סוגיה שהפציפיסטים יאלצו לתת עליה

בדבר אחד אני מסכים איתך..

*אם חרדי אחד, ועוד חרדי, ועוד אחד יתגייסו- אז לא משנה על איזה הסכם חתמו כדי לא לגייס אותם- כי הם אלו שקובעים לעצמם (בגבול המותר). ולא המדינה! אבל דיי ברור שבלי חוק זה לא יקרה(כם לא בטוח שהחוק יעזור).

תגיד לי, אתה לא מבין?????

אם יותר ויותר חרדים יתגייסו,למרות שיש להם אפשרות לא לעשות את זה <תורתו אוּמנוּתו> אז לא משנה הפאקינג חוק, ומה שקורה הלכה למעשה הוא מה שיקבע ויכול להיות שיהפוך לחוק עם הזמן. אל תשכח- חוק מבטא תהליך חברתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sometimes953

New member
מסכים!!! ../images/Emo45.gif

רשמתי כבר את ההודעה, אבל להיא לא עלתה... אני אנסה שוב.. כשאתה מתגייס ונשלח לשטחים, אתה לא הולך לשמור על המדינה שלך, כי אין לך ממה. אף אחד לא מתכוון לפלוש לשטח שלנו במטרה לכבוש אותנו (נכון לעכשיו... ולמרות שהם רוצים). לעומת זאת, אתה כן הולך לשמור על ההורים שלך, על האחים שלך, על החברים שלך, הדודים והדודות, החברה שאתה אוהב, השכן שאתה תמיד צוחק איתו ועל מיליון+ (אני מקווה שאני לא טועה במספר) ילדים שרק רוצים (ומגיע להם!!) לשחק/לצאת למועדון/פאב/בית קפה/ לנסוע באוטובוס ועוד המון דוגמאות, בלי לדאוג אם הם יחזרו בשלום ולפחד במשך כל הזמן. וכן תקופות כאלה היו ויכולים להיות שוב!!! זה המצב שלנו! אלה העובדות שהערבים מסביבנו מכתיבים לנו!!! ואם לא אנחנו נלך ונשמור על האנשים האהובים לנו, יגיע היום שהם לא יהיו איתנו עוד, או אנחנו לא נהיה איתם!! כי צמטער להגיד לכם (כל הפורום הזה) לדברים האלה אי אפשר להביא עובדים זרים! אנחנו פה כי זאת המדינה שלנו! "אנחנו" כאזרחים, כבני אדם ולא כשלטון של מדינת ישראל. אם המוח שלכם עוד לא עיכל את המציאות שלנו, אז כדאי שתצאו מהמטריקס שאתם נמצאים בה ותיקחו את המצב גם לידיים שלכם. אישית, אני מתבייש שיש אנשים כמוכם בעם שלי! כאלה שחושבים שמה שאנחנו עושים הוא לא בסדר! כאלה שאין להם מושג מה קורה באמת. ואל תבלבלו בשכל שאתם כן יודעים, כי עד שאתם לא תהיו שם בשטחים אתם לא תדעו. כמו שאני לא יודע עכשיו, אבל ידע החל משבוע הבא! אני מתבייש בכם, אבל אני כמו כל שאר חיילים יתן מעצמי למען האנשים שאני אוהב ובאותו זמן גם בשבילכם. אהה, ולגבי המדינה ש"לא" נותנת לכם כלום. אם רק היה לכם מושג כמה דברים המדינה שלנו נותנת לעומת מדינות אחרות. דברים כמו קצבאות אבטלה, שבמדינות אחרות נותנים לך להירקב ולהפוך להום לס בלי שום הזדמנות לשקם את עצמך. יש דברים לשפר ולתקן! אני לא אומר שלא.. אבל זה שהיא לא נותנת לכם כלום זה לא נכון!! אז אם אתם לא מבינים את מה שכתבתי למעלה, לפחות אל תדברו על זה שהמדינה לא נותנת לכם כלום. אל תאהבו את המדינה, לא מעניין אותי כל כך, אבל תאהבו את הארץ!! תאהבו את האנשים שחיים בה כמו המשפחה שלכם!!! אחרת באמת לא מגיע לכם להיות פה!!!!!

