סוגיות על סדר היום.

Lonly badger

New member
לא דיברתי על מוסר

אולי אנחנו מדברים על אותו הדבר, אבל מוסר הוא עדיין תבנית , אם נתייחס לזה כסופר אגו של פרויד שמעניש אותך עם עברת על הערך שהצבת לעצמך. זה לא טוב. אני לא מאמין שבני אדם יהיו חופשיים עם מוסר שכזה. אני התייחסתי למשהו שהוא מעבר לניגודים ודואליזם , אפריורי- על בסיס זכרון ועבר, אפוסט פריורי - נבדוק עכשיו ונראה מה קורה( נראה לי , תקן אותי אם אני טועה) . הבעיה שחלק מאתנו לא יודעים מה המונחים הללו אומרים. חלק מאתנו לא יודעים לקרוא. אני מדבר על משהו שהוא מעבר לידע קונבנציואנלי או תבנית מוסרית של חוקים. אנחנו לא צריכים לראות מצוקה כדי להרגיש compassion , מצוקה קיימת והיא תמיד תהיה קיימת. מה בדבר אהבה? או יופי? מדובר כאן על "וירוס" מובנה בתוך כל בן אדם - שמוגבר על ידי פרופגנדה, דיסאינפורמציה וכדומה. כל עוד הבן אדם לא יכיר את הוירוס בעצמו(ובכך לא באחרים או רק באחרים) הוא יחשוב שהוא יותר טוב או פחות טוב מאנשים אחרים וכך יתן להיררכיה לגיטימציה. הוא יתחיל לבנות את ההנחות הלוגיות והמדעיות ויטען שגם בטבע יש היררכיה. ומלחמה.

הי, אתה מדבר ממש לעניין.

לפי ויקיפדיה: "אפריורי (מלטינית: a priori, "מן הקודם" או "לפני הנסיון") הוא מונח בפילוסופיה ובלוגיקה המתייחס למושגים או תפישות שאינם תלויים בחוויות-חושים, מהתבוננות או ניסיון, וזאת בניגוד למושגים אפוסטריוריים, שמקורם הוא בחוויות החושים או בניסיון. ידע אפריורי נחשב ידע פרופוזיציונלי במובן זה שהוא ניתן לרכישה לפני ניסיון כלשהו." אני חושב שאנחנו מסכימים. כשאני מתכוון מוסר, אני לא מתכוון לרגשות הפחד או האשמה שחוננו להרגיש אם לא אמרנו את המילה "לבריאות" אחרי שמישהו התעטש לידנו. אני מתכוון לרגשות הזדהות עם מצוקתו של הזולת, שמובילות למעשה שנועד למנוע ממנו סבל או לגרום לו הנאה. המוסר מובנה באנשים, וגם בבעלי חיים אחרים. לא צריך ללמד אותנו להיות טובים ולא צריך שפה בשביל זה, החינוך נועד בדרך כלל לגרום לנו להיות צייתנים וכנועים לבעלי הכוח, לא להיות טובים אלא לשרת את המניאקים. בשביל להיות טובים אין צורך בחינוך. ילד טוב = ילד צייתן, שעושה מה שההורים והמורים אומרים לו לעשות אזרח טוב = אדם שמציית לחוקים שהוא לא היה מעורב בקביעתם ושנועדו להגן על אלה שדופקים אותו מפניו חייל טוב = ביריון בהתנדבות של העשירים, שמוכן אפילו להרוג ולהיהרג למען שמירה על ערך מניות גבוה של החברות של עשירי החברה בה הוא חי אישה טובה = אישה שעושה בה שהבעלים שלה (בעלה) אומר לה לעשות, שמרצה אותו. וכו'... בחברה שלנו "טוב" הוא מה שמשרת את בעלי הכוח שמנצלים את הציבור, "רע" הוא מה שפוגע בהם, ולכן הטוב האמיתי הוא בדרך כלל לא חוקי. היום המינוח האופני למילה "רע" הוא "טרור". ההנהגה האמריקאית הפאשיסטית אפילו חוקקה לאחרונה חוק שקובע בפירוש שכל מעשה (כולל, בפירוש, פעילות חוקית ולא אלימה) הוא לא חוקי ומוגדר כ"פעילות טרור" אם הוא גרם הפסדים כספיים של 10,000 דולק ומעלה לתאגיד אמריקאי. לפני שבועיים הוכנסו לכלא שישה אזרחים אמריקאים באשמת פעילות טרור, מכיוון שבנו אתר אינטרנט ובו פירסמו מידע על תאגיד אמריקאי (HLS) שגרם לכך שחברות רבות הפסיקו לשתף פעולה עם התאגיד והוא הפסיד כסף.

