סוגיה שהפציפיסטים יאלצו לתת עליה

סוגיה שהפציפיסטים יאלצו לתת עליה

את הדעת: בני נוער רבים העומדים לפני גיוס- לא מעוניינים לשרת בצה"ל. לא מסיבות מצפוניות, לא פציפיזם ולא כל סוג אחר של אמונה. פשוט, שירות בצה"ל לא עומד בראש סדר העדיפויות שלהם, הם רוצים ללמוד\לעשות כסף\לטוס לחו"ל או כל דבר אחר. לא נראה להם, שהם צריכים לבזבז שלוש שנים מחייהם בתרומה למדינה. הרבה פרזיטים כאלה, מוצאים מסתור וחסות תחת כנפי הפציפיזם. לפתע הם מצהירים שהם אוהבי שלום, מתנגדים לפתרון סכסוכים באמצעות אלימות, ושאר עקרונות פציפיסטיים כאלו או אחרים. הם מנצלים את ההד הציבורי שהפציפיסטים מעוררים, כדי לשייך את עצמם לפציפיסטים, אע"פ שאינם כאלה. האם אתם לא חושבים שצריך למנוע מאנשים כאלה השתמטות מצה"ל? אתם לא חושבים שאתם נותנים מחסה לפרזיטים, שקיבלו מהמדינה הכל ובשעת הצורך לא מעוניינים לתרום בחזרה? אתם לא חושבים שאתם מעודדים בני אדם לגדול להיות אזרחים המהווים נטל על המדינה- לוקחים אבל לא נותנים?

גירץ

New member
כל סיבה לא להתגייס היא סיבה טובה

איפה הבעיה? מי שאתה קורא לו פרזיט, אני קורא לו אדם הגון ושפוי. כשיבוטל הצבא (או גיוס חובה) לא תהיה בעיה שכולם כאילו אמורים ללכת לצבא. אתה יודע כמה אנשים לא מתגייסים? כמה לא מסיימים שירות צבאי? כמה לא עושים מילואים? יש לי אחוזים אם אתה רוצה. אז תפסיק עם הקשקוש הזה של פרזיטים, במילא לא צריך את כולם בצבא ולצבא אין מה לעשות עם האנשים האלה ומי שואל את הצבא בכלל? עוד מקרה של הזנב שמכשכש בכלב.

אדם הגון ושפוי?

איזו מן הגינות זו לירוק בפנים למדינה שגידלה אותך ונתנה לך את האפשרות להגיע לאן שאתה רק רוצה?
מי שואל את הצבא...אתה שואל את הצבא. אתה תתגייס גם אם לא נוח לך. כן, אני יודע שבאסה, אבל זה החוק במדינה. על המושג חוק- שמעת?

למרות שאני בעד ביטול המתכונת

הקיימת של שירות חובה, אתה באמת מתכוון ברצינות כשאתה אומר "שיבוטל הצבא"? אתה באמת חושב שנמשיך להתקיים כאן ולו שניה אחת ללא צה"ל?

והנה תשובתי

לפי דעתי כל אדם במדינת ישראל חובה עליו לשרת את מדינתו ולתת לה כפי שנתנה לו. אם אינו יכול להיתמודד עם צבא רגיל בגלל היותו פציפיסט שילך לעשות שירות לאומי.

לי כמו לעוד הרבה אנשים ..(תקראו)