מור86

New member
סליחה, אל תעשה הכללות טוב?

"שלרוב גם לא מעוניין לשרת בתנאים האלה".. אולי כדאי שתהיה יותר הגיוני ויותר רציני, אם תמשיך להגיד שהמדינה דופקת את הנוער ואת המבוגרים כאחד אז מגיע למדינה לדפוק אותך כי אתצה רק מתלונן! תעשה מעשה, תתעקש על דברים, אל תתבכיין ותבכה על מר גורלך טוב? ותעשה מה שכולם עושים. ואם אתה מתגייס, תתגייס כי אתה רוצה לשרת, כי אתה רוצה לתרום, אחרת, באמת, לא צריך ממך טובות, ויש אנשים אחרים שיהו שמחים להתחלף איתך... תמשיך להיות אטום ותראה לאן תגיע.

yossi018

New member
תקראו את החתימה שלי...

זה מספיק כדי לשרת את הארץ הזאת! אין דבר חשוב יותר מהמקום הזה, כל יהודי חייב לשרת את המדינה!!!

>>

הייתי מת לא להתגייס, אבל כאזרח שומר חוק וכאחד שכן אכפת לו מחברים שלו אני חייב. אתה זה שאטום כשאתה חושב שהמדינה נותנת לך משהו ששווה להקריב בשבילו ת'חיים. פעם הרבה היו רוצים להתחלף איתי(בזמן שאני גם הייתי כזה פטריוט), היום המצב שונה לגמרה.(זאת דעתי בלבד) על מה אני אתעקש, שיסגרו את השטחים של הערבים ולא יפתחו אותם עד שתהיה הוכחה אמיתית שהטרור יפסיק?? שלא יורידו לי חצי משכורת?? שיתנו לי לפחות לסיים ת'לימודים בלי הפרעה?? אנשים עושים את זה כבר הרבה זמן, זה לא ממש עוזר

מור86

New member
קודם כל אני בת!

שנית, אני לא אטומה, כי המדינה נותנת לי משהו, וזה מקום לחיות בו, מדינה! אני פטריוטית כי על הערכיםן האלו התחנכתי. אבא שלי, מפקד בגולני, מחנך את החיילים שלו לערכים כאלו ואני שמחה שיש לי אבא כזה ללמוד ממנו יותר. ועוד איך אני פטריוטית, ואני אתגייס לצה"ל עם מלוא הגאווה והרצון. כל מה שאתה עושה עכשיו זה רק להתלונן. והפיתרון הוא לחיות עם המצב. ברור לך שהמצב הביטחוני מחייב אותנו להתגייס, אז במקום לבכות על שלוש שנים של צבא, תשמח כי אין מה לעשות, ואמרתי לך כבר- לא נעים לך, אז תישאר בבית או תעבור לחו"ל, הרי אתה רק כותב כמה טוב שם. אז אולי אם נפסיק לחשוב על מה יש שם ולא מה נעשה כדי שיהיה טוב פה, המצב קצת ישתנה.

כשאני הולך לצבא

אני לא מרגיש שאני הולך להגן על המשפחה, אלא להקריב את חיי לשווא. כשהצבא עושה הכל כדי להגן על שטחים מסויימים ואנשים מתים בשטחים האלה, בא איזה פוליטיקאי(מפקד לשעבר) ונותן את כל השטחים האלה. איפה אני מגן פה על המדינה???????? כשראשי המדינה פותחים גבולות כדי להקל על הערבים לרצוח אותנו/ לחטוף אותנו, איפה אני מגן על המדינה או הקרובים?? ומה המדינה נתנה לי??????

sometimes953

New member
מקריב לשווא?!?!

