סוגיה משעשעת 2

Violettecat

New member
סוגיה משעשעת 2

משהו קטן ביפנית שסגנית הקפטין שלכם, הלא היא אני, שמה לב אליו לאחרונה. ביפנית (אם לא מתחשבים בקנג'י) איצ'יגו זה תות ורנג'י זה תפוז. לאיצ'יגו יש שיער כתום , ואילו לרנג'י יש שיער בצבע אדום כלומר הפוך על הפוך, זה שקוראים לו "תות" הוא בעל שיער כתום וזה שקוראים לו "תפוז" הוא בעל שיער אדום, מה שמעלה את התהיות הבאות : האם מדובר בצירוף מקרים או במשחק מילים משעשע שמראה אירוניה? האם מה שהמנגקה ניסה לומר היה ,שהיפנים לא נותנים לילדים שמות על פי צבע השיער? האם זה נועד כדי לגרום לנו לשים לב לקנג'י של שמות הדמויות בסדרה? האם ליוצר של בליצ' יש חיבה לפירות ממש כמו שליוצר של DBZ יש חיבה לירקות? ------------------------------------------------------------------ מה אתם חושבים?

Kakashi Sensei

New member
ליוצר של בליצ' אין שום חיבה לפירות

הוא העניק להם שמות אלו כי היה לו קל יותר להמציא כך שמות לדמויות. איך אני יודע? תקראו את היצירה הראשונה שלו הלא היא Zombie Powder. מנגה זאת היא המנגה שהוא יצר לפני בליצ', בה יש מעט אנאלוגיות לבליצ' וכו'. מנגה זו תעזור לכם להבין פחות או יותר את קו המחשבה שלו יוצר הסידרה. מי שרוצה, יכול לפנות אלי באחת מדרכי התקשרות המקובלות ואני אתן לו את מקור ההורדה. בקשר לתאוריה של השמות, לדעתי הוא נתן להם שמות אלו בכדי ליצור קשר ביניהם. קשר בין הדמויות באופן כללי, בלי התייחסות ליחסים של הדמויות עצמן בסידרה.

../images/Emo15.gif תפוזים ותותים במסורת היפנית^^

שניהם פירות נדירים ביותר, ונחשבים לפרס. מחירם גבוה מאוד, והם נחשבים למעדן מיוחד. מורים יפניים בדרך כלל נותנים תפוז אחד / תות אחד לתלמידים מצטיינים במיוחד פעם בשנה, תפוז מסמל כבוד, תות מסמל הצלחה. תלמיד שמחזיר למורה את התפוז בעצם אומר שהוא לא לוקח לעצמו את הכבוד אלא מעניק אותו חזרה למורה. כשתלמיד עושה אותו דבר עם תות הוא בעצם אומר שההצלחה אינה שלו אלא של המורה. הרבה מאוד מהמשלים היפניים שבאים ללמד מסר על כבוד במשפחה וכבוד כללי עוסקים בפרדסים ובתפוזים, ואלו שעוסקים ברצון ובשאפתנות להצליח- עוסקים בשדות תותים. בסך הכול אלו שני פירות עם הרבה משמעות סימלית בשביל היפניים. יכול להיות שזה בא להגיד לנו משהו על רנג'י ואיצ'יגו?

Violettecat

New member
מסכימה , זה באמת אומר משהו

שניהם באמת שאפתניים, ראויים לכבוד ומצליחים מאוד בדרכם האישית, אם באמת המנגקה התכוון לתת להם את השמות האלה מתוך סמליות, אז הוא בחר נכון.

Vivi Sparrow

New member
כל הכבוד ניצן ../images/Emo45.gif

דברים כאלה צריכים ללמד בבית הספר. אני לומדת יותר דברים דרך האינטרנט מאשר בבית הספר. S: *חיבוק* X3

Neon taichou

New member
ואם כבר פירושי שמות, תראו מה יש לי.

http://www.livejournal.com/community/soul_society/330097.html קובו-דונו גאון. קובו-דונו אלוהים. קובו-דונו בטח מאוד משועמם בחיים. אבל אמג!!11 זה פשוט כל כך עעעע #___@

acid bath

New member
את כזאת חכמה... 00;

את לא אמורה להיות בטירונות או משהו? ס.ס *מרגישה טיפשע* אני חושבת, שאת חושבת, על דברים שאפילו טיטה קובו לא חשב עליהם בעצמו. לפי דעתי כנראה באמת צירוף מקרים: או שטיטה קובו ממש~אבל ממש ממש משועמם. 3> ואת גאונה. *.*

Jifannit

New member
האא, זאת אני. XD

אני כותבת מהמחשב של השכנה שלי ^^ [כי היא וכל שאר החבר'ס מהמושב רואים סרט משעמם. ;;] כתבתי מיוזר... כלשהו;; הם לא יכעסו עלי שבטעות כתבתי ממנו, האי? ס.ס אמא'לה. >: *קופצת על אתי* *ובנימה של יאצ'ירו* אתי צ'אאאאן! D: וולקאם הומ ^-^ אומשהו XD *מפסיקה לזבל*

Vivi Sparrow

New member
מה את עושה אצל השכנה בשעה כזו? Oo;

גו אתייייי O: המסן שלי מת >:

Jifannit

New member
אני ישנה אצלה. XD

וגם עוד מלא מהכפר. שבוע הבא יום שישי השלוש עשרה ויום אחריו יש יומולדת לרוקיה! O:

Jifannit

New member
XDDDD

זאת התגובה הכי מוזרה שקיבלתי לאחר שאמרתי שאני גרה בכפר. XDDD

Vivi Sparrow

New member
אני אקח את זה כמחמאה ^_^"

...במקרה שאת תוהה, התכוונתי ב"קפל ואשוח" לזה שבשבוע הבא יהיה יום שישי ה13 ושלרוקיה תהיה יומהולדת. P:

Jifannit

New member
אה. *מרגישה טיפשע XD*

XDDDD בהחלט ^-^ רק חבל שאני אהיה בטיול ז'-ח' של התנועת נוער שלי. יהיה מגניב, הגרעינרים ישחטו אותנו. םם; רקרק... אוףאוף, רציתי להזמין את כולם לבית שלי >': ובאחד בלילה היינו צורחים ועושים שטויות ~ודבריםXD~ והשכנים היו צורחים עלינו, חעחעחע. [: אבל לא נורא. אני אחגוג את היומולדת של רוקי לבדי;; בעסה.

Vivi Sparrow

New member
באיזו תנועת נוער את? O:

בעע היינו עושים מסיבת מומולדת לרוקיה אם לא היית הולכת לטיול הזה >:

Jifannit

New member
אני ב... .____.;

זה ישמע כזה דפוק XD "תנועת הנוער של האיחוד החקלאי". אבל באמת, אנחנו ממש מאאאגניבים;; ז"א, כמה פעמים ראית 600 אנשים, שמתחילים לרקוד ולקפץ אחד סביב השני ולעשות "ציף ציף ציף" עם לחן? D: כ, יש מאחורי זה סיפור ארוך. 3>

Vivi Sparrow

New member
נשמע כה מאאאגניב XD

איפה את גרה? אני אשמח לקפוץ לבקר אתכם ^_^;

Jifannit

New member
*שולחת לך מסר*

לא שאני חוששת לומר פה את השם של הכפר .___. סתם אמא לחוצה. D:

למעלה