שום הפגנה לא עזרה ולא הייתה עוזרת מול אולמרט
הבן אדם אטום כמו קיר והאגו שלו מזמן מחוץ לאטמוספירה. ההחלטה הריקה מתוכן של "גלעד שליט תחילה" ועוד יותר נאום ה"קווים האדומים" שלו היו פשוט מעשי נבלה שרק מקשים על הממשלה הקיימת לקבל את ההכרעות שצריך לקבל, וכך מקשים עליה להציג את אולמרט במערומיו. צריך להודות בזה, לאולמרט אכפת רק מאולמרט, או לכל הפחות - בראש וראשונה מאולמרט, ומאגו-אולמרט. ההפגנה היחידה שתמכתי בה (כלומר, שחשבתי שהיא עשויה להועיל. בוודאי שאני מסכימה עם המפגינים, השאלה היא שאלה של חכם ולא של צודק) הייתה זו של מאהל המחאה. חשבתי שאולי זה כן יוכל לגרום לאולמרט, שהיה נראה שלא מתכוון לעשות שום דבר, להניח רשימה להצבעה ולתת לקבינט לקבל את ההכרעות. ההנחה הייתה שבניגוד ללבני, ההתנגדות שלו לביצוע עסקה אינה איתנה ואינה מבוססת עקרונות מעוותים אלה ואחרים, אבל מסתבר שהאגו קודם להכל וכתוצאה מכך לא רק שלא הניח לשרים לקבל הכרעה, הוא גם יצא בהצהרות שיקשו על נתניהו לשכנע את השרים מהליכוד להצביע בעד עסקה. מתנגדים כמו ליברמן וכמו בוגי ודאי ישתמשו בהצהרותיו של אולמרט ויגידו שאם *אפילו* ממשלת אולמרט לא הסכימה לדבר כזה אז איך יכול להיות שממשלת ליכוד תסכים, ושאם אולמרט ראה בדברים כאלה קו אדום אז על אחת כמה וכמה הם צריכים. אני חושבת שהיות והממשלה התחלפה, גם המסר מטעם מטה החברים, ומטעם כולנו - יכול להתחלף, וכדאי שיתחלף, במשהו חיובי יותר. צריך לזכור שגלעד שליט נמצא בידי החמאס, ולמרבה הצער, הם אלה שנותנים את הטון בעסקה, והם חופשיים לשנות את עמדותיהם, להקשיח, למרוח זמן, כמה ומתי שבא להם. האסירים עצמם מצדם יכולים לשתות מהים של עזה, מה שמעניין אותם זה נטו ההישג שהעסקה תייצר וככל שהקרע הפנימי אצלנו יגדל כך גם ההישג שלהם גדל. המסר שצריך לעבור לנתניהו הוא שאנחנו יודעים שמדובר בצעד לא פשוט עבורו, ואם יצליח בו יזכה להערכה ציבורית רבה ובמידה רבה לשיקום אותו המעמד שרק בגללו מפלגה כה שנואה כמו קדימה הצליחה לקבל את מס' המנדטים המירבי - פשוט כי ציבור שלם הצביע הצבעה שהייתה לא בעד אלא נטו נגד - נגד נתניהו. מסר דומה צריך להעביר גם לאהוד ברק, שאם יצליח, כשר הבטחון, לשכנע את הממשלה הנוכחית לקבל את ההכרעות הקשות, אז לא רק שהכתם של הממשלה הקודמת לא ידבק בו (שכן גם הוא היה חבר בה, גם אם עמדתו ידועה לכל) אלא שבכך הוא יוכיח לכוווולם שהוא איש של מעשים ואחריות לאומית ולא של דיבורים ואגו ושברור כי בלעדיו ביבי לא יכול היה לעשות את זה. הוא היחיד שיוכל לשכנע את השרים כי מה שהנחה את ממשלת אולמרט לא היו קווים אדומים אלו ואחרים. אני לא חושבת שלהפנות לשניים האלה קריאות כי יש לשחרר את גלעד במחיר הדרוש מועיל במשהו, הם יודעים את זה. גם אולמרט יודע, הוא פשוט לא מוכן היה להודות שטעה בגישתו מלכתחילה. היום, אני בטוחה שהוא מבין שחמאס לא יסכימו לבצע עסקה אם היא לא מהווה ניצחון עבורם, אבל האגו, האגו...