המדינה לא נתנה כלום!!! אני מרגיש שהמדינה רק דופקת אותי על ימין ועל שמאל. למשל, אני רוצה ללמוד, לצאת עם מקצוע. תחילה אני צריך לשרת 3 שנים בצבא, לשכוח כל מה שלמדתי ולבזבז 3 שנים מחיי. אחרי זה, כשאני אסיים לשרת ואתחיל ללמוד, יזמנו אותי למילוים באמצע איזה קורס. אני אפסיד חומר, מבחנים חשובים ויש סיכוי שאפילו אכשל בשל כך. אם אני כן אצליח בכל זה וארצה לעבוד במקום נורמלי(תקוות לחו"ל) לא יקחו אותי(או שיעיפו) לעבודה כי כל שנה אני אצטרך לחזור לפחות לחודש כדי לשרת ת'מולדת(עאלק). אני מבין את אלה שלא רוצים שאנשים כאלה יעבדו אצלם, הם מפסידים כסף רב בגלל דברים כאלה. בנוסף לכל זה, ההורים שלי כל יום מפחדים לאבד תעבודה כי העסקים קורסים וידועה שעם מה שהמדינה מציעה, אי אפשר להחזיק מעמד חודש. עליתי מברית המועצות, לפני 13 שנה(כשהייתי בן 5) ועד עכשיו במדינה הזאת אני נחשב לרוסי. ההורים שלי מקבלים משכורת ששום צבר לא היה מסכים לקבל ביחס למה שהם יודעים ועושים. עכשיו תסביר לי, איפה המדינה הזאת נתנה לי משהו?? אל תבין בטעות שאני משתמט, אני לא, אני מתכוון לשרת את המדינה הזאת כמוך כי אין לי שום ברירה אחרת(בדרך נורמלית). אני לא מתכוון להמציא סיפורים, כמו זה שאני רוצה ליחידה הכי הכי בצבא(הפאוור רנג'רס) ועוד דברים כאלה, כדי לצאת מהצבא, למרות שזה לא קשה. אני פשוט לא יכול להרגיש חרא עם עצמי כשאני עובר על החוק, משקר וכו.. כמו שכל המדינה הזאת עושה וזה היסוד שלה.

בנוסף..

אני לא רואה שהשרות שלי יתן משהו. אם השרות שלי היה עוזר למנוע את כל הטרור הזה ובאמת להפסיק את כל זה(וזה אפשרי בעזרת צבא ומחשבה), הייתי מתגייס בגאווה רבה. אבל שולחים אותנו פשוט למות בשטחים, בלי לפתור שום דבר. מצטער, אבל אני לא מוכל למות בשביל לא להרוג איזה מחבל שגם ככה היה מתפוצץ עוד יומיים

מור86

New member
אם אתה תורם 3 שנים מחייך לצבא זה

אומר שהמדינה דופקת אותך? אה???????? עלית מבריה"מ וההורים שלך עלו לכאן מתוך סיבה מסוימת! קיבלת מהמדינה דברים, אתה חי כאן ותגיד תודה לאלוהים על כל יום שאתה חי כאן! אם לא תתגייס לצבא אתה בעצם נותן כתף ותמיכה לכל אירגוני הטרור האלו. צריך להלחם בהם, כי שלום לא יושג בחיים איתם. וכל יפי הנפש האלו שלא מוכנים להתגייס מטעמי מצפון, תגידו את זה לכל משפחות ההרוגים מפיגועי הטרור ולכל אמהות החיילים שנהרגו. תשרתו כי אין מה לעשות, אם לא נילחם, לא תהיה מדינה וכמה כבר צריך להוכיח לכם שלא משנה מה נעשה או איך נגיב, הם, אותם אירגונים, לא רוצים את מדינת ישראל על המפה!!! תצקלטו את זה,!!!1 ואם לא נגן על עצמנו, אנחנו נושמד! סבא שלי היה כאן, ועזר בבניית הארף והשתתף בכל מלחמות ישראל. אבא שלי מפקד בגולני ונילחם בכמה וכמה מלחמות. ואני עומדת להתגייס ואני אתרום בדיוק כמוהם כי ככה לימדו אותי- להגן על המדינה שלי כי זה מה שיש לנו.

מור

דבר ראשון, בתור מי שגם עלתה לארץ ממקום אחר המדינה לא כל כך מתענינת, הארץ הזאת מאוד קשה בעיקר מבחינה חברתית (אני אפילו לא מדברת על הממשלה שבמיוחד עכשיו קיצצה לאחותי הנכה מדמי הנכות ואין לנו כסף לניתוחים שלה) ותכלס, במיוחד לעולים חדשים זה כמעט כמו ג'ונגל ויש הרבה אנשים שקשה להם עם זה ... אני לא מצדיקה כאן אף אחד אני רק רוצה לומר שיש שני צדדים למטבע ואגב- שוב ההערה על משפחות ההרוגים אני יפת נפש שכמותי מכירה לצערי לא משפחה שכולה אחת ולא שתיים ותאמיני לי שהמשפחות מקבלות את זה יפה מאוד ואף בהערכה

מור86

New member
תראי, לכולם יש בעיות.

