סדר פסח מול ביתו של ביבי

יונה1

New member
skeptic

גישת "השארת הנושא על סדר היום" היא אם כל חטאת והיא גם הטעות הרווחת ביותר מזה 3 שנים. גלעד שליט איננו קוקה קולה ואין כל צורך לשווקו לציבור הרחב. שים לב לאירוניה שבדבר, הרי אפילו הצטוונו בעצת חכמים לשים השנה כסא ריק בליל הסדר "למען גלעד". מה שאומר שפולחן גלעד שליט מחליף את הפולחן הקודם של השארת כסא ריק למען רון ארד (שהיה עד לפני 3 שנים השבוי התורן שלנו, שנשאר במוקד הדיון הציבורי). האם שמעת פעם את השם ניסים סאלם למשל? או למשל עמי גיא ? אלה שבויים שחזרו הביתה בעקבות לחץ נכון ואפקטיבי של משפחותיהם על ראש הממשלה, למרות שלא שווקו לציבור ונשארו אנונימיים. זאת כאמור, בניגוד לרון ארד ששמו מוכר לא רק בישראל, אלא בעולם כולו. ממש עוזר לו הפרסום הזה... ההתקפות האישיות נגד יואל מרשק נעשות בהומור ובעיקר מתוך הרבה בוז לאדם שמתבלבל וחושב שהוא הוא האישיו ולא גלעד. סתם מתוך ספורט הקשתי את שמו בגוגל ומצאתי שיואל מרשק+ גלעד שליט, מניב 15.800 תוצאות (-: האיש הזה "גונב קרדיטים" מכל מי שיוזם ועושה, כולל טענתו בתקשורת שהוא זה שהקים את אוהל המחאה (נסה לצורך השוואה, למצוא למשל בגוגל כמה פעמים מוזכרות האחיות שהקימו בשקט בשקט את האוהל לפני כמעט שנה ומאיישות אותו יומם וליל מאז). התקפות נוספות הן על קבוצות הזויות שבמקום להצטרף לאחת מעשרות היוזמות הקיימות ואחד הגופים הקיימים, חדשות לבקרים מקימות "מטה חדש" וזאת כדי לזכות בגוגל לאיזכורים לפחות כמו מרשק.

יונה1

New member
יש לי קשר ישיר ואישי?

ממש, אבל ממש לא! יש לי קשר ישיר ואישי רק עם חברי עמותת ערים בלילה ועם האחיות שהקימו את האוהל. את כל יתר הנפשות הפועלות אני מכירה באופן שטחי ביותר, עם רובם לא דיברתי מעולם ומקסימום נפגשנו באחת הפעילויות.

skeptic

New member
ועדיין

מה לדעתך צריך לעשות. עכשיו ולא בדיעבד. עכשיו ולא חלב שהחמיץ. מה שהיה פעם לא תמיד נכון עכשיו. בדיוק כפי שלדעתי טננבוים לא חזר בגלל לחץ המשפחה אלא בגלל לחץ הצבא שהצליח להכניס לשרון לראש שטויות פלוס הספינים על השיניים השבורות. הטעם היחיד הוא לשכנע את הממסד (ממשלה, צבא, יחסי חוץ/פנים וכו') שזה לטובתם לשחרר את גלעד. יש שחושבים ש: למשל, מחאה אלימה של מתגייסים. למשל מחאה אלימה של חיילים (שאסור להם אבל יש חופשות ויש כובעי גרב). למשל מחאה אלימה ברחובות/כבישים/צמתים ליצירת מהומה אזרחית. למשל ... ועדיין לא מבין כלום ממה שאת כותבת מה לעשות עכשיו.

