לא "צריך", אבל זה אפשרי ונחמד
ומה שניסיתי להגיד זה שאפילו בחברה המערבית שלנו, ואולי בעיקר בה- נוכחות של משפחה מורחבת (כן, 24 שעות ביממה) יכולה להועיל מאד. ההנחות שלך מוגזמות.
מקובל בהרבה תרבויות שמשפחה מורחבת תומכת ביולדת , שצריכה להתאושש מלידה ,כואבת בגוף ולעיתים בנפש, ומנסה לטפל בתינוק שמייצר עבודה 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע...הרי הקונספט שכל זה מוטל על איש צעיר אחד שצריך ביום אחד להתמודד עם פרנסה לנפש נוספת, עם זה שאשתו במשכב לידה על כל מה שזה אומר(וזה הרבה, גם אצלי -ולי היו לידות ממש קלות..) ועם שותפות בתחזוקת התינוק האינסופית ותחזוקת הבית שהתרחבה פתאום בהרבה כביסות- זה העניין החדש והיוצא דופן.
כאשה לגמרי מערבית ועצמאית בחינוכי -לא יכולתי לדמיין לפני הלידה שהייתי שמחה לו אחותי וסבתי היו שם, אבל בדיעבד אני יכולה לראות איך זה היה יכול לעזור, גם טכנית ורגשית וגם מבחינה זוגית, כן!
לאפשר לזוגיות קצת אויר מכל המתחים שנובעים מחוסר שינה-קשר חזק בין האם לתינוק-תינוק בוכה, אמא שאין מי שיטפל בה, למרות שהיא עוד כאובה ופצועה- דאגות פרנסה שגורמות לאבא לעבוד שעות רבות והמתח שנובע בעקבות זה.
אצלי, אגב, זה לא היה רלבנטי, קשיי זוגיות או לא. הורי ואחיותי גרו במרחק שעתיים נסיעה ובאו לבקר פעם בשבוע שבועיים. כשהתינוקת היתה בת 3 שבועות בעלי דאז עשה סקי,נפצע ובמשך חודש לא יכול ללכת, הוא היה בבית וטיפלתי גם בו -ככה שבדידות לא היתה(רק חירפון).
אגב, כשאותה תינוקת ממש היתה בת 7 חודשים פרצה מלחמה ובית אחותי הופגז, אז היא באה לגור אצלנו עם שני ילדיה הקטנים לתקופה לא ידועה. היינו מודאגים שזה יחרפן את הזוגיות, אבל לא היתה ברירה. אגב, אחותי מעולם לא ישנה אצלנו אפילו לילה יחיד קודם, וכאמור- היתה עם שני ילדים קטנים! להפתעת שלשתנו לא היו מתחים. נוכחותם איכשהו ריככה את המתחים שהיו בין בעלי לביני על רקע עבודתו, הילדים ריתקו את התינוקת והיא זחלה אחריהם במקום לנסות להשמיד את הבית
אחותי עזרה לי עם התינוקת ואני עזרתי לה עם הילדים, ונוכחותה אפשרה לבעלי להשאר בעבודה כמה שחשב לנכון ולצאת עם חברים מדי פעם בלי שארגיש שהטיפול בילדה נופל רק עלי.
לגבי להכניס תכנים לחופשת לידה- חה!