לעולים חדשים ולוותיקים, ובאמת, אבל באמת זו לא סיבה לא להתגייס. ותאמיני לי, גם אני מכירה משפחות שכולם לצערי, (למעשה משפחה רחוקה שלי), ששכלה אח, וגיוס במשפחתנו זו בכלל לא שאלה....

יששכר הפילון:

"...אני מרגיש שהמדינה רק דופקת אותי על ימין ועל שמאל. למשל, אני רוצה ללמוד, לצאת עם מקצוע. תחילה אני צריך לשרת 3 שנים בצבא, לשכוח כל מה שלמדתי|סגדש| ולבזבז (לבזבז??????????) 3 שנים מחיי. אחרי זה, כשאני אסיים לשרת ואתחיל ללמוד, יזמנו אותי למילואים באמצע איזה קורס. אני אפסיד חומר, מבחנים חשובים ויש סיכוי שאפילו אכשל בשל כך. אם אני|בדגש| כן אצליח בכל זה וארצה לעבוד במקום נורמלי(תקוות לחו"ל) לא יקחו אותי(או שיעיפו) לעבודה כי כל שנה אני אצטרך לחזור..." וכו'. מפה מתחילה הסקירה ההיסטורית שלך.. כמה דברים:
אתה לא נשמע פציפיסט. אלא ממורמר ואגואיסט!
מה דעתך פעם אחת להסתכל על הכלל? לא רק מה שקורה לך.. אלא על המדינה כולה. המדינה צריכה את הנוער שלה. תרומה הדדית. מכיר את המושג?
על עתודה שמעת? (אם לא אני ממליצה לך לברר)

אופס.... זה הדגיש את הכל..../images/Emo4.gif

אבל העיקרון הוא- שהדגשתי את כל החלקים של "אני", אותי", "לי", "שלי", "ממני" וכל שאר ההתבטאויות האגואיסטיות של יששכר הפילון.

>>>>

הגבתי לבן אדם שרשם שאני צריך לתת למדינה כי היא נתנה לי, בגלל זה כתבתי עלי. להראות שהמדינה לא נותנת לי.. אני כן ממורור ולא אגואיסט כי אני כן מתגייס(ורשמתי את זה בהודעה הראשונה). אני עושה את זה בגלל שהכלל עושה את זה(שלרוב גם לא כל כך מעוניין לשרת בתנאים האלה) ולא בשביל המדינה. לא כל אחד יכול להתקבל לעתודה. לצערי, קלטתי דיי מאוחר שלימודים זה חשוב ולא הספקתי להעלות חלק מהציונים לרמה הנידרשת אבל אם היה לי עוד שנה, הייתי יכול לעשות פסיכו' ולהעלות ת'ציונים שלא ממש מספקים. אם המדינה הייתה צריכה תנוער שלה(לא רק לצבא), היא הייתה משקיעה בו. כפי שהראתי לך, המדינה רק דופקת ת'נוער ות'מבוגרים כאחד.

יששכר- יש לך טעות מאוד בסיסית!!!!!!

המדינה זה אני, ואתה, ואחותי, וההורים שלך, והחברים שלי, והחברים שלך. מה אתה חושב? שהמדינה זה רק האנשים שם ל"מעלה"? לא!!! האנשים "למטה" הם מה שעושה את המדינה מדינה. דוגמאות: *אם ישראלים עצלנים יחליטו לעבוד, ולא משנה במה, אז הכלכה תשתפר. היא לא תשתפר בגלל שביבי רוצה שהיא תשתפר. *אם חרדי אחד, ועוד חרדי, ועוד אחד יתגייסו- אז לא משנה על איזה הסכם חתמו כדי לא לגייס אותם- כי הם אלו שקובעים לעצמם (בגבול המותר). ולא המדינה!

דעתי טיפה שונה..