יונה1

New member
skeptic הרי לא כתבתי בכלל מה צריך לעשות עכשיו

כך שאין לך מה להבין. אני למשל לוקחת חלק בחודשים האחרונים רק במשמרות של אוהל המחאה ובהפגנות אד הוק מול משרד הממשלה והקריה. זאת בתנאי כמובן ש"החברים של" לא מביאים את הכלוב הדבילי והמזיק שלהם. לשמחתי והפתעתי, גיא אליאסף די קשוב לי והכלוב בוטל. לצערי מכל פעילות כזו אני יוצאת במפח נפש. למרבה המזל והותק, אני כבר יודעת מראש להתרחק מפעילויות שנראות לי הזויות. הרעיונות שהעלת נשמעים לא רע, כמובן שגם הראיונות הרבים שחילק יואל מרשק לכל כלי התקשורת על שביתות רעב וחסימות כבישים נשמעים מצויין. אבל יש לי כבר ותק של כ-15 שנה בשמיעת "רעיונות טובים". באופן כללי...אני לא נוהגת לשבת מול מחשב ולחלק עצות ובעיקר לא כאלה המתבססות על שביתות רעב, כי אני נורא אוהבת לאכול. ומדוע אתה חושב שהבקיאות שלי במחאה מבוססת על "מה שהיה פעם"? נכון שארנה שמעוני (בדומה מאד מאד ליואל מרשק) טוענת שהיא עמדה בראש ארבע אמהות, אבל האמת היא שהיא לא היתה אפילו דקה חלק מהתנועה. לעומתה, אני כן הייתי מראשי התנועה - כמעט מרגע היוסדה ועד שצה"ל נסוג מלבנון. אז הבקיאות שלי ממש לא מתבססת על תחום המחקר שלי שעוסק בשנות ה-70, אלא על פעילות בשטח עצמו. ולגבי הילדים של טננבאום, לדעתי הם הפעילו מכבש של לחצים על שרון, אבל אני ממש לא בקיאה במה שהתרחש שם, וניחושים שלי טובים כשלך.

skeptic

New member
ועדיין

מה לדעתך צריך לעשות. עכשיו ולא בדיעבד. עכשיו ולא חלב שהחמיץ. עדיין לא מבין כלום ממה שאת כותבת מה לעשות עכשיו. את לא היחידה שלוקחת חלק בפעולות כאלה או אחרות. כל אחד פועל, אם הוא פועל, כפי שנראה לו וכך ראוי. אז ניתן להבין שבעצם אין לך שום דבר שונה להציע. כדברייך, את לעיתים מצטרפת פה ושם לפעולות מסויימות, בדיוק כפי שעושים אחרים, את לעיתים מדברת פה ושם עם ה"מנהיגים", בדיוק כפי שעושים אחרים, את לעיתים מעבירה ביקורת על פעולות של אחרים, בדיוק כפי שעושים אחרים, את לעיתים מגחכת על דברים הזויים, בדיוק כפי שעושים אחרים - כלומר אין מים חדשים תחת הגשר. אוקי, הבנתי.

יונה1

New member
מה עושים עכשיו?

איך מחזירים טריות לחלב שבאמת החמיץ? איך מתקנים נזקים איומים שנעשו במשך 3 שנים? ממש הצחקת אותי! אמרתי לך שהייתי מוכנה להפגש עם המשפחות מספר שבועות לאחר הנפילה בשבי. לא אמרתי לך שמיקי גולדווסר העזה להעליב אותי בפרהסיה על שניסיתי לתקן שטויות שעשו. להבדיל אלפי הבדלות, אתה קצת מזכיר לי משפחת חולה שמת, שבאה בטענות לרופא על כך שאינו יכול לעזור לו יותר. בודאי שהיום אתה יכול ללגלג עלי כמה שתרצה שאני עושה ב-ד-י-ו-ק את מה שעושים כל האחרים. ההבדל היחיד הוא שכל מי שמכיר אותי, עולה אלי היום לרגל להזכיר לי כמה צדקתי כבר לפני 3 שנים. אז איך מתקנים את הנזק הנורא ומה עושים היום? תשאל את מרשק, לא אותי.

skeptic

New member
אוקיי הבנתי

עוד קשקשנית אינטרנטית. נבדוק אותך בחטיפה הבאה, ואין ספק שהיא תגיע. ניים דרופרית.

יונה1

New member
הרסת אותי מצחוק עכשיו../images/Emo140.gif

מתה על חוש ההומור שלך! מהחזקים שידע הפורום הזה מעודו.