Lonly badger

New member
ככל שהזמן עובר

אנחנו אולי מתקדמים. אולי. טכנולוגית. מבחינה פסיכולוגית אנחנו תמיד נשוגים. יש אנשים הרי שדואגים לזה, כל המערכת הנוכחית תלויה בזה. אני לא כולל את כל אלה שכן מתקדמים והעבודות שלהם מוסתרות\ ומקבלות סנקציה ופרסום רע , נעלמות , או מושמדות כמו היוצרים והבעלים שלהם. וכאשר כן יקרה שינוי, שלום עולמי או התאחדות מול אוייב משותף, ומאוד סביר להניח שזה יקרה, זה יהיה מתוכנן או מבויים או הכרחי עבור התכנית הגדולה. מי שמנהיג אותנו היא המאפיה. המאפיה העולמית. המאפיה שיצרה פוליטיקה דת חינוך תרבות ובידור מאורגנים לפי שיטות וכלים שחוזרים על עצמם. אולי אין לנו פלאגים בראש ולאורך חוט השדרה והידיים , אבל אנחנו מחוברים למטריקס היטב, ואנחנו אוהבים את זה ובוכים רק בגלל זה בו זמנית. והיו אנשים שניסו להגיד ולשנות משהו לפני. הם מתים עכשיו. אבל המסר לא מת? זה לא יכול היה לקרות אם יופי ואהבה וחופש הם מעבר לחומר , הם משהו שלא נאבד כאשר הצורה נאבדת.

בעצם זה היגיון פשוט

יש חברות ענק בינלאומית, ויש לבעלים שלהן הרבה מאוד כסף. עם הכסף הם שוכרים אנשי יחסי ציבור, לוביסטים (שתדלנים), עורכי דין, מעסיקים אנשים שהיו או הינם חברי פרלמנט מקושרים, מעסיקים פסיכולוגים וסוציולוגים שעושים ניתוחים וסקרים, מנהלי קמפיינים, מומחים פיננסיים, שולט באמצעי תקשורת המונים, מממן מחקרים ומומחים-מטעמו, ואלפי עובדים - הכל מכוון למטרה אחת מאוד ברורה: העלאת ערך המניות של החברה, לקדם את האינטרסים של אחד או כמה אנשים שמחזיקים בבעלות על החברה. מהצד השני, אני לא מכיר אדם אחד שמקדם אינטרסים ציבוריים בצורה רצינית, שמונה שעות ביום, כלומר באותה רצינות שבה מנקה שירותים בקניון עושה את עבודתו. בצד השני יש את הציבור הרחב, שעסוק בלעבוד (עבור הצד הראשון, בדרך כלל) בשכר מינימום (או פחות או יותר) בכדי לממן את ההישרדות והבריחות שלו, ומי שמנסה לקדם את האינטרסים של הציבור הרחב הם בסך הכל כמה פעילים חברתיים שמפוזרים פה ושם, שמשקיעים קצת מהזמן שלהם בניסיונות למנוע קצת מהנזקים שמקדם הצד הראשון, ובדרך כלל 99% מההתארגנויות החברתיות הן הונאה, חלק מהצד הראשון, מקלט מס וקידום תעמולה שקרית. אני לא מכיר ארגון רציני אחד שהוא מושחת, ואני מכיר די טוב את ההתארגנויות בארץ. בחברה ההיררכית שלנו, יחס הכוחות הוא לא שוויוני בעליל, הכוח שיש למיעוט העשירים הוא גדול לעין שיעור מהכוח שיש לציבור הרחב. כל זה מובן מאליו, ולכן מעניין שכשמדברים עם אנשים על כך שמקבלי ההחלטות החליטו על עוד משהו שפוגע קשה בציבור ועוזר רק לאותו מיעוט עשיר (הקרנות הגזזת, ההפלרה, ההפרטות, הגברת התאונות הומחלות וכו'), מכנים בלעג (כפי שנעשה כאן כמה פעמים) את מי שמדבר על כך "קונספירטור". בגדול, כל ההחלטות שמקבלים מקבלי ההחלטות בחברה הן לרעת הציבור הרחב ולתועלת המיעוט העשיר שמושך בחוטים. זה לא בגלל רשעות, זה בגלל שהציבור פאסיבי, לא פעיל, והיחידים כמעט שפעילים הם אלה שמקדמים את האינטרסים שלהם על חשבון האחרים (ושאר הציבור שקונה מהם ועובד בשבילם).

