחקו, הרי שממש לא היה לי ספק שגם אם אני היחידה במדינה שטוענת כי המלך הוא ערום, הרי שלימים יתברר שצדקתי. נתחיל מהמלחמה שהיתה פה (בימים שכמה פדויי שבי עוד השתתפו כאן בכתיבה) על כך שהמינוח הוא "שבוי" ולא "חטוף"? אז לפני כשנה שמעתי את נועם אומר בזעם שגלעד שבוי ולא חטוף... נמשיך בזה שלפני 3 שנים אמרתי לחברי פדויי השבי שהם הכוח החזק ביותר במדינה בויכוח הציבורי, כיון שאיתם איש לא יכול להתווכח? אז אמרתי. כאשר משלחת מטעמם הגיעה לבית שליט במצפה הילה, לא נתנו להם להכנס הביתה, אבל כן הכניסו זמר. לפני שנתיים נועם פתאום "נזכר בקיומם" והתחנן בפניהם להתראיין ככל האפשר, כי הקול שלהם הכי חשוב. למותר לציין שזה היה כבר אחרי שהחמיץ את הרכבת ומשמרות הקבע שלהם מול משרד רה"מ בוטלו. יאמר לזכותם שהם כן ממשיכים לסייע ככל יכולתם בדרכים אחרות. אז אני ממש לא מתכוונת לשבת כאן מחדש ולכתוב שוב את "עשרת הדיברות", כי כבר התרגלתי שממילא דברים שאני אומרת לא נלקחים בחשבון, אלא מושלכים לפח הזבל של הארכיון הזה. הרי דעתי נחשבת כאן ללא פחות ולא יותר טובה מאחרון זבי החוטם שכותבים עוד בלדת זבל לגלעד. אגב, יתכן שהתרומה הכי משמעותית שתרמתי לאחרונה, זה להפציר בחזי משיטה שיבטל את החלטתו לסיים את תפקידו. לא שחזי מבין משהו במחאה, או מבין בכלל עם מי כדאי ונכון להתייעץ בנושא שבויים, אבל הוא עדיין הדבר הטוב ביותר שהסתובב באזור המשפחה וגם זה משהו...

תמצית העצות/רעיונות של יונה1

3 העצות של יונה1 בתמצית (כולל ציטוט): 1. לא לכנות את גלעד שליט 'חטוף' אלא 'שבוי'. 2. לשתף את אנשי עמותת 'ערים בלילה' (מי שהיו בשבי בעצמם וחזרו הביתה). ו- (כאן הציטוט): "דעתי נחשבת כאן ללא פחות ולא יותר טובה מאחרון זבי החוטם שכותבים עוד בלדת זבל לגלעד. אגב, יתכן שהתרומה הכי משמעותית שתרמתי לאחרונה, זה להפציר בחזי משיטה שיבטל את החלטתו לסיים את תפקידו. לא שחזי מבין משהו במחאה, או מבין בכלל עם מי כדאי ונכון להתייעץ בנושא שבויים, אבל הוא עדיין הדבר הטוב ביותר שהסתובב באזור המשפחה וגם זה משהו..." (סוף ציטוט). ישפטו הקוראים מה מכל זה עשוי היה להשפיע על אולמרט בכוון של החזרת גלעד שליט הביתה מוקדם יותר, ומה עשוי מעכשיו והלאה להשפיע על נתניהו (שהיום פורסם שהוא שוקל להחליף את עופר דקל, שהיה מינוי אישי של אולמרט לעניין השבויים, ועל מן הסתם כבר איננו ראוי יותר). דב"ת.

יונה1

New member
דב"ת חביב

במחילה, אנא אל תשים מילים בפי ואנא אל תנסה לתרגם או לפרשן אותי. אם אלה התובנות שלך לגבי מה חשבתי במהלך למעלה מאלף הימים, אז יש לך טעות מוחלטת. אם אלה המסקנות שלך לגבי דעותי על פעילות העתיד, אז גם כאן אתה טועה מאד. לא ראיתי בעבר ואיני רואה גם היום בפורום זה במה להשמעת דעותי או מתן רעיונות כלשהם. אז נכון שנפלתי היום בפח ועניתי ברצינות לשאלותיו של הסקפטי, אבל ראית בעצמך איך הנסיון העקר לנהל פה שיחה רצינית נגמר. ואני חוזרת וטוענת שכל מה שאני כותבת כאן (כולל כמובן הניים דרופינג), לא עולה ולא נופל מאחרון כותבי הבלדות, או הצועד למצודת זאב. במסגרת הזו, של הפורום הזה אינני אלא באמת סתם קשקשנית אינטרנטית.

skeptic

New member
הערה ל-יונה1

לטעמי אין ספק שכל פעולה תורמת לפחות בהשארת הנושא במוקד הדיון הציבורי. החלק הזה הוא לא קל ולא פשוט כמו שזה נשמע. אני קורא כבר זמן מה את מילותייך כולל התקפות אישיות שאינן מובנות לי תמיד (מרשק כדוגמה), את השלילה שלך להמון פעולות, את ההדגשה שלך על נסיונך וכו' בנושא, את העובדה שיש לך קשר ישיר ואישי עם המעורבים הראשיים אבל איני מצליח למצוא בשום מקום מה כן, לדעתך, צריך לעשות. האם זה מתחבא מאחורי זה סודי והכל בזמנו ולעיניים הנכונות? תמהני... לטעמי, וקטונתי, על הממשלה להחליט מה לעשות. מה שהכי אוכל אותי זו העובדה (למחשבתי) שכלום לא נעשה למרות מיליון הדיבורים פרט מאשר ספינים. אין לי מושג מה צריך לעשות (מצד הממשלה) אבל לי ברור שכלום לא נעשה כי אם הם שוללים שחרור המוני תמורת גלעד - שזה מה שמדובר בו - אז למה הם לא מוצאים דרך פעולה אחרת? מה על המשפחה לעשות? לטעמי כל דבר כדי להפעיל לחץ על הממשלה כולל פעולות הרבה יותר אלימות אבל, שוב, זו החלטה של המשפחה והעוזרים לה. עכשיו אחזור חזרה לחור שממנו באתי.

למעלה