בלי החיסולים, בלי המעצרים ובלי השמירה במחסומים, אותם דברים שאתה מתנגד אליהם, איך אפשר לשמור מפני פיגועים??? אותם שטחים ששומרים עליהם, כמו יהודה ושומרון לדוגמא, הם שטחים חשובים מבחינה אסטרטגית. למה? כי אם לא ישמרו עליהם יוכלו לפגוע בנו בצורה מדוייקת וקלה יותר רק בגלל יתרון הגובה. ואת זה המדינה לא מוכנה לתת להם!!! אם מחזירים שטחים מסויימים, עושים את זה בהבנה שהדבר יביא לרגיעה ובסופו של התהליך אולי לשלום (כאילו באמת יהיה פעם..). זאת הסיבה. אתה שוכח שלא אנחנו גורמים להריגה של החיילים. אלה אותם מחבלים שעושים את זה! אתה חושב שהמדינה לא הייתה מעדיפה להיות בשלום?? אתה טועה! אבל לא על חשבוננו! לא על חשבון הביטחון ולא על חשבון ההתיישבות! תאר לעצמך שאני בא אליך הבייתה ודורש שני חדרים ממנו. תיתן לי? ז*ן תיתן לי! אבל אני אתחיל לשבור לך את כל הדברים בבית עד שתסכים, בסופו של דבר תסכים? ממש לא! אתה תשמור על הדברים, ותשמור על החדרים, ולא תיתן להתקרב לכלום! כי זה הבית שלך! אז חבל שאני זה שאומר לך את זה, אבל ארץ ישראל זה גם הבית שלך! והבית שלי!

מי אמר שאני מתנגד??

אני אומר שאני לא רוצה למות בשביל שאחרי יומיים יבוא איזה מנהיג שמאלני(מפקד בחרי לשעבר) ויתן את שטחים ששפכתי את דמי בשבילם!! זה מה שכמעט קרה עם רבין ועם ברק. אני לא מתנגד לחיסולים, לא מתנגד למעצרים ולא מתנגד לשמירה על הגבולות! אני כן מתנגד לזה שמשחררים רוצחים שקיבלו 5 מאסרי עולם ופותחים גבולות למעבר ערבים, כשרואים שאי מתן מעבר מקטין את מספר הפיגועים בהרבהההה!! בגלל שאני יודע שחצי מההנהגה מוכנה לתת ת'שטחים שלנו בשביל הבטחות שווא, והם יעשו את זה בלי לחשוב פעמיים, אם תהיה להם אפשרות, אני לא רוצה להקריב את חיי. אם המשך כזה, אני באמת לא רואה עתיד למדינה שלנו, לצערי הרב(בפעם המאה). ואתה הבנת הכל הפוך. לא הבנתי מאיפה הבאת תקטע שבו אני מוכן לתת שטחים ושאני מתנגד לחיסולים.

sometimes953

New member
הבנתי ממה שאמרת...

אף אחד לא אומר שכן ימסרו... אחרי הכל, יש איזה הסכמה של לא לנהל מו"מ תחת טרור (שאני מסכים איתה). אם אמרת שאתה לא מרגיש שאתה שומר על המשפחה ואתה חושב שלשמור על השטח הזה זה סיכון חיים לשווא, אז זה נשמע שאתה תומך במסירת שטחים. ליתר דיוק הפקרה שלהם, אבל זה אותו דבר לדעתי. אם אתה לא, אז סבבה! ואם אתה מגן על כמה משפחות ביישוב הזה? משפחות שמונעות את הפקרת השטח ומסכנות את עצמן (! אל תשכח גם את זה) זה לא מספיק? לדעתך, אתה לא צריך לתרום מעצמך. העניין הוא, שאתה לא תלך לגור שם, ואתה לא תלך לשמור שם. אז למעשה, לא אכפת לך מה יקרה שם... אם הערבים ישתלטו על המקום וירצחו שם את אלו שכן הלכו, או אם תתפוצץ שם פצצת אטום (בהקצנה, כן..). הראייה שלך היא שכל השירות הוא לשווא, וזאת הטעות!