Lonly badger

New member
לכל מה שקורה יש סיבה

אבל זה לא אומר ששינוי נובע מדטרמינציה. צריך להתמקד באיך ניתן לשבור את גלגל הקרמה.

MetalSinagouge

New member
תראה..

פוליטיקה זה חרא. כל פעם שאני מביע דעה, אני משתדל לציין שזו דעתי, במקרה הזה לא. פוליטיקה זה חרא כמו שאת הדשא אנחנו תופסים בתור ירוק. הכי מכעיס אותי שגושי הצואה האורגניים והלא ממוחזרים האלה תופסים את רוב הזמן של כל מהדורת חדשות, אפילו בזמני פגרה (כי הם הרי כ"כ צריכים פגרה)! אבל אני למדתי להשלים עם זה. למדתי להנות מסרטים מצויירים בזמן החדשות, ולמדתי שדמוקרטיה- אם זו דמוקרטיה או לא, לא חשובה. מה שחשוב זה השחרור של האדם מהחברה. כשכל החברה תשתחרר הם יתחילו להסתכל על איך הם באמת רוצים את השלטון. בנתיים? בנתיים יש חבר'ה שמצביעים לעלה ירוק (כנראה כי זו המפלגה היחידה שהם מכירים), יש חבר'ה כמו בפורום אקטואליה שמזיינים את השכל על כמה רע וכמה מושחט הכל. למה הם לא רצים למפלגות? כי להתבכיין הכי קל. זו מנטליות כזו שאני לא מעז להאשים בה כל ישראלי, כי אני לא מכיר את כולם. הקטע עם קצב די משעשע. סוף סוף בנאדם שמנצל את משכן הנשיאות (בישראל) למשהו יותר מועיל מלתת חנינות פעם בחצי שנה.

Lonly badger

New member
זה הולך ליפול

הממשלה, הכל. הכל הולך ליפול , מה שמכונה דמוקרטיה. כולם יודעים את זה, כולם מרגישים את זה. ולא רק מעכשיו. זה הולך לקרות איתנו או בלעדנו. לא רק פה , אלא בכל העולם. בינתיים לדעתי הכי חשוב להפסיק את הכאב ואת השנאה. גם לאלה שהורגים , גם לאלה שמנצלים. זה לא אישי, הם יודעים את זה בגלל זה הם מצליחים. אנחנו לוקחים הכל אישית . אין את מי לשכנע - לא לחפש גלגלי הצלה איפשהו בחוץ , בספרים , באנשים - להראות להם את הדרך, הם מספיק אינטיליגנטים גם בלי פרופגנדה - הם גדלו על מספיק מהצואה הזו גם כן , וככה גם הסבים וכל הליגנאולוגיה שלהם לפני. לא משנה כמה חופשות תקחו לאילת או כמה סרטי אהבה ואקשן ומדע בדיוני נראה, המצב לא ישתנה עם לא נתמודד עם החרא בנפש של עצמנו - ככה הם לא היו יכולים להגיע אלינו מלכתחילה. אנחנו אשמים - לא הם. אני אשם - לא ההורים שלי. it's time to grow up

Lonly badger

New member
זה לא שווה את זה

זה ממש לא. באמת. זה מכאיב ופוגע בעצמך לפעמים יותר מהם ואשמה לא עוזרת. אחריות כן.