המדינה זה אני ואתה, אבל בלי השפעת המנהיגים לא יקרה כלום. אם אני ואתה נמשיך לעבוד בכל עבודה אבל עדין כל החברות יהיו מונופולים, כל מי שנמצא בראשן יקבל משכורות מטורפות, אני אשלם על הדתיים והערבים, שום דבר לא ישתפר, כי המיסים שלנו רק ימשיכו לעלות. לצערי, אצלינו האנשים שלמעלה קובעים את החוקים ולא המעמד העובד(פרץ לא מיצג את מעמד העובדים!!). זה אומר שעשירים ימשיכו להתעשר ולהיות מוגנים ואנחנו נמשיך לפחד, לחסוך כל גרוש ולקוות שנצליח לעבור ת'חודש הקרוב. כשאומרים שהמדינה נותנת לך, מתכוונים לזה שהמדינה(והמנהיגים שבראשה) מבטיחה לך אפשרות למצוא עבודה, בטחון, רמת חיים מינימלית(מספיק כסף לדירה, תרופות ובגדים). הורי, כבני אדם עובדים, משלמים על הדתיים, הערבים בעלי האזרחות הישראלית (שמקבלים הרבה הטבות) ועובדי המדינה וזה עדין לא כולל את האמהות החד הוריות(שגם איתן אני לא ממש מסכים) וחסרי העבודה(את זה אני מבין). תראי לי, איפה אני מקבל פה משהו מהמדינה?? אם את רוצה שאני אשווה את המצב שלנו למצב של משפחה שגרה גם 13 שנה בארה"ב והם בעלי השכלה בית סיפרית בלבד, אני יכול לפרט. והם לא המשפחה היחידה שחייה שם ככה, אני מכיר 10 משפחות כאלה אישית. שם יש לאנשים אפשרויות ללמוד/ לעבוד/ ללכת לצבא שכולל שם לימודים מצויינים ופותח לאנשים דלתות חשובות(זאת סיבה ללכת לצבא.. אהה, גם התשלום הנורמלי).

מור86

New member
אתה לא רוצה? קשה לך כאן?החיים

חרא? תעזוב את הארץ!!!!! מי צריך אנשים כמוך במדינה ????????

o r e n z

New member
המדינה היא לא שלי

למה לתרום ולתת למדינה? המדינה היא לא של "כולם" אלא זהו גוף שבסך הכל משרת רק את בעלי ההון והכוח...אני אישית מעדיף לעזור ולתרום את זמני לשם סיוע לאנשים..לא למדינות שרק מנציחות את המצב של מלחמות ושל מדכאים ומדוכאים. המדינה לא מציאה לנו כלום, רק מעגל בלתי נפסק של מלחמות, הרג, ניצול ודיכוי. לרוב עהאנשים (כלומר לאלה שאין להם מיליוני דולרים בבנק) אין שום סבה אמיתית לתמוץ במדינה. נ.ב: יששכר: למה אתה יוצא נגד הפלסטינים אזרחי ישראל ("הערבים,) כאשר גם הם מעמד מדוכא ומופלה לרעה - במקום להתאחד איתם נדג הממשלה והמנצלים??

שים לב אורן-

אין לי מיליוני דולרים בבנק ואני תומכת במדינה. איך אתה מסביר את התופעה הזאת? אני מסבירה את זה כערכים. יש דברים שאני תומכת בהם לא בגלל הטובה האישית שיוצאת לי מהתמיכה שלי. (אגב, זה נקרא תועלתנות. וזה מה שאתה!)

אני אסביר *לך* שוב,כי כנראה לא הבנת

הפוליטיקה מייצגת את מה שהעם חושב. זה שהפוליטיקה בישראל הפכה למעט מלוכלכת- לא משנה את הייעוד שלה! לדוגמא-איך יצאנו (ברחנו) מלבנון? בגלל שהֵלֶך הרוח בעם היה בעד היציאה (ראֶה תנועת "ארבע אמהות",תנועה א-פוליטית). בקיצור-רוב העם חשב שצריך לצאת, לכן ברק עלה והשאר ידוע. אם לא טוב לך, ואתה רואה אי צדק במדינה, אל תשתוק. להפך, תתחיל להשמיע את עצמך- תכתוב מכתבים, תצטרף לתנועה מסויימת שחושבת כמוך, תשפיע בנט, ת ע ש ה. ובטח ובטח אל תצפה שאם אתה לא תתגייס אז יהיה יותר טוב פה. (לך,אישית, יהיה <אולי> יותר טוב. אבל ל-א למדינה..) שאלת אותי: "תראי לי, איפה אני מקבל פה משהו מהמדינה?? " ואני יענה לך כמו שאמר אחד הנשיאים של ארה"ב: "don't ask what the country do can for you, ask what you can do for your country"

למעלה