מה שאמרת עכשיו ברובו לא נכון

אני הולך לשרת כי זה חובה. אני חושב שאלה שחיים בגבולות, הם אלה שמגינים עלינו ואכפת לי מהם. אני חושב שצבא זה חשוב. בהודעה הראשונה שלי רשמתי לא רק על שלושת השנים בצבא, אלא גם המילואים שמשבשים את החיים ולא נותנים לי אפשרות לשמור על רמת חיים סבירה. אני מבין שצבא זה דבר חובה וצריך שאנשים ישרתו בו. אני לא אומר שצבא בכלליות זה בעיה, אלא הצורה שבה הצבא שלנו עובד זאת בעיה. הוא פוגע באפשרות לבסס את חייך וגם המדינה לא ממש נותנת לך לבסס אותם עם כל המיסים שלהם, השביתות, המשכורות המטורפות למנהלים של עסקים לא פרטיים וכו.. התגובה הראשונה שלי הייתה בכלל לאחד שאמר שאני צריך לשרת כדי לתת למדינה, כי היא נתנה לי. מה שבאתי להראות זה שהמדינה לא נתנה לי כלום וששרות מהסיבה הזאת הוא שטות אחת מוחלטת. היא לא נתנה כלום להרבה במאוד אנשים.. אני כן הולך לשרת כי אני לא משאיר חברים לבד ואני מרגיש שאם אני לא אלך, אני פוגע בחברים שלי ובקרובים שלי, בלי שום קשר למדינה. אני פשוט חושב שהתנהלות המדינה והצבא זה פצצת זמן ושאם זה ימשיך ככה, לא תשאר מדינה להגן עליה. וזה מה שגורם לי לא לרצות לשרת כל כך.

לשנות

"אני פשוט חושב שהתנהלות המדינה והצבא זה פצצת זמן ושאם זה ימשיך ככה, לא תשאר מדינה להגן עליה. וזה מה שגורם לי לא לרצות לשרת כל כך. " אז אולי תנסה לשנות?

ניסיתי..

ניסיתי לעשות את זה בקטן, לכתוב מכתבים וכאלה. אנשים בעלי יכולות יותר גדולות משלי ניסו ומנסים. זה לא ממש הולך. בעצם, זה בכלל לא הולך. ד"א מצטער שרשתי את זה בפורום הזה.. אני נגד השתמטות, חוק זה חוק. אני מאמין שרוב האנשים שיבואו לפה פשוט לא רוצים ללכת לצבא, בלי שום קשר לפציפיזם. מי שכן פציפיסט, יש לו זכות להתבטא כמו שלכל אחד יש זכות כזאת. אני פשוט רוצה להבין, פעם אחת ולתמיד, מה המדינה הזאת נתנה לי? כולם רושמים שאני חייב למדינה אבל אף אחד עדין לא פירט לי למה.

אולי...

סתם ככה בגלל שזו המדינה היחידה בעולם שקרויה בשם הקושר אותה ללאום שלך. יש מלא סיבות ולא אלאים אותך בהם... תאר לך שאתה תרמילאי אי שם בעולם... ותראה באיזשהו מקום סממן יהודי - זה לא יעשה לך את זה... גם אם המדינה לא נתנה לך כלום אתה חש מעין תחושה של כבוד... המשך לילה נעים לכולנו...

בכל מקום בעולם אני מרגיש יהודי..

פה אני מרגיש רוסי!! שום תחושת כבוד למדינה שקוברת את עצמה.

היי בנאדם..