MetalSinagouge

New member
אחריות על מה?

אישית לדעתי פוליטיקה וכל תופעות הלוואי שלה (עיתונים\תוכניות\הרצאות משעממות) אלה רק נסיונות בלשבור את השיא העולמי של "למי יש את איבר המין הקטן ביותר". לכל אחד יש "מה אם היה ככה". אישית, דמוקרטיה או לא אני די אפתי לגבי איך שאני חי עכשיו, חוץ מהקטע עם הצבא והמיסים הלא הוגנים אני בסדר. בנתיים.

Lonly badger

New member
אחריות

לקחת אחריות למצב שבו אני נמצא - או להתחיל לטפל בו ולנקוט פעולה (לאו דוקא במהירות או בפזיזות) או להשאיר אותו איך שהוא אבל להכיר בו. אתה מבין עד כמה שזה פרדוכסלי - מציאות הקונצנזוס תלויה באסקפיזם. ואסקפיזם הוא בריחה מאחריות. ואני לא מדבר על נמנום בצהריים ל45 דקות. אני מדבר על סרטים , משחקים , סדרות טלויזיה והומור של ילד ב3 , פשוט מה שאמריקה עושה - מאכילה את העם בזבל ורעל שמשבש את היכולת שלהם לחשוב ולהרגיש .. אמ.. ואו יש מלא דוגמאות, בירה ואלכוהול (יש על זה מיסים) , חינוך גרוע (וכן הוא גרוע), להפציץ את העם פסיכולוגית באידאליזם ובטרור עצמי ופרופגנדה.. לחלק אותו בין עצמו בגלל שטויות(הבעיות לא שטויות , הסיבה לחילוק היא שטות) . אמ, שחיתות וחתימת עסקות עם פשע מאורגן וכתות דת מאורגנות.. אבל זה קורה בכל מדינה. אנחנו לא מיוחדים. וכל - כל - כל זה קורה בגלל שאני ואתה לא לוקחים אחריות על החיים שלנו לפחות לפחות - מודים שמשהו לא בסדר. לא מתלוננים על זה , לא חייבים לעשות משהו בנידון - רק להודות , להיות כנים עם עצמנו.

Lonly badger

New member
אפשר להתחיל

מכך שלהכיר בכל דבר שעמוק בפנים (סך האינטיליגנציה של הגוף ושל המוח ושל ידע העבר) אוטומטית אתה יודע שישנם דברים שהם לא בסדר והם ידועים לכולם. ואני חושב שרוב העולם יודע שהמצב גרוע אבל הוא איכשהו רוצה להמשיך ולהתעלם ושיהיה בסדר. הייתי ממליץ על לקרוא כתבים כמו של ג'ורג' אורוול, אלדוס הקסלי, ולהתעניין מעט בכתבים רוחניים רציניים כמו של אקהרט טולה ובעיקר בעיקר J. krishnamurti , זאת הגישה שלי בכל אופן , אבל בעקרון זה העלאת מודעות עצמית ובכלל, הסוף לאלימות מילולית ורגשית בעיקר מצדנו - כי כל ערבון רגשי בעניין מעוור את היכולת הלוגית שלנו . ידע בתהליכים פסיכולוגים בסיסיים של האדם, תשומת לב בעקרון זאת נקודת פתיחה. יש המון דיסאינפורמציה אבל זה תמיד יהיה שם ויש אנשים שכבר מכירים אותה יותר מאחרים, הנקודה הקריטית היא מודעות עצמית וצבירת ידע לגבי איך המוח והגוף שלנו עובד ולגבי החיים. זה לא פילוסופי , לדוגמא j.krishnamurti מתייחס למה שהוא עושה כפרקטיקה גרידא. אבל ישנם אנשים שלא יכולו לקרוא את הספרים ולא ירצו לחשוב עבור עצמם. מדובר כאן על אותו תסמין של אמונה עיוורת כמו של דת. ככה שיש לנו דרך ארוכה וזה לא חכם לדעתי לקפוץ למסקנות או לגבש תכנית סופית . יש היפנוזה על העם. יש שטיפת מוח ומנטרות שאומרים לנו מגיל 0. זה לוקח זמן להמיס את כל הכאב וההתניות הללו, אבל כפי שקרישנמורטי אומר - השינוי הפסיכולוגי לא לוקח זמן , אין לו קיום בעתיד אלא רק בהווה.

