סוגיה מורכבת לקראת מעבר הורים של אישתי לעיר

shelycat

New member
תשמע. ילד ראשון זה לא פיקניק לזוגיות

אישה ומשפחה לאחר לידה הוא מצב לא פשוט במיוחד בלידה ראשונה,
כשהאישה עוד לא יודעת מה עומד לפניה מבחינה ריגשית. לא ערוכה להיי של אחרי הלידה ולבכי שמגיע ביום השלישי. בעצב והבדידות שלהיות בקהל שאף אחד לא "רואה" אותה אלה כולם רוצים "לעזור" אבל אף אחד לא ירים סחבה וינקה את הבית, או יבשל, או יעשה קניות עבורכם, רק ירצו להחזיק את הילד. ואיזה עזרה זאת בדיוק?
יתרה מזאת התקופה הראשונה היא המקום ששני בני הזוג מוצאים את מקומם במשפחה החדשה שבנו. המצאות "מבוגר אחראי" עלאק לעיתים מדירה את רגליו של בן הזוג ומערערת את הבטחון של האם הצעירה.
אבל בלי קשר לכל זאת, בו אספר לך עוד כמה דברים על אחרי הלידה שבשבילם זוגתך תרצה פרטיות.
אחרי הלידה מדממים. הרבה. שבועות.
אחרי הלידה גם אם מחליטים לא להניק דולפים. לא מעט.
אם רוצים להניק, לא כיף בבית שלך להיות זה שמדירים מהחלל הציבורי כי יש שם אנשים נוספים כמו למשל הטינאייג'רית שלא בטוח תרצה להניק לידם (מפתיע כמה דווקא הצעירים ולא הסבתות מתקשים לקבל הנקה), תוסיף לכך שיכולים להיות קשיים בהנקה שאולי תרצה לשמור לעצמה ולא לחשוף בהכרח למשפחה.
אחרי הלידה מעבר להשפעה ההורמונלית על מצב הרוח, יש יופי של גלי חום לעיתים, לפעמים בבית שלך אתה רוצה לא להתלבש באופן צנוע כי יש שם עוד אנשים. תמיד.

יש הרבה דברים אחרים.
חלקם אולי יפריעו חלקם לא.
זה מאוד אישי.
אבל אחרי לידה ראשונה עומדים מול המשפחה, לוקחים את תפקיד "הרע" על עצמך כי התפקיד הראשון שלך כאב ובעל בתקופה הראשונה שאחרי הלידה היא "שומר סף" שדואג בסימן ראשון לסנן נוכחות ושאר פנינים שהמשפחות ירצו להעניק מחוכמתם מרצון טוב אך לפעמים תוך התעלמות מהרצונות שלכם כי הם גם מתרגשים מהסבאות הטרייה.

ומסבירים למשפחה.
תשמעו.
לא מתאים.
בסוף ההריןון ואחרי הלידה אנחנו נשמח לארח אתכם מידיי פעם לקפה וטייק אווי.
אנחנו רוצים את הפרטיות שלנו כדי ללמוד להיות משפחה יחד.
זאת הזדמנות אחת בחיים וככה תכננו אותה.
אל תכנסו לתירוצים סטייל לא רוצים להפריע לכם עם תינוק בכיין, או תירוצים פרטניים שהם ינסו למצוא להם פתרון.

mother cat

New member
איזה תיאור מדוייק של אחרי לידה

השכלת לתאר את כל מה שיכול לקרות ולמה אורחים בתקופה הזו אינם רעיון טוב.

ornme

New member
תגידו ברור שלא מתאים לכם.

גם אם כרגע אתה חושב שאולי תסתדרו עם זה - זה רק משום שעדיין לא ברור לכם כמה קשה לאחר לידה של ילד ראשון...
כבר כתבו כאן על אי אילו תופעות של אחרי לידה,
אני זוכרת בעיקר את השינה.יותר נכון את חוסר השינה...
שעות השינה מוכתבות ליולדת על ידי התינוק...
לפעמים ערים בלילה וישנים ביום, לפעמים מנסים לחטוף קצת שינה כשהתינוק ישן, ומאוד מפריע לנסות להרדם כשבבית מסתובבים אנשים.
מפריע משמעותית.
כי זו תקופה שמאוד עייפים, והשינה חסרה, ובאמת - זו לא תקופה לארח אנשים בבית.
וצריך להסביר את זה ברור, כי יפה מצידם שהם עוברים דירה על מנת להיות קרובים אליכם, עדיין, זה לא אומר שצריכים להידבק ככה אליכם.

אפשר לשכור דירה לתקופה קצרה.
שווה.

EchoHelloWorld

New member
בדיוק, אני לא חושב שאני אסתדר עם זה בכלל

אם מסיבה כלשהי זה באמת יצא לפועל אני ארגיש מאד לא בנוח בתוך בייתי ודאגתי גם להעביר את הנקודה הזאת.
בימים האחרונים אני דואג לדבר על זה הרבה ולהבהיר שמבחינתי זה לא הולך לקרות. אבל עדיין, הנושא לא ירד
לגמרי מהפרק.

נקווה שלא נצטרך להגיע לזה
.

chili3

New member
לא הייתי מסכימה. גם אם היה מדובר בהורים שלי

ואני מאוד אוהבת וקשורה להורי, אבל יש גבול...
אם היה מדובר באנשים שיש להם בעיה כלכלית והמשפחה צריכה לתמוך ולעזור, זה משהו אחר.
אבל מתוך נוחות/חסכון/חוסר מחשבה
אין מצב שהייתי מסכימה.
ילד ראשון זו התרגשות גדולה שהייתי רוצה לעבור עם בן זוגי בלבד !
אני אישית גם לא ראיתי צורך להתארח אצל אמא שלי בשבוע/שבועיים אחרי הלידה, כפי שהרבה נשים אחרות נוהגות לעשות.
רציתי את הפרטיות והשקט שלי.
לחשוב על לארח צמד של סבתא ונערה במשך 4 חודשים (במקרה הטוב.... תמיד יש עיכובים/שיפוצים) נראה לי כמו סיוט מיותר.

אני במקומך הייתי בולעת את חוסר הנעימות ומודיעה שזה לא פתרון רצוי ומתאים מבחינתכם.
ושתשמחו לעזור להם למצוא דירה בשכירות באזור.

אני תומכת בדעתך

לא מדובר במצב רגיל,
התקופה הראשונה אחרי הלידה, במיוחד של ילד ראשון, דורשת הסתגלות של כולכם למצב,
ובעיקר בניה שלכם כמשפחה.
זה משהו שמאוד קשה לעשות כשיש אנשים זרים בבית.

נראה לי לא הוגן לבקש מאמא צעירה, בתקופה כה קשה אחרי לידה, לטפל בבת עשרה
והסבתא שסביר שיהיו לה המון דעות ורעיונות על איך ומה צריך לעשות,
מתוך כוונה טובה, אך עדיין, לפעמים רוצים רגע שקט, ואת היכולת להחליט לבד מה לעשות.

מה לגבי שכירת דירה קטנה לחצי שנה?
אפשר להתחלק בהוצאות שכר הדירה...
והיכן יגורו ההורים?

כמובן שיש לנהוג בכל העניין ברגישות מירבית, כיוון שגם כך כל עניין הקשרים המשפחתיים מאוד רגיש סביב לידה...

בהצלחה

למעלה