אני בדיוק כמוך עליתי לארץ לפני 13 שנים, בגיל 5 מברהמ". וגם להורים שלי יש השכלה גבוהה שלא עוזרת להם בשיט כאן. אבל ההתייחסות שלך לכל העניין שקרוי מדינה הוא לא נכון, ישראל היא מדינה צעירה שהוקמה לפני פחות מ 60 שנה חסרה כמעט משאבי טבע ומוקפת באוייבים כך ש20% מתקציב שלה חייב ללכת לביטחון. (ולא צבא זה לא מותרות ולא אני ולא אתה לא יכולים לעשות שום דבר בעניין) אז עם נתוני פתיחה כאלה אתה באמת מצפה לרמת חיים גבוהה? אני משער שלא. אבל דווקא ישראל במקום ה22 בעולם מבחינת איכות חיים. (מעל פורטוגל למשל) ונכון לפעמים האנשים פה מרגיזים, הבירוקרטיה לוחצת והפוליטיקה פשוט מעצבנת. אבל אין מה לעשות זאת הברירה היחידה שיש לנו היהודים להתקיים בה, לא אני ולא אתה חשנו באנטישמיות ותאמין לי שזה יותר גרוע מזה שקוראים לך רוסי. (אוי נו באמת) וככה זה "המדינה" מעניקה לך את כל מה שמדינה נורמלית מעניקה יחסית לתנאים שבה היא נמצאית בה, להגיד אני לא רוצה מילואים זה פשוט שטות. זה כמו לחיות בסין ולהתלונן על צפיפות. ככה זה, אין פיתרון קסם. המדינה כן מעניקה לך הגנה ושירותים ורפואה מודרנית ואין לנו במה להתבייש בטכנולוגיה ובהשקעה בהיי טק שהיא חלק מהמדיניות של מדינת ישראל. אז במקום להתבכיין ולשאול מה מדינת ישראל יכולה לעשות בשבילי תשאל מה אתה יכול לעשות למען מדינת ישראל ולשנות אותה כדי שתהיה מקום יותר בשביל כולנו. (ואני יודע שזאת קלישאה, אבל היא נכונה) אם אתה מעדיף לחיות בחו"ל זאת תמיד אופציה, אבל אתה צריך לתת את ה3 שנים האלה כיהודי שזוכר את ההיסטוריה ושזוכר שלפעמים מדינת ישראל יכולה להיות המפלט היחידי ליהודים בעולם ועקב כך קיומה הוא חיוני גם אם תהיה בחו"ל. וגם אתה צריך לעזור לשמור על קיומה.

אחי

"אם אתה מעדיף לחיות בחו"ל זאת תמיד אופציה" האפשרות היחידה לצאת מפה לחו"ל, זה למצוא שם מקום עבודה טוב. בשביל זה צריך ללמוד ובשביל ללמוד צריך כסף וזמן. כשיש לך צבא על הראש, כל שנה ולפעמים צווי 8, שלא מאפשרים לך ללמוד ולהרוויח כסף כאחד, אין לך אפשרות לצאת לחו"ל. בקשר למשעבים, המדינה שלנו יכולה לעבוד הרבה יותר ביעילות, אבל היא נמצאת בידי אנשים שחושבים רק איך להרוויח יותר כסף ולא ממש חושבים עלינו(לרוב). "המדינה כן מעניקה לך הגנה ושירותים ורפואה מודרנית" הגנה, איפה?? אני לא יכול לצאת מהבית בלי לדאוג שמישהו ירה בי/ יתפוצץ לידי(פעמיים הייתי קרוב לפיגוע, נכון לעכשיו). השרותים הרפואים שהמדינה מעניקה לא תמיד מתאפשרים, בגלל מחירים אסטרונומיים. מחירים של תרופות חשובות שמכרים שלי משתמשים בהם, פשוט מטורפים. "אתה צריך לתת את ה3 שנים האלה " אם זה היה רק 3 שנים, לא הייתי מתנגד כל כך. הבעיה שלי היא עם השאר. המילואים לא נותנים לי תאפשרות לסיים את הלימודים, אחרי שאני אתחיל אותם, כי תמיד יבוא איזה צו שיקח אותי באמצע איזה קורס או איזה מבחן חשוב שידפוק לי את כל הסמסטר. אני לא חושב שלא צריך להגן על מדינה. הצורה שבה ההגנה מתנהלת דופקת לא רק את הפרט, אלא את המדינה, כי כשלא נותנים לבן אדם ללמוד(גם מחירים), הוא לא יכול לעבוד בעבודה יעילה שתפתח את המדינה. בוא נסיים את זה כאן כי אני לא נגד שרות בכלליות וזה בכלל לא מתאים לכאן חוצמזה, אני לא אצליח לשכנע אותך שאתה צודק(כנראה) ואתה גם לא תצליח לשכנע אותי.

למעלה