מרשים

קרישנמורטי הוא בהחלט אחד הבודדים שמדברים לעניין יחסית. גם ג'ורג' אוול דיבר על המטריקס שבו אנחנו חיים. לקרוא דברים זה נחמד, אבל כמו שאמרת, יש דברים שכולנו יכולים לראות שהם לא בסדר, ועדיין אנשים לא פועלים, הארגונים והעמותות הם בדרך כלל הונאה (האגודה למלחמה בסרטן, אור ירוק, התנועה לאיכות השלטון, המכון הישראלי לדמוקרטיה - הכל עבודה בעיניים, שמקדמים את ההיפך ממה שהם טוענים) ובטח שהממשלה, הצבא והמשטרה לא משרתים את הציבור אלא את מי שנותן ג'ובים וג'ובות למקבלי ההחלטות. אז איך מוציאים את האנשים, את עצמנו ואת האחרים, מהמטריקס, ממכונת האילוף והשקרים? (אגב, אני זה שכותב גם בכינוי "מחפספר".)

Lonly badger

New member
Fight club

לא לשכוח שיש מידור, חלוקה לתאים , ויש אנשים שחושבים ומאמינים במה שהם עושים , הם מזדהים עם זה. כל זה יפסק ברגע שהם יבינו ותשומת הלב שלהם והמודעות תופנה אל האמת. אי אפשר להשיג את זה דרך פרופגנדה. אי אפשר להשיג את זה בטכניקה. רק דרך תשומת לב ומודעות הדדית. וציטוט שרובנו מכירים: Look, the people you are after are the people you depend on. We cook your meals, we drive your ambulances. We connect your calls, we guard you while you sleep. Do not... fuck with us - הסוד הכי גדול, הוא שאין סודות הכל נמצא תלוי באוויר למי שלא נשלט על ידי הדיסאינפורמציה והפחד, הסוד הכי גדול הוא שהכוח נמצא אצלנו - העם. הכוח הזה מייד עובר אליהם עם כל נפש אשר נשלטת על ידי פחד. פחד ניתן להפסיק על ידי התמודדות ישירה עם הפחד , ועל ידי ידע כלומר מודעות . זה לא משהו סטטי זה משהו אקטיבי ככה שלא יהיה נצחון בין לילה או נצחון סופי בכלל. נצחון הוא מושג שהם המציאו. נצחון מרמז על הפסד, שמרמז על דואליזם וקונפליקט שמרמז על אלימות , כאב ופחד.

Lonly badger

New member
ובמיוחד

אין הם ואנחנו . יש רק אני - האויב הוא האני, לא הם. אני חלק מהם והם חלק ממני. אין כאן באמת הפרדה. רק הבחנה בין מה שמוביל לכאב ואלימות ומה שיכול להוביל לפתרונות ושלום או הפחתה באלימות חסרת משמעות. הבחנה כזו לא תוכל להתקיים כל עוד אני מתמקד בהם ובכך יוצר הפרדה וכעס ובכך סוג של אלימות כלפי עצמי ואחרים.

מה שכתבת מזכיר את הספר "באדולינה"

לא שאני ממליץ על הספר. הספר הוא נגד פעילות לשינוי ובעד הדוניזם, ואתה לוקח את זה לכיוון טוב יותר. אני לא חושב שהמצב נהיה טוב יותר, אנחנו הולכים לכיוון דיקטטורי פאשיסטי יותר, שלטון של תאגידים. מה שחזק יותר זה התעמולה, המטריקס.

למעלה