ניסים סאלם ויוסקה גרוף, וחזי שי גם

ניסים סאלם היותר אנונימי, ויוסקה גרוף היותר ידוע הוחזרו הביתה בזכות זה שאמא של יוסקה, מרים 'שיגעה לראש-הממשלה יצחק רבין, את השכל', עד שאמר ל'מקורביו: "תורידו את האשה הזאת ממני..." מה שנתן את 'האור הירוק' לרקימתה של עיסקת ג'יבריל, שאחר-כך יצא הקצף על רבין בגללה (מה שגרם לו להסס לגבי עיסקה אפשרית אחרת לגב רון ארד !). יוסקה, ניסים, וחזי שי (מ"מ טנקים שנשבה עוד קודם לניסים וליוסקה, בקרב סולטן יעקוב המפורסם, והיה שבוי בכלא ה סורי כשנתיים וחצי ללא שבישראל בכלל ידעו שהוא שבוי, והתייחסו אליו כאל 'חלל-נעדר שמקום קבורתו לא נודע'!) לסיכום: הבוטות וההצקה הבלתי נלאית של אמא אחת הביאה להחזרת בנה שלה ועוד שלושה שבויים. אולי זהו לקח חשוב שלא נלמד, או שלא ניתן היה שוב ליישום בגלל 'הנפשות הפועלות' השונות לגמרי (מראש-הממשלה ועד הוריו של השבוי). לגבי כל שאר דבריה של יונה1 - לחלקם אני מסכים מאד, לחלקם מסכים פחות, אבל לא זה הדיון החשוב כרגע. מה שחשוב - מה עושים כדי לזרז - א. את קבלת אות-החיים תאור מצבו של גלעד שליט כיום. ב. כדי לזרז את הליכי החזרתו הביתה. כל היתר ממש לא חשוב ! עצות ורעיונות, נכונים להיום (!) לגבי א. ו-ב. לא קראתי כאן. חבל.

ל'סקפטיק' שכתב דבר נכון לדעתי+תוספת+תיקון

1. כתב 'סקפטיק': "לשכנע את הממסד (ממשלה, צבא, יחסי חוץ/פנים וכו') שזה לטובתם לשחרר את גלעד." ואני בהחלט מסכים להגדרת המטרה. עכשיו אנחנו זקוקים להצעות מעשיות באלה אמצעים אפשר להשיג את המטרה הזאת. 'סקפטיק' הזכיר כמה אמצעים, ביניהם הפעלת חיילים משוחררים, מתגייסים טרם גיוסם, ואפילו חיילים משרתים. לידיעתך: הדברים הוצעו ונדחו 'על הסף' ע"י המתגייסים, המשתחררים וחיילי-מילואים (כולל בני מחזור הגיוס של גלעד שליט בפלוגתו, מפקדו בזמן השבייה, וכולל חיילי-המילואים מפלוגתם של אלדד רגב ואודי גולדווסר. גם אל חיילי-פלוגתו של גלעד היתה פנייה ביום-השנה לתקרית בכרם שלום, באזכרה שנערכה למ"מ חנן ברק בערד. גם הם סרבו בנימוקים אישיים למיניהם). היו הצעות לא להתגייס, לא להשתחרר, להקים מאהל מחאה בפתח הבקו"מ שיקרא למשתחררים להצטרף... הכל נדחה. 2. שתי טעויות-הקלדה בהודעתי הקודמת: (1). לא "עוד שלושה" שבויים חזרו הביתה ביחד עם יוסקה גרוף אלא שלושה ביחד אתו (ניסים סאלם, יוסקה גרוף וחזי שי) (2). צ"ל (הפיסקה המסיימת של הודעתי בנוסח הנכון): "מה עושים כדי לזרז - א. קבלת אות-חיים, ואת תאור מצבו האמתי של גלעד שליט כיום. ב. כדי לזרז את הליכי החזרתו הביתה. כל היתר ממש לא חשוב ! עצות ורעיונות, נכונים להיום (!) לגבי א. ו-ב. לא קראתי כאן. חבל."

יונה1

New member
דב"ת, נהדר - אתה מתחיל להתקדם

כתבת ש: "הדברים הוצעו ונדחו 'על הסף' ע"י המתגייסים, המשתחררים וחיילי-מילואים". בכך אתה מתחיל להתקדם ולהתקרב לטענתי שראשית חוכמה לכל רעיון נפלא ככל שיהיה שעולה באינטרנט או אפילו בסלון, דורש חיילים שגם יממשו אותו. משעה שגם לי אין שום "דוויזיות של חיילים" באמתחתי, אני נמנעת מלהציע רעיונות. ופה בערך נגמרת כל התורה על רגל אחת.

skeptic

New member
מרשק

למרשק יש לפחות מה שאין לרבים אחרים וזה חיילים. יש לו יכולת לגייס אנשים איכותיים ואיכפתיים ואת זה אי אפשר לקחת ממנו. באופן טבעי הוא נעזר בחיילים שלו למטרות שהוא (והאנשים שאיתו) חושב שהן נכוונות. להבנתי הוא פועל בשיתוף פעולה עם פעילים אחרים כולל משפ' שליט.

למעלה